Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem jakie są w ps3, ale z tego co się orientuję Sanyo pod marką Eneloop produkuje wszelkiej maści aku.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 300,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Wiadomość od Homera: (Tomo proszę nie zabieraj mi możliwości statusowania, po prostu poprosił mnie abym to przekazal)" Jeśli wbijesz na ps3site to pozdrów tych gamoni i niech wiedzą, że ja tam nie wrócę. I niec tutaj wbijają! Stara ekipa ps3site.pl przejmie to forum! (PSX Extreme) Fak je!'

xD

Gdyby ktos myslal ze to prowo to :D

35mfy2p.png

Opublikowano
  • Autor

Wiadomość od Homera: (Tomo proszę nie zabieraj mi możliwości statusowania, po prostu poprosił mnie abym to przekazal)" Jeśli wbijesz na ps3site to pozdrów tych gamoni i niech wiedzą, że ja tam nie wrócę. I niec tutaj wbijają! Stara ekipa ps3site.pl przejmie to forum! (PSX Extreme) Fak je!'

xD

Gdyby ktos myslal ze to prowo to :D

35mfy2p.png

Meh. To już nawet plankton z neogo stanowi większe wyzwanie. Jakaś trollerka z ps3site wysoko tu nie podskoczy :]

Opublikowano

Meh. To już nawet plankton z neogo stanowi większe wyzwanie. Jakaś trollerka z ps3site wysoko tu nie podskoczy :]

Może i masz racje ale jak zaczną masowy najazd to CW może zostać znowu zamknięte na czas nie określony w celu uporządkowania heh
Opublikowano

To ja w takim razie radze profilaktycznie wy(pipi)ć lionela z foruma.

sam sie wypjerdol,kto kurde "walczył" w pierszym szeregu w "wojnie" z tymi neogo? to tak samo jak wy(pipi)c powstancow z polski xD

teraz ciekaw czy w PS4 będzie Cell2 czy AMD. Jak amd to o wstecznej kompatybilnosci można zapomnac

Opublikowano

bedzie amd wsteczna kompatybilnisc moze byc programowa. mocy powinno stykbac na te gierki

Opublikowano

bedzie amd wsteczna kompatybilnisc moze byc programowa. mocy powinno stykbac na te gierki

Szczerze.. raczej nie ma opcji na software'ową emulację Cella... to zbyt dziwny układ.

Poza tym większość plotek kręci się ostatnio wokół AMD.. a ja nadal jestem przekonany, że znowu procki polecą od IBM... tylko GPU będzie AMD lub NVIDIA (i tutaj mimo wszystko obstawiałbym drugą opcję w PS4).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Co do tego "dlaczego zacząłeś od takich gier?" - xboty mają to d siebie (w przeciwieństwie do psbotów najwidoczniej), że jak myślą o grach, to patrzą na całokształt, a nie na to co wyszło w ostatnim roku żeby sobie wyliczanki robić :) Dlatego naturalną koleją rzeczy jest, że zaczyna się od najstarszych bo to, że są stare nie znaczy, że nie istnieją czy, że są do kitu. No bo jak - np. nie kupuj Demon's Souls bo wyszło Dark Souls?

Co do tego ładowania padów, proste porównanie: lepiej po 2 latach ładować pada co 10h, bo wbudowany akumulator się zużył czy mieć wymienialne akumulatory i zmieniać je co 25-30h gry, bo tyle trzymają dobre akumulatorki od pojemności 2300mh wzwyż.

YOU DECIDE!!!

Nie ma co jechać po PS3, jak ktoś nie ma żwirku do kuwety zamiast mózgu, to wie co i jak. Ja ze swojej strony tylko napiszę, że przesiadka z X360 i zabawa z PS3, to niekończący ścisk zwieraczy i zgrzytanie zębów bo tych "pierdół" jest tyle, że razem składają się na zgrabnego technologicznego downa, ale jak się ma tylko PS3 to się tego nigdy nie zrozumie bo nie ma się punktu odniesienia. Jak masz X360 i później kupujesz PS3, to dopiero wtedy zauważasz czego na X360 NIE MUSISZ robić. Do momentu kiedy kupiłem PS3 nie wiedziałem, że na X360 patche mi się instalują podczas ściągania, że nie muszę aczików synchronizować, że nie aktualizuję systemu raz na miesiąc, że xbox.com to jak dash na PC, że podłączam X360 do obojętnie jakiego odbiornika i mi OBRAZ WYŚWIETLA itd.

Z porównywalnych pierdół na X360 to wpienia mnie, że ta (pipi)a konsola nie jest w stanie zapamiętać daty i godziny bo najwyraźniej nikt nie pomyślał żeby wsadzić baterię do konsoli.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@Don - ja też uważam że rozwiązanie MS jest mimo wszystko trochę lepsze ale tylko w układzie jak ktoś z góry chce się zaopatrzyć a aku do tych padów. Trzeba tylko pamiętać że kupno akumulatorów oraz ładowarki to jest to mimo wszystko jakiś tam dodatkowy wydatek.

że podłączam X360 do obojętnie jakiego odbiornika i mi OBRAZ WYŚWIETLA itd.

Możesz wyjaśnić o co chodzi? PS3 też można podłączyć do jakiegokolwiek odbiornika.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

X360 podłączasz do obojętnie jakiego odbiornika, przez obojętnie jaki kabel, z dowolnego wyjścia/wejścia (vga, HDMI) i konsola automatycznie wszystko ustawia - nic nie trzeba robić. Z PS3 są takie cyrki, że jak masz ustawione w konsoli jakieś źródło sygnału, odłączysz później i podłączysz z innego, to Ci obrazu na TV nie wyświetli/może nie wyświetlić bo w konsoli jest ustawione co innego. A moje kombinacje alpejskie z HDFury i PS3 to opisywałem już w innym temacie, w skrócie: X360 - podłączyłem kabel i działało / PS3 skończyło się zabawą w dwoma TV naraz, godziną straconego czasu i setką (pipi) wyrzuconych przez okno.

Trzeba tylko pamiętać że kupno akumulatorów oraz ładowarki to jest to mimo wszystko jakiś tam dodatkowy wydatek.

Tak jak kupno dłuższego kabla do DS3 na wypadek jakby Ci padł akumulator podczas gry, czy po 2-3 latach kupno nowego pada bo odechce Ci się ładować go co drugi dzień.

Opublikowano

X360 podłączasz do obojętnie jakiego odbiornika, przez obojętnie jaki kabel, z dowolnego wyjścia/wejścia (vga, HDMI) i konsola automatycznie wszystko ustawia - nic nie trzeba robić. Z PS3 są takie cyrki, że jak masz ustawione w konsoli jakieś źródło sygnału, odłączysz później i podłączysz z innego, to Ci obrazu na TV nie wyświetli/może nie wyświetlić bo w konsoli jest ustawione co innego. A moje kombinacje alpejskie z HDFury i PS3 to opisywałem już w innym temacie, w skrócie: X360 - podłączyłem kabel i działało / PS3 skończyło się zabawą w dwoma TV naraz, godziną straconego czasu i setką (pipi) wyrzuconych przez okno.

Jak podłączasz ps3 do innego odbiornika to przytrzymaj ten przycisk power na konsoli do momentu aż "piknie" trwa to ok.10 sekund i wtedy konsola znajdzie sygnał.

Opublikowano

ja skacze z ps3 miedzy 3 tv jeden 720p drugi 1080p a trzeci 3d i nie musze tego power naciskac sam sobie wykrywa play co ma pokazac.

czasami mam wrazenie ze czesc uzytkowników xbota zgrywa uposledzonych tutaj dla których zrobienie czegos co zajmuje 30 sekund i znikoma ilosc energi to juz za duzo

Opublikowano

Jak podłączasz ps3 do innego odbiornika to przytrzymaj ten przycisk power na konsoli do momentu aż "piknie" trwa to ok.10 sekund i wtedy konsola znajdzie sygnał.

Ja też kiedyś jak byłem na wyjeździe wziąłem PS3m i zwykły odbiornik, ale nie wiedziałem o tym i myślałem, że mi coś w konsoli padło. Dopiero w instrukcji znalazłem jakimś cudem. To także kolejny minus dla PS3, niestety.

Opublikowano

ja skacze z ps3 miedzy 3 tv jeden 720p drugi 1080p a trzeci 3d i nie musze tego power naciskac sam sobie wykrywa play co ma pokazac.

czasami mam wrazenie ze czesc uzytkowników xbota zgrywa uposledzonych tutaj dla których zrobienie czegos co zajmuje 30 sekund i znikoma ilosc energi to juz za duzo

trzeba tak robić kiedy się zmienia sygnał z hdmi na euro na przykład

Opublikowano

Szpic: Nikt nie zgrywa upośledzonego. Jak masz dwie konsole do jednej podłączasz kabel i działa, a do drugiej podłączasz kabel i nie działa, to fakt pozostaje faktem. To są właśnie takie pierdoły.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
Next-geny miały zostać pokazane na E3 2012

Zaskakująca informacja prawda? Ostatnie dni wyjątkowo bogate były w informacje dotyczące następnej generacji. A to apele producentów o to, by pokazać wreszcie kolejne konsole, a to opinie, że bez nich gry będą stały w miejscu. Tym razem mamy plotkę, która wypłynęła razem z najnowszym numerem PSM3...

Otóż w cyklicznym dziale z pogłoskami, pojawiła się informacja dotycząca tegorocznego E3, które zakończyło się w czerwcu. Według redaktorów magazynu, jeden z większych developerów wpadł w szał, gdy okazało się, że na E3 jednak nie usłyszymy o konsolach nowej generacji. Otóż ten tajemniczy twórca miał przygotowane demo pod konsole nowej generacji, jednak Sony w ostatniej chwili się wycofało.

O kim może być mowa? Opcje są tylko dwie - Ubisoft ze swoim Watch Dogs lub też Star Wars 1313, które zapowiedziało się jako tytuł kolejnej generacji na aktualnym sprzęcie, co jak wiadomo - nie jest możliwe. Czyżby więc Sony biło się z myślami, czy zapowiedzieć PS4 prędzej czy później?

http://www.ps3site.pl/next-geny-mialy-zostac-pokazane-na-e3-2012/121188

Szkoda...

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Lionel podał być źródło jak wrzucasz newsa.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

pewnie z tej kulawej strony ps3 site

Opublikowano

Trzeba tylko pamiętać że kupno akumulatorów oraz ładowarki to jest to mimo wszystko jakiś tam dodatkowy wydatek.

Tak jak kupno dłuższego kabla do DS3 na wypadek jakby Ci padł akumulator podczas gry, czy po 2-3 latach kupno nowego pada bo odechce Ci się ładować go co drugi dzień.

Nie wiem dlaczego miałeś problem - nie czytałem - wiem tylko że PS3 ma sprzętowe resetowanie A/V i nie trzeba mieć do tego aby coś ustawić dwóch TV.

A co do wydatków to nie chodziło mi o licytowanie się - nikt się tym nie kieruje przy wyborze konsoli i nie myśli "co będzie za 3 lata z moim padem".

Byśmy mogli się licytować pewnie do jutra co ile kosztuje bo porównując koszt przedłużacza/kabla do ładowarki z akumulatorami wygląda tak samo ja by porównywać koszt nowego pada do tej samej ładowarki z akumulatorami. Oczywiście można aku w DS'ie też wymienić - pojawia się tylko problem przelutowania paru kabelków i skręcania/rozkręcania. Chodziło mi raczej o to że kupując nową konsolę trzeba się liczyć z dodatkowym wydatkiem jeśli ktoś nie chce się bawić w baterie.

Kończąc temat imo idealnym rozwiązaniem były by wymienne aku z możliwością ładowania ich przez USB (np. konsoli) oraz z zewnętrzną, niezależną ładowarką w zestawie.

Opublikowano

Ja też kiedyś jak byłem na wyjeździe wziąłem PS3m i zwykły odbiornik, ale nie wiedziałem o tym i myślałem, że mi coś w konsoli padło. Dopiero w instrukcji znalazłem jakimś cudem. To także kolejny minus dla PS3, niestety.

Własna niewiedza i nieumiejętność obsługi konsoli, no ale lepiej powiedzieć, że to minus sprzętu gdy nie umiesz go obsłużyć ;)

Edytowane przez rajnerGT

Opublikowano

@lionel

W sumie bym się nie zdziwił, gdyby to się okazało prawdą. Od star warsów i watch dogs po prostu pachnie next genami bardziej niż kiedykolwiek(graficznie) i dziwne mi się to wydawało, że nagle taki skok jest w stosunku do zeszłorocznego e3. Sony pewnie jak dowiedziało się że MS nic nie pokazał, to się wycofali, bo przecież z current geny im się bardziej opłacają niż next

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

@lionel

W sumie bym się nie zdziwił, gdyby to się okazało prawdą. Od star warsów i watch dogs po prostu pachnie next genami bardziej niż kiedykolwiek(graficznie) i dziwne mi się to wydawało, że nagle taki skok jest w stosunku do zeszłorocznego e3. Sony pewnie jak dowiedziało się że MS nic nie pokazał, to się wycofali, bo przecież z current geny im się bardziej opłacają niż next

Chyba pecetami ;)

Opublikowano

No wiadomo, że to PC, ale skok graficzny od zeszłego roku jest dość spory, tak jakby niektórzy już wiedzieli, że na premierę ich gier będą next-geny, więc odpicowali graficznie swoje gierki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.