Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 300 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

1080p powinno być standardem bo teraz generalnie jest etap, ze ludzie przenoszą się z TV w okolicach 32" na 40"+ a na takich odbiornikach już wyraźnie widać różnicę pomiędzy 720p a 1080p.

Opublikowano

Trzeba już zacząć spisywać te marketingowe brednie żeby była amunicja na shitwar w kolejnej generacji Console Wars

Opublikowano

Naprawdę dobrze będzie było aby w następnej generacji 1080p nie było standardem a wymogiem producentów konsol. Jak by do tego dorzucili 60 klatek jako wymóg... :whistling:

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

http://www.ppe.pl/ne...w_Yakuza_5.html

kolejny poważny ex od Sony ;)"Princess League"

Odp.erdol się od Yakuzy. Tobie może się nie podobać a prawda jest taka że zjada większość tych "hitów" nad którymi się wszyscy spuszczają.
Opublikowano

ale generacja zaczeła się 7 lat temu ... gdzie w salonach górowalo CRT :P

ten rozrost TV z jednej strony jest fajny ... ale ja nie mam miejsca na więcej niż 37 :(

Odp.erdol się od Yakuzy. Tobie może się nie podobać a prawda jest taka że zjada większość tych "hitów" nad którymi się wszyscy spuszczają.

chcesz być nr 1 w Princess League?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Chyba nikt z Was nie myśli, że gry będą obsługiwać taką rozdziałkę :P Pytam się tak na wszelki wypadek.

Jasne, że nie, ale chodzi o filmy, fajnie mieć w domu prawdziwe kino. :)

Opublikowano

Jeśli rozdzielczość pójdzie wysoko w górę, to chyba i koszty produkcji gier powinni wzrosnąć, a to oznacza większy monopol dużych molochów, oraz droższe gry i więcej dzielenia ich na DLC-ki . Trochę owczy pęd.

Ja zamiast skoku grafiki wolałbym więcej możliwości - np. większe lokacje i więcej graczy w multi, mniej skryptów i lepsze AI w single, ect.

Opublikowano
  • Autor

Naprawdę dobrze dędzie było aby w następnej generacji 1080p nie było standardem a wymogiem producentów konsol. Jak by do tego dorzucili 60 klatek jako wymóg... :whistling:

Nigdy nie będzie wymogu 60fps bo nie każda gra tego wymaga i mało ludzi to docenia.

Grafika > płynność dla twórców i graczy.

Opublikowano

Naprawdę dobrze dędzie było aby w następnej generacji 1080p nie było standardem a wymogiem producentów konsol. Jak by do tego dorzucili 60 klatek jako wymóg... :whistling:

No dokładnie, a kiedyś nawet były plotki, że MS w nowym Xboxie ma wprowadzić taki wymóg, plus do tego 4xAA i obsługę vsync do każdej gry.

Zaiebiście jakby się spełniły.

Opublikowano

Chyba nikt z Was nie myśli, że gry będą obsługiwać taką rozdziałkę :P Pytam się tak na wszelki wypadek.

Te TV są teraz w takich cenach, że dopiero ze 4-5 lat jeszcze minie zanim zaczną się one pojawiać w zasięgu przeciętnego gracza. A ich ceny będą spadać powoli, bo żeby zobaczyć te 4k to ten TV musi być bardzo duży, pewnie poniżej 50" nie będą schodzić.

Opublikowano

każda generacja początkowo powodowała ahy i ehy nad możliwościami graficznymi, a potem i tak wychodziły na nią gry które nie trzymały nawet 25fps. Tak samo będzie i z następną. Baa...stosunek gier które chodzą perfekcyjnie płynnie w 30/60fps z generacji na generacja spada drastycznie na ryj. Na psx(choć tu średnio) lub wcześniej(czasy snesa a nawet amigi itp) praktycznie żadna gra nie haczyła i działała perfekcyjnie

Opublikowano

Te TV są teraz w takich cenach, że dopiero ze 4-5 lat jeszcze minie zanim zaczną się one pojawiać w zasięgu przeciętnego gracza. A ich ceny będą spadać powoli, bo żeby zobaczyć te 4k to ten TV musi być bardzo duży, pewnie poniżej 50" nie będą schodzić.

ktos mowil ze nie ma miejsca na wiecej niz 37 wiec prosze:

http://www.eizo.com/global/products/duravision/fdh3601/index.html

:)

Opublikowano

ale generacja zaczeła się 7 lat temu ... gdzie w salonach górowalo CRT :P

ten rozrost TV z jednej strony jest fajny ... ale ja nie mam miejsca na więcej niż 37 :(

chcesz być nr 1 w Princess League?

A czemu nie zawsze to jakaś odskocznia od klepania po mordach :blum1: Mam nadzieje że Sega ściśnie poślady i na europejską premiere nie bedzie trzeba czekać tyle co zwykle.
Opublikowano

Remedy o next genach

"We are working as usual, first with a relatively small team on a next-generation project," said Hakkinen.

"One wonders all the time: Can the new consoles really be that much better than the previous? Rest assured: they are, it is a quantum leap.".

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Pod względem sprzętowym może i tak. Pytanie jak twórcy wykorzystają całą tą moc, jak next-geny będą prezentować się cenowo itd. Nie uwierzę póki nie zobaczę ;)

Opublikowano

nie wykorzystają... znów uczepią się jednego tematu i będa klepać masowo producje rózniące się tylko nazwą, niedorobione z patchami wrzucanymi na premierę, i DLC przed premierą...

Opublikowano

Pod względem sprzętowym może i tak. Pytanie jak twórcy wykorzystają całą tą moc, jak next-geny będą prezentować się cenowo itd. Nie uwierzę póki nie zobaczę ;)

Jak to jak będą cisnąć w oczo(pipi)ną oprawę pozostawiając resztę elementów jak np. Ai po macoszemu jak jest obecnie. Chciałbym się mylić :ph34r:
Opublikowano

Jak to jak będą cisnąć w oczo(pipi)ną oprawę pozostawiając resztę elementów jak np. Ai po macoszemu jak jest obecnie.

I feel ya bro. Również zawiodłem się na PlayStation i martwi mnie gamingowy kierunek, w którym zmierza - skrypciki, oczoje*na grafika i jak najmniej roboty dla prawdziwego gracza :(

Opublikowano

Dokładnie Skyrim albo Falllout NV :)

Opublikowano

Zagraj w SKYRIM! To dokladna odwrotnosc do tego co napisales :)

dobry żart. Skyrim przy morrowindzie to samograj, niestety ta generacja poza kilkoma rodzynkami tak obnizyła poziom gamingu ze troche bardziej rozbudowany fpp z drzewkiem umiejętności juz u niektórych powoduje erekcje. skyrim to dobra gra, ale to samograj, sama gra nas nagradza finiszerami, kiedys to trzeba było sie namachać by coś takiego wykonać na padzie, system levelowania postaci tez troszke do bani bo sie jest "od wszystkiego" podkresle jeszcze raz, skyrim jest dobre grą ale pod względem innych gier serii to smiech na sali, gorszy jest tylko oblivion.

Lajonel: protip nowe falloty to niestety tez blasy i mogą lizać podeszwy fallout-ow z interplaya.

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Orzeszek ja wiele razy podkreślalem że F3 i NV nie mogą sie równać z tymi pierwszymi lecz w NV czuć trochę klimat pierwszych odsłon ;)

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Skrypciki są w modzie, bo to najlepsze metoda na zapewnienie filmowości grze. Kiedyś (mam nadzieje) dojdziemy do momentu, gdzie fizyka + AI zapewni nam filmowość na poziomie obecnych skryptów, wtedy te drugie odejdą do lamusa. Gra sama będzie nam tworzyć takie sytuacje, zupełnie spontanicznie, dzięki czemu będziemy mieli kompletną kontrolę nad tym, bo nie bedzie to skrypt. W efekcie wychodzi filmowa gra, która nie jest samograjem i zaskakuje za każdym podejściem.

Takie mam marzenie przynajmniej :D

Opublikowano

Na razie pozostają tylko skrypty, guru dewelopingu Kojima ponad 4 lata temu narzekał, że obecne konsole są zbyt słabe, by wąsy Snake'a mogły rosnąć w czasie rzeczywistym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.