Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Jena rzecz mnie masakrycznie rozpier.dala. Czy wy autentycznie jesteście przekonani, że Mikrosyf jest za(pipi)i.stą firmą? K... to jedna z najbardziej beznadziejnych firm na rynku. Fagasy nic nie potrafią tylko kopiować rozwiązania innych firm. Wystarczy pogadać z ludźmi kumatymi w temacie podkreślam kumatymi to każdy jeden powie, że microsoft to syfiarska firma.

Syfiaste to jest bankrutujące Sony, które wydało pseudo konsolę zamiast normalnego sprzętu do grania gdzie chociaż gry mogłyby działać płynnie, ale nawet tego nie ma.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Leszek mówisz o Vicie bez gier? Wszystko by sie zgadzalo:

-pseudo konsole zamiast normalnego sprzętu do grania

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Ej, a mozna juz na ps3 ustawiac sygnaly, ktore wyswietlaja sie znajomym, gdy zaczna grac w wybrana przez na gre, sprawdzac, ktorzy przyjaciele grali w ostatnim czasie w gry w ktore my gramy, oceniac innych graczy, przegladac liste spotkanych na necie graczy, sprawdzac jakich znajomych maja znajomi na liscie, sklep, ktory jest integralna czescia interfejsu?

Czy nadal sony ru.cha swoich klientow i zabezpiecza ich dane w golym .txt?

Z tego co wypisales mozna tylko sprawdzac z kim sie gralo online. Czyli ze wczesniej nie mozna bylo ? Niezle, moze do czasu premiery PS4 naucza sie robic soft.

Opublikowano

za wszelką cenę starają się bronić swoich racji o nie udanym produkcie ponieważ nie stac ich na zmiane platformy?

To akurat można powiedzieć o użytkownikach X360. Bez problemu można się wymienić PS3 --> X360, natomiast X360 --> PS3 już niekonieczne.

Opublikowano

Dlaczego Sony ma bankrutować jeśli sprzedaż PS3 jest jest większa w europie i japonii od najbardziej awaryjnej konsoli w historii gamingu? Nie pamiętacie jaka różnica w sprzedaży była kiedy PS3 miało premiere? Różnica teraz wynosi nie całe 2 miliony i do końca generacji pewnie przegoni bubla zwanym xbox360 m.in. zaje,bistymi exami w przyszłym roku, zaś na x'a znowu bezmózgie xboty będą się brandzlować 4 crapami na wyłączność na krzyż. Dodać do tego od 2008 roku zgarniane nagrody za najlepszą graficznie gre gdzie znajduje się only on PS3, + GOTY dla Uncharted 2, kolejnego zaje,bistego exa nie osiągalnego dla microsyfu, xbubel o takim czymś moze pomarzyć. Dodać do tego dymanie przez Ms za pobieranie opłat za wszystko co sie da m.in. online(XD) czy akcesoria do xbubla, ale xboty dalej sobie wmawiają że nic sie nie stało. Ogarnięty człowiek wybierze PS3, a xboxa jedynie ci co chcą grać na verbatimach albo być przyszłymi masochistami którzy grają w 3-4 odmóżdżające exy co rok i zapychają kabone micromiękkim.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Jena rzecz mnie masakrycznie rozpier.dala. Czy wy autentycznie jesteście przekonani, że Mikrosyf jest za(pipi)i.stą firmą? K... to jedna z najbardziej beznadziejnych firm na rynku. Fagasy nic nie potrafią tylko kopiować rozwiązania innych firm. Wystarczy pogadać z ludźmi kumatymi w temacie podkreślam kumatymi to każdy jeden powie, że microsoft to syfiarska firma.

Chyba nikt wprost nie napisał jaki to M$ jest super (nie oszukujmy się - firma pijawka), jedna osoba natomiast cały czas pisze jakie świetne jest Sony i ich produkty.

Nikt wprost tego nie napisał, ale pisanie tylko jakie to SONY jest złe jest trochę śmieszne. Przypominam delikatnie o innej firmie bardzo dobrze znanej każdemu kumatemu w temacie. Banda złodziei, monopol pełną gębą, bezczelne kopiowanie rozwiązań innych firm, oraz chamskie lobbowanie syf systemu.

Syfiaste to jest bankrutujące Sony, które wydało pseudo konsolę zamiast normalnego sprzętu do grania gdzie chociaż gry mogłyby działać płynnie, ale nawet tego nie ma.

A co daje lepszego konkurencja? No co? Live? No super faktycznie...Co jeszcze? Klony gier w niskiej rozdzielczości z chu.jowego Pc? Co takiego?

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

2ebeow4.jpg

to jest (pipi)a granda... niedługo w tekturze będą gry sprzedawać. Nie dość że oszczędzają na instrukcjach, które teraz zajmują komiczne 4 strony, to jeszcze teraz ecoboxy zrobili.

Ty, ale po ch'uja Ci ta instrukcja? Jesteś jakimś noobem, że potrzebujesz rozkmine który przycisk to X? (Jedna rzecz, które irytuje to to, że pudełka strasznie lekkie są wydaje się, że w srodku nic nie ma.)

za wszelką cenę starają się bronić swoich racji o nie udanym produkcie ponieważ nie stac ich na zmiane platformy?

To akurat można powiedzieć o użytkownikach X360. Bez problemu można się wymienić PS3 --> X360, natomiast X360 --> PS3 już niekonieczne.

a pomyślałeś o tym, że to po prostu jest nieopłacalne?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

@mersi

Mam xboxa, nie gram na verbatimach, nie jestem masochistą, gram w kilka gier na rok (najczęściej multiplatformy, choć nie zawsze) i nie napycham nikomu kabzy, choć zdarzyło mi się coś kupić na XBL. Uważam się za osobę ogarniętą. A exy z PS3 przejdę kiedyś na pożyczonej konsoli.

Kupno dodatkowej platformy do grania (aktualnie mam 3, licząc starego lapka: 4) po założeniu rodziny (średnia wieku gracza wg. statystyk: ok 30 lat, już nie single, a czasami coś więcej) mija się z celem ze względu na brak czasu, co wiele osób potwierdzi.

A prawda jest taka, że zamiast delikatnie przymykać oko na temat wojenek konsolowych niektórzy chyba czerwonej gorączki przed monitorami dostają.

edit:

a ja uczestnicząc w tym dobrze się bawię, czego i wam życzę

@Dixi

Przejrzyj temat, wszyscy piszą jakie to obie firmy są złe, nie tylko Sony, więc wszystko gra ;)

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

wnioskuję o bana dla Andreala bo stara (_!_) z niego!!!!!

Dlaczego Sony ma bankrutować jeśli sprzedaż PS3 jest jest większa w europie i japonii od najbardziej awaryjnej konsoli w historii gamingu? Nie pamiętacie jaka różnica w sprzedaży była kiedy PS3 miało premiere? Różnica teraz wynosi nie całe 2 miliony i do końca generacji pewnie przegoni bubla zwanym xbox360 m.in. zaje,bistymi exami w przyszłym roku, zaś na x'a znowu bezmózgie xboty będą się brandzlować 4 crapami na wyłączność na krzyż. Dodać do tego od 2008 roku zgarniane nagrody za najlepszą graficznie gre gdzie znajduje się only on PS3, + GOTY dla Uncharted 2, kolejnego zaje,bistego exa nie osiągalnego dla microsyfu, xbubel o takim czymś moze pomarzyć. Dodać do tego dymanie przez Ms za pobieranie opłat za wszystko co sie da m.in. online(XD) czy akcesoria do xbubla, ale xboty dalej sobie wmawiają że nic sie nie stało. Ogarnięty człowiek wybierze PS3, a xboxa jedynie ci co chcą grać na verbatimach albo być przyszłymi masochistami którzy grają w 3-4 odmóżdżające exy co rok i zapychają kabone micromiękkim.

ad 1 - Sony to gigantyczna korporacja i PS3 i dział Games wcale nie stanowi kręgosłupa finansowania tej firmy ...

ad 2 - xbox awaryjny - pewnie tak, ja z klocem problemów nie miałem, wymieniłem raz zasilacz bo mi wentylator dzwonił i całość obyła się tak sprawnie że zaden serwis się nie umywa ... przynajmniej wyszli i dali konret czyli gwarę na 3 lata, jak wiemy ps3 też się psują wcale nie tak mało jak by co niekórzy chcieli a od sony dostaliścię fucka i gware na rok ...

ad 3 - Dane z VGch odnośnie sprzedaży są trochę lipnę bo MS po ostatnim kwartale chwaliło się 68 mil x0 (VGCh nie zaktualizował) - nie zmienia to faktu że Sony ładie nagania i pewnie róznica na koniec będzie minimalna - lub też Sony wyprzedzi MS, ale co z tego? Skoro MS już ponad x2 pobił sprzedażą pierwszego x0 a Sony ledwo co przekroczyło 1/2 sprzedanych PS2 - która firma się rozwija?

ad 4 - które akcesoria do PS3 masz darmowe?

teksty sprzedaży w europie i kkw są świetne już to kiedyś pisałem - jak PS3 sprzeda się lepiej w samym Burkinafaso to też będzie lepszym wyborem? wtf

Edytowane przez typfon

Opublikowano

nie wiem czy będzie lepszym wyborem, pisze odnośnie rzekomego bankructwa Sony które przewidziały już to xboty w swojej czerwonej kuli red ring of death

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Napisałem przykładowo. O sprzedaży PS3 i zakupie X360 pomyślałeś?

Opublikowano

nie wiem czy będzie lepszym wyborem, pisze odnośnie rzekomego bankructwa Sony które przewidziały już to xboty w swojej czerwonej kuli red ring of death

dziwisz się? skoro akcje firmy spadły poniżej 1000 jenów (poraz pierwszy od 1980)

można to lekceważyć, ale na pewno w jakimś stopniu odbije się to na polityce Sony, i nie trzeba być xboxtem żeby widzeć takie rzeczy ot wystarczy odbrobinka rozeznania ;)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

No to przykładowo głupio napisałeś. A co ma sprzedaż do wymiany?

Opublikowano

Tak odnośnie wczorajszej dyskusji z MBeńkiem:

Overall Impression: It is another phenomenal installment from the Forza brand. No one has ever done this style game as well as Forza Horizon has. It has accomplished what no open world game has done before; solid physics, experience, soundtrack and car list. It’s going to be one hell of a time and I can put my seal of approval on it; you will love the crap out of Forza Horizon!

LINK

Opublikowano

No to przykładowo głupio napisałeś. A co ma sprzedaż do wymiany?

Kur.wa, czepiasz się synek, czepiasz... Wymiana PS3 za X360 + gry? Brzmi bardziej opłacalnie?

I co może powiesz, że nikt tak nie chce się wymienić? Generalnie jakby miał tylko ps3 to nie chciałbym się wymieniać tylko dokupić XO np. arcade za 500zł nówke.

Opublikowano

Tak odnośnie wczorajszej dyskusji z MBeńkiem:

Overall Impression: It is another phenomenal installment from the Forza brand. No one has ever done this style game as well as Forza Horizon has. It has accomplished what no open world game has done before; solid physics, experience, soundtrack and car list. It’s going to be one hell of a time and I can put my seal of approval on it; you will love the crap out of Forza Horizon!

LINK

No spoko, ale te gify które wrzuciłeś kilka stron wcześniej to dalej auta stojące w miejscu + przesuwający się asfalt. Może w prawdziwej grze to tak nie wygląda, no ale takie odniosłem wrażenie patrząc na to co zamieściłeś.

W Forze 3 grałem i miałem podobne odczucia. Kartony. Tylko, że ja nie mam kierownicy więc może dlatego ;\

Edytowane przez estel

Opublikowano

Estel, chyba jesteś jedynym na świecie, który ma taki problem :P

PS. Nie zamieszczałem gifów ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Haha, przyznam że nie sprawdziłem kto wrzucał i tak na pałę strzeliłem. Fail ;]

A co do "problemu" to nie uważam tego za takowy, bo po prostu nie gram w samochodówki (chyba, że jakieś arcade). Jak w końcu będę miał trochę hajsu luzem to może zainwestuję w kierownicę ze skrzynią biegów albo łopatkami i pedałami. Wtedy siąść z tym przy dobrym symulatorze to bajka ;)

Opublikowano

Pograłem sobie dzisiaj na 3DS XL i na Vita. Na 3DS w Mario 3D Land, na Vita w Uncharted. I doskonale wiem już dlaczego Vita sprzedaje się tak podle. Uncharted nie robi żadnego wrażenia jeżeli go porównać z 3DS XL i Marianem. Ot po prostu ładna, stacjonarna gra na małym ekraniku. Nie ma nic co mogłoby mnie przyciągnąć. Jasne, Uncharted jest osom, ale kurczę, gram w niego na PS3 na 42 calach z dźwiękiem 5.1, a nie na małym ekraniku gdzie gra nie kopie jak powinna. Epickość na kilku calach? Blah. Za to 3D w 3DS XL jest właśnie tym co kopie zad! Wygląda to absolutnie niesamowicie i to jest właśnie coś czego nie mam w konsoli stacjonarnej! I tego właśnie oczekuję od handhelda (i każdej konsoli zresztą) - ma się czymś szczególnym wyróżniać. Vita nie wyróżnia się niczym.

Opublikowano

To koniec pewnej epoki. Nagrywarki i napędy optyczne generują dziś straty. Sony wybrało więc najbardziej drastyczne rozwiązanie

http://technologie.n...,95440,1,1.html

a blu-ray miał być taka innowacyjną technologią...

Przeczytałeś w ogóle cały artykuł ? Widać starczył sam nagłówek co nie ? :rofl2: Sony rezygnuje z produkcji napędów tylko dla PC i nadal będzie produkować napędy optyczne dla swoich odtwarzaczy multimedialnych i konsol.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

że jaką INNOWACYJNĄ technologią miał być blurej ? naturalna kolej rzeczy po dvd. w segmencie filmów miał jakąś tam konkurencję w postaci hd dvd (czy jak tam się to zwało), ale nie trwało to długo

Opublikowano
Czasem odnosze wrażenie że ludzie którzy kupili ps3 to albo osoby po 35+ które grają 1-2h dziennie ze względu na rodzinę i nie interesuje ich gra po sieci albo to zwykli nieudacznicy którzy stali się ofiarą marketingu sony wierząc że nowa stacja gier będzie najlepszą ale tak się nie stało, i teraz płaczą i za wszelką cenę starają się bronić swoich racji o nie udanym produkcie ponieważ nie stac ich na zmiane platformy ?, albo poprostu boją się przyznać do błędu jaki popełnili

WIesz, że masz bardzo dużo racji? Poznałem już osobiście jakieś 10 posiadaczy PS3 i większość pasuje do Twojego opisu. Ustawione osoby w wieku ok. 30 lat, które pojęcie o rynku growym mają słabe. Grają góra kilka godzin tygodniowo, konsola robi raczej za mebel. Kupili PS3, bo nie mieli pojęcia o innych możliwościach i w pamięci wciąż mają początek XXI w., gdzie "PlayStation 2" było praktycznie synoninem "konsola wideo". Kiedy mówię im, że sam też gram w te gry, co oni, ale na Xboksie 360, albo nie wiedzą o czym w ogóle mówią, albo są święcie przekonani, że ich PS3 jest technologicznie lepsze od mojej konsoli.

Tylko jedna osoba kupiła świadomie PS3 znając pełen obraz rynku growego. Zdecydowała się na zakup konsoli... a jak, ze względu na ogromną markę, jaką wyrobiła sobie PlayStation 2.

Gdyby PlayStation 3 nie nazywało się tak, jak się nazywa, nie odniosło by w połowie takiego "sukcesu" jaki odniosła ta konsola. Jestem pewien, że miliony egzemplarzy zostały sprzedane przez samo "PlayStation" w nazwie.

Dobrze, że lud przejrzał na oczy, przynajmniej część ludzi. Widać to po wspaniałej sprzedaży PS Vita. Tylko garstka ludzi daje sobie znowu wciskać innowacje i emejzing od Sony ;).

Opublikowano

Nie wiem jak inni, ale ja kupiłem PS3 dla nowej serii od Nd, MGS4, GoW3 i GT5, a nie dlatego, że nazywa się PlayStation. Jeśli ktoś kupuje konsole nie patrząc na gry tylko na nazwę, to....

Nie czuje tez, że popełniłem błąd, bo poza wyżej wymienionymi grami pograłem w wiele innych świetnych exów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.