Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Spokojnie Dice juz robi BF4 na nowe konsole :)

Wiesz gdzie ja mam kolejnego BF ? w d... za przeproszeniem . Po (pipi) było się droczyć że robią/maja zamiar zrobić ?

PS.w tym miejscu chciałbym zaznaczyć że nie miałem zamiaru obrazić czy tez urazić żadnego fana tej serii jeśli tak się stało z góry przepraszam

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

nie no serio, kolejny BF zamiast ME2 to smutek i żal. fpsy jego mać....

Opublikowano

Szczerze mówiąc to przestałem już wierzyć w ME2 od Dice (no chyba że jako jedna z mapek do kolejnego BFa :P ). Bardziej obstawiam, że EA powierzy serię jakimś randomom (typu EA Montreal) oni zrobią z tego jakiegoś średniaka, gracze będą mieli kolejny powód by nienawidzić EA, które potem spokojnie będzie mogło raz na zawsze pogrzebać serię i skupić się tylko na wydawaniu kolejnych szuterków niczym Activision.

W ogóle wyobrażacie sobie sequel ME w dzisiejszych czasach?? Przecież tam za każdą czynność odpowiadał inny guzik, który trzeba było wcisnąć w określonym czasie (i to bez spowalniania czasu czy wyświetlania ikonek na ekranie - hardcore, nie?? xD ), a teraz w takim AC wystarczy trzymać cały czas jeden guziczek plus gałkę do przodu i bohater sam się wspina choćby i na najwyższy budynek w grze. Więc w sumie nawet nie wiem czy chce aby EA brało się za kontynuacje ME (tylko zniszczą świetny wizerunek serii tego ip <- edit specjalnie dla mazzeo - teraz lepiej? ;) ).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

to było właśnie najlepsze, że prawie wszystko robiło się na manualu, a granie bez używania gnatów wyciągało maximum funu. i to uczucie spadania z dużej wysokości, mistrz

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

@Mazzeo

Mirror's Edge było po prostu o tyle fajne, że nie było kolejnym shooterem.

Edytowane przez estel

Opublikowano

ta, jeśliby zrobili ME2 to z naciskiem na strzelanie + muliplayer żeby zwiększyć sprzedaż, EA już by o to się postarało.

Opublikowano

W ogóle zauważyłem u EA pewną przypadłość: na początku generacji wydaje pełno nowych ip (ME, Dragon Age, Brutal Legend, Dead Space, Mass Effect) <- gracze ich kochają , a potem już tak od połowy do samego końca tylko sequele serii, które mają szanse sprzedać się w paru mln (że seria DS będzie kontynuowana tylko pod warunkiem jeśli sprzeda się przynajmniej w 5mln egzemplarzy - ta powodzenia, EA, zabiliście markę i jeszcze chcecie żeby się sprzedawała <_< ) <- gracze ich nienawidzą. Dziwne, że takie Sony, które jest w jeszcze większym długu niż oni potrafi co chwila wydać jakieś nowe ip. W ogóle z logicznego punktu widzenia chyba lepiej jest wydawać nowe ip kiedy jest dużo konsol na rynku (czyli właśnie pod koniec), więc są większe szanse, że takie ip się dobrze sprzeda niż podczas początków nowej generacji - kiedy tych konsol jest bardzo mało. Przynajmniej tak mi się wydaje.

@Kazub - ty wiesz, że z tym moim "ME to był hardcore" to był taki sarkazm? Wiadomo, przecież że to było najlepsze w tej grze, i właśnie dlatego się boję, że EA zrobi sequel bardziej przyjazny casualom (jeden przycisk i do przodu), byleby tylko dobrze się sprzedała.

Opublikowano

a propo nowych tytułów to Ubi podobno ma cos zapowiedziec

Wszystkie znaki na Ziemi i niebie wskazują, że będzie to jeszcze w tym tygodniu, z tym, że problemem jest dokładne ustalenie co dokładnie zostanie pokazane. Choć pewne poszlaki mamy i prowadzą one do wrocławskiego studia Techland, które potwierdziło informację latająca po kanałach Twittera...

Wpierw pojawił się wpis Aymerica Evennou, który zdradził, że Ubisoft zapowie nowy tytuł "wkrótce". Jednak chwilę później potwierdził, że będzie to jeszcze w tym tygodniu. Wszystko przeszłoby bez echa, gdyby nie wpis Pawła Kopińskiego z Techlandu, który informację potwierdził.

http://www.ps3site.pl/ubisoft-wkrotce-zapowie-nowy-tytul/125892

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Po prostu EA jest mądrzejsze niż Sony. Zaczynają nowe IP wtedy, kiedy nie ma dla nich konkurencji w postaci wielkich serii (np. AC, CoD). Teraz nowe IP pewnie nie zostałoby nawet zauważone przez ludzi, bo zostali już przyzwyczajeni, że np. takie AC = jakość, mistrz i w ogóle, a reszta gier be. Nie chcą wydawać pieniędzy na niesprawdzone gry.

Duża ilość konsol na rynku sprzyja głównie dużym, znanym markom.

EA zabiło Dead Space... Dobre. DS3 4 mln na miękko będą mieli. Nie od razu, ale w ciągu swojego żywota spokojnie.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Tak przeglądam temat i Mazzeo porównał 343 do ND... ja pie.rdole. Mazz Ty widziałeś na żywo jak wyglądają cut-scenki w Uncharted 3? W Halo wygląda to świetnie, ale do tego co zrobiły psiaki się nie umywa. Ni chu.ja.

Opublikowano

EA zabiło Dead Space... Dobre. DS3 4 mln na miękko będą mieli. Nie od razu, ale w ciągu swojego żywota spokojnie.

Przecież że będą mieli bo zrobili z tego zwykłego niewymagającego wysiłku shotera które sprzedają się na pęczki choć jako gracz życzę im by się na tym przejechali , dla mnie DS nawet jako namiastka survival horroru jest w obecnej formie martwy i po 3 nie mam zamiaru sięgać a na pewno nie za pełną cenne(heh ja naiwny po jedynce miałem nadzieje że kolejne części będą straszniejsze a tu (pipi)a jest wręcz odwrotnie widać takie prawa rynku). Co do ME 2 boje się że mogło by spotkać ją to samo ale mam nadzieje(tak wiem matka głupców) że udało by się jej uniknąć przeróbki na kolejnego bezmózgiego FPS'a.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Halo 4

h4_helmets.jpg

vs

Killzone 3

195026-header.jpg

Killzone3.jpg

killzone-3-open-beta-impressions.jpg

killzone_3_psp_wallpaper_1_by_b4h-d32tygn.jpg

sorry, ale design w Halo dalej jest chuiowy :ph34r:

Opublikowano

Tak przeglądam temat i Mazzeo porównał 343 do ND... ja pie.rdole. Mazz Ty widziałeś na żywo jak wyglądają cut-scenki w Uncharted 3? W Halo wygląda to świetnie, ale do tego co zrobiły psiaki się nie umywa. Ni chu.ja.

ale skumaj jaka zrobili za(pipi)ista animacje twarzy MC!!

Opublikowano

MBeniek: Bo w EA nie pracują idioci? :P Oni nie mają z czego dokładać, jak gry nie będą się sprzedawać, to padną. Powoływanie się na firmę, która 6 lat z rzędu notuje same straty, to nie jest najmądrzejszy przykład.

Opublikowano

Gratuluję porównania. Zero pojęcia

Halo w multi wygląda jak wygląda ponieważ design schodzi tam na dalszy plan, gra stawia "odlskulową" przejrzystość(red vs blue , brak niepotrzebnego syfi na mapie zagradzającego drogę itd) ,a nie tanią za(pipi)istość typu killzone'owegp

Opublikowano

Halo 4

h4_helmets.jpg

vs

Killzone 3

195026-header.jpg

Killzone3.jpg

killzone-3-open-beta-impressions.jpg

killzone_3_psp_wallpaper_1_by_b4h-d32tygn.jpg

jeden lubi skrzaty inny nazistów z kosmosu ;)

Opublikowano
:verymad: a krasnale z krańca galaktyki to już nie

Edytowane przez typfon

Opublikowano

przepraszam bardzo, ale naziści z kosmosu brzmią fucking cool.

I na tym brzmieniu się kończy.

Opublikowano

Wiecie, że na PC jest darmowy Xbox LIVE z tymi wszystkimi funkcjami, achievementami itd (jedynie sklepiku nie ma)? Do tego nie zamula tak jak na Xboxie, gdzie czasami wejdę w profil i głupia nazwa nicku się wczytuje kilka sekund. :ph34r: Widać, że klocek już nie wyrabia z tymi nowymi softami M$.

Opublikowano

a integracja ma pójśc jeszcze dalej :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

W sensie? Aplikacja?

Podoba mi sie ta na ipada. Pod reka moge zawsze sprawdzic, kto Jest online, sprawdzic gry, nowosci, ba nawet zdalnie uruchomic konsole. Co do Halo, to sorry, dla Ciebie c(pipi) to wyglada?

http://www.youtube.com/watch?v=7OdiDtrstNQ

Jak dla mnie dbalosc o szczegoly jest ogromna i graficznie daje rade jak nigdy wczesniej.

Rownie dobrze moglbys napisac ze Crysis 2 wyglada c(pipi), bo Alcatraz nie mial sfastyki na ramieniu.

PS: crysis 2>killzone 3

Edytowane przez easye

Opublikowano

Killzone akurat już od pierwszej części ma genialny desing - czy to świata czy jednostek czy pojazdów . Szkoda, że nie potrafią do tego desingu napisać konkretnej i ciekawej fabuły...a na złość do GG dołączył teraz scenarzysta Crysis2 więc w przyszłosci dalej będzie w tym względzie tragicznie

Opublikowano

trochę to dziwne, że Sony postawiło tylko na oprawę AV, nie próbując nawet powalczyć w innych aspektach, Fabuła, Społeczność itd ... mając darmowe psn + gre wspierającą społeczność mogli mieś system sellera a tak mają ładnego FPS ... i tyle

Edytowane przez typfon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.