Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Trzy najlepsze gry zeszłego roku zrobili Japończycy... i w zasadzie da się to powiedzieć o każdym roku. Dajcie spokój. To że kilka gier z numerkami nie jest tak dobrych, jak inne gry których niby są sequelem, nie przenosi się na cały świat.

Pomijając retoryczne pytania, oczywiście wiem, dlaczego ludzi w ogóle obchodzi RE6: bo to gra o tym samym tytule, co RE4. Ale nie robili jej twórcy RE4. Tamci ludzie siedzą teraz m.in. w Platinum.

Edytowane przez ogqozo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

japońskie gry dalej bez formy.

Spoko, Metal Gear Rising i Bayonetta 2 pokaza na co stac japonczykow (czyt. jednego developera :P).

Heh, ciekawe co teraz sobie typki z Capcom myślą, gdy wyjebali najważniejszych i najbardziej kreatywnych ludzi z Clover. I zgadza się, Platinum Games to jedyny japoński deweloper z generacji HD w tym momencie, który dobrze sobie radzi.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Trzy najlepsze gry zeszłego roku zrobili Japończycy... i w zasadzie da się to powiedzieć o każdym roku.

Skyward Sword, Dark Souls i... ?

Opublikowano

Platinum Games to jedyny japoński deweloper z generacji HD w tym momencie, który dobrze sobie radzi.

A twórcy Yakuzy to niby co ? Większość tych cudnych zachodnich devów może spalić się ze wstydu gdy spojrzy się ile świeżego contentu oferuje każda kolejna odsłona tej serii.
Opublikowano

japońskie gry dalej bez formy.

Spoko, Metal Gear Rising i Bayonetta 2 pokaza na co stac japonczykow (czyt. jednego developera :P).

Heh, ciekawe co teraz sobie typki z Capcom myślą, gdy wyjebali najważniejszych i najbardziej kreatywnych ludzi z Clover. I zgadza się, Platinum Games to jedyny japoński deweloper z generacji HD w tym momencie, który dobrze sobie radzi.

Z tym radzeniem sobie, to bym nie przesadzał, bo wszystkie ich gry oprócz Bayonetty były finansowymi porażkami (Mad World nie sprzedał nic. Anarchy Reigns sprzedało się tak słabo w Japonii, że Sega nie chce wyłożyć pieniędzy na lokalizacje), a ta też kokosów nie zarobiła jeśli Sega postanowiła nie inwestować w kontynuację.

Gry robią dobre, ale rynku nie podbijają.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

opłaca sie brać jeszcze ps3 czy lepiej xboxa ?

żadnej.

Opublikowano

Chrzanić oceny, sam sobie sprawdzę. A raczej chciałem sprawdzić dzisiaj przed pracą. Zostawiłem konsolę na noc, żeby się zassało. Rano sobie wstałem i kliknąłem instalację. Poszedłem pod prysznic, ogoliłem się, zrobiłem sobie śniadanie, zjadłem, przejrzałem na szybko neta i przełączyłem TV na konsole. pasek instalacji - 10%. Kochane Sony, wie, że Residentem trzeba się delektować i nie pozwala mi obadać na szybko... Uwielbiam PS3

Opublikowano

no w Sony kompletnie nie szanują czasu swoich klientów. Instalacje, patche, potem znowu instalacje, dłuższe czasy ładowania w porównaniu do X360, jeszcze dłuższe w porównaniu do PC. Kompletnie zero poszanowania.

Opublikowano

No niestety. Gry są cudne, ale sprzęt to straszny badziew

Opublikowano

Dobrze, że Microsoft szanuje swoich graczy, chvjowe exc oprócz dwóch, płatny multiplayer w każdej grze, no i te ich za(pipi)iste obniżki sięgające 1%.

A więc wychodzi na to, że PS3 to chvjowa konsola z za(pipi).istymi grami, a x360 to potężne 3 rdzenie z chvjowi grami. Wybieram to pierwsze.

Opublikowano

opłaca sie brać jeszcze ps3 czy lepiej xboxa ?

Lepiej wziąć WiiU i zaczekać aż ps3/x360 stanieją do 100 euro.

Opublikowano

No właśnie, które PEWNIE BĘDĄ. Sr.anie, gdybanie. Te gry nawet jeszcze nie wyszły, że nie wspomnę że ta posucha trwa od dawien dawna. Jedynie czym można się na Xboxie teraz jarać to gierki z arcade wychodzące po dwóch miesiącach na Steam w wersji rozszerzonej i z darmowym online, które mogą pójść na byle netbooku kupionym w Biedronce czy Aldicu. Oraz multiplatformy, które równie przyjemnie można ogrywać na PS3, tyle że na PS3 są właśnie tytuły na wyłączność i nie ma ch.uja by np. Journey wyszło na Steam. Nie masz PS3 - w exy nie zagrasz, proste. ATe zniżki MSu to śmiech na sali i kompromitacja, Playstation Plus te 1% rabatu używa jako wykałaczki, sorry ale przy 100 % rabatu od zaraz, to te 1% ZA GAMESCORE to ujnia jak święta w Rumunii :confused:

Zaraz pewnie jakiś MSułmanin zasucharzy, że nie wszystkie exy na PS3 ograłem, ale fakt jest taki że JA MOGĘ, a xboty nie mogą nawet jakby chcieli, bo tych exów po prostu NIE MA :(

Opublikowano

ja ogralem wiecej exow niz Ty, chociaz sprzedalem konsole 2 lata temu, wiec skoncz (pipi)ic, co Ty mozesz. Prawda jest tez taka, ze jezeli chodzi o te 3 rodzaje gier, FPS, TPP i wyscigi, to sa i beda topami tej generacji. Same gameplaye w multi z targow robia takie wrazenie, ze miod wylewa sie ekranem, a co dopiero, jak czlowiek w koncu do tego usiadzie.

I tak, wiem, ze to kolejne gry w ktore Ty nigdy nie zagrasz i znajac zycie poswiecisz pare godzin swojego zycia na googlanie i szukanie ocen poniezej 9, badz wymyslonych wad tylko po to, by napisac ze takie pseudo hity Cie nie interesuja.

A co do gier arcade - sorry, przy takich multiplatformach jak nowy Borderlands 2, FIFA 13, zaraz COD i przede wszystkim HALO osobiscie szkoda mi czasu na giereczki z XBL. Jasne, Ty masz tego czasu sporo, w koncu troche poczekasz, az te tytuly pojawia sie na PS+.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zaraz pewnie jakiś MSułmanin zasucharzy, że nie wszystkie exy na PS3 ograłem, ale fakt jest taki że JA MOGĘ, a xboty nie mogą nawet jakby chcieli, bo tych exów po prostu NIE MA :(

mogą tak samo jak Ty ... wystarczy że kupią PS3, bo wiesz że ono kosztuję teraz co telefon średniej klasy nie?

Edytowane przez typfon

Opublikowano
  • Autor
A co do gier arcade - sorry, przy takich multiplatformach jak nowy Borderlands 2, FIFA 13, zaraz COD i przede wszystkim HALO osobiscie szkoda mi czasu na giereczki z XBL. Jasne, Ty masz tego czasu sporo, w koncu troche poczekasz, az te tytuly pojawia sie na PS+.

Te "giereczki" czasem starczają na więcej, a przede wszystkim, są lepsze niż te tytuły srAAA.

Naprawdę polecam przyjrzeć się Mark of The Ninja albo Dust: An Elysian Tail, szczególnie temu drugiemu bo dla mnie to najlepsza gra w cyfrowej destrybucji jaka pojawiła się kiedykolwiek...

Opublikowano

Mendrek, a co mnie, jako posiadacza X360, obchodzą giereczki na Streama? Jak dla mnie to wszystkie gry z X360 mogą wyjść na cokolwiek innego. Na Xboxie gram dla wygody. Wygodny jest pad, wygodna jest obsługa, nie ma żadnych ciągnących się godzinami patchy, aktualizacji. Opcjonalne instalki są krótkie, czasy loadingów o wiele mniejsze niż na PS3. Ale Ty tego nie rozumiesz, bo nie masz konsoli. Na PS3 gram, bo chcę ograć te wszystkie genialne exy. Nie ma to nic wspólnego z wygodą użytkowania, która jest mierna

Opublikowano

Z tym radzeniem sobie, to bym nie przesadzał, bo wszystkie ich gry oprócz Bayonetty były finansowymi porażkami (Mad World nie sprzedał nic. Anarchy Reigns sprzedało się tak słabo w Japonii, że Sega nie chce wyłożyć pieniędzy na lokalizacje), a ta też kokosów nie zarobiła jeśli Sega postanowiła nie inwestować w kontynuację.

Gry robią dobre, ale rynku nie podbijają.

Jeszcze był Vanquish. Sukcesu nie ma bo to nowe IP i sama Sega jakoś nie garnęła się do mocnego promowania tych gier. W każdym razie widać, że dalej trzymają poziom jeśli chodzi o jakość gier. Jak na Japonię w erze HD to i tak sukces.

Opublikowano

Vanquish jest mocno, mocno przecietny (zeby nie napisac ze slaby). Chyba gorszy nawet niz Binary Domain.

Opublikowano

Vanquish jest mocno, mocno przecietny (zeby nie napisac ze slaby). Chyba gorszy nawet niz Binary Domain.

hahahahahahahahhaaaaaahhhhh

Opublikowano

sama Sega jakoś nie garnęła się do mocnego promowania tych gier.

Sega jest (w tej generacji przynajmniej) gorsza w marketingu od SONY. Ona się nie garnie do marketingu niczego. ;-/

Opublikowano

Po zobaczeniu ostatniego trailera Forzy Horizon, z calego mojego sentymentu do Gran Turismo i tego co mi ta gra dala (wygrany 2dniowy wyjazd na Nurburgring w Niemczech i upalanie prawdziwym samochodem po tym torze) z checia bym sprawil se klocka i przemeczyl ten temat (ofkz dorzucajac do tego porzadna kiere od Fanateca bo ta kiera biala plastikowa od MS to niezly crap, chyba ze maja posiadacze x'a dostep do innej kiery w przedziale do 400zl?).

Dla tych co nie widzieli:

http://youtu.be/18SiLyFbcZw

Chociaz tez oczywiscie pamietam ze trailery gt5 przed premiera tez robily taka robote :D

Opublikowano

ja ogralem wiecej exow niz Ty, chociaz sprzedalem konsole 2 lata temu, wiec skoncz (pipi)ic, co Ty mozesz.

Ograłeś więcej ex'ów powiadasz? Sprawdźmy.

http://psnprofiles.com/easye_PL

vs.

http://psnprofiles.com/ComaPL

ROUND 1! FIGHT!

Mendrek:

Starhawk

Machinarium

Retro/Grade

MOTORSTORM: APOCALYPSE

Mahjong Tales: Ancient Wisdom

LittleBigPlanet 2

Chime Super Deluxe

Wakeboarding HD

Magic Orbz

Oddworld: Stranger's Wrath HD

inFAMOUS 2

Ricochet HD

WipEout HD

PixelJunk Monsters

InFamous

LittleBigPlanet

Super Stardust HD

Hustle Kings

Dead Nation

Bomberman Ultra

Dungeon Hunter: Alliance

flOw

Planet Minigolf

MotorStorm: Pacific Rift

Killzone 2

Heavy Rain

+ bez trofeowe:

Ridge Racer 7

Metal Gear Solid 4

+ w coopie u znajomego:

Killzone 3

Boxowe: 13 (bez KZ 3 : 12)

Cyfrowe: 16

Wszystkie: 29

Easey_PL:

Uncharted 3: Drake's Deception

LittleBigPlanet 2

Killzone 3

God of War III

Heavy Rain

Flower

LittleBigPlanet

Resistance 2

InFamous

Uncharted 2: Among Thieves

Eyepet

Killzone 2

Boxowe: 12 (możliwie większe, jeśli doliczy gry bez trofeów)

Cyfrowe: 1

Wszystkie: 13

K. O. !

Mendrek WINS!

(zaraz pewnie okaże się, ze easey miał 4 konsole PS3, były pirackie, a tak naprawdę to były współlokatora, a tak naprawdę to przybywa z przyszłości w której ograł ex'y PS3 na komórce z Biedronki, a tak naprawdę... itd. itd. id. :) )

-------------------------------------

Prawda jest tez taka, ze jezeli chodzi o te 3 rodzaje gier, FPS, TPP i wyscigi, to sa i beda topami tej generacji. Same gameplaye w multi z targow robia takie wrazenie, ze miod wylewa sie ekranem, a co dopiero, jak czlowiek w koncu do tego usiadzie.

I tak, wiem, ze to kolejne gry w ktore Ty nigdy nie zagrasz i znajac zycie poswiecisz pare godzin swojego zycia na googlanie i szukanie ocen poniezej 9, badz wymyslonych wad tylko po to, by napisac ze takie pseudo hity Cie nie interesuja.

Oh, poza tym spuszczasz się nad TRAILERAMI, co jest mega nerdowskie, a sam jeszcze śmiesz komuś wypominać że RZEKOMO ogląda coś na YT, żal tak wielki że wylewa się z ekranu.

Pomijam, że niedawno chwaliłeś się tu jak to na spiraconej konsoli ogrywałeś ex'y z X360 i tylko praca zmusiła cię do zmiany pirackich zwyczajów. Blah, nie dość że kłamca, to jeszcze złodziej. Jasne, dla takich jak ty, to "giereczki" z XBLA! to strata czasu :)

---

Albercie, bardzo mi się nie podoba ta zmiana twojej linii argumentów. Niedawno jako tako jeszcze widziałem w Tobie starającego się być obiektywnym, ale w tej chwili jesteś kolejnym w zabawnym korowodzie hejterów Sony. Przykład pierwszy z góry - jest lepsza multiplatforma na X360 - PS3 SSIE. Jest lepsza multiplatforma na PS3 - "dla mnie taka sama, albo jestem ślepy" (raczej zaślepiony).

Z jednej strony krytykujesz "problemy pierwszego świata" jaką są jednorazowe instalki, które owszem czasami trwają długo, ale nie jest to reguła, zarzucasz subiektywnymi odczuciami wobec pada (tak jakby na PS3 nie było wygodnego, nigga please, niewygodne to jest robienie hadoukenów na Wiilocie w Tatsunoko vs. Capcom, albo just frame'ów w grach od Namco na krzyżaku pada X360, a nie DS 3), czy wygody (XMB jest pakowane nawet do telewizorów, jest tak wygodne i intuicyjne), krytykujesz duże patche zapominając że często potrafią sporo ze sobą nieść, a co do aktualizacji, to nie wiem o czym mówisz, bo ja od dawna nie miałem długiej aktualizacji w PS3. Bzdurny hejt to kwadratu.

I nie jest przypadkiem, że gdzieś tam pod koniec wspominasz o grach. Wszak one są mniej ważne prawda? Cóż, choć Yeti bardzo ironizował, to ma poniekąd rację...

I nie jest przypadkiem, że nie wspominasz tu o "mistrzach sprzętowych" od Nintendo, gdzie jak ktoś ukradnie ci np. 3DS-a to tracisz nie tylko konsolę, ale cały zakupiony na nią content - i nie odzyskasz go, bo Nintendo nie przewiduje czegoś takiego jak wirtualne konto z możliwością dezaktywacji jak na PSN czy XBL! - jedna konsola = jedno konto. Nie ma konsoli, nie ma konta.

Opublikowano

ja ogralem wiecej exow niz Ty, chociaz sprzedalem konsole 2 lata temu, wiec skoncz (pipi)ic, co Ty mozesz.

Ograłeś więcej ex'ów powiadasz? Sprawdźmy.

http://psnprofiles.com/easye_PL

vs.

http://psnprofiles.com/ComaPL

ROUND 1! FIGHT!

Mendrek:

Starhawk

Machinarium

Retro/Grade

MOTORSTORM: APOCALYPSE

Mahjong Tales: Ancient Wisdom

LittleBigPlanet 2

Chime Super Deluxe

Wakeboarding HD

Magic Orbz

Oddworld: Stranger's Wrath HD

inFAMOUS 2

Ricochet HD

WipEout HD

PixelJunk Monsters

InFamous

LittleBigPlanet

Super Stardust HD

Hustle Kings

Dead Nation

Bomberman Ultra

Dungeon Hunter: Alliance

flOw

Planet Minigolf

Killzone 2

Heavy Rain

+ bez trofeowe:

Ridge Racer 7

Metal Gear Solid 4

+ w coopie u znajomego:

Killzone 3

Boxowe: 13 (bez KZ 3 : 12)

Cyfrowe: 16

Wszystkie: 29

Easey_PL:

Uncharted 3: Drake's Deception

LittleBigPlanet 2

Killzone 3

God of War III

Heavy Rain

Flower

LittleBigPlanet

Resistance 2

InFamous

Uncharted 2: Among Thieves

Eyepet

Killzone 2

Boxowe: 12 (możliwie większe, jeśli doliczy gry bez trofeów)

Cyfrowe: 1

Wszystkie: 13

współczuje wam się kłócić o takie gnioty, jeszcze do tego s(pipi)ić sobie przez nie 95% pozostałych gier (przy tym dokładając 2x tyle) to już czysty debilizm.

Opublikowano

Mendrek, z Machinarium, Bombermana, Chime, Oddworld czy Dungeon Hunter to takie ex'y jak z koziej dupy trąbka (a pewnie jeszcze parę multiplatform by się znalazło na tej twojej liście exclusivów) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.