Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Multiple sources have confirmed to VG247 today that a new version of the Orbis kit is now shipping to developers, and that it’s housed in a normal PC case.

There are to be four versions of the dev kit, we were told. A previous version was essentially just a graphics card. The version shipping now is a “modified PC,” and the third version, appearing in January, will be close to final spec. A final version will be delivered to developers “next summer”.

Some US developers attended a “disclosure meeting” at Sony’s offices this week, with a further meeting to take place in the coming weeks. The purpose of the meeting is for Sony to tell studios what the machine is designed to do, to detail hardware and to show a set of presentations.

Our source told us that Sony is only calling the machine Orbis, and is not using the words “PlayStation 4″ in these meetings at all.

Orbis, we were told today, is based on the AMD’s A10 APU series. An APU (Accelerated Processing Unit) is a combined CPU and GPU.

PS4′s APU was described today as a “derivative” of existing A10 hardware. The hardware is “based on A10 system and base platform”.

The “ultimate goal” for the hardware, we were told, is for it to be able to run 1080p60 games in 3D with “no problem,” to create a machine that’s powerful enough for “today and tomorrow’s market”.

The dev kits have “either 8Gb or 16Gb of RAM. Deduce from that what you will.”

The hardware is not being made in Japan, it was said.

When asked if PS4 will have an optical drive, specifically Blu-ray, our source responded: “Of course it has.” We’ve been told the hard drive will be 256Gb “as standard,” but it’s not clear if it’ll be a normal HDD or a solid state drive.

We were told that Sony’s aim with Orbis is to avoid problems involved in launching PS3 by creating something “very affordable” but that “isn’t a slouch”.

The machine has WiFi and Ethernet connectivity and HDMI out. Our source said the was “no difference” between PlayStation 3 and Orbis input/output.

The UI, however, has been revamped. It was said today that players will now be able to press the PS button mid-game and travel “anywhere” on the system. An example given was buying DLC from the PS Store mid-game then seamlessly returning to play.

“They’re trying to make it as fluid as possible,” our source said.

We were also told that the machine will be designed to accept system and product updates in the background, and that it’ll “always be in standby mode”. When you set the console up, we were told, you’ll be asked if you want to allow background downloads. You can, of course, disallow them.

No details have been given on the pad as yet. Confirmation is expected this month.

Orbis is expected to be announced at an event “just before E3″ next year.

http://www.vg247.com/2012/11/01/ps4_details_playstation_4/

Discuss!

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kurde kocham ten temat, że tak późno go odkryłem, to największy flame war w polskich internetach! :D Odnoszę niestety wrażenie, że liczba defensorów chlebaka3 ogranicza się w zasadzie tylko do Mendreka :<

Opublikowano

To tylko potwierdza wielkość X360 - PS3 musi się podpierać grami z PC, żeby móc stanąć w szranki z X360. Trochę to smutne.

No chyba odwrotnie - PS3 ma swoje exy, a Xbox ratuje się konwersjami z PC... :P

Już to kiedyś wypunktowałem. Gdybyście tak myśleli, bez hipokryzji, to byście grali we wszystko na PC, a nie płacili 2x tyle za gry na PS3.

Koniec tematu.

Opublikowano

@Don

Widzę,ale ty z Mass Effecta czy Wiedzmina 2 które wyszły też na inna platforme niż X360 robisz exa X. Exami na x360 są Halo,GOW,Forza a nie ME czy W2...

Mimo wszystko sa to gry z najwyzszej polki, ktorych jednak nie ma na PS3.

Jesli ich nie liczyc to rowniez nie powinno sie liczyc portow ze starych konsol...nie sa dostepne na X360 ale sa przeciez na PS2/Wii;)

Opublikowano

Kurde kocham ten temat, że tak późno go odkryłem, to największy flame war w polskich internetach! :D Odnoszę niestety wrażenie, że liczba defensorów chlebaka3 ogranicza się w zasadzie tylko do Mendreka :<

Teraz końcówka generacji, konsole osiągnęły już limity, więc nikomu już się za bardzo nie chce.

Aha, co do exów, to IMO jeżeli gra występuje na PC, to dla mnie to żaden EX. PC to może i nie konsola, ale również platforma do grania :]

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ale Ico, Shadow of Collosseus, God of War 1,2, Ghost of Sparta, Chains of Olympus, Jak and Daxter 1,2,3, Rathcet and Clank 1,2,3, Sly Cooper można liczyć jako exy Sony i PS3.

Opublikowano

Ex konsolowy i tyle. Zreszta who cares, nie ma tych gier na PS3 to jako argument przemawiajacy za 360tka jak najbardziej pasuja.

EDIT:

Brawo endrju, to doliczamy exy Xboxowe, ktore dzialaja na 360tce i PS3 lezy i kwiczy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dlaczego? We wszystkie te gry zagram na PC

Opublikowano

Teraz końcówka generacji, konsole osiągnęły już limity, więc nikomu już się za bardzo nie chce.

Aha, co do exów, to IMO jeżeli gra występuje na PC, to dla mnie to żaden EX. PC to może i nie konsola, ale również platforma do grania :]

w takim wypadku little big planet to tez nie jest ex bo jest na psp i vite

Opublikowano

To Gears of War i Halo też nie bo jest na PC jedna część, a Forza i Fable na pierwszym xboxie, ja pier....

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ex konsolowy i tyle. Zreszta who cares, nie ma tych gier na PS3 to jako argument przemawiajacy za 360tka jak najbardziej pasuja.

EDIT:

Brawo endrju, to doliczamy exy Xboxowe, ktore dzialaja na 360tce i PS3 lezy i kwiczy.

Dla mnie są to exy gdyż są to mocno usprawnione wersje z ps2 . Bądźmy szczerzy przecież zwykła wsteczna kompatybilność się nie liczy gdy mamy 40 calowy tv hd. Przecież to wygląda tragicznie i mało jest osób które zmusi się do takiej gry. W tych reedycjach hd od sony mamy porządną oprawę, stały framrate a nawet 3d.

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam, to osobne części (popraw mnie kto, jeśli się mylę), więc się nie liczą. Chyba, że mówisz o serii jako całości.

Opublikowano

No tak czyli te ledwo podbite do 720p edycje HD to juz teraz exy, ale jak jak wyszedl dopasiony remake Halo 1 to jednak sonoklapy nie uznawaly tego za exa w zeszlym roku - podwojne standardy jak zwykle.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

To są osobne części.

to w takim razie Battle Royale i nowy Sly nie będzie exem? wychodzą identyczne na ps3 i vitę jednocześnie, nawet mają opcję cross buy i cross play :P

Opublikowano

dobra powiem wam jak jest. jak gra wyszła z myślą o pc , a potem przerobili na konsole , to za chu,ja nie może być exem , np. wiedźmin 2. jak wychodzi równolegle na pc i jedną z konsol , to też nie jest exem. a jak wyjdzie z myślą o jakiejś konsoli , a potem siekną konwersje na pc , to już jest ex , np. girsy. klasyki są exami, pod warunkiem, że nigdy nie wyszły na pc czy konsolę innej marki, np. raczety, devile. lbp jest zawsze exem , bo to wyłącznie sony , co z tego że wypuszczają też na vitę , to tylko przenośna kopia zastępcza do pociągu. remake halo jest (pipi)a exem , przecież to jasne jak drut. co (pipi)a im wyszło iksde ? komu ? nie ma takiego bicia

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Daj im Ficus chwilke, zaraz obmysla jak z tego jednak zrobic exy na PS3 i nie zmieniac sytuacji w przypadku 360tki :P

EDIT:

Szybciej im to wyszlo niz myslalem xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Chciałbyś mieć takie konwersje jak Wiedźmin 2 :).

oddalbym wiedzmina 1+2 + jakakolwiek gre robi teraz cdp

za gt5 lub forze 4 na pc.

nie rozumiem waszego walenia sobie nad wiedzminem :/

Opublikowano

(pipi)a, nie chce mi się znowu czytać wypocin Mendrka, nie uruchamiajcie go już...

Kumpel z pracy kupił sobie pierwszego Xboxa i dwie pierwsze części Halo, chyba spróbuję to zaliczyć. Te gry są wciąż zjadliwe?

Opublikowano

Dla mnie są to exy gdyż są to mocno usprawnione wersje z ps2 . Bądźmy szczerzy przecież zwykła wsteczna kompatybilność się nie liczy gdy mamy 40 calowy tv hd. Przecież to wygląda tragicznie i mało jest osób które zmusi się do takiej gry. W tych reedycjach hd od sony mamy porządną oprawę, stały framrate a nawet 3d.

Mocno usprawnione to bylo Halo Anniversary. Zdecydowana wiekszosc tych "remakow" to porty, ktore poza podbiciem rozdzialki, niczym sie nie roznia.

To juz multiplatformy na PC bardziej sie roznia od konsolowych odpowiednikow a nikt ich nie nazywa exami :)

Opublikowano

No tak czyli te ledwo podbite do 720p edycje HD to juz teraz exy, ale jak jak wyszedl dopasiony remake Halo 1 to jednak sonoklapy nie uznawaly tego za exa w zeszlym roku - podwojne standardy jak zwykle.

Jeśli chodzi o Halo remake to jest to 100% ex i jeśli ktoś pisze inaczej jest debilem albo zaślepionym fanboyem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.