Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Quest VII 3DS

Featured Replies

• Odpowiedzi 302
  • Wyświetleń 68,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Piekne okładki. Ja jestem gotowy i miejsce na półeczce juz czeka  

• Yeah, jutro zaczną wysyłać Doczekaliśmy się!   Co do walk to idealnie mi pasował system z FFXIII. Właśnie za to miło wspominam tę część. To był element przemyślany i dopracowany. Nie mam doświadcze

• Wystarczy kupic zwyklego 3ds z Zelda za 350 pesos i mozna wyleczyc sie z growego raka.

Opublikowano

Rimejk jest trochę przycięty ale nadal 80+ godzin.

Opublikowano

Głownie intro na które gracze często narzekali.

Opublikowano

Pewnie idzie, sporo opinii czytałem że to najlepsza część.  Persona 4 Golden rozgrzebana, Fire Emblem x3 do przejścia, we wrześniu Final Fantasy i jeszcze 100h na Dragon Quest trzeba mieć :nvmnd: 

Opublikowano

Czytałem wiele recek i info o DQ7 i rzekomo to właśnie fabuła jest jedną z najlepszych rzeczy w tej grze i rzekomo jest jedną z najlepszych jakie Japończycy w jRPGach stworzyli ( i chyba jedna z najdłuższych). Choć raz dziękuję Francuzom za proszenie się jak świnia aby wypuścili grę na zachód (ludzie ze Square przynajmniej ich podają za jedną z głównych przyczyn decyzji o wypuszczeniu zachodniej wersji).   

Opublikowano

FF XV czy DQ VII?

Na pierwszy łogień wybieram Dragon Questa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kochani, jeszcze tylko miesiąc!

>kolorowe, ale ze stylem, a nie te dzisiejsze kopiuj wklejki zalewające rynek jRPG

>brak losowych walk

>klasyczny, szybki system turowy

:banderas:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

:banderas:

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Ależ piękna muzyka. A pomyśleć, że już się pogodziłem z tym, że nie będzie dane mi w to zagrać.

Opublikowano

Przekonaliscie mnie do preordera. :reggie::lapka:

Opublikowano

Podobno FFXV przesuniete na listopad, to sie ogra DQ najpierw :)

Ósemka tez ma wyjsc w tym roku?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przyszedłem dzisiaj z roboty z zamiarem zamówienia DQVII, a tu mail z cdp.pl z kodzikiem na -10zł. :fsg: To był normalnie ZNAK. Wykorzystałem i za gierkę z darmową paczką w Ruchu wyszło 139zł. :banderas:

To teraz nie pozostaje nic tylko czekać.

----

Godzinny gameplay wrzucam jeszcze dla równowagi, coby nie śmiecić zbytnio tematu. Raczej większości nie zainteresuje, ale ja sobie coś tam urywkowo pooglądałem, jako że będzie to moja pierwsza gra z serii jaką ogram.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

14 dni, już tylko 14 :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

HobbyConsolas - 9.2/10 (Spanish)

NintendoWorldReport - 9/10

Cubed3 - 9/10

Lazy Gamer - 9/10

NintendoLife - 9/10

Attack of the Fan Boy - 9/10

CzechGamer - 9/10

Destructoid - 8.5/10

Meristation - 8.5/10 (Spanish)

Everyeye - 8.5/10 (Italian)

PCGames - 8.5/10 (German)

Multiplayer.it - 8.5/10 (Italian)

iDigitalTimes - 8/10

TheSixthAxis - 8/10

Nintendo Insider - 8/10

XGN - 8/10 (Dutch)

Godisageek - 8/10

Gamereactor.se - 8/10 (Swedish)

Spieletester - 8/10 (German)

IGN - 7.7/10

JeuxVideo - 7.5/10 (French)

BeyondPixels.at - 7.4/10 (German)

Paste Magazine - 7.2/10

App Trigger - 6.5/10

Expert Reviews - 6/10

Przeczytałem tej recenzje na 6-7 i rzucam bigosem po ścianach. Można je podsumować tak:

"no bardzo fajna gra, porządne jRPG ale nie mam czasu na tak długie gry w 2016 roku"

xD

Opublikowano

Tak bo lepiej wydać 250zl na 4-5h grania niż 140zl na grubo ponad 100h. xD

Opublikowano

Kogo obchodzą recenzje smarkfonowego pokolenia. Jeszcze 3 dni i w Weekend może grzmieć, padać i gradem napierdaczać. Ja zamykam się w pokoju i idę polować na metal slajmy. :)

Opublikowano

Nooo, żeby tylko nie było płaczu po milionie jedno-przyciskowych walk, że nuda. To najdłuższy DQ, a ogrom identycznych walk potrafi powalić niejednego retro-mastera. Tak tylko sobie gadam. Ta gra to jest kuźwa epopeja dla tytanów.

Opublikowano

Walki są błyskawiczne i nie ma losowych starć, także spokojna twoja r o z c z o c h r a n a.

Opublikowano

Nie wiem jak tutaj zbalansowali (grałem tylko troszkę w japońca) , ale na PSX-ie i tak trzeba było straszliwie pakować drużynę. Więc powodzenia jeśli ktoś będzie latał i omijał rywali. Z drugiej strony dzisiejsze c.i.p.eczki zaraz opanują jakieś grube, szybkie systemy pakowania z yt. Lache kładę na typów którzy samodzielne nie odkrywają systemów a małpują z opisów tanie myczki. Picze. Oby nie było za dużo prostackich furtek. Ta kniga ma sponiewierać wszystkich po równo, hehehe.

Edytowane przez Arm9_Team

Opublikowano

Gra przeszła bardzo długą drogę jeśli chodzi o balans i już w reckach w Japonii gdy DQ wyszedł jakieś 3 lata temu ludzie byli zachwyceni jak świetnie zbalansowali grindowanie. Ja tam jestem o to spokojny, czytałem parę recek (tych rozsądnych) i każda jednoznacznie stoi za epicką fabułą i świetnym piórem prowadzenia dialogów. Na coś takiego lata czekałem. 

Opublikowano

Cała seria grindem stoi, jak to bedzie kogos pierwsza gra z serii to sie moze troche zdziwic. Z osemki pamietam tyle ze wiecej niz strategia na bossa pomagalo wbicie kilku poziomow.