Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

krasnale > pacynki

w ogole to nie potrafie za zadne skarby zrozumiec mendrka - on ze wszystkich forumowiczow powinien najbardziej doceniac krasnali :potter:

Edytowane przez Dave Czezky

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Jacy w jesteście nudni i przewidywalni :(

Opublikowano

Najlepsze gameplayowo exy na tej generacji konsol?

Krasnale?

lepsi niż naziści z kosmosu ...

Raczej Sowieci ;)

Swoją drogą, Halo i Killzone łączy jedno, obie gry mają naprawdę spoko historię, warto sobie poczytać.

Opublikowano

killzone ma historę ... toz to się na kartce A4 mieści ,...

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Fabula w killzone xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

@Albert

Mało obiektywny ekspert jest z ciebie bo "jedziesz" po PS3, a wychwalasz Nintendo. A powiedz mi co takie fajnego ma w sobie Nina? Mario i Zelda? Czy odniesieniem dla twoich tez są wyniki sprzedaży? Ciekawy jestem co ty widzisz takiego fajnego w tak tandetnej konsoli?

wiesz, za co ja chwalę nintendo i jak patrze na wii to aż mi serce rośnie - za gry działające ultra płynnie, za brak day one dlc, za brak milionów patchy, długich instalek, zacinających się gierek z masą bugów, za brak nowych wersji softu co miesiąc.

wkładasz płytę do konsoli i grasz i się nie martwisz o nic - nie wypytujesz się w tematach czy wersja na ps3 działa płynnie itp. To jest GIGANTYCZNY plus tej konsoli pomimo tego,że wielu narzeka,że to konsola technicznie w średniowieczu.

Opublikowano

@Albert

Mało obiektywny ekspert jest z ciebie bo "jedziesz" po PS3, a wychwalasz Nintendo. A powiedz mi co takie fajnego ma w sobie Nina? Mario i Zelda? Czy odniesieniem dla twoich tez są wyniki sprzedaży? Ciekawy jestem co ty widzisz takiego fajnego w tak tandetnej konsoli?

wiesz, za co ja chwalę nintendo i jak patrze na wii to aż mi serce rośnie - za gry działające ultra płynnie, za brak day one dlc, za brak milionów patchy, długich instalek, zacinających się gierek z masą bugów, za brak nowych wersji softu co miesiąc.

wkładasz płytę do konsoli i grasz i się nie martwisz o nic - nie wypytujesz się w tematach czy wersja na ps3 działa płynnie itp. To jest GIGANTYCZNY plus tej konsoli pomimo tego,że wielu narzeka,że to konsola technicznie w średniowieczu.

Dobrze tylko w przypadku WII gry są na takim słabym poziomie technicznym/graficznym, że nie ma co się dziwić, że chodzą ultra płynnie. Gry na PS3/Xbox 360 są konwersjami z PC i często na siłę wręcz tworzonymi, także stąd wynikają te różnice między platformami.

Opublikowano

Co Ty (pipi)? XD Teraz to 90% gier to "konwersje" z konsol, a nie na odwrót XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@Albert

Dobrze tylko w przypadku WII gry są na takim słabym poziomie technicznym/graficznym, że nie ma co się dziwić, że chodzą ultra płynnie. Gry na PS3/Xbox 360 są konwersjami z PC i często na siłę wręcz tworzonymi, także stąd wynikają te różnice między platformami.

i?? bo co to ma do rzeczy??

gry na konsolach powinny chodzić dobrze, ale jak się ogląda resistance 3 które 30 minut ładuję patche dnia pierwszego to jest coś nie tak nie ...

superowo że grafika jest najwazniejsza, wnioskuję że w stare gry nie grasz wcalę ?

Opublikowano

mnie nie interesuje tłumaczenie czemu chodzą ułomnie tylko sam fakt,że chodzą ułomnie. Z chęcią w wielu tytułach na ps3/x360 zobaczyłbym gorszą oprawę byle tylko całość trzymała te 30fps. Dla mnie to żadne wytłumaczenie. Z smutkiem wspominam czasy kiedy gra na konsoli była w 95% płynna, nic nie trzeba było instalować, nie było patchy itp - wtedy to były prawdziwe konsole.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Fabula w killzone xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

http://www.youtube.com/watch?v=H4EaFJAdUdI

Tak to jest jak się nie gra i (pipi)a wie

mnie nie interesuje tłumeczenie czemu chodzą ułomnie tylko sam fakt,że chodzą ułomnie. Z chęcią w wielu tytułach na ps3/x360 zobaczyłbym gorszą oprawę byle tylko całość trzymała te 30fps. Dla mnie to żadne wytłumeczenie. Z smutkiem wspominam czasy kiedy gra na konsoli była w 95% płynna, nic nie trzeba było instalować, nie było patchy itp - wtedy to były prawdziwe konsole.

To już nie wróci :) Patche to dobra rzecz, zawsze można coś poprawić w danym tytule, szkoda tylko, że wydawają nam teraz niedorobione tytuły, a potem je łatają, byle zdążyć z wydaniem gry.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

zayebista armie maja ps3psychofani mendrek i dixi oboje nie maja pojecia o czym mowia, pamietajcie nie wszyscy tacy jestesmy, nie oceniajcie nas po okładce przedniej i tylniej.

Opublikowano

Cholera od dłuższego czasu nie kupiłem żadnej gry na premiere. Wlaśnie obcykałem recke H4 na Gametrailers. Ta gra jest kompletna. Fabuła miażdży (jak w kazdym Halo), muzyka jak zawsze trzyma mega wysoki poziom, grafa pokazuje, że jak sie chce i potrafi to X360 wiele ma do zaoferowania i exy z PS3 wcale nie są czymś czego by nie mozna bylo uświadczyć na maszynie MSu. Znowu zakochałem sie w HALO tak jak za czasów Halo CE na 1szym Xie ! Wpierw ogram KZy na PS3 bo ktos tu pisal ze fabuła czy cos. Przyznam szczerze nie zwrociłem na fabułe uwagi, wystarczy ze gra sie typem ktory jest mega płytki.

Opublikowano

@Albert

Konsola to dla mnie kawałek plastiku, który ma działać tak, żeby nie utrudniał grania w gry. PS3 "jadę", bo tego nie robi. Nie wychwalam Nintendo, nie wiem gdzie to widziałeś. Wychwalam gry na Wii, bo to genialne tytuły. Nie będę pisał dlaczego, skoro i tak nie zagrasz. Chyba, że Cię to naprawdę interesuje co w nich jest fajnego. Wtedy nie ma sprawy. Sama konsola Wii jest żenująca. Brak HD jestem w stanie zrozumieć, takie podejście. Ale brak cyfrowego wyjścia dźwięku? Wiilot działający na zasadzie skryptu? Beznadzieja. Ale sam sprzęt działa, nie przeszkadza w graniu. Nie czekam godzinami na patche, instalacje, update`y. Ideałem jest tutaj X360, który łączy multimedialność PS3 i bezproblemowość Wii. Ale z grami to inna sprawa

Opublikowano

Co? Dobry jesteś, bez kitu. Wszystkie gry multiplatformowe ekspercie są tworzone na PC, a potem konwertowane oraz optymalizowane pod konsole.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Co? Dobry jesteś, bez kitu. Wszystkie gry multiplatformowe ekspercie są tworzone na PC, a potem konwertowane oraz optymalizowane pod konsole.

Heh, wszystkie gry są robione pod największy rynek zbytu - konsole.

Opublikowano

Heh, wszystkie gry są robione pod największy rynek zbytu - konsole.

Są robione pod konsole, ale tworzone stricte na PC.

Opublikowano

No chyba ciężko kodować gry na PS3 padem. Dixi, wiesz doskonale o co chodzi, a się czepiasz pierdół

Opublikowano

Ten chłopiec w kombinezonie miażdży :]

Fajnie, że i u nas powoli takie rzeczy się dzieją, chodzi oczywiście o premierę Diablo 3 :)

Opublikowano

no dzis imprezka z H4 ciekawe jak wyjdzie :)

Opublikowano

Tak jeszcze a propo kłótni między ps3 a xbox360 o ex'y

Ja myślałem, że już dawno ps3 jest uważane za lepszą konsolę w tym aspekcie od x'a : o

Oczywiście mam pojęcie, że net ssie, wszystko na ps3 się strasznie wolno ładuje itd. no ale gry jak dla mnie to ma zdecydowanie lepsze, a nawet jeśli nie lepsze to ma tych exów po prostu więcej.

Na początku generacji stałem po stronie xbox'a, ale potem third party developerzy przestali robić gry na jedną konsolę i jakoś od tego czasu zacząłem zauważać, że ps3 powoli wychodzi na prowadzenie.

Teraz się dowiaduje czytając ten temat, że jednak dalej wszyscy po stronie microsoftu

Opublikowano

Przyjemnie popatrzeć na tych wszystkich ludzi i półki pełne Halo 4. Mały Master rządzi. U nas tylko Diabolo jest w stanie wywołać taką ekstazę. Przykre. Róbcie fotki na tej imprezie pod pałacem.

Opublikowano

Przyjemnie popatrzeć na tych wszystkich ludzi i półki pełne Halo 4. Mały Master rządzi. U nas tylko Diabolo jest w stanie wywołać taką ekstazę. Przykre. Róbcie fotki na tej imprezie pod pałacem.

No u nas takie imprezy tylko w stolicy mają rację bytu niestety. Ewentualnie w innych największych miastach. W Szczecinie to bym się załapał co najwyżej na premierę Harry'ego Pottera, heh.

Opublikowano

Ja (pipi)e a na czym mają je tworzyć na lodówkach ? Są tworzone na PC ale pod możliwości konsol , dopiero później taka wersja konsolowa jest konwertowana na PC(wiadomo są wyjątki od tej reguły jak BF 3 ale jest ich nie wiele).

Edytowane przez Karas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.