Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

ciekawe czy ps4 umożliwi graczom komunikację głosową podczas rozgrywek w sieci tak jak w przypadku xbox-a, bo to co pokazało ps3 to fuil....

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

nie interesuje mnie ktora konsola ktora zmiecie i ktora bedzide wczesniej, mnie interesuja dwie sprawy.

Cross gameplay, z dedykowanymi serwerami od producentow. + cross buy. No ale z tym drugim to na starcie odpada...

Opublikowano

Zastanawiam się, czy obecna generacja handheldów nie będzie ostatnią. Vita sprzedaje się marnie, 3DSa ratuje Japonia. Ale najgorsze jest to, że ceny i jakość gier handheldowych to po prostu ponury żart. Gry na iOS są w takich cenach, że wydanie 200 zł na grę na handhelda jest po prostu działaniem irracjonalnym. Zrozumiałbym to, gdyby gry handheldowe jakością miażdżyły te z iOS. Ale tak nie jest. I Vita i 3DS mają może po 2-3 takie gry. Ale i na iOS są przecież perełki. Bastion to genialna gra z rewelacyjnymi ocenami. I kosztuje 3 zł. Tak dobrej strategii jak Settlersi na handheldach nie ma. Cena? 3 zł. Dalej. Baldur's Gate. Remake, wiadomo. Ale to rpg na dziesiątki godzin. 40 zł. Machinarium, głupie Angry Birds. To wszystko świetne gierki za grosze. Kurde, Lego Harry Potter na iOS kosztuje 3 zł. A na handheldy? 150?

I Nintendo i Sony wypuszczają ubogie wersje dużych gier na handheldy i wołają za nie po 150-200 zł. Ciekawe jak długo taki model biznesowy pociągnie. Sony już widzi problem i zrobiło Plusa na Vitę. Nintendo wypuszcza do sprzedaży cyfrowej swoje gierki po... 189 zł. Brak mi słów

Opublikowano

Nie sądzę by gry na handheldy miały się źle. Takie tytuly jak Time Travelers, Bravely Default, Fire Emblem czy choćby SMTIV strasznie mnie nakręcają na kupno 3DS'a i nie są to gierki za 1$ do pogrania na kiblu w parę minut. Choć trzeba przyznać, że obecna biblioteka dostępnych gier na 3DS'a niezbyt zachwyca (poza paroma wyjątkami) ale wymienione wyżej pozycje są moim zdaniem przykładem, że handheldy, a przynajmniej 3DS będą się miały dobrze.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Problem z 3DS-em jest chyba przede wszystkim taki, że blokada regionalna wypacza wizerunek konsoli, to znaczy wizerunek jej biblioteki growej. Pod względem wydanych i zapowiedzianych gier, biorąc pod uwagę wszystkie rynki, na pewno źle nie jest, zważywszy, że nie minęły dwa lata od premiery. DS w analogicznym okresie swojego żywota wiele lepszy (jeśli w ogóle) nie był.

Opublikowano

No blokada regionalna to na pewno jeden z największych minusów 3DS'a. Kto wpadł tam w Nintendo na ten pomysł pewnie upadł na łeb...

Opublikowano

Tyle, że Bastion, Baldur's Gate to też nie są gierki do pogrania na kiblu. A jednak kosztują ułamek ceny handheldowych gier

Opublikowano

Taka ciekawostka... "tabletopad" Wii U też ma blokadę regionalną :rolleyes: Padem z Japonii nie zagramy na europejskiej konsoli itd.

Opublikowano

A ktoś sprowadza pady z Japonii do konsol kupionych w Europie? Nie znam takiej praktyki.

Opublikowano

Nie koniecznie z JP.. to samo tyczy sie też USA. Myślę, że przynajmniej część sprzedawancyh na naszym rynku padów do dotychczasowych konsol pochodzi z innych regionów niż Europa. Problem nie jest jakiś duży... ale jak najbardziej komiczny.

Opublikowano

nie komiczny bo z tego co czytałem, ma to związek z różnicami przesyłu danych padotableta w różnych kontynentach

Opublikowano

Wiem... <_<

Co nie zmienia faktu, że od dłuższego czasu takie rzeczy to tylko u Nintendo (blokady regionalne gier nawet w ich nowych konsolach... a teraz jeszcze gamepad) więc jak dla mnie to jest to trochę komiczne (przynajmniej właśnie pomijając kwestie techniczne).

Zresztą... mniejsza z tym.. jak dla Was to normalne to ok :)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Wiem... <_<

Co nie zmienia faktu, że od dłuższego czasu takie rzeczy to tylko u Nintendo (blokady regionalne gier nawet w ich nowych konsolach... a teraz jeszcze gamepad) więc jak dla mnie to jest to trochę komiczne (przynajmniej właśnie pomijając kwestie techniczne).

Zresztą... mniejsza z tym.. jak dla Was to normalne to ok :)

to nie rozumiem o co chodzi, ale zgadzam się

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Też nie wiem w czym problem. Nie będzie można użyć tabletopada z USA, którego i tak nikt mieszkający w Europie by nie kupił w USA :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Pytanie z d.upy,ale ok. Po zamknięciu Bizzare to kto ma teraz prawa do marki PGR? Activision?

Opublikowano

Prawa do PGR zostały w Microsofcie.

Opublikowano

a te pgry to spuścizna po metropolis street racer z dreamcasta a po nich była forza ?

Opublikowano

Tak, PGRy to "spuścizna" bo MSR ale Forza nie ma z tym nic wspólnego.

Jak już przy PGR... to przeglądając jeden temat na NeoGAFie trafiłem na starą notkę (której wcześniej nie widziałem) o tym, że lead designer z Bizarre trafił do Evolution (ci od m.in. MotorStorma).

Opublikowano

najważniejsze, że prawa do marki zostały w m$. to daje nadzieję na kolejne części. swego czasu krążyły ploty o PGR5. m$ ponoć prowadził rozmowy z kilkoma studiami by wskrzesić markę, niby dźwięki nawet nagrywali, później temat niestety ucichł. cała nadzieja w nextgenach. tytuł startowy wręcz idealny. w racery gram od samego początku czyli jakieś ~20 lat i PGR 4 był jednym z lepszych ever.

Opublikowano

Po twoim nicku wnioskuje, że najlepszy był Colin :)

Edytowane przez Square

Opublikowano

najważniejsze, że prawa do marki zostały w m$. to daje nadzieję na kolejne części. swego czasu krążyły ploty o PGR5. m$ ponoć prowadził rozmowy z kilkoma studiami by wskrzesić markę, niby dźwięki nawet nagrywali, później temat niestety ucichł. cała nadzieja w nextgenach. tytuł startowy wręcz idealny. w racery gram od samego początku czyli jakieś ~20 lat i PGR 4 był jednym z lepszych ever.

Nie ucichł - plotki mówiły, że jest szukany developer w Anglii i znaleźli, Playground Games, które zrobiło Forza Horizon.

Opublikowano

:D fakt, był lepszy ale pod innymi względami. geneza nicka to dodatkowa historia. mimo że niewierzący to modlę się o CMR 2.0 HD na XBLA pray.gif

Don - dobrze wiedzieć. o tym akurat nie słyszałem. w sumie PG dało radę z FH więc jakby jeszcze trochę podłubali i popracowali nad sobą to spokojnie mogą się brać za PGR5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.