Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Mazzeoooo. Jak nie będziesz grał HR, GoW, U, KZ, OkHD, LBP, WHD, GT, MS, Sotc, Kwiatek, Podróż, DN...itd..to będzie żałować.

Grałem w większość z tego co tu wymieniłeś i oprócz 2 tytułów (Okami, Sotc) wiem żebym nic bym nie stracił jeśli bym ich nie ograł (to ładne i grywalne gry, ale naprawdę nic rewelacyjnego).

@down

ok, przekonałeś mnie

Edytowane przez _Be_

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Prawdziwy geniusz zła :P

Opublikowano

Co do Nintendo w Polsce, to wydaje mi się, że jako taki sukces odniosły Gameboy'e, oczywiście nie znam liczb, oceniam po obserwacji najbliższego otoczenia.

Sukces ale w jakim sensie ? Bo napewnonie sprzedażowym, tzn może było tego dużo ale większośćz małych sklepów z elektroniką (import z Niemiec, Belgii, Holandii). Sam miełem z takiego źrodła. Sklep Kondor z elektroniką m.in. gameboy, pegasus i wymiana oraz sprzedaż gierek na nie.

Powiedzmy, że popularności, fakt, że dystrybucja wyglądała pewnie w większości tak, jak mówisz, ale efektem było to, że przynajmniej kilku znajomych miało któregoś GB, natomiast nie znam osobiście żadnego posiadacza GCN czy Wii. Próba może i marna, ale coś tam daje do myślenia.

Opublikowano

A Bizzare tworzyło nowa grę

Po studiu Bizarre Creations pozostały już tylko wspomnienia (zlikwidowane przez Activision 18 lutego 2011 roku). Jeszcze przed ostatecznymi rozwiązaniami brytyjski developer pracował nad nowym projektem. Prawdopodobnie chodziło tu o duchowego spadkobiercę Blura. Chris Davie (były pracownik) potwierdza, iż jego koledzy korzystali właśnie z elementów tegoż tytułu - szukali dla nich świeżego zastosowania, ciekawych pomysłów. Ogólna technologia także miała zostać przeniesiona i rzecz jasna ulepszona (engine). Powyżej możecie zobaczyć prototypowy gameplay z formalnie niezapowiedzianej pozycji.

http://www.grasz24.pl/newsy/bizarre-creations-tworzylo-nowa-gre-,1,1,14500

Opublikowano

pajace z activision popełnili bardzo duży błąd likwidując BC. zdolne studio z potencjałem. nie jednego dobrego racera by jeszcze zrobili. ten z filmiku całkiem zacnie się prezentuje. dobrego ścigania nigdy za wiele.

swoją drogą dziwą mnie słabe wyniki Blur'a. bardzo dobra gra, dopracowana, odpowiednio promowana, multi wciągało a mimo wszystko nie sprostała oczekiwaniom wydawców. szkoda, że po jednej wtopie, no może dwóch bo i jeszcze 007, zamiast dać im jeszcze szanse się wykazać po prostu ich zlikwidowali :/

Opublikowano

A Bizzare tworzyło nowa grę

Po studiu Bizarre Creations pozostały już tylko wspomnienia (zlikwidowane przez Activision 18 lutego 2011 roku). Jeszcze przed ostatecznymi rozwiązaniami brytyjski developer pracował nad nowym projektem. Prawdopodobnie chodziło tu o duchowego spadkobiercę Blura. Chris Davie (były pracownik) potwierdza, iż jego koledzy korzystali właśnie z elementów tegoż tytułu - szukali dla nich świeżego zastosowania, ciekawych pomysłów. Ogólna technologia także miała zostać przeniesiona i rzecz jasna ulepszona (engine). Powyżej możecie zobaczyć prototypowy gameplay z formalnie niezapowiedzianej pozycji.

http://www.grasz24.p...-gre-,1,1,14500

nie duchowy spadkobierca, a pełnoprawna kontynuacja...ten sam interface, ten sam system broni i ich wyświetlania...baaa nawet trasa podobna do jednej z pierwowzoru tylko tutaj w wariancie w burzy. Wielka szkoda studia, mistrzowie arcade racerów

Opublikowano

Eh.. tylko nerwa mi ruszyliście tym filmikami :/

Wielki żal, że nie powstanie kontynuacja jednej z najlepszych ścigałek generacji...

Opublikowano

NVidia robi najpotężniejszego handhelda na rynku XD Nie wiem co się dzieje z rynkiem, szykują się jakieś upadłości za 3 lata :P

W ogóle, jeśli to będzie handheld do typowych gier z Androida, to beka :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

NVidia robi najpotężniejszego handhelda na rynku XD Nie wiem co się dzieje z rynkiem, szykują się jakieś upadłości za 3 lata :P

W ogóle, jeśli to będzie handheld do typowych gier z Androida, to beka :D

i chyba będzie to pierwszy w życiu naprawdę poręczny handheld :P

333561.jpg

i będzie można to cudo podłączyć pod tv hd czego mi osobiście brakuje np w Vicie

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

masz na mysli sony i n? Jesli tak to czemu mamy czekac az 3 lata?

Nikogo nie mam na myśli, ale w tym roku ma wyjść tyle konsol i tyle jest już na rynku, że ktoś musi odpaść.

Opublikowano

dokładnie to tokyo route 246 z GT5 :D

Opublikowano

Microsoft w tej chwili zamknął szufladę ze swoim highendowym handheldem i powiedział "Oh well...", a drugą ręką poklepał po ramieniu Sony trzymające w dłoniach Vitę mówiąc "Good luck buddy" ;)

Opublikowano

A Little Big Planet? Heavy Rain? WipEout? Journey? Uncharted?

Nie, nie, nie, nie, możliwe że też ale to nie priorytet.

Spoko, kupisz PS3 i siłą rzeczy zobaczysz, że są tam naprawdę gry warte ogrania. Jeśli Twój fanboizm nie przesłoni Ci oczu, to przejrzą i ujrzą ten fakt. Trochę szkoda, że tak późno - mimo wszystko kupienie PS Plusa później to strata tych gier, które dawał wcześniej. No ale tak czy owak polecam.

Co do handhelda Nvidii... Hm, nie wiem co myśleć. Wydaje się z deczka nieporęczne. Sorry, ale PSP mogę sobie nawet do kieszeni włożyć, albo do futerału, na szyję smycz i heja. Nie wiem, może to wrażenie póki co wizualnie mylne, ale w obliczu poręczności smartfonów, słabego odzewu na Vitę, i dominacji 3DS-a... To ten "kaban" się nie sprzeda.

Co ciekawe, niedawno mieli inne zdanie w sprawie konsol:

http://www.tgdaily.com/games-and-entertainment-features/66359-nvidia-exec-says-consoles-will-die

Opublikowano

tylko z tego co piszą o tej maszynce to tylko odpali gry z androida i przez streaming gry z pc jeśli ma się jakąś mega kartę graficzną od nich. Bez dedykowanych tylko temu sprzętu gier jakoś mega sukcesu mu nie wróżę. Z drugiej strony jeśli takowe się pojawią....przy tym procku zamkniętym w tej maszynie....strach się bać

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Eee... Czyli to ma za zadanie przerobić PC-ta na handhelda, który musi być w kontakcie z PC-tem? Pykanie w LoL-a czy SC 2 na padzie w kiblu? Eee... Nie wiem co oni tam biorą, ale powinni do odstawić.

Właśnie, chyba tylko dedykowane mogłyby to uratować. Do androida są smartfony, a to gier z PC... PC'ty?

Opublikowano

Spoko, kupisz PS3 i siłą rzeczy zobaczysz, że są tam naprawdę gry warte ogrania. Jeśli Twój fanboizm nie przesłoni Ci oczu, to przejrzą i ujrzą ten fakt. Trochę szkoda, że tak późno - mimo wszystko kupienie PS Plusa później to strata tych gier, które dawał wcześniej. No ale tak czy owak polecam.

Tak Mendrek, kupi plusa tylko po to żeby grać w to co już dawno ograł. Może Ci się to w głowie nie mieści, ale są tacy co ogrywają szpile na bieżąco :P

Opublikowano

Tak Mendrek, kupi plusa tylko po to żeby grać w to co już dawno ograł. Może Ci się to w głowie nie mieści, ale są tacy co ogrywają szpile na bieżąco :P

Zresztą Mendrek tutaj nie chodzi o fanboizm. Mi np. żadna z tych wymienionych gier (serii) po prostu nie siedzi. Mazzowi pewnie jesli chodzi o klimat oraz gameplej ( przypadku Heavy Rain jego brak raczej) wie, że te gry nie przypasują. Tak samo jak Ty nie ruszysz Mariana chociażby dostawał wszędzie 10/10.

Opublikowano

Chciałem to samo napisać, no i że mieści się mu w kieszeni. Tjaa mega wygodne nie powiem XD

Opublikowano

Co ? Znowu nowa konsola ? Dzień do bani. Niech ogarną tam gacie w tej nVidii, taki sprzęt do odpalania gier z Androida/PC, niech zrobią normalną ludzką konsolę dla białego człowieka a nie taki papier toaletowy,co to za logika, że musisz mieć uberPC ( ofc z Nvidia na pokładzie ) w domu, na dodatek włączonego, z dobrym netem, żeby pograć w gierki z Adka. To już nie wbijanie gwoździ pieściami, a wbijanie gwoździ czołem.

Już widzę te porannne dialogi :

Syn; idę do szkoły, zostaw komputer włączony.

Mama; dobrze, przejrzę jeszcze pocztę na nim i uciekam.

Syn;NIE !!!!oneone!!!

Opublikowano

Gry na Androida odpala się normalnie. GPU NVidii jest do streamowania gier z PC. Nie żeby to coś zmieniało w przypadku tego poronionego IMO pomysłu.

Kupowanie osobnego urządzenia do grania w gierki z telefonów, których główną zaletą jest fakt, że są "do wszystkiego"?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.