Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano
A jakie są te inne argumenty, które przemawiają, żeby to akurat nastepnego xa nie kupować?

Co najmniej jedna konsola, która patrząc na obecne ruchy i działania "ledwo zipiejącego" (rzekomo) Sony, i jej obecnej konsoli - predysponuje wybór jej jako przywilej bardziej zaradnych ekonomicznie ludzi.

Wymieńmy może: Playstation Plus, więcej ex'ów (w dodatku pełnych ex'ów, a nie tylko ex'ów konsolowych), lepsza sprzedaż globalna, dłuższe wspieranie konsoli, lepsze dbanie o mniejsze rynki lokalne, aktywne ulepszanie usług, dbanie o swoje studia które nie uciekają pod skrzydła third party, nie porzucanie swoich konsol nawet jak dzieje się źle (sytuacja z Vitą), ect.

Trzeba być zaślepionym i mało pamiętnym (masowe RRODy), by sięgać po następce X360 jako pierwszego (biorąc pod uwagę obecną sytuację, bo oczywiście wiele się może zmienić, a szczegóły poznamy pewnie na E3) :)

Edytowane przez Mendrek

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja tam kupie obie w dniu premiery, jak ktoras mi nie podpasuje to sprzedam.

Opublikowano
A jakie są te inne argumenty, które przemawiają, żeby to akurat nastepnego xa nie kupować?

1.Co najmniej jedna konsola, która patrząc na obecne ruchy i działania "ledwo zipiejącego" (rzekomo) Sony, i jej obecnej konsoli - predysponuje wybór jej jako przywilej bardziej zaradnych ekonomicznie ludzi.

2.Wymieńmy może: Playstation Plus, więcej ex'ów (w dodatku pełnych ex'ów, a nie tylko ex'ów konsolowych), lepsza sprzedaż globalna, dłuższe wspieranie konsoli, lepsze dbanie o mniejsze rynki lokalne, aktywne ulepszanie usług, dbanie o swoje studia które nie uciekają pod skrzydła third party, nie porzucanie swoich konsol nawet jak dzieje się źle (sytuacja z Vitą), ect.

3Trzeba być zaślepionym i mało pamiętnym (masowe RRODy), by sięgać po następce X720 jako pierwszego (biorąc pod uwagę obecną sytuację, bo oczywiście wiele się może zmienić, a szczegóły poznamy pewnie na E3) :)

Tyle bzdetów w jednym poście.

1. Ludzi skłonnych wydawać mniej na granie znaczy- idealny klient, o którego każda firma się będzie zabijać.

2. a)P+ jest bardzo dobrą inicjatywą SONY, ale w obecnej formie na start konsoli, to ja tego nie widzę (patrz PS VITA)

b) lepsza sprzedaż o 10 sztuk (może być nawet i 10mln, to nie zmieni wartości obok), wzrost wydajności pod tym względem z poprzednią generacją należy do M$, więc co nam pozwala przypuszczać, że next gen od SONY sprzeda się lepiej?

c)dłuższe wspieranie obecnej konsoli czy poprzedniej? Pamiętajmy, że X360 jest dłużej wspieraną konsolą niż PS3...

d) rynki lokalne, patrząc na Polski oddział (nie mam wiedzy na temat innych regionów) to faktycznie przewagę ma SONY, ale znowu wzrost wydajności względęm poprzedniej generacji należy do M$

e)aktywne ulepszanie usług, że co niby w tym wględzie przemawia za SONY (chyba nie nowy PSN)?

f) dbanie o swoje studia okkkk.... Jak dla mnie sytuacja w obu przypadkach jest podobna, z tym, że faktycznie SONY ma ND i gości od GoDa, ale ile exów straciło na tej generacji to głowa mała.

g) Nie porzucili swojej konsoli w rok po premierze? SZOK! A tak PSP GO...

3. Trzeba być zaślepionym, żeby nie pamiętać, że tylko fanboje SONY mogli kupować PS3 w pierwszych dwóch latach po jej premierze (cena, ilość gier, usługi sieciowe), edit. mając do wyboru co prawda w cholerę awaryjną konsolę (w zamian 3 letnia gwarancja, szybki serwis i bonusy), za to sporo tańszą i z dużo bogatszą biblioteką gier (do tego lepiej działających niż na "mocniejszym" konkurencie).

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Twoją odpowiedź mógłbym skomentować w zasadzie parafrazą:

Tyle bzdetów w jednym poście.

Ale, że nie mogę pozwolić by ktoś przypadkiem został wprowadzony w błąd, i z czystej sumienności odpowiem Ci najprościej i najrzetelniej.

1. Ludzi skłonnych wydawać mniej na granie znaczy- idealny klient, o którego każda firma się będzie zabijać.

Będą się zabijać o liczbę osób, które konsole kupią. I gdyby tylko decydowało to, że na czymś się sprzedało w dużej ilości, to wszyscy robilby gry na Wii.

2. a)P+ jest bardzo dobrą inicjatywą SONY, ale w obecnej formie na start konsoli, to ja tego nie widzę (patrz PS VITA)

Po pierwsze nazywajmy rzeczy rzetelnie. P+ jest NAJLEPSZĄ inicjatywą. Nie tylko Sony, ale w ogóle na konsolach. Jeśli znasz lepszą, to napisz. Tylko nie pisz Gold bo wyśmieję Cię nie tylko ja, ale nawet niektórzy posiadacze X360.

Po drugie liczy się to jak usługa została odebrana i jak była popularna. To oczywiste, że na początku nie będzie tak jak teraz na PS3 (choć na Vicie dosyć szybko pojawiać zaczęły się pełne wersje - np. Mortal Kombat 2011 czy Uncharted: ZO), natomiast liczy się świadomość konsumencka. Jeśli ja jako klient wiem, że w przyszłości będę miał Plusa w podobej formie, to mi się nie śpieszy - ale leci mega plus w stronę Sony.

b) lepsza sprzedaż o 10 sztuk (może być nawet i 10mln, to nie zmieni wartości obok), wzrost wydajności pod tym względem z poprzednią generacją należy do M$, więc co nam pozwala przypuszczać, że next gen od SONY sprzeda się lepiej?

Przydałaby się jeszcze wiedza o rynku. Xbox był ciekawostką, testem rynku. Wyszedł późno, nie miał szans z monopolem Sony, szybko został uśmiercony. Pobicie wydajności Xboxa przez następce to raczej kiepski żart, bo to chyba by nawet Dreamcast dał radę, gdyby dłużej pożył.

Za to jeśli bawimy się w przypuszczenia, to Sony dwa razy było już monopolistą, pobijając silną konkurencję. Poza tym globalnie PS3 sprzedało się lepiej, mimo rocznej przewagi prermiery konkurenta, i to nawet przy zadyszce firmy matki (zadyszka związana raczej z biznesami pozagrowymi np. telewizorami).

c)dłuższe wspieranie obecnej konsoli czy poprzedniej? Pamiętajmy, że X360 jest dłużej wspieraną konsolą niż PS3...

Ok, musimy coś ustalić. Chciałbym abyś pisał posty z otwartymi oczami. Tak, to taka czynność polegająca na tym, że unosisz obie powieki gałek ocznych do góry i zaczynasz rejestrować obraz. Jeśli to zbyt trudne, to spróbuj najpierw jedną, potem drugą.

I może wtedy zobaczysz, że MS dla core gamerów w zasadzie zwinał się od dwoch lat. Wystarczy zobaczyć na liczbę nowych usług, czy ex'ów. Od dwóch lat MS wypuszcza po 4 exy na rok, a w 2013 będzie... 1. Jeden ex, w dodatku zmęczonej materiałem serii, robiony przez inne studio, na którego ludzie nawet zamówień nie składają. Życzę PCF szczęścia, ale to może być łabędzi śpiew.

A teraz spójrz na Sony, które w roku 2011 pudełkowych ex'ów miało 15 (odliczając remake'i HD, z remake'ami byłoby ponad 20), a w 2012 bodajże 10. Do tego wszedł zrewolucjonizowany Plus, odbyły się imprezy takie jak GT Academy, Summer with Playstation, parę mniejszych imprez. MS w zasadzie zrobił kampanię Halo 4 z pompą, ale już np. XFD się nie odbywa. Spójrz też na reklamy - Sony ostatnio pełno z Plusem, Vitą, promocjami takimi jak w święta, na facebooku rozdają mniejsze gry, i organizują konkursy. Innymi słowy w Sony impreza trwa, i zapowiada się wielki finał (TLOU, GoW: A, B: TS, Sly 4), który chociażby zapoczątkowało Ni no Kuni (bardzo wysokie oceny). MS zwinął się, oferując wielką biedę w 2013.

d) rynki lokalne, patrząc na Polski oddział (nie mam wiedzy na temat innych regionów) to faktycznie przewagę ma SONY, ale znowu wzrost wydajności względęm poprzedniej generacji należy do M$

Tu miałem największą bekę. No jasne, że wzrost wydajności jest po stronie MS, ale o to akurat nie trudno, bo Xboxa nawet w Polsce oficjalnie nie było ;) O polskm XBL! MS przypomniał sobie gdzieś w 3/4 generacji, po 5 latach swojej konsoli na rynku. I też nie jest to taka rewelka jak w US. Z lokalizacjami podobnie. MS po prostu w (pipi)e ma Polaków, tylko może nieco mniej niż NIntendo. I to nie jest problem tylko Polski.

e)aktywne ulepszanie usług, że co niby w tym wględzie przemawia za SONY (chyba nie nowy PSN)?

To, że aktywnie brnie naprzód. To pokazuje chęć zmian na lepsze. A co ma lepsze? Obie usługi są na bardzo wysokim poziomie. Każda ma pewne atuty, których nie ma druga, jednakże trzon - granie online jest po obu stronach świetny. No ale ten kto nie idzie naprzód, ten się cofa. Więc tu plus po stronie Sony oczywiście.

f) dbanie o swoje studia okkkk.... Jak dla mnie sytuacja w obu przypadkach jest podobna, z tym, że faktycznie SONY ma ND i gości od GoDa, ale ile exów straciło na tej generacji to głowa mała.

Otwórz oczy i spójrz jak wiele studiów uciekło od MS-u i w jakich okolicznościach. I to był w dużej mierze bład. Chociażby takie Bungie. Ich strata jest w ch.uj bolesna. Nowa ekipa nie radzi sobie z grą, nawet MLG się wypięło na nowe Halo 4, a MS tylko dokłada swoimi błędnymi decyzjami cegiełkę do ostatecznego upadku tej serii. Szkoda, bo mimo wszystko dużo wniosła. Mimo że nie znosiłem Halo, to jeśli seria upadnie, to będę jeszcze bardziej zniechęcony do MS-u...

A spójrz na Sony. MediaMolecule chce robić popie.rdółkę w stylu Teraway, która nie będzie jakimś kasowym sukcesem, ale pozwoli zachować studiu niezależność? Droga wolna. Naughty Dog chce klepać nowe trylogie? OK! Na X360 pewnie do dziś gralibyśmy w Jaki&Daxtery, a o Teraway szybko by takie MM zapomniało. Bungie odeszło z MS-u, bo nie chciało być wyrobnikiem od Halo. Poszli do Activision by mogli zrealizować swój dawno zapowiedziany (już w czasach OODST a jako easter egg) tytuł - Destiny. Gdyby zostali w MS, pewnie musieliby klepać Halo 5 na Kinecta.

g) Nie porzucili swojej konsoli w rok po premierze? SZOK! A tak PSP GO...

Wersje cyfrowe są na bieżąco umieszczane w sklepie dla PSP, więc nawet mając PSP GO można ściągać gry i grać. Ba, nawet ostatnio Plusowcy dostali bonusowo grę na PSP - Super Stardust Portable, oraz w niektórych regionach był Lego Batman. Także nie wiem o czym piszesz, a PSP bardzo długo wspierali i nadal to robią, bo gry w sklepie się pojawiają. Czego chcieć więcej, gdy na rynku od dawna jest następca?

mając do wyboru co prawda w cholerę awaryjną konsolę (w zamian 3 letnia gwarancja, szybki serwis i bonusy), za to sporo tańszą i z dużo bogatszą biblioteką gier (do tego lepiej działających niż na "mocniejszym" konkurencie).

Dużo większą bibliotekę gier? Sorry, ale już nie raz wyliczałem, że to Sony ma więcej lepiej ocenionych ex'ów, w tym roku miało lepiej oceniane gry od X360, od 2008 do 2011 ich gry wygrywały prestiżowe nagrody najlepszej grafiki roku (i jeśli TLOU w 2013 pokaże to co zapowiada, to i pewnie w 2013 też wygra), a to że MS łaskawie zrobił 3 lata gwarancji to tylko czysta formalność, coś co lekko zamaże złe wrażenie po sprzedawaniu ludziom awaryjnych konsol. Obecnie już gwarancja na nowe X360 to rok, bo przestały się psuć. Więc to nie jest dobre serce MS-u, że dali 3 lata. Początkowo X360 też miał rok.

To tak jakby pisanie, że Sony w pelni się zrehabilitowało przy Welcome Back. Nie, niesmak pozostał spory, ale przynajmniej nieco uratowali twarz. Jeśli MS nie dałby 3 lat gwarancji z bonusami, a Sony nie dało Welcome Back, to byłby to strzał nawet nie w stopę, ale self-headshot.

Tak czy owak, proponuję byś bliżej zapoznał się z rynkiem gier.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Tylko nieogary jak Mendrek i Andrew łykają takie bzdury.

Opublikowano

Jeśli sprzedaż nie skoczy, to pewnie zapomnimy o Enslaved 2 :( W zasadzie to nie wiadomo nawet jak skończy NT.

Niestety, przyszłość kontynuacji Enslaved już dawno była praktycznie przesądzona, jak z trzech planowanych dodatków wyszedł tylko jeden. Sprzedaż DMC nie ma tutaj nic do rzeczy.

Opublikowano

Chciałeś podyskutować, czy tylko tak przyszedłeś, zabolała pupa i wyrwał się komentarz, donredaktorze PolskiLive.pl ?

--- --- --- ---

http://polygamia.pl/...e_z_fanami.html

9-letni syn pewnego użytkownika Reddita przeszedł niedawno operację przeszczepu wątroby. Maluch jest fanem Halo, więc kochający ojciec skontaktował się w twórcami serii prosząc o coś, co mogłoby pocieszyć młodocianego pacjenta i pomóc mu szybciej wrócić do zdrowia. Bungie nie zawiodło.

Kilka dni później w szpitalu zjawiła się niejaka Christine z Bungie. A że w odwiedziny nie wypada przychodzić z pustymi rękoma, przyniosła prezenty. I nie chodzi tu o tradycyjne mandarynki czy czekoladę.

z13271982Q.jpg

Ponad podziałami - i to wspaniały gest. Akurat hełm MC będzie świetnie tematycznie dobranym prezentem dla tego pacjenta :)

Jeśli sprzedaż nie skoczy, to pewnie zapomnimy o Enslaved 2 :( W zasadzie to nie wiadomo nawet jak skończy NT.

Niestety, przyszłość kontynuacji Enslaved już dawno była praktycznie przesądzona, jak z trzech planowanych dodatków wyszedł tylko jeden. Sprzedaż DMC nie ma tutaj nic do rzeczy.

Kiedyś czytałem, że powiedzieli że chcieliby, ale sytuacja finansowa wymaga by skupili się na czymś innym, pewniejszym. Powiedzieli że jakby kolejne produkcje się lepiej sprzedały i byłaby inna sytuacja z kasą, to rozpatrzyliby kontynuację Enslaved. IMO mega niedoceniona gra, niestety dosyć mocny samograj, ale fabuła, klimat i najlepsze relacje między postaciami + filmowe ujęcia i animacja motion caputure. Ech, ile bym dał by przeżyć kontynuację.

Opublikowano

O czym tu dyskutować i z kim? Człowiek pokaże Ci fakty to wyjeżdżasz z łzami graczy i krajem plejstejszyn. Beka ostra, że wierzysz razem z kiszącym, że MS pozbędzie się X360, który ciągnie do góry całą dywizję E&D - tak jak powiedziałem - nieogary.

Opublikowano

spoko, daj dzieciakom się nacieszyć newsami z krainy Nibylandii :)

no ale jeśli $ony kupi Xboxa od MS to Maciuś w końcu dostanie swoją konsole:

playbox-1.jpg

Opublikowano

może sony doczeka sie headseta w zestawie i czegoś co przypomina cross game chat

Opublikowano

9-letni syn pewnego użytkownika Reddita przeszedł niedawno operację przeszczepu wątroby. Maluch jest fanem Halo, więc kochający ojciec skontaktował się w twórcami serii prosząc o coś, co mogłoby pocieszyć młodocianego pacjenta i pomóc mu szybciej wrócić do zdrowia. Bungie nie zawiodło.

Kilka dni później w szpitalu zjawiła się niejaka Christine z Bungie. A że w odwiedziny nie wypada przychodzić z pustymi rękoma, przyniosła prezenty. I nie chodzi tu o tradycyjne mandarynki czy czekoladę.

z13271982Q.jpg

Ponad podziałami - i to wspaniały gest. Akurat hełm MC będzie świetnie tematycznie dobranym prezentem dla tego pacjenta :)

To nie hełm MC, z resztą się zgadzam :D

Edytowane przez asax

Opublikowano

Ja już zapomniałem, że Mendrek prowadzi dyskusje sam ze sobą. Ja np. piszę o jednym- o większej ilości gierek na Xa w pierwszych dwóch latach PS3 na rynku, a Mendrek "Dużo większą bibliotekę gier? Sorry, ale już nie raz wyliczałem, że to Sony ma więcej lepiej ocenionych ex'ów, w tym roku miało lepiej oceniane gry od X360, od 2008 do 2011 ich gry wygrywały prestiżowe nagrody najlepszej grafiki roku " .

Stosuje jakieś dziwne przeliczniki, według których np. SONY w 2011 zniszczyło swoich wielbicieli wypuszczając więcej coreowych mocarnych tytułów ( w sensie, że wyszły w PUDEŁKACH), za to X pokazał swoim fanom w ubiegłym roku faka (serio, jeżeli z zasady ktoś nie czyta jego postów). Oczywiście, pracownik SONY w ogóle nie zrozumiał , że "Pamiętajmy, że X360 jest dłużej wspieraną konsolą niż PS3" w kontekście jego wypowiedzi "dłuższe wspieranie konsoli", to nie "X360 jest lepiej/mocniej wspieraną konsolą niż PS3"

Pewnych zdań w ogóle nie zrozumiałem (liczę na aktywną pomoc forumka) np. Będą się zabijać o liczbę osób, które konsole kupią. I gdyby tylko decydowało to, że na czymś się sprzedało w dużej ilości, to wszyscy robilby gry na Wii.

OK, to pierwsze rozumiem, że będą się zabijać o sprzedaż konsoli, ale drugie zdanie unika mojej perscepcji. Być może chodzi o to, że wysoka sprzedaż konsol, nie gwarantuje zainteresowania producentów gier, żeby na daną platformę tworzyć. No spoko, ale co to ma wspólnego z tym o czym ja pisałem?

Piszę, że P+ jest bardzo dobrą inicjatywą a ziom, "Jeśli znasz lepszą, to napisz. Tylko nie pisz Gold bo wyśmieję Cię nie tylko ja, ale nawet niektórzy posiadacze X360"

itd. itp. Czasami chciałbym wejść w jego umysł i poprzestawiać niektóre klepki.

Opublikowano

daruj sobie mendrka nie ma co odpisywać na tego posty, nie ma sęsu ich czytać nawet, a dłuższe wywody na jego temat naprawdę mijają się z celem ;]

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

Przeczytalem 3/4 jego wywodu i centralnie rowniez nie bardzo rozumiem z kim ten nieogar prowadzi dyskusje :blink:

Opublikowano

:

może sony doczeka sie headseta w zestawie i czegoś co przypomina cross game chat

Nie w każdym xboxie masz headseta, a sony dorobiło się cross game chata, ale na vita, na ps3 nie będzie, o ps4 nie masz co sie martwić

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Życzyłbym co najmniej połowie ludzi, żeby potrafiło przelewać myśli na klawiaturę tak jak Mendrek. Jemu po prostu brak perspektywy. Gdyby ją miał to jego teksty byłyby świetne. Bo jest w nich pasja, ogień. Tego mi brak w dzisiejszym PE, czy N+.

Opublikowano

Zarówno pajgi jak i Mendrek zastosowali skróty myślowe - czyli nie pisali wszystkiego łopatologiczne, wystarczy pomyśleć. np, pajgi pisze że Playstation Plus to dobra/świetna/wspaniała itp. usługa, a Mendrek nazywa ją najlepszą ( co z kolei nie znaczy że jest idealna, bo najlepszy nie znaczy idealny ). Te słowa mają inne znaczenie i różnie wartościują. Nie trzeba być geniuszem by widzieć że Mendrek bardziej docenia wypożyczalnię Sony.

Kolejna sprawa to ,, dłuższe/lepsze wspieranie konsoli ". Xbox 360 jest dłużej na rynku niż PS3 więc siłą rzeczy jest dłużej wspierany niż PS3 ( bo jak Sony miało wspierać PS3 przed premierą ) ale kwestia która konsola była wspierana lepiej, pozostaje otwarta. Argumenty Mendrka o suchości exów na Xboxa coś w sobie mają. Pajgi i Mendrek mówią tak naprawdę o czym innym.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No Mendrek to taki Ziemkiewicz gamingu

Pajgi i Mendrek mówią tak naprawdę o czym innym.

SERIOOOOOOOO?!

edit .w sumie to jednak miałem nadzieję, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu i napisze, że jednak odpowiedź naszego ulubieńca miała większy punkt zaczepienia w moim poście niż tylko spółgłoski

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Dlatego ja np. piszę takie długie posty w cholerę żeby każdy wiedział o co chodzi.

Opublikowano

Dlatego ja np. piszę takie długie posty w cholerę żeby każdy wiedział o co chodzi.

JA piszę najkrócej jak się da :

komunikacja w ps3 leży i kwiczy, multiplatformy wyglądają najgorzej na ps3 xDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

komunikacja w ps3 leży i kwiczy, multiplatformy wyglądają najgorzej na ps3 xDDDDDDDDDDDDDDDD

Żal mi Ciebie i twojego chłopaka.

Opublikowano

no a co może to nie prawda ? najlepiej napisać coś głupiego i się jarać że jest się smiesznym ale taka prawda gry wyglądają gorzej na ps3 i mało kto w takim cod czy bf używa headseta. ŻYCIÓWKA xD Ja cię nie będe jechał tutaj,..

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

No ja się nie dziwię, że z tobą w grze nikt nie używał HSa, gdybym był adminem dowolnego serwera dostałbyś bana wieczystego za debilizm wtórny jaki prezentujesz.

Opublikowano

No ja się nie dziwię, że z tobą w grze nikt nie używał HSa, gdybym był adminem dowolnego serwera dostałbyś bana wieczystego za debilizm wtórny jaki prezentujesz.

nie chodzi o mnie ( ale ty jestes kurfa ostro niekumaty ), dzisiaj grałem trochę w cod bo2 posucha i klapa była na xie juz weselej do Amerykańce drą się hehe, a teraz masz dwie opcje albo klękasz i błagasz o wybaczenie albo znajdujesz jakiś nic niewarty cytat i dajesz go jak news HOT najlepiej że sony kupuje xboxa xDD a to już było

Opublikowano

To ja ponarzekam w takim razie na jakość PSN, a konkretnie na ściąganie plików (nie w tle). Update do sklepu (26 MB) ciągło mi wczoraj ponad 4 minuty, a przewidywany czas na zassanie łatki (500+ MB) do GoW Ascension to ponad godzina (i tak lepiej niż poprzedni patch, który miał się sciągać 20h :blink:). No po prostu odechciewa się korzystać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.