Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

To za co Ty tę konsolę wielbisz?

Za DARMO !!!

PS. Demko MGS Rising wymiata :)

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

ja akurat mam platyne w LBP1 i o ile gra podobała mi sie bardzo to w platynowaniu (pipi)owałem co chwilę - strasznie zbugowane było zmienianie płaszczyzn po których biegamy i sam skok - wciskało się X do oporu a szmacianka podrywała się na milimetry do góry, raz innym leciała w górę jakby nic nie ważyła.

Dwójka to znowu totalnie zje.bany singiel player - całkowicie nie podeszły mi levele i cała strona fabularna i otoczka. Za to edytor przekozacki, niestety najlepsze plansze w nim to te, które nie są platformówkami.

Mimo wszystko ja LBP uwielbiam, sam ciekaw jestem tej części na vitę bo podobno niektórzy mówią, że jest najlepsza ze wszystkich za sprawą unikalnych możliwości kieszonsolki. Oczywiście nie ma róży bez kolca bo levele z edtytorów lbp1 i lbp2 są dla vity niedostępne

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Obawiam się, że Mendrek nie gra w gry tylko na Playstation. Obojętnie w co, oby tylko na Playstation. Sa i tacy ludzie. Nie mam nic przeciwko. Ale dorabianie do tego ideologii jest chore

Opublikowano

Najlepsze jest to że Mendrek w każdym poście podkreśla wielkość i przewagę ps3 nad wszystkim co dotychczas wyszło na świat ale ja się pytam kogo on chce przekonać do siebie i swojej chorej obsesji.Jaki jest cel jego tajemniczej obsesji ?, coś tam wspominał w wspólnym szczęściu i jedności aby na całym świecie każdy by miał ps3 ? to jest jego życiowy cel wow Każdy kto marnuje tutaj czas napewno wybrał już sprzęt który mu odpowiada i za magiczną paplaniną mędrka nie wymieni go. Każdy jego post wywołuje hate i rozgoryczenie ludu i to jest własnie cel tego czlowieczka, bo jak osoba niezdecydowana na konsole ma wejsc do tego działu i przeczytać 5 kg kupy którą on wydalił ?

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

Koleś który wielbi ponad wszystko PS3, a nie grał w Uncharted czy God of Wara..................... JA PIE.RDOLE. To za co Ty tę konsolę wielbisz?

Ogra jak będzie w Plusie xD

Zauważylem że od czasu kupna plusa nie kupiłeś ani jednej gry.Plus powinien być uzupełnieniem,a nie podstawą. A u ciebie Mendrku jest odwrotnie.

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Jutro Nintendo Direct, na którym Iwata pokaże nowe gry first party. Jizz in my underwear. Pewnie eshop.

Opublikowano

Mam nadzieję, że jest dobrze przystosowany do modyfikacji tak, żeby po 8 latach nie wyglądać jak kupa ;)

Opublikowano

ja akurat mam platyne w LBP1 i o ile gra podobała mi sie bardzo to w platynowaniu (pipi)owałem co chwilę - strasznie zbugowane było zmienianie płaszczyzn po których biegamy i sam skok - wciskało się X do oporu a szmacianka podrywała się na milimetry do góry, raz innym leciała w górę jakby nic nie ważyła.

O, a więc jednak ze mną wszystko w porządku. Dawno temu grałem z kumplem we 2, świetnie się bawiliśmy, ale po pewnym czasie już mnie irytowało właśnie zmienianie "toru" i czasami skakanie.

Opublikowano

jeszcze denerwujące jest to, że choćby omsknięcie palcem l2/r2 powoduje, że sackboy stoi jak wryty

Opublikowano

Postanowiłem zadać sobie jeszcze trochę masochistycznej przyjemności płynącej z "dyskusji" z Mendrkiem.

Właściwie rozumiem Twoją nieodpartą chęć wciskania wszędzie jedynej słusznej myśli, nawet jeżeli zupełnie nie pasuje do tematu i pomimo, że (przykład jak każdy w tej całej dyskusji)

"Ja już zapomniałem, że Mendrek prowadzi dyskusje sam ze sobą. Ja np. piszę o jednym- o większej ilości gierek na Xa w pierwszych dwóch latach PS3 na rynku, a Mendrek "Dużo większą bibliotekę gier? Sorry, ale już nie raz wyliczałem, że to Sony ma więcej lepiej ocenionych ex'ów, w tym roku miało lepiej oceniane gry od X360, od 2008 do 2011 ich gry wygrywały prestiżowe nagrody najlepszej grafiki roku " . "

Nadal "iterpretujesz" w ten sposób

"Ziomek napisał, że na Xa jest w chwili obecnej więcej gier wartych uwagi, ale przecież to nie jest prawdą, bo to najwyżej średniaki, które exy na plejkę zjadają z podeszwami. Muszę mu wytknąć błąd w rozumowaniu, bo nie godzi się pisać takich bzdur" Oczywiście w tym momencie następuje komentarz nawiązujący do tego co w twoim przekonaniu napisałem. Tłumaczę po raz ostatni, że: NIE NAPISAŁEM NIC TAKIEGO. Zwróć uwagę, podkreśl sobie, że większa ilość dostępnych gierek na xa w porównaniu do ps3 w pierwszych dwóch latach ps3 na rynku, to nie większa ilość dostępnych gier na xa w dniu dzisiejszym. I to jest jasne i co podkreślałem jeszcze wcześniej, że jakościowo w owym czasie również zdecydowana przewaga była po stronie Xa (czyli exy typu Bioshock, ME, GoW, jakość multiplatform typu Orange Box itd).

To tyle w temacie, nie mam ochoty rozwodzić się nad każdym innym zdaniem, bo każde potraktowałeś podobnie, czyli po mendrkowemu...

Tak w ogóle podsumowując wypowiedzi Mendrka, to uwielbiam nastepujące analogię:

Gry pudełkowe AAA mają większą "wartość" niż gry do ściągnięcia ("dłuższe creditsy" :D ) i to jest prawo nadrzędne w stosunku do wszystkich z wyjątkiem osoby stwierdzającej taki stan rzeczy. Mendrek ma prawo do własnego gustu i nie zainteresowania się najlepszymi według MC exami na swoją wszczepioną w komorę sercową platformę, pomimo, że dla szaraków/niewiernych MC to alfa i omega gamingu. Oczywiście w określonych przez Mendrka przypadkach gry do ściągnięcia/popierółki mają większą wartość niż produkcje AAA (np. jeżeli gra A wychodzi na PS3 w cyfrowej dystrybucji, a gra B na X360 w pudełku). W ogóle system ważni stosowany przez Mendrka ma tyle zmiennych i niewiadomych, że jest bardzo mała szansa, żeby sam Mednrek w niego wierzył.

W odniesieniu do powyższego chciałbym napisać, że dla mnie (i co wielokrotnie pisałem) forma dystybucji oraz czy mam do czynienia z grą AAA czy produkcją garażową ma marginalne znaczenie. Więcej w ostatnim roku spędziłem z grami tego drugiego kalibru, bo akurat (nie wiem jak to napisać, żeby nie narazić się wyroczni) bardziej mi się podobały. Tydzień temu zakupiłem PC, które wciąga nosem mocarne PS3 i jedyną gierką w środowisku 3D jaką odpaliłem był STALKER, a teraz nie wiedzieć czemu męczę takie coś

bardzo mi przykro, że nie stosuje się do systemu Mendrka (no chyba, że akurat Gemini Rue wychodzi też na PS3?)

Opublikowano

Obawiam się, że Mendrek nie gra w gry tylko na Playstation. Obojętnie w co, oby tylko na Playstation.

Masz zapłon Albert :P

Opublikowano

O której ma być ta licytacja własności THQ?

Opublikowano

O której ma być ta licytacja własności THQ?

Nie wiem, ale na stream nie licz :P

PS. Tak mogłyby wyglądać gry na kolejnej generacji konsol :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Co jak co, ale nie stawiałbym na równi produkcji strice cyfrowych i gier w pudełku. Może za parę lat.

Opublikowano

I tak skończy jako F2P, w tym gatunku akurat gruby portfel developera i wydawcy, nie oznaczają sukcesu gry, czego najlepszym przykładem jest ta padaka zwana The Old Republic od kolesi z Bioware.

Opublikowano

Cichaj, Bioware dodało możliwośc zwiazków homoseksualnych, zyski z gry powinny ruszyć z kopyta :)

Opublikowano

Wtedy Biedron zostanie twarzą reklamowa Star Wars The Old Republic w Polsce xD

Opublikowano

http://www.psxextreme.info/topic/52316-starcraft-ii/page__st__1280 tak się robi trailery, jaram się :wub:

tak się robi trailery, jaram się. a w onlinenowe elders scrollsy nie wierze, jak blizz wyskoczy z "titanem" to raczej znów namiesza na rynku mmo
Opublikowano

Mnie Mendrek rozyebał jak napisał, że Arkham City ma chvjową stylistykę. Dla mnie to tekst roku 2012.

Opublikowano

Mnie Mendrek rozyebał jak napisał, że Arkham City ma chvjową stylistykę. Dla mnie to tekst roku 2012.

Gdzie tak napisałem, wskaż dokładnie. A jak nie, to miej godność i przeproś za przypisanie mi niepopularnych opinii w celu ataku na moją osobę.

Żebyś nie musiał szukać, to jedyne co napisałem, to że forma nie odpowiada MI (niekoniecznie że jest zła) do końca, bo przywykłem do innej, a konkretnie tej z DCUO.

Po prostu wolę styl z filmu animowanego/komiksów (DCUO) niż ten bardziej realistyczny (AA).

Jeśli ktoś nadal ma jakieś spaczone spojrzenie na styl DCUO (tak jak Zwyrodnialec, który porównując DCUO do AA wrzucił screen DCUO z... Metropolis - czyli miasta Wonder Woman i Supermana), to w spoilerze lista moich własnych screenów i kącik samochwały.

http://fotozrzut.pl/.../ac010c986b.jpg - chyba każdy tam oddał hołd, nawet jak jest się badguyem ;)

http://fotozrzut.pl/.../eeab2a8638.jpg - z zewnątrz spokojnie, do środka lepiej nie wchodzić bez obstawy ;)

http://fotozrzut.pl/.../e8be9eb8a7.jpg - jak skupić na sobie masowe ataki dobrych w Gotham? Usiąść na Bat-Signalu... ;)

http://fotozrzut.pl/.../f3d56660c2.jpg - ... albo rzucić czymś większym ;)

http://fotozrzut.pl/.../742d83413d.jpg - wiadomo że żołte latarnie>zielone latarnie ;)

http://fotozrzut.pl/.../cd70fe0a61.jpg - takie tam w ciepłym miejscu ;)

http://fotozrzut.pl/.../ef118ba115.jpg - ten gościu schowany za barierą nie do końca zdaje sobie sprawę, że ktoś tylko czeka aż wyjdzie

--- --- --- ---

Odnośnie LBP: Nie wiem jak może wam przeszkadzać wchodzenie na drugi plan, działa albo automatycznie, albo intuicyjnie. Że o chwytaniu za pomocą R/L (zależy jak ustawisz) nie wspomnę, geez przecież to jest jedna multi-funkcja Oo' Może po prostu nie przepadacie za platformówkami 2D?

I serio, ciągle odnoszenie się do single playera w tej grze to mega-fail. Single player jest zachętą, skromnym pokazem możliwości, który i tak zostanie stłumiony przez to co faktycznie z edytorem zrobią ludzie. Dla mnie ta gra jest najlepsza nie dlatego, że jest naprawdę świetną platformówką, ale wprowadziła graczy konsolowych na salony zaawansowanego create&share w dodatku bardzo prostego w obsłudze, a jednocześnie rozbudowanego jak niejeden devkit/mapkit.

--- --- --- ---

Nie powiedziałbym, że exy z 360 i PS3 są jakoś bardzo podobne.

Nie chodzi o to by były jednakowe, ba nawet żeby nie były podobne. Chodzi o podobny target do którego trafiają jak i gatunkowo, jak i stylistycznie. Po pierwsze na obu konsolach są multiplatformy. Target jest podobny, więc na obu konsolach wychodzą te same gry w większości. Na Wii jest nieco inaczej, sprzedają się gry pokroju Mario Karts czy Zeldy, a nawet Wii Fit czy Wii Party. Widać że na X360 i PS3 gatunkowo są zbliżone biblioteki - action adventure, fps, gry sportowe, tps, ect. Nie bez kozery produkty Nintendo najczęściej lubią mieć stereotyp "pro-rodzinnych".

Więc jakim prawem twierdzisz, że PS3 jest obiektywnie lepszym wyborem? A X360 może być jedynie uzupełnieniem do PS3?

Pierwsze co się ciśnie na usta - a dlaczego nie? Masz jakieś obiekcje? Słucham.

Ja wskażę większą różnorodność, większą ilość wyżej ocenionych (a także świeżych) ex'ów (czyli gier niedostępnych nigdzie indziej), lepsza usługa abonamentowa (P+>Gold - nikt się nie spiera), dłuższe wsparcie konsoli (w 2013 nadal będą wychodzić na PS3 gry od wewnętrznych studiów. GRY nie GRA).

Twojego kolejnego posta, który jest niczym nie popartą i przykrą wobec Twojego intelektu wycieczką personalną po mnie nie zamierzam jakoś specjalnie komentować. Masz szczęście, że wyszukiwarka nie działa. Drugi raz Ci ujdzie na sucho (pierwszy raz przy porównaniu do Ferrari i Opla -> to było Twoje porównanie, które ja sparafrazowałem, a Ty potem je wyśmiałeś), ale pamiętam jak sam niedawno jako kryterium wyboru gier wskazywałeś metacritic, przy okazji chwalenia się że wybierasz tylko te z czołówki. Pomijam, że np. nie grałeś ani w LBP2, ani w Infamous 2. Idąć torem myślenia moich hejterów: "Nie grałeś w 2 wysokoocenione ex'y na PS3, nie powinieneś się wypowiadać!!!", nie powinieneś się wypowiadać.

Ale żeby odjąć nieco oliwy od ognia, to powiem że nie rozumiem o co się spieramy, skoro stoimy po tej samej stronie. Sam napisałeś, że dziś poleciłbyś PS3, jakby ktoś myślał o kupnie nowej konsoli. Ja też tak uważam. Być może mamy różne powody, ale efekt i cel ten sam. Przekonać do lepszego wyboru.

--- --- --- ---

Koleś który wielbi ponad wszystko PS3, a nie grał w Uncharted czy God of Wara..................... JA PIE.RDOLE. To za co Ty tę konsolę wielbisz?

Tak jakby na tej konsoli były tylko te dwie gry :) Nie, jednak nie. No a przy okazji że ma darmowe usługi - jak można za to nie lubieć? :)

Na koniec pajgi - ale nie mam zamiaru odpisywać długo, bo połowy z tego bełkotu nawet nie zrozumiałem. Jedyne co tam gdzieś wyśledziłem, to próba pokazania że popie.rdółki = AAA . Straszny kwas. Jasne, można się świetnie bawić przy małych gierkach, ale trzeba się liczyć że nacisk w nich położony jest na coś innego. Bynajmniej nie chciałbym aby zabrakło gier AAA pokroju Bioshocka, BF-a, czy Fallouta. To jest główne danie, a jakby zamiast tego były tylko Trine'y, Joe Dangery, czy Shanki - to jednak by mnie nie przekonało. One dobrze jak są, ale poza grami AAA. Dlatego nawet mówiąc o lineupie Sony pomijam np. armię Minisów. Bo teoretycznie też gry i wsparcie konsoli, ale no... Nigga, please...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Więc jakim prawem twierdzisz, że PS3 jest obiektywnie lepszym wyborem? A X360 może być jedynie uzupełnieniem do PS3?

Pierwsze co się ciśnie na usta - a dlaczego nie? Masz jakieś obiekcje? Słucham.

Ja wskażę większą różnorodność, większą ilość wyżej ocenionych (a także świeżych) ex'ów (czyli gier niedostępnych nigdzie indziej), lepsza usługa abonamentowa (P+>Gold - nikt się nie spiera), dłuższe wsparcie konsoli (w 2013 nadal będą wychodzić na PS3 gry od wewnętrznych studiów. GRY nie GRA).

(pipi)a Mendrek a co jak te wyżej oceniane exy nie trafiają do gustu gracza, tytuły dostępne w plusie gracz ograł juz na pc lub innej konsoli(w plusie niestety większość gier to hity sprzed roku,dwóch i do tego multiplatformy), a dłuższe wsparcie konsoli w 2013 ma w du.pie bo czeka już na next geny?

Dalej wtedy PS3 to jedyna słuszna opcja?

Zrozum chłopie, że każdy jest inny i nie wciskaj całemu światu swojego zdania jako jedynego słusznego.

btw. nie ma postów Mendrka - nikt się tu prawie nie udziela, jest post Mendrka - nagle przybywają w godzine 3 nowe strone

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.