Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No ok ale nie ma późniejszych danych niż luty 2011? Siedzisz w tych wykresach to mógłbyś znaleźć coś bardziej aktualnego.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Dead Space 1 było za straszne. Gracze wyłączali grę po 3 godzinach bo było za ciemno, za mało amunicji i za dużo strachu. Tak powiada Visceral.

Horror. Za straszny. Czego ludzie się spodziewali kupując grę tego gatunku? Zero sensu. Mam wrażenie, że gdy ktoś ż Visceral otwiera usta, to wychodzą jakieś głupstwa.

Opublikowano

Dead Space 1 było za straszne. Gracze wyłączali grę po 3 godzinach bo było za ciemno, za mało amunicji i za dużo strachu. Tak powiada Visceral.

Horror. Za straszny. Czego ludzie się spodziewali kupując grę tego gatunku? Zero sensu. Mam wrażenie, że gdy ktoś ż Visceral otwiera usta, to wychodzą jakieś głupstwa.

A co mają powiedzieć? "Szutery" lepiej się sprzedają, dlatego wypinamy się na fanów survival horrorów?

Opublikowano

Dla mnie to jakiś (pipi)a paradoks jest. Przecież w DS strzelania było bardzo dużo a gra zdołała utrzymać unikalny, horrorowy klimat. Tak samo zresztą w moim odczuciu było w sequelu, na którego narzekań nie do końca rozumiem. Jedynie DS3 mogło pójść już w tę inną stronę ale o tym się jeszcze przekonamy. Dziwne, najpierw ludzie robią idiotów z Visceral rzekomo komentując gdzie się da, że DS2 to już nie to samo, bo więcej strzelania (jak dla mnie praktycznie tyle samo co w "jedynce") potem Visceral przed premierą DS3 ogłasza, że gracze bali się DS bo za straszne. No to (pipi)a niezłe dałny musiały w to grać.

Ja nie mam do Visceral pretensji o ewentualnie inny kierunek obrany przy DS3. Przynajmniej z odsłony na odsłonę starają się dodawać coś nowego, ciężko im zarzucić że robią non stop to samo. Tak jest właśnie dzisiejsza mentalność niedoyebanych dzieci Neo, jak dostaną to samo w sequelu to chrzanią, że już to było jak coś nowego się pojawi to: "ee, to nie to samo, kiedyś gry były lepsze". Przeyebane być dziś producentem gier AAA. Krytyka i tak spadnie, nieważne jak dobrą grę uda się zrobić.

No tak, zapomniałem, że dziś każdy zgrywa core'owego gracza, bo to modne przecież. Trzeba zabłysnąć krytyką i zgrywać forumowego gita gdziekolwiek się da.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Lol, DS za straszny? Chyba ma jakiś przerost ego. Serio, DS 1 przerażał mnie w windach i na jednym z ostatnim levelów

tam gdzie była ta kołysanka, i natrafiłem na pokój z postrzelonymi w głowy ciałami

, a tak to dla mnie był zwykły shooterek z aparycją slashera. Dwójka to trochę inna bajka, początek ma kozacki i straszny (dla mnie). Nie mówię że jedynka była zła, ale to był bardziej shooter w klimacie horroru niż horror stricte.

Opublikowano

Akurat krytyka wobec kolejnych części DS jest imo słuszna bo wraz z każdą kolejną odsłoną DS zamienia się w zwykły szuterek z pokracznymi cudakami. Jak dla mnie jedynka miała najlepszy klimat, gameplay'owo też było spoko bo jak ogrywałem go na tym wyższym poziomie trudności to brak amunicji i pojawianie się tych cudaków z zaskoczenia dawało dreszczyku emocji. Do tego bohater niemowa to dla mnie też był plus.

Demka DS3 nawet nie włączałem bo wystarczyło mi to co zobaczyłem jak brat je ogrywał. No i te uniwersalne ammo, wtf is this bullshit ...

No ale wiadomo szuterki i gry akcji się najlepiej sprzedają więc kto może ten ciśnie w tym kierunku,zawsze najzabawniejsze są potem te tłumaczenia czemu to zmienili, to usunęli itd Tylko głupi uwierzy w te ich wywody na temat różnych zmian.

Opublikowano

I Crysis 3 jest kolejną multiplatformową grą lepszą na xklocka. PS3 znowu ma rozblurowany syf na ekranie, chociaż obie wersje są mocno rozmyte...

Cały czas się zastanawiam po jaką cholerę Crytek wciska jeszcze tego crysisa na te konsole.

Opublikowano

I Crysis 3 jest kolejną multiplatformową grą lepszą na xklocka. PS3 znowu ma rozblurowany syf na ekranie, chociaż obie wersje są mocno rozmyte...

Cały czas się zastanawiam po jaką cholerę Crytek wciska jeszcze tego crysisa na te konsole.

Nie mieliby go wciskać na konsole z powodu trochę gorszej grafiki? Poyebalo? Gameplay jest taki sam co na pecetach.

Opublikowano

a framerate chociaż stabilny czy dalej 20-25fps jak w C2 czy 15-20fps jak w C1?

Jezu,żeby na następnej generacji te multiplatformy na sprzęcie tych żółtych kitajców chodziły normalnie...szlag mnie trafia co grę multiplatformową drżeć o jakość konwersji

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ja to w ogóle nie rozumiem fenomenu Crysisa. Jedynka to dla mnie tylko benchmark na PC i tyle. Gra jest nudna, po prostu nudna. Nawet jej nie skończyłem. Dwójka to samo, graficzka i nic więcej, nuda, nuda nuda, ale jakoś skończyłem, pewnie z braku innych gier do grania. Na trójkę mam kompletnie wyebane.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ja to w ogóle nie rozumiem fenomenu Crysisa. Jedynka to dla mnie tylko benchmark na PC i tyle. Gra jest nudna, po prostu nudna. Nawet jej nie skończyłem. Dwójka to samo, graficzka i nic więcej, nuda, nuda nuda, ale jakoś skończyłem, pewnie z braku innych gier do grania. Na trójkę mam kompletnie wyebane.

Jedynka śmierdziała benchmarkiem ostro, ale dwójka już nie. Trójka też fajnie się zapowiada.

Na pewno lepszy fps niż wybijanie murzynów z maczetami z laserowych broni jak w kał of djuti: blak klops dwa

Opublikowano

Mi się tam dwójeczka podobała. W miare strawna fabuła,graficzka jak na konsole. Crysis 3 na premiere nie kupie bo się nie opłaca. 200zl za 8-10H singla,a potem co? Multi? W 2 nudne i zagrałem z parę godzin. Jak gierka stanieje do 100zl to dlaczego nie? :)

Opublikowano

Jezu,żeby na następnej generacji te multiplatformy na sprzęcie tych żółtych kitajców chodziły normalnie...szlag mnie trafia co grę multiplatformową drżeć o jakość konwersji

To jest beta multi nie ma co oceniac frameratu.

Opublikowano

3DS sprzedaje się jak szalony, a mająca w sumie lepszą ofertę (PS Plus FTW!) Vita wlecze się niemożliwie. Marketing.

Raczej marka wyrobiona przez lata+ imo ciekawsze gry. Vita, to porty z ps3, brak konkretow na najblizsza przyszlosc, a plus? Wiekszosc graczy ograla te gry na ps3 rok temu....

Opublikowano

Apropo C3

Na PSS pojawił się preorder Crysisa 3. Cena jest bardzo kusząca,zaledwie 279zl xD. Jak oni chcą zachęcić ludzi do kupowania cyfrowo?

Opublikowano

Moze niech Mendrek skomentuje :potter:

Opublikowano

Apropo C3

Na PSS pojawił się preorder Crysisa 3. Cena jest bardzo kusząca,zaledwie 279zl xD. Jak oni chcą zachęcić ludzi do kupowania cyfrowo?

Wychodzi 140zł. Jeżeli ustalają takie ceny, to widocznie są zadowoleni ze sprzedaży.

Opublikowano

w sensie że okradając na 2 ?

Opublikowano

Apropo Mendrka,mam do ciebie pytanko

W moim statusie( tym oto http://www.psxextreme.info/statuses/id/48582/) w którym napisałem że Wiedzmin 2 na ten moment to 7/10 odpisałes " O, nawet dożywotni random czasami powie coś z sensem." Powiedz mi skąd możesz wiedziec o jakości i poziomie Wieska 2 skoro:

1. Tej gry nie ma na ps3(i raczej jej nie będzie)

2. A na Pc nie mogłeś zagrać bo jak sam napisałes. "Mam jakiegoś złoma, szkoda kasy i niewygody - konsola rulez" ;)( http://www.psxextreme.info/statuses/id/48421/)

Znowu Metacritic i YT?

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Od Wieśka się odwalić, gryfna szpila. Z pośród ogranych przeze mnie gierek na Xboxa (Gearsy 1,2; Alan; Halo 3) zdecydowanie najlepsza.

Opublikowano

7/10 LOL

Gra szacun

cena- szacun

sterowanie pod pada-szacun

Opublikowano

To jest beta multi nie ma co oceniac frameratu.

beta na kilka tygodni przed premierą...liczysz, że coś poprawią w enginie? bitch please :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.