Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A co ma być głównym wyznacznikiem? Przeprowadzenie badań nad jakością danego tytułu? Wielogodzinne rozkminy na forumkach?

Ja naprawdę wolę grać w gry niż o nich czytać, do tego wydaje na nie na tyle małe pieniądze (wymieniam w sklepie), że aż takim fetyszysta nie jestem, żeby żałować 20-30 zł na grę, która na mój wyrobiony w ciągu około 20 lat giercowania gust powinna dać radę. Dlatego średnia na MC jest dla mnie mniej więcej tyle samo warta co każde inne źródło opinii, bo procedura jest następująca : 1. MC, 2. mój gust i wiedza na temat danego tytułu 3.Decyzja. Owszem zdarza mi się przejechać na tym, ale czy te Wasze dogłębne badania, dają rezultat 100%?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 398,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A co ma być głównym wyznacznikiem? Przeprowadzenie badań nad jakością danego tytułu? Wielogodzinne rozkminy na forumkach?

Ja naprawdę wolę grać w gry niż o nich czytać, do tego wydaje na nie na tyle małe pieniądze (wymieniam w sklepie), że aż takim fetyszysta nie jestem, żeby żałować 20-30 zł na grę, która na mój wyrobiony w ciągu około 20 lat giercowania gust powinna dać radę. Dlatego średnia na MC jest dla mnie mniej więcej tyle samo warta co każde inne źródło opinii, bo procedura jest następująca : 1. MC, 2. mój gust i wiedza na temat danego tytułu 3.Decyzja. Owszem zdarza mi się przejechać na tym, ale czy te Wasze dogłębne badania, dają rezultat 100%?

Mi wystarczy gatunek gry i setting

Opublikowano

Podaje przykład: za ponad miesiąc wychodzi nowy Tomb Raider, który z zapowiedzi prezentował się zaiste ciekawie, po kilku gameplejach raczej odpycha, ale nadal interesuję więc czekam, dajmy na to, że mam siano żeby kupić na premiere, ale nadal się waham. Przychodzi czas kiedy gra ukazuje się, sprawdzam mc (średnia koło 76% załózmy) i odrazu wiem, że gry w dniu premiery nie kupię sorry, ale tak to działa. Poczekam, poczytam, pogram może w demo dopiero zdecyduje.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Pajgi doszedł do tego samego co ja tłukę tu od miechów. MC jest w dyskusji wyżej niż subiektywna opinia nawet największej pseudo-wyroczni na tym forum. MC to tylko średnia ocen najbardziej poczytywalnych źródeł recenzji uznanych i opłacanych krytyków. Dlatego wolę ten argument, za co docinają mi że niby YT (mimo że ograłem 69 gier w ciągu 3 lat, co daje 2 gry miesięcznie), sad and dry.

Opublikowano

W moim przypadku ocenki praktycznie zawsze się sprawdzają. Jak gra należy do mojego gatunku i ma wysokie noty to spokojnie mogę przyjąć, że mi się spodoba. I jeszcze nie zdarzyło się, żeby jakaś "niedoceniana perełka" dała mi fun. Co najwyżej bardzo dobrze oceniana gra spodobała mi się wybitnie. Więc niby dlaczego mam nie patrzeć na oceny? Bo forumowi eksperci wygłaszają teorie spiskowe? Bitch please...

Opublikowano

Najgorszą rzeczą jest polecanie komuś gry/filmu/ksiązki/czegokolwiek na podstawie własnego zdania. A żeby poznać prawdziwą wartość gry, to trzeba w nią zagrać. Innej rady nie ma.

Opublikowano

ja już tak miałem

Too Human które kupiłem za śmieszne pienądze pomimo nienajlepszych opinii i recenzji przelazłem 2 razy

Edytowane przez typfon

Opublikowano

mimo że ograłem 69 gier

Ograles ?  Zdobycie jednej platynki po pieciu minutach gry nazywasz ograniem tytulu? xDDDDDDDDDDDDDDD

Tak czy inaczej ja "ogralem" kolo 300 tytulow i ani (pipi) razu nie sugerowalem sie MC ... raz zasugerowalem sie ocena 9+ dla Heavenly Sword w PSXE i jak kupilem gre bylem nieziemsko wk.urwiony, ze przez tych idiotow wydalem 200zl na crapa, ktorego musialem szybko wystawic na Allegro.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

trzeba chyba naprawdę czytac recenzję jednego redaktora który ma podobny gust jak Ty i wtedy można się tym sugerować ... a tak to oceny można sobię do kosza wsadzić

Opublikowano

Odnośnie ocen, Killzone 2 na Metacritic: 91.

Jestem w trakcie (po ok. 3 h gry) i chyba sobie odpuszczę, grafika jest ok, nie odpowiada mi w tej grze fabuła, klimat, a przede wszystkim ślamazarne sterowanie. Bardzo wyraźnie to odczułem po przesiadce z bety Crysis 3 na K2. O ile w C3 postać naprawdę świetnie się kontroluje, o tyle w K2 mam wrażenie, że to nie moje palce stoją za tym wszystkim.

Moje obcowanie z PS3 chyba już się skończyło na przejściu trylogii Uncharted, czekać trzeba na TLOU, Heavy Rain może trzeba będzie zaliczyć. Ze sprzętu jestem ogólnie zadowolony, darmowe online w przypadku małego zapasu czasu na granie jest atutem, PS+ mi dynda, wolę sam dobierać tytuły do ogrania, pad jak to pad - można się przyzwyczaić, chociaż ten od XO lepiej mi leży w dłoni. Z racji dostępu do większej bazy gier na XO (nie piszę o exach, a o moim dostępie do gier) ta platforma zostaje dla mnie wiodącą.

Czekam na next-geny i Wiedźmina (już to pisałem dwa razy, napiszę jeszcze nie raz :))

Opublikowano

Dla ciebie wada ale dla wielu zaleta

Opublikowano

Wyjaśnię swoja opinie na temat MC tak żeby nie było nie domówień. Sugerowanie się średnią z MC jest jak najbardziej okej , tylko mnie szlag trafia jak ktoś (pipi)i ze średnia z MC jest "głównym" czynnikiem do podjęcia decyzji czy daną grę warto kupić/ograć.

Opublikowano

Jestem w trakcie (po ok. 3 h gry) i chyba sobie odpuszczę, grafika jest ok, nie odpowiada mi w tej grze fabuła, klimat, a przede wszystkim ślamazarne sterowanie. Bardzo wyraźnie to odczułem po przesiadce z bety Crysis 3 na K2. O ile w C3 postać naprawdę świetnie się kontroluje, o tyle w K2 mam wrażenie, że to nie moje palce stoją za tym wszystkim.

Też ogrywam i męczę się. To sterowanie i input lag to jest tragedia. Dziwi mnie że ludzie grali w to multi (btw takich nieogarów to jeszcze nie spotkalem, pierwsze trzy mecze to kazdy z wynikiem 30-40 killi do 10 śmierci). Porównać to do Halo to tak jakby porównać pijaną świnię do zająca. Gdyby nie klimat i uniwersum to bym olał.

Opublikowano

ale nie rozumiem jaki morał tego obrazka  :morning1:

Opublikowano

Wygląd krwi w Kał of Djuti to jak marmolada troche xD

Zmiana dystrybutora produktów Nintendo w Polsce

Wraz z dniem 28 lutego 2013 r. wygaśnie umowa pomiędzy Nintendo i Stadlbauer, dotychczasowym dystrybutorem gier i konsol japońskiej firmy na terenie Polski - poinformował serwis Deadly Serious. Jak potwierdza sam Stadlbauer, umowa nie zostanie przedłużona.

Stadlbauer rozprowadza produkty Nintendo także na terenie Szwajcarii oraz Austrii i tam również szykują się zmiany. W tych dwóch krajach znaczną część obowiązków - działania PR-owe i marketingowe - przejmie samo Nintendo, dotychczasowemu partnerowi pozostawiając tylko fizyczne dostarczanie gier do sklepów.

W Polsce obowiązki Stadlbauer prawdopodobnie przejmie w całości inna firma. Mówi się o ABC Data, które zajmuje się już innymi elektronicznymi sprzętami, lub sieci sklepów z zabawkami - Toys"R"Us.

Oficjalnie jednak nic wiadomo. Jak informują źródła Deadly Serious, konkretnych wiadomości nie należy spodziewać się przed początkiem marca. Warto tylko zaznaczyć, że ABC Data zdarzało się już kupować produkty Nintendo od Stadlbauer i potem samemu je dystrybuować.

Opublikowano

no i prawidłowo. sku.rwysyny brały hajs za nic. ciekawe co dalej z niny w Polsce, no ale gorzej niż pod skrzydłem Stadlbauera i tak nie będzie.

Opublikowano

A co nie pasowalo u S? Przynajmniej dostalem normalnie wydrukowana czarno biala instrukcje, a nie marne ksero- krzywe. Jezeli ktos pamieta czasy GBC czy Advance...

Opublikowano

-żałosna dostępność gier

-gry kosztujące 249,99 kilka lat po premierze

-wyjmowanie kodów Club Nintendo z pudełek

-cyrki z dostępnością WiiU w Polsce

Opublikowano

To już jest tak okrutna tradycja... nie wierzę, że się to zmieni. Od czasu ery N64 trzeba było wrosnąć w tę oczywistość, że kumple z PlayStation sobie kupują na straganie za dyszkę płyteczki, a na Turoka wybulisz niemal trzy stówy.

Ilość gier to żart, który mało bawi. Wpisałem "Fire Emblem" na Allegro i jest jedna gra, za trzy stówy (używana). Dobrze, że ten stary DS jeszcze nie miał blokady regionalnej, więcej opcji.

Swoją drogą, ostatnie doniesienia znów sugerują, że na nowych konsolach Xbox i PS prawdopodobnie podłączenie do netu będzie konieczne i nie będzie można w ogóle grać w używki. Na tym tle archaiczne Nintendo może niby na polskim rynku zyskać nową grupę fanów... Tyle że mam dziwne wrażenie, że Microsoft i Sony po prostu będą regularnie obniżać ceny gier po premierze, a z Nintendo będzie jak zawsze.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Nigdy nie kupię konsoli, która wprowadzi:

a)brak możliwości grania w używane gry

b)konieczność bycia podłączonym do internetu

I współczuje osobom, które mimo to byłyby w stanie kupić taki sprzęt.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jeśli zrealizują tą chorą plotkę (tia już to widzę) to takiego wała , mój zakup "next-gen'ów" zakończy się na WiiU i tyle.

Opublikowano

Też ogrywam i męczę się. To sterowanie i input lag to jest tragedia. Dziwi mnie że ludzie grali w to multi (btw takich nieogarów to jeszcze nie spotkalem, pierwsze trzy mecze to kazdy z wynikiem 30-40 killi do 10 śmierci). Porównać to do Halo to tak jakby porównać pijaną świnię do zająca. Gdyby nie klimat i uniwersum to bym olał.

Za dużo Halo.

A co do ocen to żaden śmieszny Metacritic tylko gamerankings.com

Edytowane przez MYSZa7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.