Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 376,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Wyciekło parę screenów z gry:

d746a62737b1e7ded00447453714e407.jpg

19475071a27183a4fee68d7f9f267e1d.jpg

a965532f970d85d43bdff0cbf2b81451.jpg

571065e6abd08b1e042c8794d407575d.jpg

61bdcc2fb6ef38f5e6e26352b7fd3e19.jpg

Więcej tutaj: http://vk.com/gamesmaniac?z=album-49981920_170847341

P.S. Skoro gra ma trafić na next-geny, to może warto przenieść temat do działu PS4.

Opublikowano

Czekaj, czekaj, to pokazali jakieś screenshoty?

Cover story w GI i mialoby nie byc zadnych screenshotow? What is wrong with you?

Opublikowano

No wiem, że pokazali ale po tych 1 obrazkach mówić o zawodzie finalnego kodu w sprawie grafiki, jest delikatnie mówiąc śmieszne.

Opublikowano

Czego nie zrozumiesz ? Tego, że po nowej generacji się spodziewałem lepszej grafiki ? Tymbardziej, że gra nie wychodzi na premierę nextgenów tylko rok później. 

Napisałem przecież, że gra może być naprawdę niezła i prawdopodobnie ją kupię, bo brakuje obecnie takich produkcji (był jedynie dishonored, ale dosyć prosty).

Bardziej mnie rozśmieszają ludzie, którzy najpierw są super zadowoleni, że gra wychodzi na nextgeny, a nie na currnetgeny po czym piszą, że grafika się nie liczy (bo, że nie jest najważniejsza to się zgadzam  :P ).

Chodzi mi o to że słowo "grafika" ma szerszy zakres znaczeniowy niż jej technologiczna warstwa, a o czym konsolomaniacy w internecie często zdają się zapominać. Powinien się liczyć przede wszystkim design, pomysł na grafikę itd.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

No ja oceniam tylko obecną formę gry. Grafika na 99% będzie lepsza w finalnym produkcie (poza tym wciaz nie wiadomo jak animacja i reszta rzeczy ktore widac dopiero podczas grania), ale ja mam zasadę, żeby sobie nie robić nadziei ;)

Mate5 mówiąc grafika mialem na myśli tylko sprawy techniczne, bo design to już kwestia gustu. Jednemu się spodoba drugiemu nie (mi akurat baardzo przypadł do gustu).

Edytowane przez terror

Opublikowano

A może moc nextgenów zamiast na super grafikę i wodotryski, wykorzystali na zaawansowane AI przeciwników/NPC :sorcerer: (chcę w to wierzyć)

Opublikowano

do skryptowania ai chyba nie potrzeba nie wiadomo jakiej mocy

Opublikowano

Ci to maja nasrane za przeproszeniem w łbie

Jej przedstawiciele wystosowali oświadczenie w sprawie możliwości polowania na wieloryby w Assassin’s Creed IV: Black Flag, w którym PETA sprzeciwia się jej „gloryfikowaniu”.

Jak czytamy:

Polowanie na wieloryby – czyli strzelanie do wielorybów z harpunów i pozostawianie ich konających na godzinę lub więcej przed śmiercią albo krojenie ich, gdy jeszcze żyją – jest czymś, o czym wspomina się w podręcznikach historii. Ale ta krwawa branża wciąż jest aktywna, mimo międzynarodowego potępienia, więc gloryfikowanie jej przez jakąkolwiek grę jest haniebne. PETA zachęca developerów, by tworzyli produkcje, które upamiętniają zwierzęta, a nie promują ich krzywdzenie lub zabijanie.

Opublikowano

W grze, w której w brutalny zabija się setki osób, przyczepić się do złego traktowania..... wielorybów :lol:

Opublikowano

Zaraz wpadnie któryś z gimbusów, którzy pisali w temacie TR na PS3, że zabijanie w grze ludzi jest super, ale wirtualnego jelonka mu szkoda i powie, że to świetna akcja ze strony PETA.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

No nie wiem hela, jak ty ale jak ja zabijam człowieka w grze to nie czuję się źle, a jak już zabiję zwierzątko to mam wyrzuty sumienia (mimo, że to tylko gra ;p). I wiem, że nie tylko ja tak mam.

Mimo wszystko zakaz zabijania wielorybów w grze jest dla mnie chory xD

Opublikowano

No kurcze to ma oddawać realie tych lat...

-Edwardzie,zapolujmy na tego wieloryba,pozyskamy skóre,tłuszcz,mięso

-Wybaczcie nie możemy zapolować na tego biednego wieloryba...Co on takiego zrobił żeby ginąć? Dla głupiego mięsa?

-No ale Edwardzie...

-Powiedziałem

-o.O

ba dum tss

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

No nie wiem hela, jak ty ale jak ja zabijam człowieka w grze to nie czuję się źle, a jak już zabiję zwierzątko to mam wyrzuty sumienia (mimo, że to tylko gra ;p). I wiem, że nie tylko ja tak mam.

Dla mnie nie ma żadnej różnicy - to parę linijek kodu i to parę linijek kodu.

Oczywiście uogólniając, bo mało w której grze zabijanie ma jakiekolwiek głębsze znaczenie/konsekwencje.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Wiekszosc zwierzat jest bardziej wartosciowa od wiekszosci ludzi.

Opublikowano

A jak oglądasz film i ginie pies, który oddał swoje życie ratując swego pana to nie szkoda ci go ? ;p

A jak ma się istotny element fabuły filmu do sarny, która widzisz w TR przez 3 sekundy?

Opublikowano

Dla mnie zabijanie zwierzat w grach zawsze bedzie inne niz ludzi. Tych juz sie nie liczy, ale zwierzecia zawsze bedzie mi zal. Nie zapomne nigdy pierwszego kojota w RDR... . Potem chodzilo sie na nie polowac i to bylo co innego, szlo masowo, ale uczucie jest inne niz zabijanie ludzi.

A w filmach to wole jak zginie armia ludzi niz jeden pies. :D

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Raczej wiecie jaki mój stosunek do tego jest, ale ku'rwa serio czepiać się, że w grze ginie zwierze serio? Ku'rwa jakoś podczas kręcenia hobbita zgineło ileś tam zwierząt i nikt się nie pluł, co za hipokryci je'bani.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ja się plułem i robię kupę na Disney Hobbita. 

Też mi szkoda sarny w TR niż jakichś brudasów ; d Popatrzyła na mnie niewinnym pyszczkiem i musiałem ją zabić, to będzie ciężka noc ; d

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Dla mnie zabijanie zwierzat w grach zawsze bedzie inne niz ludzi. Tych juz sie nie liczy, ale zwierzecia zawsze bedzie mi zal. Nie zapomne nigdy pierwszego kojota w RDR... . Potem chodzilo sie na nie polowac i to bylo co innego, szlo masowo, ale uczucie jest inne niz zabijanie ludzi.

A w filmach to wole jak zginie armia ludzi niz jeden pies. :D

to mi przypomina, jak właśnie we wspomnianym red dead redemption postrzeliłem przypadkiem mojego konia. przypomniał mi się wtedy tytuł filmu, którego nie oglądałem - "czyż nie dobija się koni ?". chwyciłem więc za nóż i zacząłem go ciąć, ale skubany próbował uciekać, więc dobiłem drania z rewolweru. oskórowałem i sprzedałem w sklepiku. jak to mawiają - w przyrodzie nic nie ginie. 

nie przypominam sobie, żeby w gierce szkoda by mi było jakiegoś zwierzątka. prędzej w filmie. na przykład w jestem legendą, jest taka scena...........UWAGA (pipi)A SPOILER................. gdzie will smith musi zabić gołymi rękami swojego pieska, bo zaczyna się zmieniać pod wpływem wirusa (piesek, nie will). jest mi baaaardzo smutno za każdym razem, kiedy widzę tą scenę. 

było mi też bardzo smutno, kiedy wiolku poinformował na forum o śmierci swojego pieska. przypomniało mi to o tym, że mój piesek też przecież umrze, no i wogóle pieski żyją tak krótko. ogólnie strasznie szgoda mi jest piesków a właścicieli co napierdalają swoje pieski, to sam bym napjerdalał tępym narzędziem. krówek mi nie szkoda, bo krówki się zjada, co nie bluber ?   

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Wczoraj rozdano nagrody BAFTA:

Best Game

Dishonoured - WINNER
Far Cry 3
FIFA 13
Journey
Mass Effect 3
The Walking Dead

Action

Borderlands 2
Call of Duty: Black Ops 2
Far Cry 3 - WINNER
Halo 4
Hitman: Absolution
Mass Effect 3

Artistic Achievement

Borderlands 2
Dear Esther
Far Cry 3
Halo 4
Journey - WINNER
The Room

Audio Achievement

Assassin’s Creed III
Beat Sneak Bandit
Dear Esther
Far Cry 3
Halo 4
Journey - WINNER

British Game

Dear Esther
Forza Horizon
LEGO: The Lord of the Rings
Need for Speed Most Wanted
The Room - WINNER
Super Hexagon

Debut Game

Deadlight
Dear Esther
Forza Horizon
Proteus
The Room
The Unfinished Swan - WINNER

Game Design

Borderlands 2
Dishonored
Far Cry 3
Journey - WINNER
The Walking Dead
XCOM: Enemy Unknown

Family

Clay Jam
Just Dance 4
LEGO Batman 2: DC Super Heroes - WINNER
LEGO the Lord of the Rings
Minecraft: XBOX 360 Edition
Skylanders Giants

Game Innovation

Call of Duty: Black Ops II (???)
Fez
Journey
Kinect Sesame Street TV
The Unfinished Swan - WINNER
Wonderbook: Books of Spells

Mobile & Handheld

Incoboto
LittleBigPlanet (Vita)
New Star Soccer
The Room
Super Monsters Ate My Condo
The Walking Dead - WINNER

Online – Browser

Amateur Surgeon Hospital
Dick and Dom’s HOOPLA!
Merlin: The Game
Runescape
The Settlers Online
SongPop - WINNER

Online - Multiplayer

Assassin’s Creed III
Borderlands 2
Call of Duty: Black Ops II
Halo 4
Journey - WINNER
Need For Speed Most Wanted

Original Music

Assassin’s Creed III
Diablo III
Journey - WINNER
Thomas Was Alone
The Unfinished Swan
The Walking Dead

Performer

Adrian Hough (Haytham) - Assassin’s Creed III
Danny Wallace (The Narrator) - Thomas Was Alone - WINNER
Dave Fennoy (Lee Everett) - The Walking Dead
Melissa Hutchinson (Clementine) - The Walking Dead
Nigel Carrington (The Narrator) - Dear Esther
Nolan North (Nathan Drake) - Uncharted: Golden Abyss

Sports/Fitness

FIFA 13
F1 2012
Forza Horizon
New Star Soccer - WINNER
Nike+ Kinect Training
Trials Evolution

Story

Dishonoured
Far Cry 3
Journey
Mass Effect 3
Thomas was Alone
The Walking Dead - WINNER

Strategy

Dark Souls: Prepare To Die
Diablo III
Football Manager 2013
Great Big War Game
Total War Shogun 2: Fall of the Samurai
XCOM: Enemy Unknown - WINNER

Dobre wybory ;)
Opublikowano

rozumiem gusty, gustami ale w jury chyba był Mendrek i Yeti, najlepsze multi tamtego roku w Journey? słabo mi

Opublikowano

Ha, wiedziałem że pierwsze o które się ktoś przyczepi to nagroda dla Journey za multi.

Nagrodzili coś innego, a nie latanie w kółko po mapie i strzelanie do siebie. Handlujcie z tym :music:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Journey z najlepszym multi, bez jaj...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.