Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Możesz to rozumieć jak chcesz, ale nie raz pisałem że kupiłem szrota głównie do ogrania TLOU, więc trudno żebym go sprzedawał nie? Nadal jednak więcej czasu spędzam z X'em niż PS3.

Anyway, wiadomo że jeśli gra ma dobry multi to starcza na dłużej, i wtedy pożyczanie jej nie ma dużego sensu.

No na szczęście PS3 nie oferuje żadnego dobrego multi, także w tym wypadku pożyczka to dobry sposób.

Można w Battlefield pograć więc nie mów, że nie ma dobrego multi...

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 376 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

@MeSSer

Po prostu nie chcemy sobie psuć zabawy z pełnym tytułem, oglądając teraz "montaż super scen z całej gry".

Opublikowano

Tak w ogóle to mam nadzieję, że MS faktycznie planuje wydać budżetową wersję X360 o promocyjnej cenie. I oby gabaryty się zmniejszyły bo przenoszenie przez 300 km PS3 Slimki jest nieprzyjemne. W końcu nadrobię Girsy i kochanego Super Meat Boya.

Opublikowano

Tak w ogóle to mam nadzieję, że MS faktycznie planuje wydać budżetową wersję X360 o promocyjnej cenie. I oby gabaryty się zmniejszyły bo przenoszenie przez 300 km PS3 Slimki jest nieprzyjemne. W końcu nadrobię Girsy i kochanego Super Meat Boya.

Przecież SMB pójdzie pewnie nawet na jakimś wiekowym sprzęcie więc jak masz jakiegoś kompa w domu to skołuj sobie kopię na jakimś Steam sale'u i baw się już teraz.

@Messer:

Pewnie będzie ok film, a słaba gra.

No i najlepsze w tym trailerze to końcówka.

DLC Scene with Pre-order :rofl:

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Nie mam lapka ani pada do niego obecnie. Wolę jednak pograć na konsoli, taki ze mnie prosty wieśniak.

Co do Beyond, jestem bardzo podniecony. Możecie nazwać HR jak chcecie, ale grało się baaardzo przyjemnie, tego nie zaprzeczę. Godziny mijały jak... jak... eee szybkie godziny? A przy Beyond obiecana jest większa interaktytwność, np. poziom z lasem - możesz iść gdziie chcesz po całym lasku i samemu odkrywać. Wyczuwam naprawdę świetną pozycję. Znów będzie kilka kiepskich dialogów, zbyt pompatycznych utworów muzycznych, ale koniec końców, doświadczenie będzie bardzo przyjemne.

Opublikowano

Sam fragment z lasu na tym gameplayu zmiazdzyl dla mnie klimatem calego Alana Wake i jego poszukiwanie przez policje.

Opublikowano

Palodior :

Main differences to Heavy Rain:
Mostly 3rd person camera. Slightly directed and sways a bit to points of high interest, but never too far away from the character
Walking/running entirely realized with the left analogue stick. No more R2 tank controls like Heavy Rain
Interacting with objects is still on the right stick, but no weird motions required anymore and everything can be triggered with an up/down flick
Combat also works around this idea, effectively making the need to remember all the buttons irrelevant
Different difficulty settings just like Heavy Rain, hardest one requires more inputs or has stricter timing, easy mode (for non-gamers) streamlines most of it
During 90% of the game you can switch at any point to Aiden (the entity) by pressing the triangle button
You solve puzzles with Aiden by manipulating the environment and possessing people. You control him freely with both sticks like a first person camera
Dialogue choices just like Heavy Rain, combined with branching paths and multiple endings
There are several free-roaming areas where you can use vehicles and horses to explore your environment freely
Fight scenes only use the right analogue stick and general action scenes require direct input (e.g. running through a forest while chased and you have to find a way out)

a12qwn.gif

Edytowane przez aphromo
gif wrzucony w spoiler

Opublikowano

No przekonałeś mnie już składam pre-order :ninja:

Gadka szmatka, zobaczymy po premierze co z tego tworu wyjdzie. No i co ten ostatni gif ma mi niby pokazać? Że niby swoboda jest bo laska na koniu pędzi przed siebie?

Jak dla mnie to za dużo szumu jest przy tej grze bo póki co jakoś uczucia wow, oprócz  mimiki twarzy nie miałem.

Pożyjemy zobaczymy, gorzej jak ten napompowany hype'm balonik pęknie po premierze i zostanie jedynie niemiły smrodzik bo obiecankach i wielkich nadziejach na nie wiadomo jaką grę.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

A czy ktoś ma jakieś niesamowite oczekiwania wobec tej gry? Wystrzelone w niebo to one nie są.

Opublikowano

no tak gdyby się cofnąć te kilka miesięcy wstecz, to pewnie i w tym temacie coś by się znalazło

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ja nikogo do niczego przekonywać nie bedę. Z miejsca stwierdziłeś ,, dobry film, słaba gra " więc przytoczyłem argumenty na obrone ,, słabej gry ".

Tyle. eot z mojej strony.

Opublikowano

Nikt sie nie jara bo kazdy ma w pamieci Heavy Rain lol

Jak Beyond okaze sie dobre to bedzie mile rozczarowanie.

Opublikowano

średni ten Beyond, wygląda jak HR 2.0.. znowu będzie płacz że to przegadany film+ kilka akcji press XXO

Opublikowano

Nikt sie nie jara bo kazdy ma w pamieci Heavy Rain lol

Jak Beyond okaze sie dobre to bedzie mile rozczarowanie.

Jak rozczarowanie moze byc mile?

Opublikowano

Wy tu się o PS360 spieracie a ja tu nic nie widzę :P

ytjHVty.jpg

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Ocenianie gier przed premierą to chyba tylko na cdaction xD

Opublikowano

Można tu zaobserwować dość "ciekawe zjawisko" hejtingu na HR (podejrzewam że część tych zniesmaczonych/oburzonych formą HR w niego nawet nie zagrała) i B:TS (które nie miało premiery ale oni już swoje wiedzą ba część pewnie jest już gotowa wystawić ocenę) przy jednoczesnym chwaleniu (u nie których można mówić wręcz o zachwycaniu się) TWD :huh:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

The Walking Dead ma bardzo zgrabną fabułę.

Opublikowano

Pierwszym filmikem jest nowy zwiastun, który wypuszczono z okazji tegorocznej edycji Tribeca Film Festival. Drugi materiał to trwający 35 minut zapis rozgrywki, zaprezentowany na tej samej imprezie.

-

okazji tegorocznej edycji Tribeca Film Festival

-

Film Festival

xD Region filmowy parę działów niżej.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

To jeszcze trolling czy juz glupota?

Opublikowano

To jeszcze trolling czy juz glupota?

[troll mode=on]Może okazywanie frustracji (szerzej znanej jako dupo-ścisk) ?[/troll mode=off]

xD Region filmowy parę działów niżej.

Co jest niby w tym śmiesznego/dziwnego że została tam zaprezentowana ? Obecnie gierki prezentowane są w rożnych miejscach przy rożnych okazjach i nie ma w tym nic śmiesznego.

The Walking Dead ma bardzo zgrabną fabułę.

Przy taj "zgrabnej fabule" starczyło mi sił by dotrwać raptem do połowy trzeciego epizodu ale to już kwestia gustu kto co lubi. Dla tego pod względem fabuły zdecydowanie wyżej stawiam HR po prostu bardziej do mnie trafiła (milo mi się grało oglądało ją do końca (bo przecież w tego typu gierki się nie gra :pinch:) )

Opublikowano

Ja nie mam zamiaru hejtować Heavy Rain, bo szczerze to nie mam za sobą tej gry. Część moich znajomych, którzy mieli styczność z tym tytułem twierdzą, że to jeden z lepszych scenariuszy w grach, inni że nuda i przekombinowanie. Specjalnie pożyczę sobie niedługo HR od nich, żeby samemu sprawdzić czy ten nieustanny spór o jakości HR ma jakieś uzasadnienie na korzyść Quantic Dream. 

Opublikowano

Rockstar pokazało L.A. Noire na tym festiwalu, a jakoś nie przypominam sobie takiej fali hejtów. A, no bo ex na PS3, Cage i samograj, press x to jason. blablabla.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.