Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Proszę easye tylko nie zaczynaj znowu dyskusji o wyższości multiplayera nad single playerem.

A nawet jeśli by, to przecież nie ma racji, bo większość ex'ów na PS3 to nie są gry wyłącznie single player, a te które są single player to też nie znaczy że nie warto w nie grać i że nie mają wielu zakończeń. Więc nie rozumiem po co w ogóle zaczynać dyskusję z typem, który jak widać nie ma pojęcia o czym pisze.

Mendrek i jego pojecie o grach... Pffff.

Wielki fan Sony, ktory nie gral w wiekszosc exow... Najwiecej ma do powiedzenia o grach pokroju Uncharted, Killzon,GOW,  MGS i innych, ktorych niestety nie dali jeszcze w plusie :(

Wiele zakonczen i to ma mnie przykuc do konsoli na wiele godzin w takim heavy rain np ? Ile razy ukoncyzles ten tytul ? Ja raz, bo gdy juz rozwiazemy cala tajemnice powtarzanie tej gry mija sie z celem.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

gra jest nieliniowa, dlatego po np. pół roku można wrócić do niej i poznać inne zakończenia nie nudząc się przy grze

Opublikowano

Heavy Rain jest tylko i wyłącznie na raz. Nie móglbym grać w to znowu, nawet po 3 latach bo to już nie to samo. Nie byłoby mindfucka z odkrywania tajemnicy origami killera. Więc Twój argument c0r jest inwalidą. 

Opublikowano

Dokladnie, na dodatek - z tego co pamietam to te zakonczenia tak sie od siebie roznily, ze mi szkoda byloby nawet czasu na ich poznawanie...

Sam gameplay tej gry zas jest tak wciagajacy, ze wolalbym zobaczyc roznice na YT.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Może i tak, ale przynajmniej przy robieniu platyny nie było nudno. A gameplay - zagraj na najwyższym poziomie trudności, wtedy są emocje.

Opublikowano

Proszę easye tylko nie zaczynaj znowu dyskusji o wyższości multiplayera nad single playerem.

A nawet jeśli by, to przecież nie ma racji, bo większość ex'ów na PS3 to nie są gry wyłącznie single player, a te które są single player to też nie znaczy że nie warto w nie grać i że nie mają wielu zakończeń. Więc nie rozumiem po co w ogóle zaczynać dyskusję z typem, który jak widać nie ma pojęcia o czym pisze.

Wielki fan Sony, ktory nie gral w wiekszosc exow... Najwiecej ma do powiedzenia o grach pokroju Uncharted, Killzon,GOW,  MGS i innych, ktorych niestety nie dali jeszcze w plusie :(

Wiele zakonczen i to ma mnie przykuc do konsoli na wiele godzin w takim heavy rain np ? Ile razy ukoncyzles ten tytul ? Ja raz, bo gdy juz rozwiazemy cala tajemnice powtarzanie tej gry mija sie z celem.

Easey, człowiek który rzekomo grał we wszystko, ale "na innym koncie i u współlokatora pirata, który przymuszał go do grana na kopiach zapasowych, więc on sam nie piracił". Daruj sobie docinki, bo sam przedstawiasz się dość kiepsko.

A i nie wiem czemu piszesz jakobym nie grał w Killzone'a, GoW-a, MGS-a i większości ex'ów na PS3. I nie zmienia to faktu, że nie miałeś racji i musiało Cię to tak zaboleć, że przeszarżowałeś z obrazą.

gra jest nieliniowa, dlatego po np. pół roku można wrócić do niej i poznać inne zakończenia nie nudząc się przy grze

Owszem, acz jak suteq napisał już nie będzie tego zaskoczenia. Niemniej jak ktoś ma chętkę wymasterować, albo poznać alternatywne ścieżki, to czemu nie? Trochę jak z filmem, który można obejrzeć dwa razy żeby przyjrzeć się smaczkom. Akurat Heavy Rain to przykład gry o nieco słabszym replay-ability, ale to przecież nie jest reguła. Tytuły takie jak LittleBigPlanet, Motorstorm, czy Wipeout HD z natury rzeczy starczają na dziesiątki czy setki godzin.

Opublikowano

Co do tej plotki o Respawn - gra na jedną konsolę:

- od EA?

- od nieznanego nikomu studia (to że część z tych ludzi tworzyła kiedyś MW nic nie znaczy jak nie mają starego szyldu)?

- w 2013/14 r.?

Naaaaahhhh...

:)

Opublikowano

- od nieznanego nikomu studia (to że część z tych ludzi tworzyła kiedyś MW nic nie znaczy jak nie mają starego szyldu)?

Skąd więc podnieta 343 m.in. u Ciebie?

Plota oczywiście że bzdura, gra powstaje na pewno na Frosbite 3.0.

Opublikowano

Nie wiem o jaką podnietę Ci chodzi i jaki to ma związek z tym co napisałem.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

hehehe, wersje watch_dogs na konsole sony dostaną doatkowy kontent, w końcu muszą jakoś zrekompensować beznadziejną stronę techniczną gry na tej zyebanej konsoli :(

Czyli co już wiesz że PS4 (pominę fakt nazywania tak PS3) będzie z(pipi)ane ? :empathy:

Opublikowano

Easey, człowiek który rzekomo grał we wszystko, ale "na innym koncie i u współlokatora pirata, który przymuszał go do grana na kopiach zapasowych, więc on sam nie piracił". Daruj sobie docinki, bo sam przedstawiasz się dość kiepsko.

A i nie wiem czemu piszesz jakobym nie grał w Killzone'a, GoW-a, MGS-a i większości ex'ów na PS3. I nie zmienia to faktu, że nie miałeś racji i musiało Cię to tak zaboleć, że przeszarżowałeś z obrazą.

Powiedzial Mendrek synonim zalu na tym forum. Juz wiecej szacunku mam do bylego wspolokatora jako milosnika gier, niz do takiego cebulaka jak Ty. Ludzie naprawdę maja większe problemy w zyciu niż przerobiona konsola. Pomijając Twój cały bulwers, ze nie zglosilem jego sprawy na policje,  wszystkie najlepsze exy na PS3 przeszedlem na swojej konsoli, niektorych, ktore tak zachwalasz, choc oczywiscie nie grales\widziales u kumpla\zobaczyles na metacritic  niestety nie zdolalem, bo byly albo przec(pipi) wykonane, albo mega nudne. Juz kiedys porownywales nasze sygnaturki, pamietam jak sie chwaliles swoja iloscia gier i exow przy mojej, a obok serii Uncharted, God Of War, Killzona stawiales gry pokroju Chime SUUUUPER DELUXE !

Suuuuperrr Deluxe. Q(pipi)wa DELUX!!!

No i te exy pokroju Ape Escape. Ech Mendrek, Mendrek, jestes najwieksza beka tego tematu  :teehee:.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Skąd więc podnieta 343 m.in. u Ciebie?

Plota oczywiście że bzdura, gra powstaje na pewno na Frosbite 3.0.

Poyebało Ci się z MaZZeo który stawia ich na równie z Naughty Dog :sorcerer:

Opublikowano

Zresztą mogą nawet zrobić 1 minutowe wystąpienie sprzątaczki z ich biura, która powie "nowy xbox, premiera grudzień 2013" i wystarczyłoby. Hamerykanie i tak by ogłosili ten dzień świętem narodowym. Połowa rodzin pewnie czeka żeby pod choinką postawić nowego X'a.

Heh, chyba już coś takiego miało miejsce, tylko konsola trochę inaczej się nazywała. Wygląda na to, że co kraj, to obyczaj :).

Przepraszam, że tak późno odpisuję.

To nie jest taka sama sytuacje. Zapewne masz na myśli przesiadkę z PS2 na PS3. Tylko widzisz akurat Sony zawsze stało mocnymi ex'ami więc ludzie "mieli prawo" czekać na nowe Playstation. Ale Xbox? Kurcze to głównie konsola do multiplatform, ani na pierwszej konsoli ani na drugiej M$ nie rzucił nie wiadomo ile tytułów ekskluzywnych. Więc pytam zupełnie serio - na co czekają fani Xboxa? 

Opublikowano

Wyciekły spoilery odnośnie The Last of US, fabuła singla i tryby multi, uważajcie chłopaki na wszelkie linki, filmiki yt itp.

Ja idę po 0,7

Opublikowano

dawidi17- Pewnie na conajmniej powtórkę z obecnej generacji, gdzie pomimo eksów od SONY trudno uznać -nie będąc fanbojem-, że wybór konsoli jest oczywisty, o czym świadczy chośby popularność obu systemów. Fakt, że końcówka generacji należy do SONY, ale zupełnie zapominamy, że przez pierwsze 3-4  lata sprzęt Microsoftu pod wieloma względami był lepszym wyborem dla bezstronnego klienta (mowa o cywilizowanych krajach), który chciał w miarę bezstresowo pograć w najnowsze tytuły w oczekiwaniu na te kilka eksów jakie co roku dostawaliśmy od obu gigantów.

Z punktu widzenia mieszkańca tego kraju i w obliczu przecieków jakie co jakiś czas wypływają, to w następnej generacji może nie być tak różowo. Nie mam tutaj na myśli zabezpieczeń, konieczności stałego połączenia z netem itd., ale o info jakoby nextbox miał być "multimedialnym centrum telewizji, rozrywki i gier", co w naszym wypadku oznacza 1/3 funkcjonalności urządzenia.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Zresztą mogą nawet zrobić 1 minutowe wystąpienie sprzątaczki z ich biura, która powie "nowy xbox, premiera grudzień 2013" i wystarczyłoby. Hamerykanie i tak by ogłosili ten dzień świętem narodowym. Połowa rodzin pewnie czeka żeby pod choinką postawić nowego X'a.

Heh, chyba już coś takiego miało miejsce, tylko konsola trochę inaczej się nazywała. Wygląda na to, że co kraj, to obyczaj :).

Przepraszam, że tak późno odpisuję.

To nie jest taka sama sytuacje. Zapewne masz na myśli przesiadkę z PS2 na PS3. Tylko widzisz akurat Sony zawsze stało mocnymi ex'ami więc ludzie "mieli prawo" czekać na nowe Playstation. Ale Xbox? Kurcze to głównie konsola do multiplatform, ani na pierwszej konsoli ani na drugiej M$ nie rzucił nie wiadomo ile tytułów ekskluzywnych. Więc pytam zupełnie serio - na co czekają fani Xboxa? 

Najwidoczniej dla wielu te "niewiele" ex'ów Xbox'a jest więcej warte niż te wszystkie ex'y którymi stoi PlayStation. Nie wiem co tak trudno Ci zrozumieć.

Opublikowano

No jezeli chodzi o ta generacje multiplatformy sa lepsze od exow, niektorzy po prostu nie moga sie z tym pogodzic. To juz nie te czasy, ze biblioteka exow byla glownym i praktycznie jedynym czynnikiem, ktory wplywal na wybor konsoli.

Opublikowano

Pewnie dlatego, że to chyba jedyna albo pierwsza od bardzo dawna generacja kiedy dwie konkurencyjne platformy oferują sprzętowo te same możliwości i 95% developerów może spokojnie robić swoje gry na obie bez jakiś ekstremalnych różnic. W innych realiach pewnie wiele multiplatform wylądowałoby tylko na jednym ze sprzętów.

+ to co napisał INS i fakt, że najbardziej rozpoznawalne marki lądują na obu konsolach, a dla miażdżącej większości graczy to wystarczający argument za kupnem konsoli.

Opublikowano

fakt, że najbardziej rozpoznawalne marki lądują na obu konsolach, a dla miażdżącej większości graczy to wystarczający argument za kupnem konsoli.

Skoro mulltiplatformy (zresztą jak wskazuje definicja) trafiają na obie konkurencyjne platformy to raczej o wyborze danej platformy powinny decydować tytuły na wyłączność , których nie jest wstanie zaoferować konkurencja. Obecnie tym bardziej ten niewielki procent ogółu gierek może być na wagę złota w momencie gry reszta na obu platformach jest identyczna.

Opublikowano

o wyborze danej platformy powinny decydować tytuły na wyłączność

No ale tak nie jest. Za malo tych gier i nie sa niczym niezwyklym w porowaniu do multiplatform. Wiem, ze fani Sony chcieliby zeby bylo inaczej, ale exy na PS3 to nie jest zaden deal breaker. Deal with it.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Skoro mulltiplatformy (zresztą jak wskazuje definicja) trafiają na obie konkurencyjne platformy to raczej o wyborze danej platformy powinny decydować tytuły na wyłączność , których nie jest wstanie zaoferować konkurencja. Obecnie tym bardziej ten niewielki procent ogółu gierek może być na wagę złota w momencie gry reszta na obu platformach jest identyczna.

Zapominasz o multiplatformach bedacych tylko na XB-PC/"konsolowych exach".

Opublikowano

Daty i Godz konf na E3

Microsoft Monday June 10th @ 9:30AM PT(18:30 czasu PL)
Ubisoft Monday, June 10th @ 1PM PT (22 czasu PL)
EA Monday, June 10th @ 3PM PT (24 czasu PL)
Sony Monday June 10th @ 6PM PT  (3 czasu PL)

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Eh Sony znowu wrzuca jakies chore godziny. Akurat na ich konfe czekam najbardziej :(

Opublikowano

fakt, że najbardziej rozpoznawalne marki lądują na obu konsolach, a dla miażdżącej większości graczy to wystarczający argument za kupnem konsoli.

No właśnie nie. Ex'ów jest tak mało, że nikt sobie nie zawraca głowy, że gra X jest na jednej platformie a gra Y na drugiej skoro z 95% gier jest na obu z nich. Teraz najczęściej decydują inne czynniki, np. ilu znajomych ma określoną konsolę żeby móc grać razem i pożyczać sobie gry. Jak człowiek na obojętnie której może pograć w Modern Warfare, FIfa, Assassin's Creed, Bioshock, Dead Space, Need for Speed itd., to olewa to, że w 1/10 akurat nie będzie mógł zagrać bo jak myśli logicznie to patrzy na całokształ, czyli na tegry, w które jednak będzie mógł grać. Tym bardziej, że co by nie mówić, to ogólny poziom gier jest obecnie bardzo wysoki.

Opublikowano

... bo jak myśli logicznie to patrzy na całokształ, czyli na tegry, w które jednak będzie mógł grać.

Skoro mysli logicznie patrząc na całokształt czyli wszystkie gry w które może zagrać, to siłą rzeczy musi patrzeć na exy. Sam sobie zaprzeczasz w jednym poście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.