Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

W zasadzie teraz to wydaje mi sie ze Sony tez czyms dowali nieprzyjemnym. Za rozowo to wszystko u nich wyglada.

Tak na prawdę, to Microsoft tymi swoimi idiotycznymi pomysłami stworzył dla Sony nie lada okazje do tego aby przeciągnąć na swoją stronę większą ilość graczy. Konieczność płacenie dodatkowej kasy za odpalenie trybu multiplayer, blokada na używki, niedziałająca konsola bez kinecta, przymusowa instalacja gier na 500GB dysku, gdzie obecne gry na PS3 niekiedy ważą po blisko 50GB! A po drugiej stronie, jeżeli w Sony nikt psychicznie chory nie obejmie ważnego stanowiska, mamy wszystko po staremu. Multiplayer za free, ps+ ze świetną ofertą, jedynie tylko blokada używek może być decyzja wydawcy gry, chodz nie wiadomo jak to do konca będzie. Trzeba się nazywać Donsterydo albo daddy aby w obecnej sytuacji postawić na XOne.

No sam popatrz - jakie racjonalne szanse ma Xbox ? No powiedz mi jedną przewagę Xboxa nad PS4 teraz.  To by musieli tą niunię od Halo wsadzać do konsoli żeby to opchnąć. To będzie parodia jak zostanie tak jak jest, już widzę te oferty sklepów. Po prostu nie ma bata. 

Mendrek sie zakradl do siedziby MS.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Albo Harrison jest dzisiaj naje.bany i nie wie co mówi, albo MS podjął parę tragicznych decyzji.

Mi się wydaje, że on jest koniem trojański sony.

;)

Opublikowano

no i co z tej konfy wynika Yeti? Ze nie będę blokować podobnie jak MS używek ? Ze EA u nich gry będzie robic bez OP i bez oplat za 2 konto ? A na konsoli MS, z którym podpisali dodatkowo umowę wspolpracybędą pobierac niemal za wszytsko. Pomysl trochę...

Opublikowano

Albo Harrison jest dzisiaj naje.bany i nie wie co mówi, albo MS podjął parę tragicznych decyzji.

;)

Najpierw Adam Orth, teraz Harrison...

Przypadek? :P

Opublikowano

Może EA i inni developerzy 3rd party obrazili się na Nintendo bo nie zgodziło się na wprowadzenie activation passów? Nie uwierzę że na PS4 nie będzie żadnych ograniczeń jeśli będą na X1. To zaczyna nabierać sensu.

Opublikowano

>wymagany kinect

>blokowanie używanych gier

>konieczność podłączenia do sieci co 24h

gdzie to się kończy panie i panowie?

Nagle się okaże że Wii U to sprzęt 11/10.

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw słupków, jakiś księgowych wyliczeń czy innych danych które stoją za tymi decyzjami odnośnie używek, w jaki sposób ma się to niby kalkulować to ja nie wiem.

Opublikowano

no i co z tej konfy wynika Yeti? Ze nie będę blokować podobnie jak MS używek ? Ze EA u nich gry będzie robic bez OP i bez oplat za 2 konto ? A na konsoli MS, z którym podpisali dodatkowo umowę wspolpracybędą pobierac niemal za wszytsko. Pomysl trochę...

No wlasnie taka ta umowa cos kijowa, no bez jaj wczesniejsze DLC no padaka. To jest nic.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Co do tych cudownych "active pasów"(jak zwał tak zwał) to w najbliższych dniach/tygodniach powinno się wyjaśnić jacy wydawcy po za EA będą próbowali (a może i nie) to przeforsować.Bo sam pomysł (zwłaszcza przy koszcie ponownej aktywacji używki wynoszącym cenne nowej gierki) będzie perfidnym strzałem w rynek wtórny bo na (pipi) kupować używkę + kod aktywacyjny gdy taniej wyjdzie kupić nówkę (przy okazji czego dostanie się pewnie kod na jakieś badziewne DLC) :wacko:

Opublikowano

http://www.cdaction.pl/news-31070/playstation-4-nie-bedzie-blokady-uzywek-konsola-to-tylko-pudelko-premiera-w-europie-w-2013-nie-moge-obiecac.html

Opublikowano

>wymagany kinect

38056751.jpg

Edytowane przez ragus

Opublikowano

;)

Najpierw Adam Orth, teraz Harrison...

Przypadek? :P

Adam Orth znów pracuje w Microsofcie.

Opublikowano

http://www.cdaction.pl/news-31070/playstation-4-nie-bedzie-blokady-uzywek-konsola-to-tylko-pudelko-premiera-w-europie-w-2013-nie-moge-obiecac.html

Ty weź ogarnij pjerdolca yeti.

Brak blokady używek =/= brak opłaty za jej odpalenie

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw słupków, jakiś księgowych wyliczeń czy innych danych które stoją za tymi decyzjami odnośnie używek, w jaki sposób ma się to niby kalkulować to ja nie wiem.

Sprzedadzą tyle kopii co zawsze, bo ludzie kupują nówki, bo lubią gry, a paru takich, którzy by poczekali na tanią używkę nie będzie miało innej opcji i zasadniczo też kupią nówkę. Czyli zarobią więcej.

Opublikowano

>wymagany kinect

38056751.jpg

Nie zostaje mi nic innego niż

1196472710129040_l.jpg

Opublikowano

Jak ma niby wyglądać blokowanie używek na konsoli która nie wymaga połączenia internetowego?

Edytowane przez pleju

Opublikowano

Ty weź ogarnij pjerdolca yeti.

Racja, mój błąd.

Opublikowano

To tylko semantyka, jeśli za używki ma być opłata jak za nową.

Opublikowano

dokładnie, gdyby to było takie oczywiste, już dzisiaj wiedzielibyśmy kto wygral nowa generacje.

Opublikowano

W zasadzie to Xbox One to będzie taki zasr.any Steam ale jeszcze gorszy ja pipiolę. No kurde niech podadzą jedną dobrą rzecz o tym Xboxie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Już tak od dawna mówią.

Opublikowano

pozotsaje tylko nadzieja, ze ktoś się (pipi)nal, bądź zle wyrazil, a oplata za ponowna aktywacje np. nie będzie rowna kupna nowej gry.

Opublikowano

Plotki co do RAM się sprawdziły, podobno GPU również słabsze niż w PS4. Pojawiały się jakieś plotki/przecieki co do gpu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.