Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Raven, z ciebie to gorsza chorągiewka niż z Psyko. Aż czekam co za pare miesiecy Ci sie bedzie najbardziej podobalo.

Jestem chorągiewką, bo...?

Najpierw konsole, pozniej DS, pozniej PC, pozniej znowu DS, teraz spiracone konsole. Wiadomo, gusta sie zmieniaja, ale jezeli nagle cos staje sie "najlepsze" to dla mnie to troche choragiewkowe, sorry ziom.

Życie. Pieniędzy nie było zawsze dużo, a chęć na nowe była, więc trzeba było wymieniać sprzęty. A wiadomo, że jak się właśnie posiada coś, to raczej jest się tym zainteresowanym. Chorągiewką bym był, gdyby zmieniał swoje opinie pod kogoś, a jestem całkiem pewny, że moje poglądy nie są wyrażane pod publiczkę. Zresztą wcale się tak nie zmieniają. DS > PSP pod względem konsol, tak twierdzę od dawna i nadal zdanie podtrzmuję. PS2 > X360 > PS3 pod względem stacjonarek, ale z uwzględnieniem dobrych stron PS3. Okazjonalnie PC, ale nie uważam go za zbyt wygodną platformę do grania. Nie wydaje mi się, bym w ciągu tych wszystkich lat miał mocno odmienne poglądy.

No i to jest console wars, c'mon!

Chorągiewka to złe słowo, przyznaje. Po prostu jak teraz czytam, ze granie na piecu jest zle to ciezko sie nie podrapac po glowie, czaisz? No, ale rozumiem. Trzeba znalezc swoja rzecz.

PS: nikt wam nie kaze gadac o PC. Po prostu nie ma zakazu. Zauwazcie, ze ten temat prawie za kazdym razem wyplywa jak ktos rzuci bzdurnym argumentem w stylu "Wiedzmin 2 to nie ex".

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

bo wiedzmin 2 to nie ex

w takim wypadku to Machinarium to ex na ps3

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

No bo to jest konsolowy ex. Na X360 w niego nie zagram. Na Wii też nie. PC nikogo w rozmowach dotyczących konsol. Jak masz X360 to w Machinarium nie zagrasz. Choćbyś zdechł. Jak masz PS3 tylko to nie zagrasz w Wiedźmina 2. No nie zagrasz i tyle. To jest ex. To, że jest na PC nie jest żadnym argumentem. Bo potrzebujesz drugiego sprzętu, żeby w grę zagrać. Skoro możesz zagrać na PC i to jest Twój argument to równie dobrze możesz kupić i zagrać na X360. No nie wiem jak można tego nie jarzyć

Opublikowano

dzisiaj na tym "PC za 700 zł" sprawdzaliśmy nowe Most Wanted i Dishonored, obie wyglądają i chodzą lepiej niż na konsolach. One chyba wyszły po 2005 roku, co nie?

Mam prośbe do Daddiego lub Leszka Pieska, niech któryś napisze tu jakis post, bo mam minusa do rozdania.

no to działaj koksowana małpo. Tak btw, myślałem że skończyłeś już gimnazjum.

Nie skończył, dopiero jest w połowie jak 90% gimbazy $ony na tym forum, takie są fakty :)

On jest w połowie a ty nawet nie zacząłeś Gimbazy :confused:

tak, na szczęście mój rocznik się nie załapał na to coś, teraz niestety jest gimbaza i później chodzą po świecie rodzyny jak lionele, yeti, mendrki, kiszone ogóry i inne masakratosy :hi:

dobra koniec OT, jak tam sonybociarnio ? świętujecie przyszły tydzień i największego exa plejsztejszona w tym roku, czyli:

2b08f72f7af1c44805b5b2f4e05058f320100427191057_20790.nphd.jpg

:rofl2:

Opublikowano

No bo Machinarium to taka gra, że trzeba kompa z NASA XD W dodatku za śmieszne piniądze ją można kupić (choćby w CDA dawali) więc problem z zagraniem w ten tytuł nie istnieje.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Racja, Console Wars to zdecydowanie najlepszy dział na forum, mam nadzieję że nowym podtytułem będzie Starcie Betonów. A co do PC, w temacie, moim zdaniem w Polsce wiele osób zaczynało grać na PC, tak tak brak kasy na konsolę ( ;( ), później udało się ludkom jakoś zarobić i się zaczęło szaleństwo. Dla mnie konsole wygrywają split screenem i exami, choć mam nadzieję że parę garunków na next genach, strategie i gry MMO staną się tak popularne jak FPS na konsolach, pamiętacie te gadki że na padzie nie da się grać xD

Opublikowano

No bo Machinarium to taka gra, że trzeba kompa z NASA XD W dodatku za śmieszne piniądze ją można kupić (choćby w CDA dawali) więc problem z zagraniem w ten tytuł nie istnieje.

Tak samo jak potrzeba kompa z nasa do ogrania Mass Effecta czy Gears of War

Opublikowano

Komputery ssą kutasa. Żeby odpalić najlepszą przygodówkę wszech czasów Grim Fandago na obecnych systemach, trzeba odpierdalać jakieś czary, wyłączać akceleratory, a i tak nie ma gwarancji, że coś się nie spierdoli.

Za remake tej gry oddałbym nawet jedyną nerkę Salety.

Opublikowano

Nawet jak trzeba kalkulatora to i tak posiadacz tylko X360 w to nie zagra. Jeżeli kogoś ta gra interesuje to jest to argument za PS3.

Opublikowano

XD

Nawet jak trzeba kalkulatora to i tak posiadacz tylko X360 w to nie zagra. Jeżeli kogoś ta gra interesuje to jest to argument za PS3.

Jak jest konsolowym betonem to z pewnością w to nie zagra XD No ale niech będzie, że to "ex" na PS3.

Opublikowano

Równie dobrze możesz być betonem w tą stronę, że nie kupisz drugiej konsoli. No bo skoro możesz kupić PC żeby zagrać w gierki z Xboxa, to czemu nie kupić po prostu Xboxa? Jak gadam z kimś o X360 vs PS3 vs Wii to co mnie kur*a obchodzą gry na PC? A to konsolowe wojny, tak? Czy nie? Ja wiem, że każdy posiadacz PS3 ma kompa ciągnącego wszystkie gierki z X360, ale serio, nikogo to nie obchodzi.

Opublikowano

Tu nawet nie chodzi o te cale kąsole, gigaherce, mityczne pecety za 7tys czy tez 700zl tylko o fakt, ze ludzie sobie sami utrudniaja mozliwosc zagrania w taka gierke jak Machinarium tylko dlatego bo nie jest na kasoli XYZ, wiedzac, ze uruchomilby go nawet pecet o mocy tostera.

@Mazzeo: Nie martw się jutro z pewnością "dorzuci do pieca" swoimi mądrościami i prawdami objawionymi.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Zauważyliście jak fajnie i miło się czyta ten temat bez postów mendroliny?

Ale leszek caly czas tu siedzi wiec duzo sie nie zmienilo. Dalej lypa.

Opublikowano

Jeszcze jakby bez Daddy'ego byłoby idealnie

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Ale to nie chodzi o tą gierkę tylko o pewien standard. Nie rozumiem argumentu posiadacza PS3 pt. Wiedźmin to nie ex, bo odpalę go sobie na PC. Dobra, to ja jako posiadacz X360 odpowiadam: Uncharted to nie jest ex, bo sobie go odpalę na PS3. Absurdalne? No oczywiście, że tak. Ale dlaczego argument o PS3 jest absurdalny, a argument o PC nie jest? Bo więcej ludzi ma PC? Co z tego? Za darmo go nie dostali. Równie dobrze zamiast PC do grania mogli kupić X360 do grania. Czy tam PS3.

Tylko błagam, bez gadki pt. komp z taką grafą i bebechami jest mi potrzebny do czegoś innego. Co za bullshit. Sami, kurde, graficy, architekci i projektanci... 99% ludzi wystarczy netbook za 400 zł do tego co robią. Pewnie te 1% siedzi na tym forum...

Opublikowano

Jutro spora część Xbociarni dostanie Halo 4(w tym ja).

Olać Mendrka - i tak nigdy nie dorośnie.

Opublikowano

No ale w sumie bez takich pokemonów jak piesek Leszek, Daddy i Menderk świat nie byłby taki zabawny :sleep:

@Greg: Netbook za 400zł to szajs. Serio jak już kupować coś taniego do neta i paru innych rzeczy to niech to ma "ręce i nogi"...

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Co za bullshit. Sami, kurde, graficy, architekci i projektanci... 99% ludzi wystarczy netbook za 400 zł do tego co robią. ..

Tak jak piszesz - co za bullshit.

Widać, że nie masz bladego pojęcia o zawodach, które wymieniasz.

Opublikowano

Co za bullshit. Sami, kurde, graficy, architekci i projektanci... 99% ludzi wystarczy netbook za 400 zł do tego co robią. ..

Tak jak piszesz - co za bullshit.

Widać, że nie masz bladego pojęcia o zawodach, które wymieniasz.

Serio z całego mojego posta zapamiętałeś to, tak?

Paliodor, z mojego netbooka korzystam od prawie 3 lat. Siedzę w nim na necie, robię dokumenty i, po podłączeniu do projektora, przeprowadzam szkolenia dla różnych firm. Nawet Heroesy, albo Baldur`s Gate 2 odpalę. Skoro u mnie się da to dlaczego u reszty miałoby być inaczej?

Opublikowano

Ale leszek caly czas tu siedzi wiec duzo sie nie zmienilo. Dalej lypa.

Dlatego dziwię się, że mój pomysł na podtemat nie znalazł się w ankiecie :( (przecież zyskał dość sporo "plusów").

CW5 - Mendrek, Daddy i Fenikz wstęp wzbroniony

Opublikowano

Sugerowanie się ocenami IGN to tak jak brać posty mendrka na poważnie

Opublikowano

Komputery ssą kutasa. Żeby odpalić najlepszą przygodówkę wszech czasów Grim Fandago na obecnych systemach, trzeba odpierdalać jakieś czary, wyłączać akceleratory, a i tak nie ma gwarancji, że coś się nie spierdoli.

Za remake tej gry oddałbym nawet jedyną nerkę Salety.

Jeszcze na chwilkę : ))

Nom jest kombinacji niestety, nawet pamiętam nie szło ukończyć pewnego etapu przez "nowe konfiguracje". Nie chce mi się tego dokładnie tłumaczyć ale było kombinowania. Z drugiej strony kumpel chciał zagrać w staroć konsolowy. Najpierw się nałykał kurzu próbując uporządkować kable a następnie zgięty niemiłosiernie próbując podłączyć kabel RGB bez przesuwania TV ( jeszcze z "dupą" ) w wybuchu złości z powodu nieudanych prób ( nie szło trafić ) szarpnął telewizor co skończyło się strąceniem go z półki. Wszędzie kombinacje i problemy ; d

PS : A mój PSX ledwo zipie : ( Strasznie filmiki przycina a z tym nie chce mi się podchodzić do FFIX którego nigdy nie ukończyłem.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Sugerowanie się ocenami IGN to tak jak brać posty mendrka na poważnie

Domyślam się, że duża część osób właśnie tak postępuje. :)

Edytowane przez Humulin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.