Opublikowano 13 stycznia 201312 l myślę, że ten nowy batman otworzył wszystkim oczy na to, że w animacji jest siła. bo to jest film na 10 lekko, bez kitu. a w tym roku będzie "flashpoint" też prawdopodobnie w dwóch częściach. jest to temat o kinie animowanych czyli takim które oglądają wszyscy przez dzieci po dziadków i się jarają. słusznie z resztą. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=00_5wn--HQ4 O ŻESZ KU.RWA JAPIER.DOLE bez kitu aż mi było niedobrze od tej brutalności a oglądałem róźne dziwne rzeczy w życiu. Edytowane 13 stycznia 201312 l przez tk___tk
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Taki szum robicie wokół tego, że chyba obejrzę. Jak już jest temat, to mógłby ktoś spisać warte uwagi animacje, które pojawiły się w ostatnim czasie? Wiem, że oprócz tego Gacka coś wyszło, ale nie śledziłem tego zbyt skrupulatnie. Edytowane 13 stycznia 201312 l przez Wojtq
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Jaram się i mam nadzieję, że ostatnia walka wiadomo z kim mnie nie zawiedzie.
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Autor <spoiler>transformacja supka w epicentrum bomby nuklearnej</spoiler> = NIE MAM SŁÓW
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Autor nie wiem ziomek ja oglądałem bez. w ogóle emerson to jest najlepszy joker. je.bać skywalkera. "you let your guests keep those?" <je.b> Edytowane 13 stycznia 201312 l przez tk___tk
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Batman; under red hood też dobre. Ogólnie Batman ma farta do animacji, ten serial z lat 90 i Batman Beyond były za(pipi)iste.
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Chińskie bajki pokroju Totoro zjadają tego Batka na śniadanie. Te animacje to dobre adaptacje komiksu, ale jako samodzielne kino momentami kuleją, a Totoro to wybitny film. edit. już nawet nie wspominam o kwestii jakości samej animacji, bo to jak kopanie leżącego Edytowane 13 stycznia 201312 l przez Gość
Opublikowano 13 stycznia 201312 l Tak się zastanawiałem jak Emerson wypadnie w roli Jokera. Nie omieszkam też porównać jego wersję Jokera z wersjami Hamill'a i Di Maggio.
Opublikowano 14 stycznia 201312 l Ja pie.rdole, właśnie skończyłem oglądać. Moja mina po obejrzeniu: Dawać mi to na blureju w jakimś doj.ebanym zestawie. tak teraz kartkuje se pierwowzór i już wiem, czego mi jedynie brakuje w tej adaptacji. narracji pierwszoosobowej zarówno Batmana jak i Supermana. Jedna scena w 2 części bardzo by na tym moim zdaniem zyskała. no ale i tak 9,5/10, serduszko na filmwebie i czekam aż będzie do kupienia na amazonie Edytowane 14 stycznia 201312 l przez ragus
Opublikowano 14 stycznia 201312 l Autor tzn ogólnie rzecz biorąc to nie wiem czy wyraziłem się dostatecznie jasno, ale w zamyśle ten temat miał być nie tylko o zaje.bistych ekranizacjach komiksów dc ale o wszelakich formach animacji takich genialnych. jak to: albo to:
Opublikowano 14 stycznia 201312 l potwierdzam, obejrzałem pierwszą część Batka i mi szczęka opadła O_O ja myślałem że już takich rzeczy nie robią. POLECAM (jak się z gnojka na początku lat 90 jarało serialem animowanym pozycja wręcz obowiązkowa)
Opublikowano 14 stycznia 201312 l Jak animacje to polecam ta wybitną produkcję, co prawda jest to serial a nie film ale chvj z tym
Opublikowano 15 stycznia 201312 l Oglądnąłem pierwszą część Batmana 8 /10 dobre kino. Jedynie co mi nie zagrało to "oprawa graficzna" jakoś nie przemawia do mnie kompletnie ten styl. Fajnie jakby Frank uzbierał hajs i nagrał DK Returns w takiej konwencji jak 300 czy Sin City. Pierwszy bym koczował pod kinem po bilet w pelerynie i masce z Tesco na pysku
Opublikowano 15 stycznia 201312 l Chris pamiętaj, że animacja opiera się na komiksie (jak i jego kresce). A, że komiks powstał pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku i sam styl i metoda rysowania były zgoła odmienne od obecnych. Wg mnie gdyby zastosowali inną "oprawę graficzną" to jednak byłby to spory minus. Co do tematu to jest sporo animacji wartych uwagi z wielu względów. Oprawa, fabuła, ścieżka dźwiękowa i wreszcie metoda tworzenia animacji. Obecnie wiele produkcji tworzy się komputerowo (w większym lub mniejszym stopniu) ale są też animacje tworzone w oryginalny sposób. Z ciekawostek to chociażby Wściekłe Gacie (mini projekt) od Nick'a Park'a. Metoda tworzenia tej animacji jest oryginalna, a zarazem monotonna i czasochłonna (animacja poklatkowa). Cały świat Wallace'a i Gromit'a (bohaterów krótkometrażówki) jest stworzony z plasteliny. Szacun dla tego pana właśnie za to, że nadal tworzy produkcje w tej technice (Uciekające Kurczaki, Wallace & Gromit: Klątwa Królika) zamiast iść łatwiejszą drogą. Inna ciekawostka: w podobnej technice tyle, że za pomocą lalek były tworzone też polskie projekty jak kultowy Miś Uszatek czy Przygody Misia Colargola. A przecież wiecznie żywa jest jeszcze technika rysunkowa gdzie najważniejszym orężem jest ołówek i kartka papieru.
Opublikowano 16 stycznia 201312 l Nie no gdyby tam była kreska jak w oryginalnym komiksie było by super a ona jest jak z tego serialu o Batmanie sprzed lat
Opublikowano 16 stycznia 201312 l Też to chciałem zauważyć, że utrzymanie graficznej formy oryginału zniszczyłoby system. To co serwują w filmie, to kopiuj-wklej z innych animacji o batkach, superach itp. Słabo, jak dla mnie ledwie akceptowalnie. Już serial z lat 90 o uszatym miał pod tym względem więcej indywidualnego charakteru. Nie wiem, ale zakładam, że obecnie robią te animacje przy asyście kompów i stąd taka "sterylna" kreska. Wystarczy rzucić okiem na Spawna, to jest zupełnie inna liga.
Opublikowano 16 stycznia 201312 l Też to chciałem zauważyć, że utrzymanie graficznej formy oryginału zniszczyłoby system. To co serwują w filmie, to kopiuj-wklej z innych animacji o batkach, superach itp. Słabo, jak dla mnie ledwie akceptowalnie. Już serial z lat 90 o uszatym miał pod tym względem więcej indywidualnego charakteru. Nie wiem, ale zakładam, że obecnie robią te animacje przy asyście kompów i stąd taka "sterylna" kreska. Wystarczy rzucić okiem na Spawna, to jest zupełnie inna liga. tu już wygląda dużo lepiej
Opublikowano 17 stycznia 201312 l Ciekawy przykład podałeś bo wg mnie "Apocalypse" to najsłabsza animacja (pod względem fabularnym) o Batmanie / Supermanie. Jak wyskoczyło kilka Doomsday'ów parsknąłem śmiechem. No i te twarze. Ja wiem, że chcieli odzwierciedlić te z komiksu ale jakoś to im nie wyszło.
Opublikowano 18 stycznia 201312 l NIe oglądałem tego, chodzi mi tylko o styl. Tutaj przynajmniej batman wyglada jak batman w DKR ciężko odróżnić kobietę od mężczyzny. Wczoraj zobaczyłem drugą część 9/10. Świetny finał
Opublikowano 19 stycznia 201312 l Fantastyczny Pan Lis i WALL-E chyba jedne z lepszych animacji jakie widziałem. Do tego Akira i Ghost in the Shell (bardziej serial).
Opublikowano 19 stycznia 201312 l NIe oglądałem tego, chodzi mi tylko o styl. Tutaj przynajmniej batman wyglada jak batman W Dark Knight Returns Batman wygląda jak Batman z Dark Knight Returns, co prawdopodobnie było celowym zabiegiem. Obejrzałem dzisiaj i jestem pod wrażeniem. Jakie jeszcze pełnometrażowe filmy animowane o Batmanie skierowane do nieco starszego widza moglibyście polecić?
Opublikowano 19 stycznia 201312 l Autor już było w paru tematach klepane a ludzie nadrabiają widać. łyknij sobie "under the red hood". jedna z ciekawszych historii z uniwersum.