Opublikowano 25 czerwca25 cze Czasami tak się zastanawiam, czy zamiast całych tych współczesnych wspartych systemami AI, robionych przez mistrzów ,,ołówka i wirutalnej kredki", animacji (może to być cokolwiek z WBA i DC, czy z jakiejś fantastyki, ale pełnometrażowego), a chodzi mi o tytuły tworzone np. po 2010 roku... nie lepiej będzie oglądnąć sobie totalną klasykę R. Bakhsiego pt. ,,The Lord of The Rings" z 1978 roku? Tutaj wykorzystano m.in. Rotoskop, a sam obraz ma mega indywidualny styl animacji. :D
Opublikowano 27 czerwca27 cze Wojtek Fus, nasz rodzimy i uznany koncept-artysta, tworzy film animowany Solace.Z tego co rozumiem film będzie krótkometrażówką. Próbki animacji na instagramie wyglądają cudnie. Całość tworzona jest w 3D z ręcznie malowanymi teksturami (digital-painting). Brakuje mi takich poważnych filmów animowanych, więc wypatruję z niecierpliwością, choćby to miał być 10-minutowy film. No popatrzcie na ten styl:Na koniec próbka ścieżki dźwiękowej.
Opublikowano 28 czerwca28 cze https://www.filmweb.pl/film/Chłopiec+na+krańcach+świata-2025-10095535Co do polskich akcentów/polskich produkcji w świecie filmu animowanego... Wklejka z powyżej; warto przyjrzeć się ,,Chłopiec na krańcach Świata", animacji z pięknym, ciepłym, poruszającym, takim jakbym ,,elementarzowym" stylem graficznym. Akurat tytuł leci w kinach. xD14 godzin temu, Wojtq napisał(a):Wojtek Fus, nasz rodzimy i uznany koncept-artysta, tworzy film animowany Solace.Z tego co rozumiem film będzie krótkometrażówką. Próbki animacji na instagramie wyglądają cudnie. Całość tworzona jest w 3D z ręcznie malowanymi teksturami (digital-painting). Brakuje mi takich poważnych filmów animowanych, więc wypatruję z niecierpliwością, choćby to miał być 10-minutowy film. No popatrzcie na ten styl:Na koniec próbka ścieżki dźwiękowej.Piękna sprawa, świetna wizualizacja, potężne artystyczne rzemiosło, unikatowy styl... będący połączeniem ,,The Last Of Us" growego, jak i czegoś również growego, czegoś z Uniwersum ,,Horizon". Fantastycznie to wygląda... Bang!