Skocz do zawartości

Awaryjność PS3

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 306,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Już nie aktualne

• Naprawić samemu nie jest wcale tak trudno jak się wydaje. Niestety konsola nie pośmiga za długo po takiej naprawie. Moja wytrzymała 3 miechy. Może kiedyś spróbuję ponownie ją wskrzesić, tylko nie wiem

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ja sobie kupiłem Ps3 60 Gb 7 listopada 2007 roku gram niemal codziennie , często też męczę gry na Ps2 i PSX i konsola chodzi jak marzenie , a jak sobie czytam temat to się okazuje że 60 jest dość awar

Opublikowano

Chyba miałeś rację, bo przed chwilą mi zadziałało. Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Nowiutka slimka, kupiona tydzień temu, ostatnio raz się zawiesiła na ładowaniu strony www :), nie reagowała na nic. Pomogło wyłączenie, choć ono też długo trwało. Mam nadzieje że to jedyny przypadek będzie w mojej slimce :D

Opublikowano

Nowiutka slimka, kupiona tydzień temu, ostatnio raz się zawiesiła na ładowaniu strony www :), nie reagowała na nic. Pomogło wyłączenie, choć ono też długo trwało. Mam nadzieje że to jedyny przypadek będzie w mojej slimce :D

tak, tak z całą pewnością zwazywszy na to, jak syfną przeglądarkę ma PS3

Opublikowano

Z poczatku użytkowania łapałem zwiechy, gdy wyłączałem przeglądarke przed załadowaniem się strony do końca. Od tamtego czasu czekam aż się załaduje i dopiero wyłączam. Nie mam żadnych problemów od ponad 1,5 roku.

Opublikowano

U mnie (roczna konsola) nie było problemów, ale od jakiegoś miesiąca, po wyłączeniu konsoli, jakieś wiatraczki/jakiś wiatrak ciągle się kręci, ciągle to olewałem, bo po dłuższych sesjach wyłączałem konsole i przez jakieś pół godziny dawałem się schłodzić konsoli samej za pomocą wiatraczka, ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest jakaś oznaka awarii która może kiedyś się bardziej rozwinąć . . . . . . . . . .

Opublikowano

Ps3 to straszny szajs sprzętowy. W ciągu dwóch lat 2 razy padł napęd, a po tym czasie YLOD. Model 40gb. Porażka na maksa. PS2 mam do tej pory, jeden z pierwszych modeli i hula a to PS3 badziewie okropne

Opublikowano

Źle trafiłeś. Kup Xboxa :)

Zlote rady Wujka Dobrej Rady :P

Edytowane przez Zmianowy

Opublikowano

U mnie (roczna konsola) nie było problemów, ale od jakiegoś miesiąca, po wyłączeniu konsoli, jakieś wiatraczki/jakiś wiatrak ciągle się kręci, ciągle to olewałem, bo po dłuższych sesjach wyłączałem konsole i przez jakieś pół godziny dawałem się schłodzić konsoli samej za pomocą wiatraczka, ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest jakaś oznaka awarii która może kiedyś się bardziej rozwinąć . . . . . . . . . .

Nie włączyłeś przypadkiem funkcji Remote Play ? Sprawdź w ustawieniach, bo twój opis na to wskazuje.

Opublikowano

właśnie po 2,5 roku działania padła mi konsola ps3/40gb, mam takie pytanie czy dysk z tej konsoli będę mógł odczytać w ps3 Slim coby odzyskać zawartość.

Opublikowano

właśnie po 2,5 roku działania padła mi konsola ps3/40gb, mam takie pytanie czy dysk z tej konsoli będę mógł odczytać w ps3 Slim coby odzyskać zawartość.

Po wlozeniu dysku bedzie format. Jesli padl Ci laser to poprostu zrob backup, jasli masz yold napraw sam, podziala wystarczajaco dlugo zeby zrobic backupa, i zrobic deaktywacje konta

Opublikowano

Z backupu nie odtworzy save'ów z copy prohibited. Lepiej ją naprawić samemu, na tyle żeby chociaż dała radę przetransferować dane na nową konsolę. Te backupy są !@#$ warte.

Opublikowano

dzięki za odpowiedz, będę musiał ja ożywić bo mam yold choć jak pomyśle ile się namęczyłem z xboxem360 to najchętniej rzucił bym ją w śmieci i kupił nową ale dla odzyskania danych trzeba się pomęczyć

Opublikowano

A jak mam włączony to źle ?? coś się stanie z konsolką ?? Czy może mogę tak zostawić, bo to się sprawdza takie chłodzenie :P

Opublikowano

Nie powinno się nic stać, ale czy to coś daje to nie wiem.

Opublikowano

Wczoraj padła mi 60-tka po niecałych trzech latach użytkowania, zamrugała żółta dioda :confused: Mówię sobie trudno kupi się nową przerzuci dysk i będzie ok, w gry z dwójki i tak nie gram, najwyżej raz w roku odpalę sobie Vice City. A teraz właśnie dowiaduje się najgorszego, że ch**a mi to przełożenie dysku da bo sejwów nie będzie jak nie odratuję starej konsoli :verymad: :angry2: :verymad: :angry2: , Żesz ku*** z moim szczęściem do konsol (różne przeboje z sejwami i kartami pamięci właśnie na poprzedniej generacji) jestem pewien że wszystko poszło się kochać. Jak duże jest prawdopodobieństwo że uda się uruchomić klamota? Bo rozkręcić i tak ją muszę żeby wydostać płytę. Kwestia tylko jak delikatnie mam się do tego przyłożyć. 8)

Opublikowano

Spokojnie uruchomisz na czas jakis. Wystarczy, zebys przerzucil zawartosc z 60-ki na inna konsole.

Konsola sluzyla ci i tak dlugo :)

Jak ja uruchomisz to i wyjmiesz plyte.

Konsole sprzedaj na czesci, jak nie chcesz inwestowac w naprawe (ja uwazam, ze warto, bo to najbardziej bogato wyposazony model i drugi taki raczej sie nie pojawi).

Opublikowano

Przy fan teście płytę sam wypluje. Nie zawsze jednak działa przy YLODach. Widać YLOD YLODowi nie równy. ;]

Opublikowano

Spokojnie uruchomisz na czas jakis. Wystarczy, zebys przerzucil zawartosc z 60-ki na inna konsole.

Konsola sluzyla ci i tak dlugo :)

Jak ja uruchomisz to i wyjmiesz plyte.

Konsole sprzedaj na czesci, jak nie chcesz inwestowac w naprawe (ja uwazam, ze warto, bo to najbardziej bogato wyposazony model i drugi taki raczej sie nie pojawi).

Trochę się rozpędziłem z tymi trzema latami bo znalazłem paragon i wychodzi 2 lata i 3 miesiące, niezły szajs. Gdybym mieszkał w Pl to może bym się pokusił o naprawę (pewnie nawet bym musiał) ale na wyspach ceny napraw sa chore np wymiana gniazda ładowarki w laptopie 80 funtów a w Ojczyźnie typ zrobił to za 100 zł. Tak więc postaram się ją reanimować i może dotrwam do świąt, a wtedy łyknę nową w jakimś konkretnym dilu.

Czy jak uruchomię jakimś cudem konsolę to jest możliwość zabezpieczenia/zgrania w jakiś sposób save'ów na wypadek kolejnej awarii, tym razem np ostatecznej?

Opublikowano

Przy fan teście płytę sam wypluje. Nie zawsze jednak działa przy YLODach. Widać YLOD YLODowi nie równy. ;]

60gb i wczesniejsze nie posiadaja fantestu oraz recovery menu. no chyba, ze najnowsze update'y to wprowadzily

Opublikowano

Mi konsola chyba padła... ostatnio zaczeła bardziej sie zawieszać a ok 2 godziny temu próbowałem załaczyć Uncharted i konsola złapała zwieche i amen, zrestartowałem ją, obraz nie chce mi sie włączyć oraz nie wykrywa pada. Wyczytałem gdzieś że można podłączyć pada kablem usb i przytrzymać znaczek pleja na padzie przez 5 sekund, tak zrobiłem... konsola wtedy próbóje wtedy chyba wyświetlić obraz i... wyłącza sie:/ 2 razy jednak wyświetlila mi obraz, wyskakiwały mi komunikaty czy odbudować system PS3 wgrać nowego softa i jakieś jeszcze dwie opcje... po pierwszym wyświetleniu załapała zaraz zwieche natomiast za drugim razem zdażyłem dać opcje pobrać softa i też konsola zaliczyła zwieche. Wie ktoś co zrobić? to wina softu? i jak ewentualnie moge wgrać nowy?

Opublikowano

YLOD nie taki straszny jak go malują. Ja od roku używam opalarki i jakoś daję radę. I koszt naprawy znacznie niższy niż u Sony. Opalarka 35 zł i pasta termo-przewodząca 15 zł. Jedna tubka starcza na 8 razy. Grzać trzeba średnio raz w miesiącu. Gdy dojdzie się do wprawy rozkręcenie i złożenie całego chłamu zajmuje jedną godzinę. Drugą trzeba poświęcić na grzanie.