Opublikowano 2 lutego 20178 l Ale skończcie tę ekscytację baronem już taknieok? linia fabularna spoko, ale żeby tak co chwila się nad tym spuszczać? ;)
Opublikowano 2 lutego 20178 l Szkoda, ze sami nie możemy tworzyć, jakis wyczesanych questow i wrzucać na serwer do pobrania, zupełnie za free'kulca. Ale by to mega bylo.
Opublikowano 2 lutego 20178 l Tak troszkę offtopem. Wczoraj widziałem chińskiego Wiedźmina polującego na demony. Miał nawet swojego Jaskra. Chociaż w przeciwieństwie do rodzimego odpowiednika to troszkę chooj z niego był bo mu nie pasowała miłość demona i człowieka. Nawet Jaskra nie kwapił się ratować. Sam film to 3/6 w stylu przyczajonych kotów, ukrytych jaszczurek.
Opublikowano 2 lutego 20178 l Do wiedźmina nie pasuje ratowanie świata, za to idealnie sprawdza się w mniejszych opowieściach. Tak samo w książkach jak i w grach. Z tego samego powodu wątek barona wyróżnia się na tle innych zadań z głównego wątku. no ale koniec końców i tak ratował, gdy kłóciło się to z jego interesami (np. Ciri i Yen w sadze). również w W2 gł. wątek i towarzyszące mu wydarzenia pięknie balansowały między wyborami typu; ratuj przyjaciółkę, albo przyszłość królestwa, poświęć życie niewinnych, by dopaść badguya, lub uratuj ich i pozwól mu uciec. nawet podjęcie walki z ostatnim bossem, po poznaniu jego losów było trochę kłopotliwe. a jak w zależności od naszej decyzji zmianie diametralnie inaczej ulegały np. nastroje wobec nieludzi, czy stosunek do czarodziejów w outrze. czemu w typowych grach akcji nie ma takich, nieliniowych ficzerów ;/ Edytowane 2 lutego 20178 l przez nobody
Opublikowano 6 lutego 20178 l Tak jak mówi Andrzej, gra na NG+ po przejściu dwóch dodatków bez względu na poziom trudności wygląda mniej więcej tak: Ten młynek to się uaktywnia sam gdy używamy tej umiejętności ?
Opublikowano 6 lutego 20178 l Odnośnie wyboru poziomu trudności to od razu bierzcie Droga ku Zagładzie nawet jeśli nie zależy Wam na platynie. Alternatywne sterowanie, zminimalizowana mapa i do przodu. Z początku może wydawać się trudniej ale nic z tych rzeczy, ta gra jest łatwa, na niższym poziomie ultra łatwa, a dla osób, które grały w bloodborne to będzie easy. Dlaczego więc ten poziom trudności sam wybrałem grając po raz pierwszy? Przedewszystkim do wykorzystywania eliksirów, olejów i petard, czyli korzystania w pełni z wiedźmińskiego rynsztunku. Na niższych poziomach albo nie musimy korzystać albo baaardzo sporadycznie. Dlatego polecam ten poziom trudności wybierać od razu bo za drugim razem takiej satysfakcji już nie będzie.
Opublikowano 6 lutego 20178 l Tak jak mówi Andrzej, gra na NG+ po przejściu dwóch dodatków bez względu na poziom trudności wygląda mniej więcej tak: Ten młynek to się uaktywnia sam gdy używamy tej umiejętności ? Trzeba przytrzymać szybki atak. Edytowane 6 lutego 20178 l przez Hum
Opublikowano 6 lutego 20178 l Mówicie, że Nowa Gra Plus jest łatwa nieważne na poziom, niezgodę się, grałem właśnie wiedźmina na NG+ na najwyższym poziomie, plus w ustawieniach włączyłem opcje, aby przeciwnicy automatycznie podskakiwali levelem do mojego levelu, więc nie było tak prosto. Stado wilków potrafiło mnie zabić czasami, wiadomo znałem już mechanikę uników wiec było o wiele łatwiej + gościo na filmiku ile ma buffów wiec mogło łu łatwo pójść ;)
Opublikowano 6 lutego 20178 l Jaki polecacie bulid postaci pod alchemie (odwary + eliksiry) oraz walkę mieczem ?
Opublikowano 6 lutego 20178 l A propos poziomu trudności- czy po skończeniu dodatków warto dalej levelować postać (odkrywając znaki zapytania i robiąc wszystkie poboczne questy), chcąc grać dalej na NG+? W sensie czy wrogowie będą dostosowani poziomem trudności do levelu Geralta? A może jednak nie grać NG+ tylko kompletnie nowy sejw? Jak będzie łatwiej? I czy jeśli zmniejszę poziom trudności gwinta, nie zablokuje mi trofeum na Droga Ku Zagładzie? Bo z podstawki brakuje mi tylko wszystkich kart (trofeum do pominięcia) i skończeniu na najwyższym poziomie.
Opublikowano 6 lutego 20178 l A propos poziomu trudności- czy po skończeniu dodatków warto dalej levelować postać (odkrywając znaki zapytania i robiąc wszystkie poboczne questy), chcąc grać dalej na NG+? W sensie czy wrogowie będą dostosowani poziomem trudności do levelu Geralta? A może jednak nie grać NG+ tylko kompletnie nowy sejw? Jak będzie łatwiej? I czy jeśli zmniejszę poziom trudności gwinta, nie zablokuje mi trofeum na Droga Ku Zagładzie? Bo z podstawki brakuje mi tylko wszystkich kart (trofeum do pominięcia) i skończeniu na najwyższym poziomie. Tak owszem, tak jak napisałem wcześniej, w ustawieniach jest opcja, aby przeciwnicy byli równi levelem który posiada Gerald, przykładowo Geralt ma 72, wilk ma Level 70 A z gwintem to tak jak kolega napisał u góry/
Opublikowano 6 lutego 20178 l Jaki polecacie bulid postaci pod alchemie (odwary + eliksiry) oraz walkę mieczem ? Ja mam coś takiego: Może staty bazowe nie są jakieś uber imponujące, ale po jednym czy dwóch killach Geralt sadzi same criticale. Do tego odwar z ekkimy/echidni/trolla i DzK robi się bajecznie prosta nawet na początku.
Opublikowano 6 lutego 20178 l Nie ma lepszej. Na poziomie mistrzowskim i arcy ciężko zginąć. I Geralt wcale nie jest dużo wolniejszy niż w takiej zbroi kota. W sumie jedyny set, którego nie miałem. Gra ktoś kotem? Edytowane 6 lutego 20178 l przez Nemesis
Opublikowano 6 lutego 20178 l Set niedźwiedzia? Dla ludzi faktycznie, którym gra sprawia problemy hehe a tak na poważnie bieganie w sukience w ogóle do stylu Wiedźmina nie pasuje. Jak dla mnie Niedźwiedź wygląda najgorzej :/ W dodatku KiW do arcy podbiłem wszystkie sety i porównywałem i niedźwiadek wypadł najgorzej w kwestii klimatu :/ Edytowane 6 lutego 20178 l przez Wesker
Opublikowano 6 lutego 20178 l Najgorszy jest Wilk. Miał być do wszystkiego a jest do niczego. Grałem w nim przez jakiś czas ale przerzuciłem się na Niedźwiedzia bo jest najlepszy.
Opublikowano 6 lutego 20178 l W wilku zrobiłem platynę i dziwię się, że patrzysz na statsy na poziomie normal :D ja na drodze ku zagładzie brałem tylko kwestie wizualne pod uwagę w setach :)(bo generalnie co? Jak byłyby stringi dla geralta o statsach ogromnych to też byś założył?). Gryf też mi się średnio podoba ale za to Wilk z całą czarną zbroją, hmm no podoba mi się do stylu Geralta czy to z gier czy z książek, tak właśnie mi pasuje :) Edytowane 6 lutego 20178 l przez Wesker
Opublikowano 7 lutego 20178 l Osobiscie zaczynalem z kotem, jak Andrzej radzil. Ale jak tylko sie usamodzielnilem, poszedlem w gryfa. Potem, kiedy juz podbilem wystarczajaco level, poszedlem, jak Wesker w wyglad Geralta. Zbroja gryfa, a reszta mieszana z kotem, niedzwiedziem i wilkiem. SzK z kamienia zaliczylem w dodobnej mieszance, przy koncu zakladajac tylko zmije, bo wczesniej i tak sie nie da, bo jest od 39lvlu. Ta z podstawki, gdzies posialem na poczatku gry. Potem sie zglitchowala. Edytowane 7 lutego 20178 l przez MEVEK
Opublikowano 7 lutego 20178 l Bo właśnie to jest fajne jak patrzysz na postać, którą notabene grasz długi czas i podoba Ci się wygląd, to nie Skyrim gdzie widać tylko rączki. A nie jak Nemesis bo statsy i tylko to się liczy :D (na easy/normal:D)a jak wygląda to może być komedia Edytowane 7 lutego 20178 l przez Wesker
Opublikowano 7 lutego 20178 l Niedźwiedź reprezentuje klasę ciężkiej zbroi wiedźmińskiej. Statystyki wyśmienitego rynsztunku Niedźwiedzia: Zbroja (190 pancerza) Buty (71) Rękawice (67) Spodnie (71) Miecz srebrny (415 obrażeń) Miecz stalowy (+282 obrażeń ciętych) Edytowane 7 lutego 20178 l przez Wesker