Jump to content

Killzone Shadow Fall

MBeniek

Recommended Posts

Vekta zrobiła na mnie gigantyczne wrażenie, coś pięknego i jaka widoczność! Początek filmiku zapamiętam na długo. Fajnie że akcja toczy się wiele lat po wydarzeniach z KZ3, nowi bohaterowie, nowe problemy. Poziom jarania się: 95%

Vekta zrobiła na mnie gigantyczne wrażenie, coś pięknego i jaka widoczność! Początek filmiku zapamiętam na długo. Fajnie że akcja toczy się wiele lat po wydarzeniach z KZ3, nowi bohaterowie, nowe problemy. Poziom jarania się: 95%

Plus brak Rico.

9Gs8DC0.jpg

Edited by Hela

yep, to była piękna demonstracja siły :drag: po tym gameplayu zbierano mnie z ziemi szufelką, taka grafika w grze na launch?! przerażające co będzie później

jakiś typ z Bethesdy w wywiadzie na GT po meetingu powedział że największego skilla mają devsi wypuszczający launchowe gry, gdzie specs w czasie developerki nie są jeszcze dopięte/są płynne, tym wieksze propsy dla GG że rzucają takie coś na wejściu, a nie jakieś siki typu Resistance

Guest Rozi

Nie wiem, czy dobrze z tymi bohaterami, bo Sev'a bardzo polubiłem i dla mnie jest charakterystyczną postacią z uniwersum. 

Shadow Fall to będzie test dla Sony jak ten nawał socjalnych bajerów będzie działał na ps4. Czy czasem nie będzie co chwilę wywalać z serwerów, a co dwa dni "konserwacji sieci psn". Do GG wrócił główny projektant multi z Killzone2 więc jest bardzo duża nadzieja, że ten tryb w SF będzie dopracowany. Do tego nagrywanie filmików, dzielenie się, podglądanie rozgrywki itp - po prostu orgazm dla ludzi, którzy będą się bawić w ligi lub klanówki jak to wszystko będzie fajnie działało.

Do tego nagrywanie filmików, dzielenie się, 

to juz potwierdzone? Czy w czasie konfy było coś o datach - kiedy premiera PS4 a zarazem nowego KZ?

W każdej grze będzie nagrywanie, jest to jedna z funkcji konsoli, nie pojedynczych pozycji.

Edited by Hela

Mnie już ciekawi jak rozwiązali kwestie fabularne po niezbyt udanej trójce, m.in:

- Porażka Vekty

- Zielone "coś" wokół helganu

- Co się stało z córką Visariego ?

Mam nadzieję że wyjaśnią m.in jak doszło do częściowego odzyskania przez UCN i ISA Vekty

Co do grafiki ... prezentuje się za(pipi)iście, do tego ten horyzont, detale... a jeżeli multi będzie wolne od lagów i będzie miało listę serwerów, to już mnie mają :)

ile lat miał Rico w K3? akcja SF ma się dziać 30 lat po tamtych wydarzeniach więc jeszcze mogą wymyśleć, że teraz Rico jest jakąś szychą w ISA. Zresztą obojętnie co wymyślą byle tylko już nie biegał koło nas :P

Bardziej zastanawiające jest czemu Killzone na Vitę wygląda jak KZ2/3, a nie jak nowe Killzone, które wyznacza zupełnie nowy kierunek serii będą praktycznie rebootem.

Killzone Mercenary - akcja ramowo umiejscowiona pomiędzy killzone1/killzone2, miejsce akcji Helgast

Killzone Shadow Fall - akcja ramowo 30 lat po killzone3, miejsce akcji Vecta (choć może będzie też się dziać gdzie indziej)

Do tego K:M chodzi na zmodyfikowanym silniku K3, a SF na zupełnie nowym

Edited by Ficuś

ile lat miał Rico w K3? akcja SF ma się dziać 30 lat po tamtych wydarzeniach więc jeszcze mogą wymyśleć, że teraz Rico jest jakąś szychą w ISA. Zresztą obojętnie co wymyślą byle tylko już nie biegał koło nas :P

Bardziej zastanawiające jest czemu Killzone na Vitę wygląda jak KZ2/3, a nie jak nowe Killzone, które wyznacza zupełnie nowy kierunek serii będą praktycznie rebootem.

Killzone Mercenary - akcja ramowo umiejscowiona pomiędzy killzone1/killzone2, miejsce akcji Helgast

Killzone Shadow Fall - akcja ramowo 30 lat po killzone3, miejsce akcji Vecta (choć może będzie też się dziać gdzie indziej)

Do tego K:M chodzi na zmodyfikowanym silniku K3, a SF na zupełnie nowym

Tak, rozumiem kiedy się dzieją obie gry.

Tylko nie rozumiem czemu nie chcą w Killzone na Vicie oddać swojej nowej wizji dla serii.

Mnie już ciekawi jak rozwiązali kwestie fabularne po niezbyt udanej trójce, m.in:

- Porażka Vekty

- Zielone "coś" wokół helganu

- Co się stało z córką Visariego ?

Mam nadzieję że wyjaśnią m.in jak doszło do częściowego odzyskania przez UCN i ISA Vekty

Co do grafiki ... prezentuje się za(pipi)iście, do tego ten horyzont, detale... a jeżeli multi będzie wolne od lagów i będzie miało listę serwerów, to już mnie mają :)

Przeciez te zielone cos to wybuch głowicy po zabawach sev'a.

Byla ona załadowana radioaktywnym irydium i z wybuchu zginela wiekszosc ludzi na helghanie.

Mnie bardziej ciekawi kogo dwaj zolnierze witali po napisach. Bylo widac ze znalezli kapsule ratunkową z kims. Czyzby Stahl przezyl ? Ciekawe czy to sie wyjasni

raczej na pewno...

radioaktywność po wybuchu sprawiła, że helgan nie nadawał się do zamieszkania. Pewnie ISA podpisała jakieś zawieszenie broni z Helgastami i w ramach pomocy humanitarnej resztki ocalałych ewakuowali na Vectę gdzie otworzono dla nich oddzielne getto co sugeruje gameplay z 20 lutego i jego końcówka - widać wielki mur oddzielający helgańską część miasta