Gość Szprota Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Na Playstation Meeting potwierdzili wersje na PS4. Czym jest Watch Dogs? Watch_Dogs to innowacyjna gra akcji z otwartym światem, w której najpotężniejszą bronią bohatera są umiejętności hakerskie. Jest to dzieło studia Ubisoft Montreal, znanego z takich serii jak Assassin’s Creed, Tom Clancy’s Rainbow Six czy Far Cry. Wcielamy się w postać imieniem Aiden Pearce, czyli antybohatera, który jest ekspertem we włamywaniu się do systemów elektronicznych. Dzięki temu potrafi na przykład wywołać karambol poprzez manipulację światłami na skrzyżowaniu lub podłączyć się do miejskiego systemu monitoringu, aby dowiedzieć się więcej na temat swojego celu. Talenty Pearca pozwalają mu na kontrolowanie prawie każdego elementu otaczającego go świata. Dokonywanie tego wszystkiego jest możliwie dzięki obecności Centralnego Systemu Operacyjnego, czyli ctOS. Rozwiązanie to podłączyło do jednej sieci infrastruktury zarządzające m.in. zasilaniem, miejskim metrem, sygnalizacją świetlną i kamerami monitoringu. W rezultacie metropolie kontrolowane są przez komputery, będące własnością prywatnych firm. Korporacje te wykorzystują swoją pozycję do gromadzenia ogromnych ilości danych na temat każdego mieszkańca. Gra oferuje świat o otwartej strukturze, w którym każdy element podłączony do Centralnego Systemu Operacyjnego stanowić będzie potencjalną broń. Wszystko to nie oznacza wcale, że Aiden jest słabeuszem przyklejonym do ekranu komórki. Wprost przeciwnie, bohater doskonale radzi sobie również z fizyczną przemocą i jest w stanie rozprawić się ze znacznie liczniejszymi siłami wroga. W trakcie starć korzysta zarówno z broni palnej, jak i technik walki w zwarciu, a przeżycie ułatwia mu system osłon. 2 gameplaye Jeden z E3 2012 i drugi z PlayStation Meeting Oba gameplaye pochodzą z wersji Pecetowych Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Watch Dogs robia mnie najbardziej. Launch jest przewidziany razem z launchem PS4 (zblizony okres) co mnie mega cieszy bo konsole w WD chce brac w premiere jezeli bedzie taka mozliwosc. Zobaczymy jak w Europie bedzie z premiera konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A mi nic nie urwało. Owszem zapowiada się solidny tytuł, ale na chwilę obecną bez podjaru. Zauważyliście, że animacja biegu bohatera jest niemalże identyczna jak Ezio/Connora w Assassins Creed? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) AC3 zdobywa nagrody za najlepsza animacje. To cos zlego? Najmniejsza roznica miedzy generacjami bedzie wlasnie w animacji. Juz na obecnej osiagnieto bardzo wysoki poziom. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 na jakim silniku śmiga gra? tym z assasyna? bo jak tak to już wiadomo ze gra będzie dobra ale jednak chvjowa (jak wszystkie części ac). xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) na jakim silniku śmiga gra? tym z assasyna? bo jak tak to już wiadomo ze gra będzie dobra ale jednak chvjowa (jak wszystkie części ac). xd http://en.wikipedia.org/wiki/Anvil_(game_engine) Edytowane 22 Lutego 2013 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Jak dla mnie jedyny pokaz na konferencji Sony, który robił naprawdę konkretne wrażenie. W końcu gry z otwartym światem będą wyglądać świetnie, aż strach myśleć, że to dopiero początek. Potencjalnie zapowiada się najlepszy tytuł na start systemu, choć mimo wszystko nie kupiłbym PS4 tylko dla tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 dla mnie jest to pierwszy i jeden z rewelacyjniejszych tytułów na PS4 tak poza tym, nic do mnie nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 okładka.. co prawda na PS3, ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W ogóle nie grzeje mnie ten tytuł, a czy uda się stworzyć tytuł jeszcze bardziej nudny i monotonny niż seria AC? Obstawiam, że tak. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Sam jesteś nudny i monotonny Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W ogóle nie grzeje mnie ten tytuł, a czy uda się stworzyć tytuł jeszcze bardziej nudny i monotonny niż seria AC? Obstawiam, że tak. Gdzie tu nuda i monotonia? Już po tym urywku gameplayu widać, że będzie się dużo działo. Dostaniemy multum kozackich rozwiązań (wysunięcie tych słupków, czy hakowanie cudzego konta), otwarty świat - czego chcieć więcej? A nuda w serii AC to sprawa osobista. Interesuję się historią i dla mnie każdy Assassin zabijał klimatem i odwzorowaniem miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 GRA TARGOW. Ta muzyka na poczatku, charyzmatyczny glos glownego bohatera oraz najpewniej fabula z duzym naciskiem na pokazanie zepsutego swiata przez nowoczesne technologie I korporacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Ok grafika grafiką, ale interesuje mnie przede wszystkim wielkość świata i możliwości, a to stoi pod znakiem zapytania. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Akurat ostatni gameplay pokazal ze pod wzgledem mozliwosci i rzeczy do roboty raczej nie bedzie mozna narzekac. Chyba ze bedzie mala roznorodnosc w tych random eventach. Ogolnie jestem dobrej mysli i nawet sie troche jaram. Mam tylko nadzieje na troche bardziej sensowna fabule niz ta z AC Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja tam w premiere raczej nie kupie bo i tak trafi do Plusa Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Jaram się grą od pierwszych zapowiedzi, ten gameplay mnie tylko w tym jaraniu utwierdza, zastanawia mnie jednak jedna rzecz - w jaki sposób Aiden zdobył informacje o tym żebraku, którego widać w 1:18 i jest napisane, że to 'iraq war veteran'? Jest bezrobotny, nie ma żadnego przychodu, a ma telefon czy inne elektroniczne guwno, do którego można by się włamać i zdobyć dane? Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Może jego ultra-smartfon ma rozpoznawanie twarzy Jedno co mnie troszke raziło w tym demie to ilośc ostrzału policji. Jak Aiden wspinał sie na dach grad kul z 1 i z 2 strony dachu, a koleś własciwie nic takiego nie zrobił. Oby nie było takiej głupoty ze wybijemy szybe w samochodzie a zaczną do nas nawalać. Edytowane 23 Lutego 2013 przez humanno Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Jak to nic nie zrobił ? Uczestniczył w strzelaninie, uciekał przed policją, rozwalił radiowóz z gliniarzami w środku (a nawet dwa). Sporo akcji jak na 5 minut gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Czekam ogromnie na tą grę, zapowiada się na szalenie atrakcyjną jak na moje growe potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 lipa, gra chodzi na tym samym silniku co acIII więc obawiam się, że znowu dostaniemy ładną, z ciekawym światem i fabułą grę ale z debilnym AI, które zepsuje całą zabawę. obym się mylił bo gameplaye robią wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Przecież to jest nowy silnik... Ta prezentacja chyba najbardziej podobała mi się z konferencji. Czuć postęp w grafice. Efekty cząsteczkowe oraz nareszcie wymodelowane wnętrza sklepów. Będzie hit na miarę serii AC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) lipa, gra chodzi na tym samym silniku co acIII . To nie wina silnika tylko ps3 i x360 które po prostu nie wyrabialy Edytowane 23 Lutego 2013 przez Lionel Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 okładka.. co prawda na PS3, ale jest ...eheeheh, ale głupi ci Rzy... Amerykanie. Może kiedyś wypuszczą okładkę na której nie będzie jedynie głównego bohatera trzymającego ogromnego guna/siekierę/maczugę/cokolwiek czym się zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Francuzi. A właściwie Kanadyjczycy. Edytowane 23 Lutego 2013 przez Square po cholerę ten cytat ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi