Skocz do zawartości

Konferencja Microsoftu 21.05.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konfy.

Featured Replies

Opublikowano

Serio teraz pytam bez hejtu co wam nie pasuje w dualshocku? Gram na nim od czasow szaraka i nie ma dla mnie wygodniejszego pada.

Jest bardzo ergonomiczny, ale pad od Xa jest moim zdaniem jeszcze lepszy. Od czasów eSki jest tylko lepiej.

Całe to oglądanie filmów, seriali, sprawdzanie wyników i inne pierdy można o kant dupy rozbić. Chcę konsoli do gier, a nie multimedialnego centrum rodzinnego. Mam nadzieję, że te 15 tytułów na E3 pozamiata...Nie, jestem pewien!

Edytowane przez Yap

• Odpowiedzi 608
  • Wyświetleń 22,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jak powiedział mu Marc Whitten z MS o planach dotyczących tej konsoli:

Nasza decyzja brzmiała: "nie robimy maszyny do grania"

Dziękuję, dobranoc.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Nie robimy maszyny do grania :/Jaka żenada.....

Opublikowano

ps meeting co widzimy? 

- gry na pc

xbox reveal 

- gry dzialajace na xbox'ie

Ciekawa "logika": jak Sony pokazuje kilkuminutowe gameplay to oczywiście, że leci to z pc, a jak M$ pokazuje kilkusekundowe teasery (z czego część to tzw. live action) to na pewno jest to generowane prosto z xbox'a :D . Widzę, że niektórych ładny ból dupy trzyma od wczoraj i próbują na wszystkie możliwe sposoby bronić M$.

Opublikowano

EA potwierdziło, że wzystkie materiały od nich byłe prerenderowane.

Opublikowano

EA potwierdziło, że wzystkie materiały od nich byłe prerenderowane.

:) a i tak wyglądało to dosyć słabo :) 

Opublikowano

Sraliscie na temat nowych konsol to macie :) Ja gram sobie na current genie i mam to w tyłku :) Kupię next gena za rok/dwa :)

Edytowane przez pop

Opublikowano

Tu ci muszę przyznać rację :) ale to się tyczy X z prezentacji Sony jestem zadowolony, choć uj wie z czym jeszcze wyskoczą 

Opublikowano

nie rozumiem tego waszego spinania się o konferencje MS, pokazali to czego się spodziewali (chyba) wszyscy, czyli sprzęt. na tym ta konferencja miała być skupiona i była. pokazali konsole, działanie jej dashboardu, pada, kinecta, te wszystkie bajery związane z tv. 

jako sprzęt do grania będzie się sprawdzał tak samo jak ps4, z tym że będzie będzie miał inne ficzery. jakoś przy ps meeting nikt nie płakał że większość czasu spędzili na pokazywaniu facebooka i streamowania. chcesz grać to grasz, nie chcesz to oglądasz tv, przeglądasz fb, tt, sprawdzasz jakieś wyniki rozgrywek sportowych, czy oglądasz stream z tego jak gra ktoś inny.

co do opłat za odpalanie używanych gier, z tego co wyczytałem ma to mieć miejsce jeżeli będziemy chcieli na wielu konsolach grać bez korzystania z płyty.

odnośnie wymogu bycia online, (pipi)a ktoś tutaj mieszka w dżungli i ma problem z dostępem do sieci? i tak ps4 będziecie mieć podpięte na stałe do internetu więc w czym problem? tam bez podłączenia w zasadzie wszystko o czym mówili w lutym może o kant dupy rozbić.

sony na swojej konferencji też pokazało niewiele jeśli chodzi o gry. kolejny killzone, kolejny infamous, drive club i jakieś kolorowe pierdoły dla dzieci. tutaj o wyniku rywalizacji zadecyduje e3, na które czekam jak chyba nigdy bo to będzie prawdzie starcie decydujące o tym w jaki sprzęt zaopatrzy się większość graczy pod koniec roku.

jak dla mnie na ten moment jest 1:1, sony pokazało 2 gameplaye, ms pokazał sprzęt. pierwsze wyniki które będą mogły przechylić szalę na czyjąś korzyść poznamy za 3 tygodnie.

Opublikowano

Krótki podsumowanie konfy: TV, Sport, Call of Duty

Lepiej sie tego podsumowac nie dalo.

Opublikowano

nie rozumiem tego waszego spinania się o konferencje MS, pokazali to czego się spodziewali (chyba) wszyscy, czyli sprzęt. na tym ta konferencja miała być skupiona i była. pokazali konsole, działanie jej dashboardu, pada, kinecta, te wszystkie bajery związane z tv. 

jako sprzęt do grania będzie się sprawdzał tak samo jak ps4, z tym że będzie będzie miał inne ficzery. jakoś przy ps meeting nikt nie płakał że większość czasu spędzili na pokazywaniu facebooka i streamowania. chcesz grać to grasz, nie chcesz to oglądasz tv, przeglądasz fb, tt, sprawdzasz jakieś wyniki rozgrywek sportowych, czy oglądasz stream z tego jak gra ktoś inny.

co do opłat za odpalanie używanych gier, z tego co wyczytałem ma to mieć miejsce jeżeli będziemy chcieli na wielu konsolach grać bez korzystania z płyty.

odnośnie wymogu bycia online, (pipi) ktoś tutaj mieszka w dżungli i ma problem z dostępem do sieci? i tak ps4 będziecie mieć podpięte na stałe do internetu więc w czym problem? tam bez podłączenia w zasadzie wszystko o czym mówili w lutym może o kant dupy rozbić.

sony na swojej konferencji też pokazało niewiele jeśli chodzi o gry. kolejny killzone, kolejny infamous, drive club i jakieś kolorowe pierdoły dla dzieci. tutaj o wyniku rywalizacji zadecyduje e3, na które czekam jak chyba nigdy bo to będzie prawdzie starcie decydujące o tym w jaki sprzęt zaopatrzy się większość graczy pod koniec roku.

jak dla mnie na ten moment jest 1:1, sony pokazało 2 gameplaye, ms pokazał sprzęt. pierwsze wyniki które będą mogły przechylić szalę na czyjąś korzyść poznamy za 3 tygodnie.

Wreszcie ktoś to coś mądrego napisał ,zgadzam się w pełni

Opublikowano

Najzabawniejsse jest to ze poza Forza i Call of Duty to z wczorajszej prezentacji na starcie w Polsce nie bedzie nic ;)

Opublikowano

sony na swojej konferencji też pokazało niewiele jeśli chodzi o gry. kolejny killzone, kolejny infamous, drive club i jakieś kolorowe pierdoły dla dzieci.

Wreszcie ktoś to coś mądrego napisał ,zgadzam się w pełni

Nie wiem, co w tym mądrego, ale to brednie. ;) Po pierwsze, Sony pokazało gameplaye. Po drugie, te kolorowe pierdoły dla dzieci w dużej mierze mogą czerpać garściami z takich hitów jak Crash czy Spyro, bo robi je gość, który ma je w CV. Łatwo zmieszać z błotem "kolorową grę", która może się okazać miłą platformówką. Drugą "kolorową grą" było The Witness, kolejna nowa marka, tworzona przez deweloperów niezależnych - o wiele bardziej wartościowa niż Madden, FIFA, Cod i UFC. Sony więc pokazało nowe marki, swoje znane hiciory i dało też czas dla dev indie.

Spora część prezentacji była właśnie poświęcona na omawianiu otwartości platformy i wierze w małych, niezależnych devów. A ci oczywiście przyniosą masę gier. MS w tym segmencie nie ujawnił nic i nadal nie wiadomo, czy staną się bardziej otwarci dla deweloperów niezależnych. Jak wiemy, obecne Xbox Live jest dosyć restrykcyjne. Poczekamy do E3.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

ps meeting co widzimy? 

- gry na pc

xbox reveal 

Ciekawa "logika": jak Sony pokazuje kilkuminutowe gameplay to oczywiście, że leci to z pc, a jak M$ pokazuje kilkusekundowe teasery (z czego część to tzw. live action) to na pewno jest to generowane prosto z xbox'a :D . Widzę, że niektórych ładny ból dupy trzyma od wczoraj i próbują na wszystkie możliwe sposoby bronić M$.

No tak tutaj przez was chwalone watch dogs. O kurna jak to bosko wyglada. Cudowna moc nasa. Rocket science tech. Lecial z pc. A reszta to cholera wie.

Opublikowano

odnośnie wymogu bycia online, (pipi) ktoś tutaj mieszka w dżungli i ma problem z dostępem do sieci? i tak ps4 będziecie mieć podpięte na stałe do internetu więc w czym problem? tam bez podłączenia w zasadzie wszystko o czym mówili w lutym może o kant dupy rozbić.

co za debilne gadanie, przecież każdy dobrze wie że większość czasu jest podpięty do internetu. wszyscy sie spinają o to że nie bedzie można grać w singla kiedy zdechnie ci net!

pół biedy jak na jeden wieczór z powodu burzy, ale co jak ci (pipi)nie modem i technik może przyjść za 3 dni? normalnie w tym czasie ludzie katują singla, a przy takim wymogu mogą sie za(pipi) o własną bude

inna sprawa to wzięcie konsoli na wyjazd gdzieś gdzie nie ma netu, i jeszcze kilka innych powodów

są przypadki gdy człowiek nie ma netu i wtedy by sobie pograłw singla, ale na X1 sobie nie pogra

Edytowane przez Yano

Opublikowano

ps meeting co widzimy? 

- gry na pc

xbox reveal 

No tak tutaj przez was chwalone watch dogs. O kurna jak to bosko wyglada. Cudowna moc nasa. Rocket science tech. Lecial z pc. A reszta to cholera wie.

Co ty (pipi), za przeproszeniem? Od wczoraj wszsytkie twoje posty to takie głupoty, że aż brak słów...

Jakby tego było mało to jeszcze kilku randomowych trolli (xboxowe i sonowe) pozakładało konta i też robią tylko syf.

Na PSM WD był puszcozny z PC, reszta to trailery i gameplaye z PS4 (bo chyba nie twierdzisz, że np. KZ4 to też wersja PC?). W dodatku było tego znacznie więcej.

Na wczorajszym evencie były same rendery i trailery - więc gdzie tu twoje gry działające na xboxie?

e: Swoją drogą to Watch Dogs było i tak najbardziej chwalone przez fanów X'a bo to nie ex od Sony. Jak dla mnie to nie robi on wrażenia w ogóle.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

smartfony mogą udostępnić internety jak i tablety więc co przeszkadza udostępnić internet z fonu do konsoli, zalogować się na minute i tyle.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

smartfony mogą udostępnić internety jak i tablety więc co przeszkadza udostępnić internet z fonu do konsoli, zalogować się na minute i tyle.

I właśnie przez takie tłumaczenia tego (pipi)ostwa.. będzie się to rozrastało.

Nie chcę złorzeczeć.. ale będzie z tym jak online passami i DLC. Mimo krzyków i tak masy na to pójdą i będą zadowolone z dymania :/

Edytowane przez Emet

Opublikowano

ps meeting co widzimy? 

- gry na pc

xbox reveal 

Co ty (pipi), za przeproszeniem? Od wczoraj wszsytkie twoje posty to takie głupoty, że aż brak słów...

Jakby tego było mało to jeszcze kilku randomowych trolli (xboxowe i sonowe) pozakładało konta i też robią tylko syf.

Na PSM WD był puszcozny z PC, reszta to trailery i gameplaye z PS4 (bo chyba nie twierdzisz, że np. KZ4 to też wersja PC?). W dodatku było tego znacznie więcej.

Na wczorajszym evencie były same rendery i trailery - więc gdzie tu twoje gry działające na xboxie?

e: Swoją drogą to Watch Dogs było i tak najbardziej chwalone przez fanów X'a bo to nie ex od Sony. Jak dla mnie to nie robi on wrażenia w ogóle.

karzełkowi chodziło pewnie o to , że gameplaye były pokazywane z PC o specyfikacji PS4

Opublikowano

Wzajemne dziobanie się gdzie pokazano lepsze gry jest nie na miejscu. I tu i tu chu.ja pokazali. Pokazano natomiast 2 konsole - jedną nafaszerowaną DRM'em i drugą, która wg. zapewnień Sony ma być wolna od DRM'u (oby) . 

Także hejty osób, którym podobał się pokaz Sony jest uzasadniony. Mi też bardziej podoba się wizja tego,  co pokazało Sony (opierając się na tym,  co wiemy). Ja sobie w PS4 facebooka pewnie wyłącze i będę miał zapewnioną offline'ową zabawę tak, jak lubię. Na XO będę niestety ograniczony. 

Serio nie wiem,  jak ktoś może zarzucić cokolwiek pokazowi PS4 po tym wczorajszym cudzie. 

Opublikowano

I właśnie przez takie tłumaczenia tego (pipi)ostwa.. będzie się to rozrastało.

Nie chcę złorzeczeć.. ale będzie z tym jak online passami i DLC. Mimo krzyków i tak masy na to pójdą i będą zadowolone z dymania :confused:

NIE. mnie tez wkurza ta sytuacja, że aby pograć grę pożyczoną od kumpla musze zabulić, na pc taki stan rzeczy jest od lat i jakoś gracze pc-towi z tym żyją mimo minusów tego rozwiązania (diablo 3, simcity) wk*rwia to że wyebali to do konsoli do której chciałby włożyć płytkę i grać, na pc to jeszcze przełknę, że piractwo, ale gra jest w cenie 119zł, a nie 219zł jak na konsole z yebaniem się z połączniem sieciowym raz na 24H, i przy awarii dłuższej niż 2 dni będe musiał się gimnastykować jak rumuńska gimnastyczka na dopingu by odpalić grę.

Opublikowano

szykuje się najciekawsze  E3 od kilku lat hehehe, taki wysyp gier i bitwa o nasze portfele hohohoho.

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

karzełkowi chodziło pewnie o to , że gameplaye były pokazywane z PC o specyfikacji PS4

Watch Dogs na PS Meeting tak, ale już podczas prezentacji w Paryżu na PS4.Na Eurogamer.net pisali też, że po pokazie ochrona wynosiła devkit PS4.  Reszta też śmiagała na devkitach PS4. Epic Games mówiło, że Unreal Engine 4 zostało uruchomione na prototypie PS4 i to samo Guerilla Games, które po tym śmiesznym pokazie w programie tv mówiło, że gra działa na PS4, nie na PC.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.