Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

przeciez to nie jest az tak zla cena jak za gre na starcie ?

Kupisz 1dna, 2 dostaniesz w plusie,a po miesiacu ceny zostana obnizone- dla mnie okejos.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 80,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Nie rozumiem także tego, że niby Xone i gry na niego mają być ograniczone do konkretnego kraju. Wszelkie DRM'y z ich punktu widzenia są logiczne - teoretycznie brak używek i lepsza sprzedaż gier nowych, ale myk z blokadami do konretnego kraju = mniejsza sprzedaż gier i Xone. Nie chcą żeby ludzie je kupowali czy jak :D

Też tego nie kumam.Czytam różne artykuły i własnym oczom nie wierzę co M$ wyprawia.

Live  kiedyś nie był dostępny w naszym kraju,po wielkiej akcji wkoncu M$ postanowił  udostępnic nam tą usługę.To skoro zostało postanowione że Polska uzyskuje dostęp do ich usług,to dlaczego teraz nie jesteśmy już potencjalnym odbiorcą ich sprzętu?

Mylisz dwie różne kwestie - Live i Xbox w Polsce są i będą tylko premiera Xone będzie później. Mnie natomiast zastanawia blokowanie gier i konsol pod każdy konkretny kraj - tak to byś sobie pojechał za miedzę, do Niemiec i byś kupił tam i grał u nas w Polsce, ale z ostatnich informacji wynika, że się nie da - ale dlaczego właśnie, przecież przez to MS traci sprzedaż. Tak samo z samymi grami, nie będzie można kupować np. z UK i grać na polskiej konsoli w PL - ponownie, dlaczego?

Jeśli to prawda, to MS sam ogranicza sprzedaż swoich gier i konsol. To tak jakbym poszedł do sklepu i chciał kupić batona, a sprzedawca powiedział, że mi nie sprzeda bo nie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Kupisz za 249 i sprzedasz za 200, w końcu będzie można. a w Plusie chyba ze 3 gry mają dać, jedna duża DC i dwie Indie 

Opublikowano

Na bank dodadzą marzę sklepową + 23% VAT i cena bedzie wynosić 1850 - 1900 zł.

Opublikowano

watpie, chyba ze w zapyzialych sklepikach, gdyby pomoglla w tym sytuacja - np brak konsol.

Przed swietami wieksze hipermarkety kupia tysiace sztuk i nie zdziwilbym sie jakby cena byla jeszcze nizsza niz przewiduja.

a Euro RTV nigdy nie mial fajnych cen nowego sprzetu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dokładnie może jeszcze jakis pak z kz albo dualem bedzie. Jest jakas rozpiska co wyjdzie od 3rd party na premiere?

Opublikowano

wlasnie na to licze.

O co my sie teraz na forum bedziemy spierac, jak wszyscy beda mieli ta sama konsole ?

Przeciez nie bede hejtowal konsol Nintendo, bo to dobry sprzet :)

W ogole cos czuje, ze tym razem super combo to bedzie konsola Sony + Nintendo Wii U.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dokładnie, Wii U plus PS4 dadzą mi pełną satysfakcję z nadchodzącej generacji. 

A tu kolejny, zabawny tweet:

Xbone01.jpg

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że osoba która odpowiada te tweety sama nie lubi polityki MS, chociaż dla nich pracuje XD

Opublikowano

Z wykopu. Temat o KSW i ze ludziska nie cha placic 4 dyszki za mozliwosc ogladania tego (pipi).

9Ed2jB7.png

Miło, że wieści się rozprzestrzeniają. Jeszcze jakaś stacja telewizyjna mogłaby to podłapać.

Opublikowano

To muszą być fejki bo niemożliwe żeby tak byli pewni siebie i oni chcą sprzedać 400mln konsol w taki sposób? Good luck 

Opublikowano

Dwa dni czytałem w przerwach ten temat i w końcu jestem na bieżąco. Działania Microsoftu pozostawiam bez komentarza, bo kolejne iksde i tak nie oddaje tej żałości.

Mimo wszystko i tak poczekam sobie z zakupem PS4, bo piątka MGS'a na starcie nie wyląduje. Niech sprzęt zostanie sprawdzony na królikach doświadczalnych. Upchnięcie nowych bebechów w tak niewielkie rozmiary bez awaryjności maszynki, będzie geniuszem ze strony działu technicznego SONY.

xbone.jpg

Opublikowano

To muszą być fejki bo niemożliwe żeby tak byli pewni siebie i oni chcą sprzedać 400mln dekoderów w taki sposób? Good luck 

@fixed

Opublikowano
  • Autor

Ech, to już nawet przestaje być śmieszne. To jest tragiczne. Quo vadis, Microsofcie? Czyżby wasz ex-pracownik miał jednak rację, że się w tyłkach wam poprzewracało?

Coś czuję, że ten przypadek będzie na wykładach o marketingu przy kwestii pt. "Jak popsuć sobie pieczołowicie budowaną przez lata reputację w trzy miesiące".

Ale spoko, czasami trzeba dostać trochę po tyłku, żeby być znowu fajnym - Sony jest świetnym tego przykładem. Ludzie wy*rają się na XO, to zaczną robić jak należy. Bo jak się nie wy*racie, to w kolejnej generacji to będzie już wibrator wielkości Afryki.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Jak widać kończy im się umowa z operatorem satelitarnym wiec zmieniają swoje dekodery

Opublikowano

Zastanawiam się ile głów poleci w M$ i kiedy się ukorzą i zmienią te bzdurne założenia. Bo premiera jedynie w 21 krajach to jest już chyba przesądzona. Maksymalna koncentracja sił na USA jako strategia dla konsoli do gier wydaje mnie się trochę słaba.

Opublikowano

Cena PS4 1800 zł + 200 zł za Plusa na starcie+ 240 zł za jedną gierkę i mamy 2200 zł.

Opublikowano

Wszystko fajnie, PS4 jest dla mnie produktem numerem uno i chętnie wziąłbym go na premierę, ale po moich doświadczeniach z PS3 i posiadaniu już 4, tej samej konsoli innego modelu, sr.am strachem jak z awaryjnością. Chyba jedynym wyjściem jest dokupienie od razu 5 letniej gwarancji. ;|

No to miałeś pecha, bo ja kupowałem na premiere 23 marca 2007 jeden z pierwszych w zachodniopomorskim, konsola 713 numer i działa do dziś!

Można powiedzieć że swoimi posunięciami MS pomógł Sony uzyskać lepsze wyniki finansowe.

Ja się tylko martwię że konsola będzie sie grzać i bedzie bardzo awaryjna, nawet płatny online mnie nie rusza.

Opublikowano

Cena PS4 1800 zł + 200 zł za Plusa na starcie+ 240 zł za jedną gierkę i mamy 2200 zł.

ale znowu dodales stowke ze swojego widzimisie.

Opublikowano

To teraz sobie policz ile będzie cie wynosiło korzystanie z X1

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

O Jezu 50 dyszek w jedną czy w drugą stronę :) bez przesady. Ja w ogóle nie biorę pod uwagę X1 :)

Opublikowano

Ok, ale skąd bierzesz zdupki cenę 1800 zł skoro większość sklepów ma 1699 zł? Znowu mityczne doliczanie Vatu, marże i inne szamańskie odpusty żeby Polak miał gorzej?

Opublikowano

jezu no są ludzie, którzy wolą zapłacić 100 zł więcej w empiku na przykład, albo dać za nową gre 50 zł więcej. Taki fetysz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.