Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Pierwsze gry z X360 na targach były odpalane z maców.

Nie wiem co ćpali redaktorzy z Kotaku, ale na poniższym gameplayu widać, że można grać całkowicie bez QTE, a samo QTE to jedynie finiszery:

Tylko ze Ci nacpani redaktorzy z Kotaku w to grali kiedy ty posilkujesz sie gameplayami z YT. Pierwsze reakcje i Ryse byly takie, ze to samograj. Nie mam nic do QTE ale kiedy niewazne jakie klawisze wciskasz to jaki w ogole to ma sens? Lepiej puscic finiszera w ktorym nic nie trzeba robic.

Jestes niesamowity Don. Niewazne jak zenujaco zachowa sie MS to i tak wszystko wybronisz. Az mi szkoda tak patrzec jak robisz to za darmo, podaj nr konta to Ci cos przeleje.

Co Ty (pipi)? Czytam co napisali na Kotaku, a później WIDZĘ gameplay, na którym jest zupełnie co innego i co ma powiedzieć, że tego nie widzę? :D

No i nie pisz bzdur, że bronię, chyba nie jesteś kolejnym tłukiem, który czyta tylko te moje posty, które mu pasują a przy reszcie zakrywa ręką oczy :)

Nie, widze jak zachwycasz sie inFamousem i high five z tego powodu. Ale prosze Cie po Microsofcie na dzien dzisiejszy nie ma co zbierac, szczegolnie w Polsce. Oni sie z tego podniosa, ale w tej generacji beda gonic i nadrabiac. Na ten moment sa w tyle juz na starcie i w koncu pojda po rozum, ale my w tym czasie bedziemy mieli juz duza biblioteke na PS4.

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 80,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Widzisz na tym gameplayu, że jak podczas qte wciśniesz zły przycisk albo nic nie wciśniesz to i tak to nie ma wpływu na efekt końcowy? Bo o to chodzi w tym artykule. Koleś tam nie narzeka na sam fakt występowania qte, tylko na ich implementacje. Fajnie, że można walczyć bez tego, ale jak już postanowili je wrzucić w takiej postaci to jest to element gry, który można poddać krytyce.

Edytowane przez noxious33

Opublikowano

Noxious: rozumiem, ale później się pewnie okaże, że grali na super easy mode (o co się już kotaku nie spytało) w jakim chodzą wszystkie gry na targach i nie było problemu. Nic tylko czekać jak zaraz ktoś się przyczepi, że w 90% tych gier na targach nie można zginąć  ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

dokładnie - teraz to już czepiacie sie na sile. Dla mnie giera prezentuje sie przednio!

Takim Infamousem przez poprzednie czesci w ogole sie nie jaram...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mnie poprzednie części inFamous jakoś specjalnie nie jarały, wolałem Prototype, ale teraz po tym co zobaczyłem w SS bardzo mnie ta gra zaciekawiła, zobaczymy co z tego będzie. Nie wiem, ale ta walka na tych gameplayach z Ryse jest taka drętwa i... łatwa? Pewnie faktycznie grają na jakimś uber-banalnym poziomie, ale bez jaj, z filmików to faktycznie samograj.

Opublikowano

To tak jak było z zapowiedzią Killer Instinct - ktoś coś powiedział o F2P i jednej postaci i drama na cały net, setki postów itp. A później się okazało, że grę można będzie kupić normalnie całą, na kawałki, a w darmowej wersji z jedną postacią będzie można przejść całego singla nic nie płacąc.

Opublikowano

znajac zycie wlasnie tak beda wygladaly gry za free od MS.

Opublikowano

Tak w lutym na ps metingu ......

Opublikowano

Raczej nie ale na ktorejs z konferencji bylo wyraznie slychac dzwiek ostrzezenia z windowsa.

Opublikowano

Sony tez puszczalo gry z PC? Sa jakies informacje na ten temat?

SONY na E3 puszczało gry z Devkitów:

PS4-Error.jpg

Co do PSM - nie wiem.

Raczej nie ale na ktorejs z konferencji bylo wyraznie slychac dzwiek ostrzezenia z windowsa.

To na konfie  M$  było słychać dźwięki Windowsa, bo jak się okazało większość gier puszczali na kompach HP z Intelem, GTX z serii 770 i Windowsem 7.

PS. Szach-mat xboty xD

Edytowane przez dydel

Opublikowano

Żal w ogóle komentować.

Opublikowano

Crytek powiedział, że Ryse chodziło na showfloor na Xboksach nowych, nie na pececie. Po LocoCycle, gierce, która wygląda biednie, twierdzisz, że ktoś oszukuje? grin.gif Poza tym, jak pisałem, większość gier jest pokazywanych na pecetach w trakcie E3. Sam to widziałem rok temu. Niektórzy się z tym chowają, inni nie.

ySkw29r.jpg

Opublikowano

Zauważyliście czym jest teraz Kinect? Kiedyś była to kamerka do grania. W tym roku na konferencji pokazali za to 0 (słownie: zero) gier wykorzystujących ten sprzęt. Tzn jest Kinect Rivals, ale jak nie pokazują tej gierki na konfie to znaczy że to nie jest ich priorytetem.

Priorytetem za to jest obsługa głosowa i gestowa interfejsu. I choć nie wiem jakby sprawnie by to wszystko działało, tak nadal to będzie przerost formy nad treścią. Osobiście jakoś nigdy nie myślałem sobie "wow, fajnie byłoby sterować tv/konsole/inny sprzęt głosem". Nie wiem więc dlaczego MS tak bardzo nalega na wrzucenie drogiej kamery do zestawu, kiedy może ułamek potencjalnych klientów byłaby tym zainteresowana. To tak jakby sprzedawać auto z nawigacją z 5k ludziom, którzy jeżdzą tylko od domu do pracy.

Wybór - tego w Microsofcie nie będziesz miał.

Inna sprawa to skoro tak MS dba o wygodę użytkowników, to dlaczego wprowadzają DRM i komplikują sprawę licencji. Do tej pory kupno i sprzedaż gierki były proste, teraz już nie będzie. MS będzie musiał wynając telemarketerów, którzy będą wszystko tłumaczyć na infolinii poirytowanym ludziom, którzy nie rozumieją dlaczego pożyczona od znajomego płyta z grą nie chce działać.

Opublikowano

Najwyżej nagrają na sekretarkę "sorry you feel that way" zapętlone w kółko. Poza tym kinect nie jest do grania, tylko do skanowania otoczenia w celu wykrycia ewentualnych nowych członków rodziny oraz do podglądania jak się ludzie masturbują.

Opublikowano

Zabawna stytuacja. Reddit postarał się o AMA dla Microsoftu odnośnie XONE, na pytania odpowiadał Major Nelson m.in. zaprzeczył jakoby ban miałby zablokować dostęp do kupionych gier.

Ciekawostka - reddit miał tez mieć ama z Sony odnośnie PS4, ale te zrezygnowało po zobaczeniu pytań.

BEKA Z SONY!!! 

Opublikowano

amn36.gif?dur=7872

Micro$hit ma własny świat... Już widzę oburzenie hamburgerów xD

Dobry komentarz co do polityki M$.

Zeratul - Where you god now ? xD

Czuję że nawet jeżeli mieszkasz? w stanach, to masz pecha i nie będziesz i tak grał xD

Edytowane przez dydel

Opublikowano

Microsoft nawet swoich wydymal XD Czekam na komentarz Zeratula

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

News z launchem tylko w wybranych stanach jest zapewne żartem, ale trzeba przyznać że za.je.bistym :)

Opublikowano

2015? nie ma szans, to by było zbyt piękne xD

Opublikowano

albo dla kogoś 21 countries to to samo co 21 states?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.