Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ale 1080p/60 fps !

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 755,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

YHY, w ktorej grze?

W tym stateczku?

Opublikowano

No raczej resogun goty na ps4.

Opublikowano
W tym stateczku?

Jaczes pls

Parę porównań wersji gier na Xbone i PS4

COD:Ghosts

This is the big one. We’ve already established that the PS4 has more GPU performance under the hood, but how does that delta manifest in games? My guess is we’re going to see two different situations. The first being what we have here today. For the most part I haven’t noticed huge differences in frame rate between Xbox One and PS4 versions of the same game, but I have noticed appreciable differences in resolution/AA. This could very well be the One’s ROP limitations coming into play. Quality per pixel seems roughly equivalent across consoles, the PS4 just has an easier time delivering more of those pixels.

NBA2K14

NBA 2K14 is one cross platform title where I swear I could sense slight frame rate differences between the two consoles (during high quality replays) but it’s not something I managed to capture on video. Once again we find ourselves in a situation where there is a difference in resolution and/or AA levels between the Xbox One and PS4 versions of the game.

BF4

I grabbed a couple of scenes from early on in Battlefield 4. Once again the differences here are almost entirely limited to the amount of aliasing in the scene as far as I can tell. The Xbox One version is definitely more distracting. In practice I notice the difference in resolution, but it’s never enough to force me to pick one platform over another. I’m personally more comfortable with the Xbox One’s controller than the PS4’s, which makes for an interesting set of tradeoffs.

http://anandtech.com/show/7528/the-xbox-one-mini-review-hardware-analysis

GHOSTXBvsPS_3_zpsb3735c93.gif

GHOSTXBvsPS_2_zpsbb7dad00.gif

Opublikowano

Jaczes ja podobnie jak Ty, szczegolnie, ze za 2 dni bede miec kod na KI z Full content unlocked. I na co mi to jak konsola u nas w 2k14 dopiero ;(

Opublikowano

(pipi)a, ale ficzer super

One of the most exciting additions to the controller is actually behind that unusually long battery life. The controller works in coordination with Kinect to monitor its use. When you put the controller down to watch a movie, it enters a low-power state. It’s a smart way of extending the utility of Kinect in a practical way
Opublikowano

No coś kolo 20 kilku godzin ponoc smiga i znów beka z nadkonsoli, w której pad ponoć 8h trzyma.

Opublikowano

Coraz wiecej pozytywow o XBOne, co powinno ogolnie ludzi cieszyc, choc z 2giej strony wybrac 1 konsole znow przyjdzie trudno.

Edytowane przez Mani

Opublikowano

Wow, niezły bajer już lecę po Xbone.

Ja gdy oglądam filmy to wyłączam pada/ewentualnie podłączam kabelek by się ładował. No ale wiem to przecież takie męczące i mało next-genowe :(

Tak w ogóle to z lekka śmieszne, że takie "bzdety" mają usprawiedliwić konieczność ładowania kamerki do zestawu z Xbone i przez to płacić więcej XD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Ale bym pogra w Killer Instinct:<<<

Lata czekam na cos nowego i sensownego w gatunku :<<<<<<<<<<<

Ech, same guwna typu injustice, lol.

Opublikowano

Spokojnie Mani, zaraz Figaro albo inny as wyskoczy z jakimś niusem. 3, 2, 1...

Jak widać Figaro gra w rozdzielczość, a nie w gry. No cóż, przykre.

Opublikowano

an Xbox One cold boot takes a remarkable one minute, eight seconds to complete (power-up from standby is a rather more sane 18 seconds)

http://www.eurogamer.net/articles/di...-hardware-test

beka z xbone. dla porównania, na PS4 trwa to 30 sekund.

nie, po prostu beka z gorszej grafy za 499 dolarów. dla mnie te wszystkie gry mogą chodzić w 480p

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

an Xbox One cold boot takes a remarkable one minute, eight seconds to complete (power-up from standby is a rather more sane 18 seconds)

nie, po prostu beka z gorszej grafy za 499 dolarów

ale to dotyczy tylko pierwszego uruchomienia... potem trwa to 10 sekund :)

Opublikowano
ale to dotyczy tylko pierwszego uruchomienia... potem trwa to 10 sekund :)

ano wiem

Opublikowano

nie, po prostu beka z gorszej grafy za 499 dolarów. dla mnie te wszystkie gry mogą chodzić w 480p

A juz z braku gier nie beka ?

Opublikowano

Borze jak śmiesznie jano xD

yano jest dzisiaj on a roll, pewnie tak długo milczał w tym temacie (co propsuję swoją drogą) bo wymyślał te prześmieszne pancze na xbone'a

Opublikowano

Cóż, pewnie oczekuje w końcu przeskoku z 720 na 1080, a nie zatrzymania się w 2005 roku i 720p :P

W sensie jakich ? Na obu konsolach masz w czym wybierać

Opublikowano

z tego już od dawna mam bekę, no ale zauważyłem że czytacie to co chcecie

Opublikowano

a co w tym ki jest takiego nowego w gatunku, poza tym, że nie chodzi w 60 klatkach i jest w tej spyerdolonej formule free to play ?

Opublikowano

No kto by pomyślał pare miechów temu, że konsola do "TVT VT VT VTV TV NFL TV TV TV" zaoferuje sporo więcej w kwestii gier niż sprzęt "tylko do gier bo one najważniejsze!". Teraz pozostała przyje.bka do wielkości, wyglądu, rozdzielczości... xD

Kb7yVXI.png

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Cóż, pewnie oczekuje w końcu przeskoku z 720 na 1080, a nie zatrzymania się w 2005 roku i 720p :P

W sensie jakich ? Na obu konsolach masz w czym wybierać

Ej czlowiek, kto kupuje konsole dla pastgenowych gier? My tu mowimy o nextgenach.

a co w tym ki jest takiego nowego w gatunku, poza tym, że nie chodzi w 60 klatkach i jest w tej spyerdolonej formule free to play ?

Combo system n00bsie. Chyba przyznasz, ze dosyc istotny czynnik w bijatykach.

Poza tym "nowe" postacie i nowe ciosy. A nie (pipi)a nowy tekken i po 3 nowe/zmodyfikowane ruchy. Ziew.

Przykro mi, ze na mesjaszu nie ma ani jednej gry tego typu.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Może to, że najwyraźniej mylisz się we wszystkim co na jej temat wiesz?

Opublikowano

Ja tam nie wiem o co tyle krzyku z tym KI. Fakt, póki co jest to jedyna bijatyk zapowiedziana na next-geny. Ale jak wyjdzie nowe DoA,BlazBlue,SF,Tekken to ludzie zapomną, że istnieje takie coś jak ten KI.

Choć mi i tak wystarczy Dead or Alive 6, piątka to moja pierwsza część w jaką grałem i jestem naprawdę miło zaskoczony tym co dostałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.