Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

4.5GB czy 5.5 GB ramu do wykorzystania, nieważne bo i tak to jest ogrom, tu przecież tylko chodzi tylko i wyłącznie o to czy cyferka przy PS4 jest wyższa lub niższa niż ta przy XONE, takie posty na neogafie

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=73254691&postcount=2513

6GB?

That's more than Xbone, no?

i obłuda figaro tylko tego dowodzą.

5GB w Xboxie to był syf i malaria, 5GB w PS4 to "i tak sporo".

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 818,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

4.5GB czy 5.5 GB ramu do wykorzystania, nieważne bo i tak to jest ogrom, tu przecież tylko chodzi tylko i wyłącznie o to czy cyferka przy PS4 jest wyższa lub niższa niż ta przy XONE, takie posty na neogafie

6GB?

zacytuj chociaz jednego posta który w tak skrajny sposob mowi o tych 5 w xie, i nie jest zartem, bo zadnego takiego nie pamieta.

Ano ale pewnie napiszesz ze nie masz czasu szukac ;]

Ja pamietam tylko ze kazdy pisal ze ps4 z 8 giga g5 miazdzy moca 8 giga d3 w xie.

I ze nie dosc ze gorsza pamiec to jeszcze 5 z 8 idzie tylko na gry.

Teraz sie okazalo ze w PS4 5-6 z 8 idzie na gry, ale nadal to mocniejsza pamiec.

Opublikowano

zacytuj chociaz jednego posta który w tak skrajny sposob mowi o tych 5 w xie, i nie jest zartem, bo zadnego takiego nie pamieta.

Czego Ty chłopie oczekujesz :o

jesteś mistrzem we wmawianiu sobie rzeczy, po raz KOLEJNY ;]

Ja pamietam tylko ze kazdy pisal ze ps4 z 8 giga g5 miazdzy moca 8 giga d3 w xie.
Teraz sie okazalo ze w PS4 5-6 z 8 idzie na gry, ale nadal to mocniejsza pamiec.

dokładnie, dokładnie i jeszcze raz dokładnie. 

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

6GB?

8 gddr5 > 8 ddr3

5 gddr5 > 5 ddr3

Co Ci tu więcej tłumaczyć, jakby Sony miało ddr3 jak xbox i 4gb zżarł by system to wtedy zrozumiałbym ten hejt.

Opublikowano

Na DF zrobili artykuł gdzie z ich testów wyszło, że PS4 może być w rzeczywistości co najwyżej ze 25% wydajniejsze od Xone, więc te różnice w grach będą marginalne, tym bardziej, że w następnej generacji poprawie ulegają rzeczy, które nie rzucają się już tak na pierwszy rzut oka.

PS. Figaro weź już skończ bo Twoje opinie i zdanie jest tyle warte co banknot wydrukowany na domowej drukarce, zmieniasz opcje jak rękawiczki i przestań zamylać, bo to już parodia, że wypierasz się tego co sam napisałeś. 

Opublikowano

Nie, mówili, że wystarczy im tyle ile ma PS4. To wy sobie dopisaliście liczbę.

W sprawie RAM polecam każdemu przeczytać ten post z neogafa:

(...)

4gbs is fine.

(...)

Ups.

??

Przeca zdanie "4 gbs is fine" pochodzi z posta na neogafie, a nie od jakiegoś developera. Weź raven ogarnij się :)

To możesz mi powiedzieć, proszę, po cholerę w ogóle cytowałeś ten post, skoro pochodzi od nikogo znaczącego? Jak to jest, że najpierw wkleja się ściany tekstu od kogoś, kto developerem NIE JEST, a później jeszcze wbija Musioł i zarzuca wszystkim, że YOU KNOW NOTHING plebsy, japa w kubeł. Później pisze znowu Figaro, tym razem cytaty od developerów, a wypowiedzi zwykłych userów nagle się nie liczą. Obłuda leje się hektolitrami :D.

A czekaj, wiem. Nie ważne, kto pisze posta. Ważne, by pisał odpowiednie rzeczy. Wtedy jest wiarygodny i warty cytowania :). Kiedy RAM-u było 4,5 GB, to wystarczyło cytować jakieś wytłumaczenia, nie ważne od kogo. 4 gbs is fine. Teraz, kiedy RAM-u jest 6 GB (a rzekomo potwierdzają to słowa developerów), nagle ważne są tylko wypowiedzi developerów i można nawet ignorować swoje własne posty sprzed dwóch dni. Fuck logic.

Opublikowano

25% marginalne?

Idzmy  w drugą strone, X1 ma replike pamięci PS4.

Opublikowano

4GB to jest mało, nie oszukujmy siebie, please. Najnowsze karty graficzne na PC zaczynają mieć powoli 6GB VRAM, a w wymaganiach gier coraz częściej widnieje 8GB na dane.

Z drugiej jednak strony, jeśli gra zajmuje np. 16GB, to jej 1/4 przy 4GB RAMu - znajduje się właśnie w pamięci konsoli. Wydaje się to jednak dużo. Więc może się mylę.

Uważam, że wszystkie te duperele/niepotrzebne z reguły graczowi funkcje nie powinny działać w tle oprócz jakiegoś tam nagrywania video. Czy naprawdę w X1 tak ważne jest to, by przełączyć się na TV w momencie grania, grę zapauzować i wrócić do niej za chwilę? Niech będą te bajery związane z TV, ale dopiero po wyłączeniu gry. Nie mogę pogodzić się z tym, że tyle RAMu się MARNUJE na GÓWNO.

Opublikowano

Ja bym to nazwał prościej ale mógłbym warna dostać, a ja porządny user jestem i nie chcę % :(

Ogólnie to Daddiego najlepiej ignorować bo nic sensownego w tym temacie nigdy nie pisze. Już lepiej by było reklamę jakąś wstawić zamiast jego postów.

Nie martw się na siłę. Akurat Playstation 1 2 i 3

Teraz tak, no ale jak ktoś chce tylko pif paf, to wiadomo, że to nie ta liga co X360.

strzelaniny, racery, rpgi = x360

samograje, japońskie uje muje = ps3

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość  :(   

Opublikowano

Z tymi GPU z 6 GB VRAM to trochę pojechałeś :P. Standard to 2 GB.

Teraz tak, 2 GB jest normą, ale GeForce Titan już posiada 6GB. Za 2 lata na PC to może być standard, kiedy pojawi się takie 'Watch Dogs 2", nowy TES, BF5 czy Crysis 4. Oczywiście to tylko gdybanie.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ty rozumiesz co sam napisałeś?

3 GB uwalone w system = bieda, tragedia, MS ma w (pipi)e graczy bo ważniejsze od mocy są pierdoły.

3.5GB uwalone na system w PS4 = RAMu i tak wystarczy.

To samo, tylko że ubrane w inne słowa.

jesteś mistrzem we wmawianiu sobie rzeczy, po raz KOLEJNY ;]

;];];];];];] nic sobie nie wmawiam, to wszystko widać gołym okiem a kruku_kruku cię punktuje jak Pudzian Najmana.

Dobry był też Musiol, który sugerował na PS3site, że Eurogamer wrzucił to info w piątek po to, by Sony dementi zrobiło dopiero w poniedziałek.

ohLGTgC.png

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość   :(   

Ty to sam mieszkasz w zakrzywionej rzeczywistości.

Samograje, japońskie nie wiadomo co aha dobre sobie :rofl2:

No ale pisz sobie dalej te swoje pokręcone wywody,przynajmniej będzie się z czego pośmiać.

Opublikowano

Wypocin Musiola jak i reszty ekipy na ps3sajt nie da sie czytać, jest to chyba najbardziej kulawy serwis w polskim internecie, co tu dużo pisać większość wypowiadających sie sonybotow to zwykle choragiewki*

Głupi słownik w tel,

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Wypocin Musiola jak i reszty ekipy na ps3sajt nie da sie czytać, jest to chyba najbardziej kulawy serwis w polskim internecie, co tu dużo pisać większość wypowiadających sie sonybotow to zwykle chorongiewki

Dużo lepsza strona niż ta pod każdym względem.

@Don Redaktor

25% marginalne? he he he " Markowa Legenda 4" ma juz i tak wygrana te generację z Xbonem.

Opublikowano

marginalne, a jak bylo "gra x wyglada nieco lepiej na xboxa" to juz bylo macanie sie po kuskach i wklejanie cytatow.

4gb ramu to strasznie malo. te konsole maja wytrzymac do 2019-2020.

zwazywszy ze Crysis ktory wyszedl prawie 6 lat temu ma lepsza grafike i destrukcje otoczenia w swym otwartym swiecie niz wiekszosc korytarzowek na obecnej generacji swiadczy o fakcie, ze po 2 latach od premiery next genow, konsole znowu zostana w tyle za pecetami, o ile juz na starcie nie beda przez nie wyciete.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Najmter, jest tylko jedna mała różnica - jak wychodziły PS3 i X360 to wszystkie PSboty się tasowały jakie to PS3 potężne jest i jak zjada na śniadanie X360 i płacili nawet do 2x więcej żyjąc w tym przeświadczeniu, bo Sony im tak wmówiło, a w praniu wyszło na to, że to takie same maszynki i została tylko beka z tych, którzy dali się na to nabrać, a w efekcie mieli gry często o gorszej wydajności niż na X360, nie ważne ile, liczył się sam fakt, że sytuacja miała być o 180 stopni inna.

Ja bym się wkurzył jakbym kupił PS3 za 1600 zł 6 lat temu licząc, że będę miał najlepiej wyglądające i działające gry, a później kupował GTAIV i się dowiedział, że na Biedaboksie za 1000 zł gra ma wyższą rozdzielczość, lepiej działa i jest sprzętowy upscalling w każdej grze, a przed premierą czytałem o 120 FPS w grach na PS3 i oglądałem sobie wykresy Nvidii jak to GPU PS3 jest 10x wydajniejsze od GPU X360. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

ja sie nie dalem na nic nabrac. mam ps3 ktore przez 4 lata nie mialo zadnej awarii i xboxa ktory dostal 4 razy rroda. jak myslisz, z ktorej konsoli bardziej sie ciesze? podpowiem, nie lubie ufokow, samochodowek i psujacych sie konsol.

Opublikowano

A co mnie obchodzi co Ci się podoba? Piszę jak było.

Opublikowano

A co mnie obchodzi co Ci się podoba? Piszę jak było.

a co mnie obchodzi jak bylo skoro mnie to nie dotyczy?

Opublikowano

To po co się wpierniczasz do dyskusji jak chcesz pisać tylko o sobie XD Co za nieogar :P A mi X360 działa od 5 lat bez problemu i kogo to niby ma obchodzić, heh.

Opublikowano

Ja bym to nazwał prościej ale mógłbym warna dostać, a ja porządny user jestem i nie chcę % :(

Ogólnie to Daddiego najlepiej ignorować bo nic sensownego w tym temacie nigdy nie pisze. Już lepiej by było reklamę jakąś wstawić zamiast jego postów.

Nie martw się na siłę. Akurat Playstation 1 2 i 3

Teraz tak, no ale jak ktoś chce tylko pif paf, to wiadomo, że to nie ta liga co X360.

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość   :(   

Szkoda, że te japońskie uje muje niszczą grywalnością i ocenami 90% gier ze stanów. Co do rpg nma xboxa zostawie to bez komentarza.

funny-gif-selection-1.gif?w=370

Najmter, jest tylko jedna mała różnica - jak wychodziły PS3 i X360 to wszystkie PSboty się tasowały jakie to PS3 potężne jest i jak zjada na śniadanie X360 i płacili nawet do 2x więcej żyjąc w tym przeświadczeniu, bo Sony im tak wmówiło, a w praniu wyszło na to, że to takie same maszynki i została tylko beka z tych, którzy dali się na to nabrać, a w efekcie mieli gry często o gorszej wydajności niż na X360, nie ważne ile, liczył się sam fakt, że sytuacja miała być o 180 stopni inna.

Temat wałkowany 10000 razy. Xbox z wifi i hd-dvd (799zł) kosztował tyle samo co ps3. Weź pod uwagę afere z YLOD i ile ludzi kupiło drugą konsolę.

To po co się tasujecie ps4/xone skoro wszystko wyjdzie w praniu w listopadzie/grudniu może lepiej zamknąć temat do grudnia, bo te wasze wojenki są bez sensu. Gorzej jak rzeczywiście się okaże, że ps4 ma 25% więcej mocy wtedy wybór będzie oczywisty.

Opublikowano

+ Dodał MODERATOR

Halt!

Kein privater Tour bitte!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.