Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 787,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

PS4 będzie liderem jeżeli chodzi o stacjonarki, tutaj nawet nie ma się co spierać. Natomiast bardzo ciekawa będzie walka o rynek między PS4 a 3DSem.

Opublikowano

Jak się nie pilnuje kury znoszącej złote jaja to tak to potem wygląda. Dodać do tego Pokemony i już jest pozamiatane.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Posiada ktoś jakieś dane nt największych premier gier w Polsce?

skoro gta5 sprzedalo 60tys kopii i jest niby największą to jakie wyniki miał wcześniej Battlefield 3 czy tez Fifa?

Opublikowano

Chyba największą na konsolach. Bankowo jakieś Wiedźminy czy właśnie Fifa schodziły lepiej.

Opublikowano

Fifa 13 sprzedała się od premiery do lutego 2013 w 250 tysiącach egzemplarzy.

BF3 w dokładnie rok sprzedał się w 250tysiącach.

Co do Diablo III

Teraz, przy okazji trzeciej dostawy Diablo III do sklepów, przedstawiciel CD Projektu przedstawił na oficjalnym forum firmy jak wygląda sprzedaż gry w Polsce. Cytując:

- na nocnej premierze sprzedało się 17 000 egzemplarzy,
- do końca czerwca sprzedało się nieco ponad 100 000 egzemplarzy,

Tak jak wcześniej wspominałem, IMO GTA V u nas sprzeda się do końca roku w 250-300tysiącach, okres jesienny, gwiazdka, wtedy najwięcej się gierek kupuje.

Opublikowano

No Fifa 13 ponoć 250 tys ogólnie sie sprzedala, ale jak D1 to nie mam pojecia.

Opublikowano

Największą w analogicznym okresie, a czy największą w ogóle to się okaże za kilka lub więcej miesięcy. Tak czy siak ogromny sukces. Polska kraj PC-towców a tutaj takie coś. Widać kto najwięcej piraci ; )

Opublikowano

Chyba największą na konsolach. Bankowo jakieś Wiedźminy czy właśnie Fifa schodziły lepiej.

Nie, to jest największa premiera gry w Polsce, nawet w oficjalnej notce było podkreślone, że mimo tego, że gra ukazał się tylko na konsolach jest to największa premiera w naszym kraju.

Opublikowano

No Diablo 3 się sprzedało świetnie licząć, że to tylko PC i gra kosztowała 180zł.

Ciekawi jaki wynik by wykrecili gdyby nie to, że jak sklepy otwarli o 10 o 12 już nie było kopii xD

cenega sie nauczyla i zalatwila wiekszą ilość kopii ;]

Opublikowano

Niesamowita sprawa ten DD.

Opublikowano

PS4 będzie liderem jeżeli chodzi o stacjonarki, tutaj nawet nie ma się co spierać. Natomiast bardzo ciekawa będzie walka o rynek między PS4 a 3DSem.

Nie wiem gdzie tu walka o rynek, stacjonarki zawsze jakoś spokojnie sobie funkcjonowały obok handheldów i vice versa. Japończyk ma w swoim życiu miejsce na handheldy i na stacjonarki, reszta świata też w sumie.

Drugi model Vity to jedno, ale Sony mogłoby trochę wspomóc Vitę, jeśli byłaby jakaś naprawdę miodna i zaawansowana współpraca z Vitą. Japonia kupi PS4, więc posiadanie funkcjonalnej i sparowanej ze stacjonarką Vity mogłoby być interesujące. No ale nie wiadomo czy takie rzeczy są realne między PS4 a Vitą...

Opublikowano

Vita potrzebuje gier dla których warto kupić konsole, a nie współpracy z ps4

Opublikowano

Myślę, że gier takich jest całkiem sporo jak na obecną chwilę. No ale plakietka "no games" potrafi z jakiś przyczyn długo przylegać do konsol, nawet jak już te gry się pojawią.

Dobrych gier jednak nigdy za wiele. Gry oczywiście też muszą być, takie które łączyły by Vitę z PS4.

Opublikowano

A jakie to gry? Ale mówię o tych naprawdę z najwyższej półki dla których kupuje się konsolę

Opublikowano

A jakie to gry? Ale mówię o tych naprawdę z najwyższej półki dla których kupuje się konsolę

Każdy ma jakieś inne gusta, więc nie ma sensu wymieniać. Ja Ci powiem: Uncharted: GA, Killzone: M, Soul Sacrifice, Wipeout 2048, a Ty powiesz: "Pff nie dla mnie" bo jara cię łapanie robaczków w Animal Crossing.

Opublikowano

Gust gustem, a system seller jest system sellerem. Nie wydaje mi się, żeby gry z ocenami 76-80/100 były system sellerami. Aczkolwiek nie neguję, że mogą się podobać

Opublikowano

wymień mi Mendrek min10 gier z najwyższej półki, w które nie zagrasz na innej konsoli ani nie są portami z ulepszeniami jak persona 4, bo wg mnie po ich odliczeniu zostaje tylko gravity rush, uncharted, killzone, wipeout i soul sacrifice i lbp vita - reszta to indyki, porty,remastery i multiplatformy, a piszę to ja - poniekąd fan vity  :)

Opublikowano

Wykastrowane półprodukty z dużych konsol. Ładne mi system sellery xDDD 

Opublikowano

System sellerem może być nawet CoD, ale mniejsza o szczegóły. Nie patrzyłem na MC polecając te tytuły, ale to nadal dobre tytuły. KZ czy Uncharted to poza tym osobne części, odpowiednio przystosowane do handhelda, więc nie nazywałbym je półproduktami. Musimy sobie jednak zadać pytanie, czy porty i pochodne od nich remake'i są złe. Niekoniecznie. Zwłaszcza że wychodzą równolegle i możemy zdecydować które wersje kupimy i w które zagramy. Czy wolimy Raymany przejść w domu, czy w plenerze - mamy wybór! Nikt raczej nie kupuje dwóch wersji, więc wybierze sobie tą co mu wygodniej. Czy to zło grać w dużego Raymana na hanheldzie? Nie wydaje mi się... :)

Opublikowano

Vita przynajmniej dla mnie rozwija skrzydła, co prawda killzone mercenary za bardzo mnie nie rusza, wolałbym żeby byl rzut izometryczny cos jak killzone z psp

Teraz oczekuje na przybycie z play asia Muramasa Rebirth, w październiku planuje zakup Dragon's Crown, Tearaway, Persona 4 + gry z plusa wiec jest co robić, cieszy mnie bardzo support indyków, bo takie Hotline Miami mega rewelacyjnie sie gra na vicie, zakupiłem rownież spelunky i limbo, do tego dojdzie terraria, lone survivor, hm2, rogue legacy <3, oraz masa innych świetnych gier

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Tak swoją drogą, zapowiedzieli Gravity Rush 2 na Vitę.

Opublikowano

i monster huntera ;) nie nowy produkt a port wersji z ps3 ale można już chyba oficjalnie powiedzieć, że sprzedaż vity w japonii jest uratowana :P

btw killzone mercenary w multi rządzi, a i singiel bardzo przyjemny choć króciutki

Opublikowano

No nie wiem, to jest Monster Hunter Frontier, MMORPG który grafikę ma na poziomie PS2 i nie jest ftp. No ale zawsze to jakiś MH i przełamanie jakiejś niechęci Capcomu do wydania tego tytułu na Vitę... :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.