Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Trzeba mieć jednak na uwadze, że CoD'y robią kosmiczne wyniki co roku od 4 lat.

Te wyniki GTAV i tak są zaniżone bo gra zarobił 1 mld $ w 3 dni, a 1 mld $ podzielony przez 60 $ = 16,7 mln kopii gry. A najlepiej sprzedającym się Halo w pierwszym tygodniu na X360 nie jest Halo 3, a Halo 4 - 300 mln $ = 5 mln kopii gry.

wex pod uwage dystrybucję cyfrową. Podali ilość wersji pudełkowych.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 772,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Mniej, bo by się nie sprzedąły nawet te składkowe.

Opublikowano

Cebula podobno rośnie tylko w Polsce, a u nas konsol aż tak dużo nie ma ;)

Opublikowano

No dokładnie, do tego podejrzewam, że składkowicze to nawet nie jest 10% wszystkich graczy. Pudełko też można odsprzedać, tak btw ;).

Opublikowano

do tego napewno dochodzi troche piratów ...

Opublikowano

Mendrek, nie burz się tak jak ktoś z Ciebie łacha ciągnie gdy piszesz cokolwiek o kupowaniu gier. Odkąd na jaw wyszło, że jarasz się po 2-3 lata ex'ami, których na oczy nie widziałeś, a które można wyhaczyć za 5$ z kosza Caritasu, to nieodzownym elementem Twojego jestestwa na forumku jest przydomek "Wait 4 it". 

Nie mam bólu o to, że ktoś sobie trolluje kłamiąc lub manipulując na mój temat (jak ty teraz), ale nie lubię bardzo jak ktoś mi zarzuca że próbuję oszukiwać. Ot co.

PlayStation Store to jakiś żart, jak na tak "potężnej" konsoli można zaprogramować interfejs składający się z prostokątów, który tak laguje!?

PS Store w obecnej formie jest jaki jest, powodem czego jest niestety fakt że wersja ta jest nakładką na stary interfejs. Wiele gier ładując PS Store ze swojego poziomu, korzysta właśnie ze starego interfejsu. Wymiana na nowy była konieczna, gdyż stary dławił się przy dużej ilości contentu. Nie jest idealnie więc, ale da się to przeboleć.

Eksy zaraz będę ogrywać, to nie Steam, że klik-klik i gram

Y, w sensie twierdzisz że na PS3 nie ma ex'ów w cyfrowej edycji?

w tej branży liczy się tylko i wyłącznie software, a nie hardware(np sytuacja 3ds vs vita czy innych konsol z przeszłości)

Oczywiście że chodzi o gry. Wii pokazało to aż nadto, a przecież wiele rzeczy związanych z obsługą konsoli jest gdzieś na poziomie między PS2 a Xboxem 1. Nie przeszkodziło jej to sprzedać się niczym PS2. Gry to jest to, co wypełnia naszą pasję, reszta to dodatek, deser.

W zasadzie aż mnie zadziwia to jak zwolennicy X360, pierwszą grę jaką przeważnie kupują wraz z PS3 to GT5 i narzekają potem na te patche. Hm, może dlatego ta gra tak dobrze się sprzedaje? :D

--- --- --- ---

No ale żeby nie było, że jestem tylko złośliwy i czepliwy, to dawno nie śmialiśmy się z Xbone.

http://www.gamespot.com/news/microsoft-women-make-up-nearly-40-percent-of-xbox-live-audience-in-us-6414785

COO Kevin Turner says figure is a "giant change" from when Xbox Live originally launched; 42 percent of users in the US watch 30 hours of digital TV and movies per month.

Almost 40 percent of the Xbox Live "audience" in the United States is female, Microsoft COO Kevin Turner revealed this week during the company's financial analysts meeting 2013.

It is not clear how Microsoft qualifies "audience" in this context. A Microsoft spokesperson was not immediately available to comment.

Turner said this 40 percent figure represents a "giant change" from when Xbox Live was originally introduced, though no specific numbers were provided.

Also during the presentation, Turner reiterated that Xbox Live has 48 million members in 41 countries. In addition, he revealed that 42 percent of Xbox Live subscribers in the U.S. watch 30 hours of digitally distributed TV and movies every month.

In 2012 alone, Turner said the Xbox platform delivered over 18 billion hours of entertainment globally.

Looking ahead to the Xbox One, Turner said the system is poised to have a successful launch.

"And we're excited about the upcoming Xbox One launch. We believe we've got an incredible offering with Xbox One as it relates to multiplayer experiences and services," Turner said. "It's going to give you--we've wrapped a lot of entertainment with the product as well, and we believe we've got our strongest game lineup, and the external pundits say it as well, that we've ever had to be able to offer as a company."

(jakby ktoś był noł inglisz, to tu ma w miarę przetłumaczoną wersję artykułu -> http://www.gram.pl/news/2013/09/22/xbox-live-40-uzytkownikow-xbox-live-to-kobiety.shtml)

Hm, prawie 40 % to baby, i tyleż podobnie płaci za telewizję w Xboxie... Jak widać wiadomo już dla kogo będzie Xboner ;)

100535714-500x332.jpg

Opublikowano

PlayStation Store to jakiś żart, jak na tak "potężnej" konsoli można zaprogramować interfejs składający się z prostokątów, który tak laguje!?

PS Store w obecnej formie jest jaki jest, powodem czego jest niestety fakt że wersja ta jest nakładką na stary interfejs. Wiele gier ładując PS Store ze swojego poziomu, korzysta właśnie ze starego interfejsu. Wymiana na nowy była konieczna, gdyż stary dławił się przy dużej ilości contentu. Nie jest idealnie więc, ale da się to przeboleć.

Eksy zaraz będę ogrywać, to nie Steam, że klik-klik i gram

Y, w sensie twierdzisz że na PS3 nie ma ex'ów w cyfrowej edycji?

Nowy dławi się nawet przy jednej pozycji, a wczoraj przeglądając avatary konsola się po prostu zawiesiła na amen :).

Na PS3 są exy w cyfrowej edycji, oczywiście. Tylko na tej konsoli to wygląda tak: klik-klik-trwa instalowanie

2 godziny później

Instalacja zakończona.

Opublikowano

Dam Ci dobrą radę na pszyszłość... o ile tego nie wiesz...

Jak chesz coś zainstalować to najpierw zapauzuj wszystko co ściągasz. System PS3 jest tak ułomny, że jeśli nie zatrzymasz pobierania w tle, wszystko instaluje sie jakieś 3-4x dłużej niż normalnie (poważnie :P).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Dam Ci dobrą radę na pszyszłość... o ile tego nie wiesz...

Jak chesz coś zainstalować to najpierw zapauzuj wszystko co ściągasz. System PS3 jest tak ułomny, że jeśli nie zatrzymasz pobierania w tle, wszystko instaluje sie jakieś 3-4x dłużej niż normalnie (poważnie :P).

też miałem taką teorię, dobrze wiedzieć, że nie oszalałem

Opublikowano

Dzięki! Cholipa, wróciłem do domu i się AC3 skończył instalować to szybko wybrałem kolejną rzecz z listy: Uncharted 3 i teraz dopiero za 1,5h odzyskam kontrolę nad konsolą :D. Ale dobrze wiedzieć, naprawdę, bo już się bałem, że jak zacznę TLOU instalować to mogę od razu na weekend gdzieś wyjeżdżać żeby zabić czas.

Niesamowita jest ta konsola. Tyle w niej kontrastów, od tragicznego systemu po najlepsze z całej generacji gry, to naprawdę jest niezła ciekawostka :).

Opublikowano

po najlepsze z całej generacji gry

Oj to teraz włożyłeś kij w mrowisko. :) Zaraz się zaczną tabelki i cyferki i inne wyniki sprzedaży laserków blasterków na xkloca i temu podobne bzdury.
Opublikowano

Nigdy nie miałem Ps+ i jestem kozakiem GTA V i TLOU mam pffffff nawet Bioshock inf mam

Ps+ śmierdzi i dają kapiaste gry

Opublikowano

Nazywasz Far Cry 3, Dragons Dogme, Battlefielda, Saints Row, Assasins Creed, RDR kapiastymi grami ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nazywasz Far Cry 3, Dragons Dogme, Battlefielda, Saints Row, Assasins Creed, RDR kapiastymi grami ?

Te dwie gry z pewnością są crapami. :)

A Mendrek widzę nawet podstawowego angielskiego nie zna. :E

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ac III napewno crap resztę ograłem na premierę, po co mi kozackie RDR które znam na pamięć ? dla mnie kupowanie plusa jest zbędne

Opublikowano

No jak ogrywasz tyle gier na premierę to nie dziwota że ci Plus niepotrzebny ale nazywanie oferty Plusa kapiastą tylko dlatego że Ty już grałes - u are missing the point entirely.

Mendrek, przed art powinno być ''an''. 

suteq, battlefield crapem ? Not even close.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

po najlepsze z całej generacji gry

Oj to teraz włożyłeś kij w mrowisko. :) Zaraz się zaczną tabelki i cyferki i inne wyniki sprzedaży laserków blasterków na xkloca i temu podobne bzdury.

zl10SZ0.jpg

no ba.

Opublikowano

Tą tabelkę to już z 50 razy widziałem, załatw nową. Nic tylko czekać na Dona i Mazzeo.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Faktycznie, w tej brakuje nowego Ratcheta i kilku gier free to play :P

Opublikowano

A Mendrek widzę nawet podstawowego angielskiego nie zna. :E

Mendrek, przed art powinno być ''an''.

xd

Opublikowano

"strollowani przez Mendrka"

Opublikowano

Mendrek nawet mi PW wysłał z obrazkiem, szkoda tylko, że bierze wszystko na poważnie. :E

@MeSSer

Trójka jak najbardziej crap, BC2 KRUL. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.