Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

- $599!

- brak gier na początku życia

- zupełnie niespełnione obietnice dot. 120 fps / 1080p

- śmianie się z online passów, wprowadzenie online passów

- multiplatformy gorszej jakości, tylko kilka gier wycisnęło z Cella tą mityczną moc (i jak się okazało du,py nie urywa)

- beznadziejna jakość usługi siecowej (ale za darmo)

- update'y które niszczą funkcjonalność konsoli (Linux), same konsole (fw 4.55)

- jaja typu kradzież danych osobowych na ogromną skalę

- przez 7 lat nie potrafili naprawić wydajności XMB

- ciągłe update'y, gigabajtowe patche, instalowanie instalek (nawet na Steamie nie masz takich jaj :P)

Ale już wiele razy w tym temacie było pisane i każdy normalny wie, że ps3 to technologiczny bubel, którego uratowały tylko eksluzywy i multiplatformy, które choć w większości ciut gorsze niż u konkurencji to różnice nie były tak duże by zniszczyły radość z grania.

Teraz Sony daje ciała z vitą - tam mamy na odwrót - technologicznie super zaprojektowaną konsolę, będącą bublem jeśli chodzi o dostępne na chwile obecną na nią gry :P

Każdy wie że xbox 360 uratowało tylko to, że jankesy kupują nałogowo każdą grę z napisem HALO (swoją drogą w życiu nie grałem w takiego crapa, już Gears of War jest znacznie lepsze). Prawda jest taka, że M$ przegrał obecną generację! Liczby mówią same za siebie i tutaj nie ma nawet z czym dyskutować! Prowadzili i to znacznie na początku ale olali graczy, bo skupili się na casualach i Kinectcie. Końcówka tej generacji to już prawdziwe FATALITY w wykonaniu PS3 na Xbox 360 - wskaże mi ktoś jakiegoś exa, porównywalnego z TLOU, B:TS, który wyjdzie pod koniec życia xboxa360?

Obecnie M$ kontynuuje swoją debilną politykę ale na szczęście gracze wylali na nich wiadro a może i nawet ogromną cysternę szamba! Byłem wręcz zdziwiony, że fani Xboxa (z USA) otwarcie mówili, że to (pipi)a monopolistyczna firma, która robi skok na kasę graczy! Wychodzi na to, że ta firma tak właśnie jest postrzegana ale z drugiej strony wystarczy, że powie słowo "wycofujemy się z DRM" a ludzie całują im stopy - to jest przerażające!

Cieszę się że jest jednak grono osób (fani X-a), które owszem cieszą się, że będą używki ale otwarcie mówią - SMRÓD POZOSTAŁ I BĘDZIE GO CZUĆ PRZEZ CAŁĄ NASTĘPNĄ GENERACJĘ!

Cieszę się że będzie rywalizacja pomiędzy Sony a M$, udany start xboxa 360 sprawił, że Sony wzięło się do roboty i druga połowa mijającej generacji była przepiękna dla właścicieli PS3. Konkurencja być musi!

Edytowane przez Neox

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

tak jakby MS nie wypuszczał wadliwych aktualizacji do Windowsa, nie tak dawno była jakaś do win7.

OMG, a czy dyskusja tutaj się toczy o Windowsie O_O!? Przecież to jest zupełnie coś innego, co ma piernik do wiatraka? A Sony wypuściło zepsutą MP3-jkę* i co z tego?

Swoją drogą ładnie dajecie z tymi porównaniami, co jedno to bardziej zryte i bez sensu ;D. Dorabiać jakieś ideologie do kawałka plastiku na którym kilkanaście korporacji trzepie miliardy...

*oczywiście zmyśliłem to, ale znowu: jakie to ma znaczenie?

no tak bo windows jest świeżym oprogramowaniem i można się pomylić .... co nie?

Opublikowano

Heh, tak tak, oczywiście. Whatever... >_>

Śmiejecie się z Mendrka czy Dona, że trolle, betony i w ogóle, ale z nimi przynajmniej da się toczyć dyskusję na poziomie, gdzie na argumenty odpowiadają argumentami (czasami branymi z powietrza, ale przynajmniej trzymają się tematu). A spójrzcie na takiego Yano czy innych, prawdziwych, betonów spod znaku PlayStation, z tych to dopiero jaja xD. Ludzie wbijają, piszą długie, mądre posty zastanawiając się nad słusznością, przyczyną i skutkami tego ruchu, a wbija taki beton jeden z drugim i zaczynają.

"A MICROSOFT WYPUŚCIŁ ŁATKĘ DO WINDOWSA IM TO MOŻNA UFAĆ CO"

"TO JAKBYŚ MIESZKAŁ Z GWAŁCICIELEM"

"MÓWIĘ JAK JEZT"

:teehee:

I te randomy cholera wie skąd, co dobrze nie potrafią nazwać swojego śmiertelnego wroga. "xboxklapy", serio!?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

piernik ma to że ms ma większe doświadczenie w produkcji oprogramowania co nie znaczy że zdarza się im wypuścić jakiegoś bubla... a to że sony czy też inna firma wypuści bubla w oprogramowaniu to już jest nagonka

Opublikowano

Zrozum, że Windows a Xbox to zupełnie dwa różne oddziały w Microsofcie i dwa zupełnie różne produkty. Ludzie odpowiedzialni za łatkę do Windowsa nawet nie znają ludzi odpowiedzialnych za dashboard do Xboksa. Za to ludzie odpowiedzialni za psucie PlayStation 3 (7-letniego systemu) mają całkiem duże szanse zepsuć coś przy PlayStation 4, bo to do cholery produkty jednego i tego samego oddziału. Potrzebujesz jeszcze jakiś poetyckich porównań z gwałcicielami by to zrozumieć czy co?

Opublikowano

W mijającej generacji to Sony startowało z gorszej pozycji teraz będzie na odwrót. PS3 mimo gorszego startu przegoniło xboxa360, zobaczymy jak będzie teraz. Zapowiada się ciekawa walka :D

Opublikowano
A spójrzcie na takiego Yano

weź zejdź ze mnie, gdzie ja mówiłem o łatkach do windy?

starałem sie właśnie złagodzić te wojenki, poruszyłem jednak temat który każdego powinien interesować - czyli ryzyko wybryków z blokadami w przyszłości

w ogole dziwią mnie teksty "lol spadajcie z tym niesmakiem, co to za niesmak? jedliście konole?  lolololol"

wyobraźcie sobie siebie gdyby to sony odwalało te akcje co MS w ostatnich tygodniach, jeszcze przez kolejne 200 lat byście to wypominali, a tymczasem śmiejecie sie z kogoś komu pozostał niesmak po zagrywkach z zeszłego tygodnia

i już mniejsza o to czy to ktoś nazwie "niesmakiem" czy poprostu spadkiem zaufania, ale prawda jest taka że wychwalanie MS pod niebiosa bo jednak zmienił zdanie i postanowił was na razie nie gwałcić to jest zaślepienie

Zrozum, że Windows a Xbox to zupełnie dwa różne oddziały w Microsofcie

a czy przypadkiem jeden z 3 systemów w XO to nie właśnie wariacja na temat win8?

Sony startowało z gorszej pozycji bo się osmarkam ze śmiechu xDDD

sony miało świetną pozycje zrobioną dzięki PSX i PS2, jedak sam start ps3 był bardzo osłabiony, po pierwsze przez rok opóźnienia, gdzie konkurencja już sie rozkręciła, i przez zaporową cene spowodowaną blu-rejem

Edytowane przez Yano

Opublikowano

jak zwykle znasz/znacie wszystko od wewnątrz i wszystko wiecie... 

"Ludzie odpowiedzialni za łatkę do Windowsa nawet nie znają ludzi odpowiedzialnych za dashboard do Xboksa" ta jasne już w to uwierzę byłeś tam gadałeś z pracownikami wiesz lepiej.... 3 systemy w nowy x to niby 3 nowe systemu?co najwyżej zmodyfikowany win7, win8 i pewnie win serverowy bo każdy jest od czegoś innego.

"nie jesteś programistą to się nie wypowiadaj" m.nelson

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Udajesz że masz problemy z myśleniem czy tak na serio?

- 599$
- problemy z pisaniem gier pod Cella
Opublikowano

no umówmy się, kupno xone bedzie tak obciachowe jak kupno prezerwatywy przez 12 latka, ludzie beda wchodzic do sklepu upewniajac sie najpierw czy nie ma swiadków i kaszlac beda wymawiali słowo xone, i prosze spakowac do szarej torby i przykryc folia.

Opublikowano

Prowo albo... :confused:

Udajesz że masz problemy z myśleniem czy tak na serio?

- 599$
- problemy z pisaniem gier pod Cella

prowo albo... :confused:

Aha, w Xbox One będzie system BAZUJĄCY na Windowsach i to od razu oznacza, że będzie kicha? NIESPODZIANKA! Xboksy od samego początku korzystają z DirectX i zapewne wielu innych technologii opracowanych przy ich systemie operacyjnym. Ale nie znaczy to, że przy tych produktach pracują dokładnie Ci sami ludzie i że będą powielać ich błędy.

Już sam fakt, że jako 3 systemy wymieniasz Windows 7, Windows 8 i jakiś serverowy świadczy o niewiedzy w tym temacie. Na ch,uj im trzy takie same systemy w jednej maszynce, z czego jeden jest nowszą wersją drugiego? Czy wiesz, że system operacyjny nie równa się Windows, ba, nawet nie musi mieć GUI takiego jak Windows?

Ale całe szczęście system w PS3 był taki funkcjonalny i szybki, że możemy Sony w pełni zaufać, za to X360 działał tak tragicznie, że śmiało możemy już się śmiać z Xbox One. A nie, czekaj, jest na odwrót.

No w sumie to trochę jestem programistą, mogę teraz się odzywać :(?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

no umówmy się, kupno xone bedzie tak obciachowe jak kupno prezerwatywy przez 12 latka, ludzie beda wchodzic do sklepu upewniajac sie najpierw czy nie ma swiadków i kaszlac beda wymawiali słowo xone, i prosze spakowac do szarej torby i przykryc folia.

Pier.dolenie

A dyskusja o update do PS3 i łatkach do windy też nie na temat.

Opublikowano

@milan - pełna zgoda, większość to pewnie beda 13 letnie rozpieszczone dzieci sugerujące się tylko słowem XBox, ale i tak kazdy gracz sam zdecyduje co lepsze

Opublikowano

@milan - pełna zgoda, większość to pewnie beda 13 letnie rozpieszczone dzieci sugerujące się tylko słowem XBox, ale i tak kazdy gracz sam zdecyduje co lepsze

bo na ps3 i ps4 grają(i będą grali) sami dorośli

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Najwiekszy paradoks jest taki ze xboty dziekuja microsoftowi ze beda posuwani w jedna dziurke a nie w dwie.

Opublikowano

microsoft przewidział najsmieszniejszy rozwoj wydarzen, po x one przyszlyby tylko te osoby które nie maja neta i które nie dowiedziały sie z niego jak bardzo ch,ujowy jest ten sprzet i jakie warunki musi spleniac by działał.

Opublikowano

Skoro tego nie kupić to na (pipi) marnujecie czas na gadkę o tym ?

Opublikowano

Jak nie ma do czego się przyczepić przy PS4 to przy(pipi)imy się do PS3 i jej sytuacji sprzed 7 lat. JPRD.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

dokładnie, zapomnieli o sytuacji MS sprzed 2 dni, ale pamietają sytuacje sony sprzed 7 lat

Opublikowano

Skoro tego nie kupić to na (pipi) marnujecie czas na gadkę o tym ?

Polactwo Soul nic wiecej. Zagladanie ludzia w portfel itd. Co komu do tego co kupuje? Zajmijcie sie soba.

Najwiekszy hejt to osoby ktore maja,mialy i beda mieli xbox w (pipi)e. Wszystko im przeszkadza w xbox,nie mieli zamiaru kupic ale beda hejtowac,bo maja to we krwi.

Opublikowano

jestes randomem, nikogo nie interesuje co kupisz.

Opublikowano

Jak nie ma do czego się przyczepić przy PS4 to przy(pipi)imy się do PS3 i jej sytuacji sprzed 7 lat. JPRD.

To to już jest totalnie z dupy temat, widać nie którzy nie mają nic poza tym forum.....

dokładnie, zapomnieli o sytuacji MS sprzed 2 dni, ale pamietają sytuacje sony sprzed 7 lat

Nie wrzucaj mnie do wora z innymi to po pierwsze a po drugie mi osobiście koło (pipi)a lata to co było 7lat temu, liczy się to co jest teraz i to co będzie.....nie oglądam się za siebie.

Polactwo Soul nic wiecej. Zagladanie ludzia w portfel itd. Co komu do tego co kupuje? Zajmijcie sie soba.

Najwiekszy hejt to osoby ktore maja,mialy i beda mieli xbox w (pipi)e. Wszystko im przeszkadza w xbox,nie mieli zamiaru kupic ale beda hejtowac,bo maja to we krwi.

Dokładnie Polactwo zawieść (pipi)ana.....

scalcie to w jeden post, dzięki.

Edytowane przez Kyo*

Opublikowano

Pysznie się czyta ten niewyobrażalny bul dupy niektórych, nie ma już argumentów do robienia podśmiechuyek i jedyne co pozostało to złość, trzeba iść zaparte że zła rzecz wczoraj się stała.

FYI, nie interesuje mnie opinia ludzi, którzy o wyborze konsoli zdecydowali jeszcze zanim Xbox One ujrzał światło dzienne.

Opublikowano

zrobiłem obrazek

34s5ok4.jpg

ma on pokazywać że MS chce odkupienia, chce wymazać swoje grzechy

ale pozostańmy czujni, tak jak mówiłem - napewno jakiś wydawca spróbuje blokować swoją gre, i jeśli sie okaże że gra z blokadą sie dobrze sprzeda to zarówno wydawcy jak i MS i pewnie sony pójdą za ciosem i zaczną wprowadzać cały ten syf sprzed paru dni, więc nie dajmy się ruchać, musimy połączyć siły i głosować portwelem, inaczej nas zjedzą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.