Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ten DC Universe ma obowązkową instalkę większą niż 12GB? Jak ma to jest to taka sama lipa. Jak nie ma to nie wiem czemu z tym wyskakujesz. No chyba, że obowiązkowe patche zajmują więcej.

Po co w ogóle miałbym pisać o grze, z którą nie byłoby żadnego problemu? Obowiązkowa instalka, ponad 16 GB. Dobrze wiem o co tu chodzi, musisz mieć odpowiednią wersję konsoli do gry. Może jestem młody, ale lekcje czytania mam już za sobą :). Ja tylko się zastanawiam, dlaczego dopiero teraz się z tym budzą co niektórzy i cisną Microsoft, skoro na PS3 taka gra (wymagająca odpowiedniej wersji konsoli) już jakiś czas istnieje.

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

masz pretensje do ludzi ze  o tym nie wiedzieli?

Opublikowano

Im bliżej graficznie konsolom do PC tym bardziej zaczynają one te PC przypominać.Beka obecna xD Gry na konsole w  które nie da się na każdej konsoli grać :)

Opublikowano

Chodzi o to że X360 z 4GB pamięcią wewnętrzną nie da się wrzucić obowiązkowej 2GB instalacji (ani na USB) - musi być HDD. I nikt nie wie dlaczego :) Tu nie chodzi o to że jest za mało miejsca tylko o to że Dice/EA sobie wymyśliło że na tej pamięci nie da się zainstalować BF'a.

Ale jak rozumiem dokupienie HDD do X360 rozwiąże problem.

Ten CD Universe na płytce z tego co wyczytałem potrzebuje około 13GB miejsca więc też nie pójdzie na PS3 12GB. To tak apropos Waszych kłótni ;)

Opublikowano

no i zrobilem reasearch :

xbox 360 4g ma pamiec flash wewn. i nie mozna jej wymienic, tylko dokupic zewn. na ktory bf4 nie da rady sie zainstalowac

ps3 12gb mozna wymienic dysk  wewnetrzny i problem dc universe rozwiazany

wiec sprawa chyba jest oczywista

Opublikowano

Nie, dziwię się postom cisnącym Microsoft i zaprzeczenie idei konsoli od fanów konsoli, na której podobne zagrywki już od dawna były. Samej sprawie się nie dziwię (że gra nie działa na konsolach bez dysku). Mamy 2013 rok i nie raz, nie dwa gra dopiero po n-tym patchu była bezproblemowa dla większości graczy. Czasy "wyjmij płytę, graj" skończyły się razem z PS2.

Opublikowano

Kwestia popularności. BF jest jednak bardziej rozpoznawalny niż gra online o superbohaterach. Niby można wsadzić dysk do tej wersji X'a, ale niesmak pozostaje, że DICE i MS przy tak głośnym tytule walnęli taki kwiatek.Jakiś patch pewnie to naprawi.

@Milan

To można wsadzić dysk do środka czy nie?

Opublikowano

Ten DC Universe ma obowązkową instalkę większą niż 12GB? Jak ma to jest to taka sama lipa. Jak nie ma to nie wiem czemu z tym wyskakujesz. No chyba, że obowiązkowe patche zajmują więcej.

Po co w ogóle miałbym pisać o grze, z którą nie byłoby żadnego problemu? Obowiązkowa instalka, ponad 16 GB. Dobrze wiem o co tu chodzi, musisz mieć odpowiednią wersję konsoli do gry. Może jestem młody, ale lekcje czytania mam już za sobą :). Ja tylko się zastanawiam, dlaczego dopiero teraz się z tym budzą co niektórzy i cisną Microsoft, skoro na PS3 taka gra (wymagająca odpowiedniej wersji konsoli) już jakiś czas istnieje

w takim razie, też sony dało dup*ka i ktoś kto kupił tą gre powinien rządać zwrotu kasy. Nie można wydawać sprzętu, który nie odpala podstawowych rzeczy jaką są gry

Opublikowano

Milan - do X360 4GB da radę wsadzić HDD.

Opublikowano

nie do konca waldek, jesli masz konsole xbox 360  w domu, i pudełko z gra  z napisem xbox360 to nic nie powinno stac Ci na przeszkodzie.

O to przeciez chodzi w  konsolach. Zeby nie było tzreba myslec "czy to pojdzie na moim sprzecie", poza tym chyba wlasnie na pudelku nic nie było.

Milan przestań bo będę musiał się z Tobą zgodzić drugi raz w ciągu jednej doby a to jak dzielenie przez zero - skończy się wszechświat i nikt nie doczeka nowego CODa w 720p

to może małymi literami

Milan ma rację i ubolewam, iż "Czasy "wyjmij płytę, graj" skończyły się razem z PS2."

Opublikowano

w takim razie jest łatwiejsze rozwiazanie niz kupno nowej konsoli.

Co faktu nie zmienia.

Obie gry powinny nie wyjsc na rynek.

Opublikowano

no i zrobilem reasearch :

xbox 360 4g ma pamiec flash wewn. i nie mozna jej wymienic, tylko dokupic zewn. na ktory bf4 nie da rady sie zainstalowac

ps3 12gb mozna wymienic dysk  wewnetrzny i problem dc universe rozwiazany

wiec sprawa chyba jest oczywista

Przecież X360 Slim ma slot na dysk twardy? http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/accessories/add-remove-hard-drive#fd831d29e926458ab8fdcc981bf5b9e5

To jest bardzo słabe zagranie, przecież ja nie będę ich bronić :). Nie zgadzam się tylko z tym, że M$ jest taki evil, a Sony (w domyśle) jak zwykle w porządku. U obu jest to samo. Fakt, BF jest bardziej popularny i zaboli to pewnie większą ilość osób.

Opublikowano

Myślę że mp3 w PS4 prędzej czy później się ukaże, jak ludzie wy*rają się na MU ;) Znaczy rozumiem Sony że chce kontrolować legalność muzyki (wszak sami są w tym biznesie ;) ), ale chyba nie tędy droga.

Co do braku możliwości odpalenia BF4 na Xboxach Slim 4GB , jest to naruszenie pewnej niepisanej zasady że każda gra wydana na konsolę, chodzi na każdej jej wersji. Mam nadzieję że oburzenie się mocno podniesie. Jeśli sprawa rozejdzie się po kościach, kiedy ktoś wpadnie na "genialny" pomysł że w sumie można robić gry na konkretne wersje konsol, które nie pójdą na innych (znaczy tańszych). Konsole to nie PC, żeby myśleć i martwić się o to czy coś pójdzie czy nie.

MS powinien teraz na pudełkach z Xboxa 360 slim 4GB pisać: "Możliwa niekompatybilność z wybranymi grami". Inaczej leci w ch*ja tak samo jak EA, albo i gorzej...

Mendrus, teraz odnies sie do tego, ze na PS3 12 gb nie da sie zagrac chociazby w Splinter Cell Blacklist. Instalka 8,5gb, no ale przy rozpakowywaniu niestety 16.

Czy sony powinno dac info na konsolach?

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Jaczes - tak powinno. Nie śledziłem tego, ale to jest dla mnie podstawa, do zwrotu zarówno gier jak i konsoli

skoro wychodzą gry 16 giga instalka to ps3 powinno mieć minimum 16 giga pamięci flash

skoro wychodzą gry 2 giga instalacja na xbox360, to powinno dać się je zainstalować na wesji 4 gb pamięci

niema zmiłuj, podstawa do reklamacji produktu nie zgodnego z opisem

Edytowane przez ścierpła mi noga

Opublikowano

Ok ale na pudełkach z grą zawsze jest info ile miejsca na HDD jest wymagane (ilość minimalna). Jezeli na pudełku DC jest napisane ile gierka wymaga a ktoś kupił mając mniejszy dysk to jest wina kupującego. To tak jak by reklamować gierkę Sport Champoions że nie mozna pograć bez Move'a (jest napisane na pudełku że Move required tak samo jak jest napisane z tyłu ile miejsca na dysku jest potrzebne zeby zagrać). Jeżeli stosowne info na opakowaniu gry sie nie pojawiło to wtedy można by się kłócić. 

E: w ogóle problem z miejscem można by rozdmuchać (na PS3) jak by modele 12GB nie oferowały możliwości podpięcia dodatkowego dysku (bo inaczej niektórzy zaczęliby głosić debilizmy żeby ograniczać gry objętościowo żeby każdy cebulak, którego nie stać na dysk twardy mógł sobie pograć). W przypadku BF4 to EA za(pipi)ało, to oni powinni zapewnić możliwość instalki swojej gry z każdym kompatybilnym nośnikiem pamięci do X360 a nie tylko wewnętrznym.

Edytowane przez pawelgr5

Opublikowano

Mendrus, teraz odnies sie do tego, ze na PS3 12 gb nie da sie zagrac chociazby w Splinter Cell Blacklist. Instalka 8,5gb, no ale przy rozpakowywaniu niestety 16.

Wersja na płytce będzie działać, więc nie ściemniaj :P Cyfrówki to osobny temat, powinno być odpowiednie info w sklepiku (czy jest to nie wiem).

E:

W wersji PSS jest zapis o 12,4 GB.

Akcja z BF to jednak inny przypadek.

Edytowane przez Square

Opublikowano

ktoś gra w ogóle te DC?

Opublikowano

PC SzewczykDratewka

i5-2500k

8gb ram

7870 2gb czyli grafika jak w ps4.

ofc fullhd ustawienia high -> 50-90 fps zwykle ok 61-65. W ultra z 4AA 40-60fps. Calkiem dobrze jak te brzydkie pc i olana optymalizacje i dziwnie lepiej niz na ps4 ;) Btw moim zdaniem to procek bedzie ograniczal ps4 nie grafika co widac po bf4

Opublikowano

PC SzewczykDratewka

i5-2500k

8gb ram

7870 2gb czyli grafika jak w ps4.

ofc fullhd ustawienia high -> 50-90 fps zwykle ok 61-65. W ultra z 4AA 40-60fps. Calkiem dobrze jak te brzydkie pc i olana optymalizacje i dziwnie lepiej niz na ps4 ;) Btw moim zdaniem to procek bedzie ograniczal ps4 nie grafika co widac po bf4

Ciekawe jakie AA i ustawienia ma PS4 w porównaniu do PC. To pierwsze jest ogromnym pożeraczem zasobów, więc to ważne przy porównywaniu czy masz włączyć sobie jakieś kaprawe oszukane FXAA czy prawdziwe pełne 4xAA. No i Full HD a 900p to znowu o połowę więcej pikseli właściwie. Jedyne czego się dokopałem, to że BF4 na PS4 jest porównywalny do... medium. Ale wierzyć mi się trochę nie chce. Z drugiej strony w przypadku BF3 low na PC był ładniejszy od wersji konsolowej, więc może coś jest na rzeczy.

Opublikowano

Myślę że mp3 w PS4 prędzej czy później się ukaże, jak ludzie wy*rają się na MU ;) Znaczy rozumiem Sony że chce kontrolować legalność muzyki (wszak sami są w tym biznesie ;) ), ale chyba nie tędy droga.

Co do braku możliwości odpalenia BF4 na Xboxach Slim 4GB , jest to naruszenie pewnej niepisanej zasady że każda gra wydana na konsolę, chodzi na każdej jej wersji. Mam nadzieję że oburzenie się mocno podniesie. Jeśli sprawa rozejdzie się po kościach, kiedy ktoś wpadnie na "genialny" pomysł że w sumie można robić gry na konkretne wersje konsol, które nie pójdą na innych (znaczy tańszych). Konsole to nie PC, żeby myśleć i martwić się o to czy coś pójdzie czy nie.

MS powinien teraz na pudełkach z Xboxa 360 slim 4GB pisać: "Możliwa niekompatybilność z wybranymi grami". Inaczej leci w ch*ja tak samo jak EA, albo i gorzej...

Niech się odniesie też do Vity gdzie w multiplayer killzone'a zakupionego przez ps store na 4gb memorce się nie pogra bo gra w wersji cyfrowej z patchem odblokowującym(a zdaniem niektórych dodającym multi bo gra nie zmieściła się na cardridgu) zajmuje niecałe 5gb

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Wersja na płytce będzie działać, więc nie ściemniaj :P Cyfrówki to osobny temat, powinno być odpowiednie info w sklepiku (czy jest to nie wiem).

No wlasnie niestety nie dziala.

Opublikowano

Jak instalka z płyty zajmuje te 8,5GB to powinno działać. Więc albo instalka ma więcej, albo dev dał ciała, że coś nie współgra. No i czy ta instalka jest obowiązkowa?

Opublikowano

Nie jest tak, ze Sony musi zaplacic odpowiednia licencje za mozliwosc odtwarzania mp3 na platformie? 

'

Glownym powodem dla ktorego Wii nie odtwarzalo DVD byly wlasnie sprawy oplat licencyjnych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.