Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Kornolio: Dead Rising na XO w 720p i masz odpowiedź ;)

hav3n: Pf, zapowiedziano Project C.A.R.S. na next geny (bo chyba komputrowcy nie sądzili, że uda im się utrzymać jakiegoś ex'a? ;) ) , więc jakoś przetrwamy bez Forzy ;)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Mi tam 720p w Dead Rising 3 nie przeszkadza, martwię się o płynność. Coś wiadomo czy to poprawili, sklepowa wersja śmiga w 60fps? Kusi mnie ta gierka strasznie.

Opublikowano

bo chyba komputrowcy nie sądzili, że uda im się utrzymać jakiegoś ex'a?

CARS bylo zapowiedziane juz na obecne maszynki, teraz jednak przeniesli projekt na next geny. Wiec ci nie wyszlo( po raz kolejny) z tym farmazonem.

Opublikowano

hav3n: Pf, zapowiedziano Project C.A.R.S. na next geny (bo chyba komputrowcy nie sądzili, że uda im się utrzymać jakiegoś ex'a? ;) ) , więc jakoś przetrwamy bez Forzy ;)

Gwoli scislosci....Project C.A.R.S nigdy nie byl exem...od poczatku byl zapowiedziany na PC, PS3, X360 i WiiU.

Po prostu zrezygnowali z current genow na rzecz next genow i steamboxa.

Opublikowano

Mi tam 720p w Dead Rising 3 nie przeszkadza, martwię się o płynność. Coś wiadomo czy to poprawili, sklepowa wersja śmiga w 60fps? Kusi mnie ta gierka strasznie.

720p@30fps
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No i 500 stron pękło, więc małe podsumowanie, kto kogo bardziej wyruchał?

Już kilka stron wcześniej padła odpowiedz, ale przypomnę.

1080p vs 720p

399$ vs 499$

premiera za kilka dni vs premiera w 2014 kiedyś tam

1.8tf vs 1.2tf

GDDR5 vs DDR3

Naughty Gods vs nic

Nadkonsola vs podkonsola

Opublikowano

Przecież od pierwszych pokazów DR3 było widać raczej niskich lotów oprawę, więc skąd ten udawany zawód? Chyba to co ludziom się podobało/podoba w tym tytule, to przestawione mięsko. Takiego tytułu brakuje na premierę PS4 i to bardzo.

Opublikowano

Zarówno IW jak i panowie z Capcomu oraz ludziki z KI to jakaś amatorka i przeciętni developerzy, skoro nie mogą przeskoczyć 720p. Jakoś Forza 5 działa w 60fps i 1080p, ma na nowo przeskanowane tory i wszystkie auta zrobione na poziomie auto vista. A na torze może być 16 przeciwników. To dowodzi, że odpowiednia ilość czasu (i pieniędzy) wystarczy by grę zrobić w sporo wyższej rozdziałce, może Turn 10 miało więcej czasu i bardziej ogarnia tą platformę. Myślę że aż takich różnic nie będzie w przyszłości między XONE a PS4, a początkowe gry to porty zrobione na szybko i tyle.

Opublikowano

Zarówno IW jak i panowie z Capcomu oraz ludziki z KI to jakaś amatorka i przeciętni developerzy, skoro nie mogą przeskoczyć 720p. Jakoś Forza 5 działa w 60fps i 1080p, ma na nowo przeskanowane tory i wszystkie auta zrobione na poziomie auto vista. A na torze może być 16 przeciwników. To dowodzi, że odpowiednia ilość czasu (i pieniędzy) wystarczy by grę zrobić w sporo wyższej rozdziałce, może Turn 10 miało więcej czasu i bardziej ogarnia tą platformę. Myślę że aż takich różnic nie będzie w przyszłości między XONE a PS4, a początkowe gry to porty zrobione na szybko i tyle.

50% roznicy w mocy.

Tak mazzeo, nie bedzie roznicy :sorcerer:

Tak samo jak nie ma roznicy miedzy maluchem a ferrari. To w zasadzie to samo. Obydwa to samochody, 4 kola, kierownica i ogolnie take take.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Nie będzie różnicy, zwłaszcza w multiplatfomach robionych na szybko c'nie. Tak jak w exach od SONY, bo oni nie umieją robić różnicy nawet na słabszych systemach.

Na razie, to się zapowiada, że role się odwrócą z tym, że całkowicie od XO. Mowa ofkors o jakości grafiki, bo dobrych tytułów nie powinno zabraknąć i z czasem-przy odpowiednim spadku cen, powiedzmy o jakieś 600-700 zł- nabędę drogą kupna XO.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

a więc wszyscy developerzy robiący gry na ps3, poza ND, santa monica i guerilla, to amatorzy, bo nie umieli zrobić grafy wypalającej gały

dobrze że się w końcu określiłeś

Opublikowano

50% roznicy w mocy.

Tak samo jak nie ma roznicy miedzy maluchem a ferrari. To w zasadzie to samo. Obydwa to samochody, 4 kola, kierownica i ogolnie take take.

Na papierze. Tak samo na papierze CELL był sporo mocniejszy. Poza tym naucz się czytać ze zrozumieniem - nie napisałem że nie będzie różnicy, tylko ze nie będzie aż taka jak jest na teraz początku.

a więc wszyscy developerzy robiący gry na ps3, poza ND, santa monica i guerilla, to amatorzy, bo nie umieli zrobić grafy wypalającej gały

dobrze że się w końcu określiłeś

inaczej tego wytłumaczyć nie mogę - Ryse i Forza 5 w wyższej rozdziałce, wyglądające ładniej i z wyższym framerate niż taki Dead Rising czy Call of Duty.

Opublikowano

Developerzy nie umieli robic gier na ps3 bo architektura konsoli byla z(pipi)ana.

Gry na Xbona wygladaja gorzej bo polityka tej firmy byla z(pipi)ana zeby wypusci na swiat slabsza konsole.

Turn10 to dobry developer ale ilu jeszcze takich ma Micro?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ale Cell nie tylko na papierze jest mocniejszy. Potwierdza to U3 czy chociażby TLOU. Tylko jest s(pipi)a architektura konsoli i trudniej sie pisze gry na PS3 co potwierdzaja liczne multiplatformy. Aczkolwiek Rockstar pokazało klase przy GTA V.

Opublikowano

inaczej tego wytłumaczyć nie mogę - Ryse i Forza 5 w wyższej rozdziałce, wyglądające ładniej i z wyższym framerate niż taki Dead Rising czy Call of Duty.

nie musisz inaczej tłumaczyć. zajołeś stanowisko

xboty chyba macie zdrajce w oddziale. szkoda chłopa, dobry żołnierz był

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

50% roznicy w mocy.

Na papierze. Tak samo na papierze CELL był sporo mocniejszy. Poza tym naucz się czytać ze zrozumieniem - nie napisałem że nie będzie różnicy, tylko ze nie będzie aż taka jak jest na teraz początku.

będzie jeszcze gorzej niż jest na początku, jeśli M$ nie wyskoczy nagle z jakimś magicznym rozwiązaniem z chmurą gdzie "na prawdę" część obliczeń graficznych zrobi się poza konsolą to przewaga przy takich specyfikacjach sprzętu z racji tego, że Sony ma zdolniejsze studia za kilka lat będzie znacząca. Zresztą pierwszy xbox też był mocniejszy od ps2, M$ nie miało jakiś mega uzdolnionych studiów developerskich, a i tak było sporo perełek, które na pierwszy rzut oka ostro graficznie dystansowały gry na ps2

Opublikowano

Tak widze te narzekania na Dr3, że 720p@30fps ale kurde Alan Wake dzialal w rozdzialce 720p skalowanej z 5xxp a jaka perelka wyszla. Wiadomo, że to nowa generacja i ludzie oczekiwali wodotryskow na ekranie ale jak pokazuje crysis czy ryse to wlasnie gry z super grafika sa ch.ujowe w pozostalych , wazniejszych aspektach jak gameplay czy fabula.

Opublikowano

Oczekiwanie czegoś więcej po Crytek oprócz super grafiki to zbyt wiele. Oni powinni tylko odpowiadać za oprawę graficzną, a resztę zlecać innym.

Zresztą super grafa to nie wszystko i liczę na to, że może choć część gier na nowych pudełkach wprowadzi jakieś rozbudowanie pod względem gameplay'u i wyzwania, a nie same QTE,cinematic experience,trzymanie za rączkę i tym podobne bzdety.

Opublikowano

ale jak pokazuje crysis czy ryse to wlasnie gry z super grafika sa ch.ujowe w pozostalych , wazniejszych aspektach jak gameplay czy fabula. 

ojej, ale tlou czy halo4 miały super grafikę, gameplay i fabułę, więc co pokazuje crysis czy ryse ?

grafika w crysis na konsolach jest przereklamowana

Zresztą super grafa to nie wszystko i liczę na to, że może choć część gier na nowych pudełkach wprowadzi jakieś rozbudowanie pod względem gameplay'u i wyzwania, a nie same QTE,cinematic experience,trzymanie za rączkę i tym podobne bzdety.

błagam tylko nie frazesy

from software wprowadzi

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

@suteq ale po 8 latach nadal nie ma konsoli, ktora odpala 1080p ( a juz ps3 miało to robić) więc to jest smutne i normalne, że ludzie tego oczekują. Mnie akurat nie robi czy bedzie o te kilka pikseli więcej bo jak crap to nawet grafika nieuratuje tego vide ryse albo nowy killzone.

Opublikowano

from software wprowadzi

From Software to jeden z nielicznych chlubnych wyjątków tej generacji.

Opublikowano

@suteq ale po 8 latach nadal nie ma konsoli, ktora odpala 1080p ( a juz ps3 miało to robić) więc to jest smutne i normalne, że ludzie tego oczekują. Mnie akurat nie robi czy bedzie o te kilka pikseli więcej bo jak crap to nawet grafika nieuratuje tego vide ryse albo nowy killzone.

a to ps3 nie odpala czegoś w 1080p ? wipeout ?

killzone to już potwierdzony crap ? hot news

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

a to ps3 nie odpala czegoś w 1080p ? wipeout ?

Ta, jak nie ma przeciwnikow na ekranie xd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.