Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dlaczego mendolina nie przyzna ze jest biedny i nie ma na cheb ze smalcem ? :/

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 775,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A raczej: ma tylko na chleb ze smalcem ;)

Opublikowano

ON JEST RACJONALNY! A NIE WY SLEPI KONSUMENCI. Którzy kupią wszystko co im wielkie korporacje wcisną pod nos.

Opublikowano

Zarówno IW jak i panowie z Capcomu oraz ludziki z KI to jakaś amatorka i przeciętni developerzy, skoro nie mogą przeskoczyć 720p. Jakoś Forza 5 działa w 60fps i 1080p, ma na nowo przeskanowane tory i wszystkie auta zrobione na poziomie auto vista. A na torze może być 16 przeciwników. To dowodzi, że odpowiednia ilość czasu (i pieniędzy) wystarczy by grę zrobić w sporo wyższej rozdziałce, może Turn 10 miało więcej czasu i bardziej ogarnia tą platformę. Myślę że aż takich różnic nie będzie w przyszłości między XONE a PS4, a początkowe gry to porty zrobione na szybko i tyle.

Widzę pewną tendencję w postach Mazzeo.

Najpierw było tylko, że ludziki od KI to amatorzy. Potem wyskoczył CoD z 720p, to sie okazało, ze to też amatorzy. Teraz jeszcze doszli ludziki od DR, oni to też są amatorzy. DICE też amatorzy, w końcu BF4 również 720p? Byle nie miało to żadnego z związku z ch.ujową architekturą Xbone'a (i 32 mb ESRAMu).

Zobaczymy czy następna Forza, która faktycznie będzie miała nowe zmiany, a nie będzie upiększoną wersją Forzy 4 będzie w 1080p :)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Jako świadomy konsument wolę poczekać i upewnić się, że wszystko gra. Nie chcę skończyć jak ci, którzy kupili wadliwą fabrycznie konsolę X360 i grali w gry na YT bo konsola spędzała czas w serwisach. Nie jestem fanbojem, który kupuje coś tylko dlatego że ma markę i znaczek. Kupuję gdy ta marka i znaczek idą w parzę z jakością i niezawodnością. No a to że akurat Playstation zwykle z tym się pokrywa, to cóż, tak już jest, ale jakoś nie mam zamiaru narzekać z tego powodu :)

Poza tym parę jeszcze jest do nadrobienia na PS3, a wiadomo że jak się barierę generacji przekracza, to motywacja do nadrabiania spada ;)

(pipi)a mendrek czytałeś z promptera ? zabrakło na końcu make belive. 

jak chcesz przekonywać ludzi, to mów jak człowiek, a nie jak jakiś frajer z reklamy banku. więcej szaleństwa i poluzuj ten krawat.

Opublikowano

Mendrek nie nosi krawata, tylko shotgun  8)

Opublikowano

Zarówno IW jak i panowie z Capcomu oraz ludziki z KI to jakaś amatorka i przeciętni developerzy, skoro nie mogą przeskoczyć 720p. Jakoś Forza 5 działa w 60fps i 1080p, ma na nowo przeskanowane tory i wszystkie auta zrobione na poziomie auto vista. A na torze może być 16 przeciwników. To dowodzi, że odpowiednia ilość czasu (i pieniędzy) wystarczy by grę zrobić w sporo wyższej rozdziałce, może Turn 10 miało więcej czasu i bardziej ogarnia tą platformę. Myślę że aż takich różnic nie będzie w przyszłości między XONE a PS4, a początkowe gry to porty zrobione na szybko i tyle.

Najpierw było tylko, że ludziki od KI to amatorzy. Potem wyskoczył CoD z 720p, to sie okazało, ze to też amatorzy. Teraz jeszcze doszli ludziki od DR, oni to też są amatorzy. DICE też amatorzy, w końcu BF4 również 720p? Byle nie miało to żadnego z związku z ch.ujową architekturą Xbone'a (i 32 mb ESRAMu).

Zobaczymy czy następna Forza, która faktycznie będzie miała nowe zmiany, a nie będzie upiększoną wersją Forzy 4 będzie w 1080p :)

Ja wiem że ci pytong staje na każdy negatywny komentarz z GAFa albo twittera odnośnie Xboxa One, lecisz jak kot z pęcherzem tutaj do tematu i bezmózgowo robisz kopiuj-wklej (za co już dawno powinieneś wyrwać warny a w końcu bana) a potem udajesz że jest ci to obojętne, ale pomyśl chwilę i sam wyciągnij wnioski. BF4 i CoD to szybko zrobione porty, KI i Dead Rising z robione przez developerów, którzy wielkiej renomy nie mają, a jakoś Crytek i Turn 10 potrafią wykrzesać więcej. I ich gry wyglądają lepiej. Sam twój guru CBOAT który dostarcza ci materiału do fapowania pisał, że ESRAM z biegiem czasu będzie coraz mniejszym problemem.

Opublikowano

Maly ten wiatraczek w PSce

mały ale wariat, nie lekceważ potęgi plejstejszyn

Opublikowano

Ja wiem że ci pytong staje na każdy negatywny komentarz z GAFa albo twittera odnośnie Xboxa One, lecisz jak kot z pęcherzem tutaj do tematu i bezmózgowo robisz kopiuj-wklej (za co już dawno powinieneś wyrwać warny a w końcu bana) a potem udajesz że jest ci to obojętne, ale pomyśl chwilę i sam wyciągnij wnioski. BF4 i CoD to szybko zrobione porty, KI i Dead Rising z robione przez developerów, którzy wielkiej renomy nie mają, a jakoś Crytek i Turn 10 potrafią wykrzesać więcej. I ich gry wyglądają lepiej. Sam twój guru CBOAT który dostarcza ci materiału do fapowania pisał, że ESRAM z biegiem czasu będzie coraz mniejszym problemem.

Nie obrażaj już tak, bo to też jest godne warna.

A nasz guru, CBOAT, sam stwierdził, że mamy się spodziewać 720/900p w grach na Xbone przez całą generację.

Opublikowano

Dead Rising z robione przez developerów, którzy wielkiej renomy nie mają

capcom nie ma renomy [*]  

i jeszcze wspominanie (pipi)a cryteka

zdezintegruj sie

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Jako świadomy konsument wolę poczekać i upewnić się, że wszystko gra. Nie chcę skończyć jak ci, którzy kupili wadliwą fabrycznie konsolę X360 i grali w gry na YT bo konsola spędzała czas w serwisach. Nie jestem fanbojem, który kupuje coś tylko dlatego że ma markę i znaczek. Kupuję gdy ta marka i znaczek idą w parzę z jakością i niezawodnością. No a to że akurat Playstation zwykle z tym się pokrywa, to cóż, tak już jest, ale jakoś nie mam zamiaru narzekać z tego powodu :)

Poza tym parę jeszcze jest do nadrobienia na PS3, a wiadomo że jak się barierę generacji przekracza, to motywacja do nadrabiania spada ;)

Akurat tu się zgodzę. Śmieszą mnie ci ludzie którzy tak się szczycą tym że mają po kilka preorderów na PS4, ciekawie jak się zachowają kiedy okaże się PS4 będzie miało problemy z awaryjnością.

Opublikowano

Dead Rising z robione przez developerów, którzy wielkiej renomy nie mają

capcom nie ma renomy [*]  

i jeszcze wspominanie (pipi)a cryteka

zdezintegruj sie

http://en.wikipedia.org/wiki/Capcom_Vancouver

Opublikowano

ciekawie jak się zachowają kiedy okaże się PS4 będzie miało problemy z awaryjnością.

Oddadzą do sklepu na gwarancje.

Opublikowano

Skoro FM5 jest w 1080 60 FPS to teoretycznie większość gier powinna mieć 1080p, skoro go nie ma, to wytłumaczenia są dwa - albo za mało czasu, albo ... X1 jest trudny w programowaniu. Jakbym nie patrzył nic innego nie mogę wywnioskować, wiadomka można mówić ,, devsi to lenie " ale ci lenie będą bujać się z X1 do końca i jak pokazuje sprzedaż - to oni dyktują warunki.

Następna seria gier, już nie launch window, pokaże jak będzie z rozdziałką na X1. Na pewno podskoczy, ale czy do 900/ czy do 1080 - nie wiem.

Opublikowano

No i 500 stron pękło, więc małe podsumowanie, kto kogo bardziej wyruchał?

Już kilka stron wcześniej padła odpowiedz, ale przypomnę.

1080p vs 720p

399$ vs 499$

premiera za kilka dni vs premiera w 2014 kiedyś tam

1.8tf vs 1.2tf

GDDR5 vs DDR3

Naughty Gods vs nic

Nadkonsola vs podkonsola

51880-japierdole.gif

Ale spoko YETI... dobry troll. To ze same bzdury napisales nie ma znaczenia, wazne ze wszyscy ci przyklaskuja. 

YETI idiota nie jest, po prostu dobrze trolluje... stad jego postow na forum nie mozna brac na powaznie. Nikt normalny by takich bzdur nie wypisywal. 

Ale czas na podsumowanie...(takie serio, serio - bez trolla)

Jezeli ktos jest fanem konsoli PlayStation to nie ma argumentow ktore przekonalyby go do zakupu Xbox One. Prosta sprawa. Jezeli ktos jest fanem multiplatform takich jak Call of Duty, Assassin's Creed czy Battlefield, albo nie jest super hardkorowym graczem, tylko po prostu lubi sobie pograc (czyli pewnie 80% ludzi ktorzy kupuja gry i konsole) to zdecydowanie powinien wybrac PS4... chyba, ze wiekszosc jego znajomych wybiera Xbox One. Wtedy sprawa jest prosta, gdyz pomimo mniejszej rozdzialki i tak lepiej kupic Xbox One by grac z kumplami. To tak w przypadku gdy ktos z tej casualowej grupy chce kupic konsole na premiere, bo inaczej to powinien sie wstrzymac. przynajmniej do 2014. Jezeli ktos jest fanem Forzy i Halo, to nie ma innej opcji niz kupno Xbox One. 

Nie ma co w ogole sie wdawac w cale wojenki. Prawdziwie hardkorowi gracze i tak kupia obie konsole bo nie chca przegapic najlepszych gier. Tak wiec cale te 500 stron to czysty fun jest. 

Opublikowano

Piszemy coraz mniejsza czcionka.

Opublikowano

ok

powinien wybrac PS4... chyba, ze wiekszosc jego znajomych wybiera Xbox One. Wtedy sprawa jest prosta, gdyz pomimo mniejszej rozdzialki i tak lepiej kupic Xbox One by grac z kumplami.

Ale po co wybierac Xbone One ? Nie lepiej zeby kumple poszli po rozum do glowy razem z Toba i kupili konsole na ktorej wszystko bedzie potencjalnie lepsze ? Start nowej generacji to idealny moment na taka zmiane (no chyba ze ktos jest Gnome-tardem i Halo to dla niego religia).

Kupowac konsole bo reszta bezmozgow z mojej friend-listy ja kupi. To jak chodzenie do kosciola bo rodzina i znajomi chodza. Lepiej sie odciac od tej toksycznej spolecznosci i dolaczyc do prosperujacej rodziny Playstation.

PS4 Nadkonsola. Xbone ssie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ficuś, chciałeś Killzone: Shadow Fall na Vicie w Remote Play:

Opublikowano

Ja (pipi)e Zeratul.

Zmusza tutaj ktoś kogoś do kupna PS4 ?

Akurat to co napisał Yeti, to są suche fakty. Liczby.

Wiadomo, że jeśli ktoś ma wylane na rozdziałkę i moc, a lubi Halo to kupi X1, ale to forum to forum entuzjastów gier video, którzy.. hm, no siedzą w temacie, ogarniają o co kaman z tym koksem i dla takich ludzi jest tylko PS4.

Serio, kto zapłaci więcej kasy za słabszy sprzęt ? Już nie mówiąc o grach, gdzie Sony też nie ma się czego wstydzić.

Jakbym kupił kompa za 2k, sąsiad morda kupił inny za 1.7 i okazało się że ma lepsza grafe to by mnie aż z kapci wy(pipi)ało ze złości.

Wypisz może wszystkie rzeczy, które X1 ma lepsze niż PS4. Jakieś powody.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ficuś, chciałeś Killzone: Shadow Fall na Vicie w Remote Play:

masakrycznie będzie to się prezentować na tym oledzie. Jeśli serio tylko gry z obsługą move nie będą działać przez remote play to srogo. Choć i tak karne kutasy dla sony bo obiecywali już taki remote play przy ps3...nawet killzone3 na vicie odpalali ( jest nawet spot reklamujący vitę z tym)

Opublikowano

Po prostu zeratul i reszta xbotów nie moze sie pogodzic ze to ps4 bedzie lepsze.Nawet jeden popelnil e-samobojstwo i juz go tu nie ma od paru dni...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.