Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nie powiem, jara mnie to Remote Play. Granie sobie w te indyki, które są tylko na PS4. Partyjka multiplayera w KZ na kiblu.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ficuś, to Remote Play jest też na PS3 jak masz zhackowaną Vitę i PS3. Red Dead Redemption wygląda lepiej niż na PS3.

Tak, każda gra na PS4 ma mieć Remote P, poza tymi z Move. Sony ogłosiło jakiś czas temu. To się robi samo, devi tylko ogarniają sterowanie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja (pipi)e Zeratul.

Zmusza tutaj ktoś kogoś do kupna PS4 ?

Akurat to co napisał Yeti, to są suche fakty. Liczby.

Wiadomo, że jeśli ktoś ma wylane na rozdziałkę i moc, a lubi Halo to kupi X1, ale to forum to forum entuzjastów gier video, którzy.. hm, no siedzą w temacie, ogarniają o co kaman z tym koksem i dla takich ludzi jest tylko PS4.

Serio, kto zapłaci więcej kasy za słabszy sprzęt ? Już nie mówiąc o grach, gdzie Sony też nie ma się czego wstydzić.

Wypisz może wszystkie rzeczy, które X1 ma lepsze niż PS4. Jakieś powody.

Dobra to najpierw zaczniemy od tego co Yeti napisal...bo zaczyna sie standardowe pajacowanie...

1080p vs 720p - WTF is this? Obie konsole obsluguja rozdzielczosc 1080p. Prawda natomiast jest taka, ze CoD na PS4 bedzie w 1080p, a na Xbox One w 720p... i chyba AC4 tak samo. Jezeli natomiast chodzi o BF4 to na PS4 bedzie 900p, a nie 1080p. Wiec jakos nie za bardzo zgadza sie to co Yeti napisal.

399$ vs 499$ - jak juz sie dopieprzam to sie dopieprzam... $399 vs $499 tak sie poprawnie zapisuje wartosci w dolarach.

premiera za kilka dni vs premiera w 2014 kiedyś tam - rozumiem, ze Yeti nawiazuje do premiery w Polsce... tak wiec nie ma najmniejszego sensu i podawania cen w dolarach. Powinien powyzej podac ceny w PLN. Jezeli jednak upiera sie przy dolarach, to premiera jest 15 listopada vs 22 listopada. 

1.8tf vs 1.2tf - czytajac powyzsze bzdury, moge spokojnie zalozyc, ze to rowniez jakis pseudotechno belkot sonybojka. Nawet przy zalozeniu, ze to co napisal jest prawda to jakie znaczenie ma to dla gracza? Zadnego. Gracz nie pisze gier na konsole, wiec nie interesuje go tf czy inne ch.je muje

GDDR5 vs DDR3 - j/w

Naughty Gods vs nic  - wracamy do tematu tego kto lubi jakie gry. Naughty Dog, moze robic dobre czy bardzo dobre gry, ale Microsoft rowniez posiada swoje wewnetrzne studia ktore robia AAA gry. Pisanie, Naughty Dog vs nic pokazuja brak jakiegokolwiek pojecia o branzy. 

Nadkonsola vs podkonsola - seriously? na powaznie mam takiego usera brac... serio? chyba sobie jaja robicie.

Powody dla ktorych nalezy wybrac jedna konsole nad druga napisalem powyzej. Dla mnie sprawa jest oczywista... jestem fanem gier, gry to moje hobby. Jestem w stanie kupic obie konsole, to kupuje obie. Uwielbiam grac w swietne gry i w nie gram na obu platformach. Nie jestem fanem Nintendo i gry Nintendo nie przypadaja mi do gustu, dlatego nie posiada Wii U. Nie znaczy to jednak, ze Wii U nie posiada swietnych gier i nie jest swietna konsola. 

Co ma Xbox One lepsze niz PS4. 

Xbox One ma lepszy lineup gier na premiere. 

PS4 ma lepsza cene, lepsza rozdzialke w grach multiplatformowych i premiere w Polsce. 

Ja rozumiem, ze YETI bedzie siedzial nad PS4 gdy ja w koncu kupi i bedzie po prostu sobie trzepal z predkoscia 1.8tf ale licza sie gry. A w tej dziedzinie przoduje konsola Microsoftu.

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

W porządku. Ciebie nie obchodzi sytuacja w Polsce a na obie konsole możesz sobie pozwolić. Gry grami, za tydzień dojdą kolejne. Ale OK, pod koniec tego miesiąca X1 ma więcej gier.

Gra gitarka, nikt bogatemu nie zabroni, tylko dziwię się trochę że piszesz cokolwiek w tym temacie. Te sprawy które tobie latają są dla nas b. ważne i w tym rzecz, jak sama nazwa tematu wskazuje by nie dać się wyruchać.

no dobra - mniej wyruchać.

Gdybyś miał czas/pieniądze na jedną konsolę, którą wybrałbyś ? Polecił znajomym, nie wiem takiemu MeSSerowi z forumka ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Zeratul wlasnie dostal awans w Microsoft.

Opublikowano

Ficuś, chciałeś Killzone: Shadow Fall na Vicie w Remote Play:

masakrycznie będzie to się prezentować na tym oledzie. Jeśli serio tylko gry z obsługą move nie będą działać przez remote play to srogo. Choć i tak karne kutasy dla sony bo obiecywali już taki remote play przy ps3...nawet killzone3 na vicie odpalali ( jest nawet spot reklamujący vitę z tym)

Ej a po cholere w ogóle jest ten ficzer? Żeby grać w gierki na vicie (no pomijając kibel co jest spoko opcją) siedząc przed 50 calowym tv? 

Opublikowano

Chyba tylko po to, żeby jak żona albo dziewczyna przyjdzie oglądać Prawo Agaty to żebyś mógł dalej grać, tylko że na mniejszym ekranie.

Co i tak się nie zdarzy bo kąsolomaniacy nie mają żon i dziewczyn.

Opublikowano

Ale Zeratul w miarę sensownie mówi - z jego punktu widzenia różnice w grafice pomiędzy konsolami wielkiego problemu nie robią (a o to tutaj się najbardziej rozchodzi). Ale co innego dla osób które nie mogą sobie na to pozwolić. Choć Halo to moja ulubiona seria, nie kupię konsoli słabszej, droższej i z przymusowym Kinectem. Xbox one póki co rysuję się jako dodatek za parę lat by ograć wszystkie exy. 

Opublikowano

Dobra to najpierw zaczniemy od tego co Yeti napisal...bo zaczyna sie standardowe pajacowanie...

1080p vs 720p - WTF is this? Obie konsole obsluguja rozdzielczosc 1080p. Prawda natomiast jest taka, ze CoD na PS4 bedzie w 1080p, a na Xbox One w 720p... i chyba AC4 tak samo. Jezeli natomiast chodzi o BF4 to na PS4 bedzie 900p, a nie 1080p. Wiec jakos nie za bardzo zgadza sie to co Yeti napisal.

399$ vs 499$ - jak juz sie dopieprzam to sie dopieprzam... $399 vs $499 tak sie poprawnie zapisuje wartosci w dolarach.

premiera za kilka dni vs premiera w 2014 kiedyś tam - rozumiem, ze Yeti nawiazuje do premiery w Polsce... tak wiec nie ma najmniejszego sensu i podawania cen w dolarach. Powinien powyzej podac ceny w PLN. Jezeli jednak upiera sie przy dolarach, to premiera jest 15 listopada vs 22 listopada. 

1.8tf vs 1.2tf - czytajac powyzsze bzdury, moge spokojnie zalozyc, ze to rowniez jakis pseudotechno belkot sonybojka. Nawet przy zalozeniu, ze to co napisal jest prawda to jakie znaczenie ma to dla gracza? Zadnego. Gracz nie pisze gier na konsole, wiec nie interesuje go tf czy inne ch.je muje

GDDR5 vs DDR3 - j/w

Naughty Gods vs nic  - wracamy do tematu tego kto lubi jakie gry. Naughty Dog, moze robic dobre czy bardzo dobre gry, ale Microsoft rowniez posiada swoje wewnetrzne studia ktore robia AAA gry. Pisanie, Naughty Dog vs nic pokazuja brak jakiegokolwiek pojecia o branzy. 

Nadkonsola vs podkonsola - seriously? na powaznie mam takiego usera brac... serio? chyba sobie jaja robicie.

Powody dla ktorych nalezy wybrac jedna konsole nad druga napisalem powyzej. Dla mnie sprawa jest oczywista... jestem fanem gier, gry to moje hobby. Jestem w stanie kupic obie konsole, to kupuje obie. Uwielbiam grac w swietne gry i w nie gram na obu platformach. Nie jestem fanem Nintendo i gry Nintendo nie przypadaja mi do gustu, dlatego nie posiada Wii U. Nie znaczy to jednak, ze Wii U nie posiada swietnych gier i nie jest swietna konsola. 

Co ma Xbox One lepsze niz PS4. 

Xbox One ma lepszy lineup gier na premiere. 

PS4 ma lepsza cene, lepsza rozdzialke w grach multiplatformowych i premiere w Polsce. 

Ja rozumiem, ze YETI bedzie siedzial nad PS4 gdy ja w koncu kupi i bedzie po prostu sobie trzepal z predkoscia 1.8tf ale licza sie gry. A w tej dziedzinie przoduje konsola Microsoftu.

Jakie brednie, Zeratul trzeźwy jesteś?

1080p vs 720p - obie konsole obsługują rozdzielczość 1080p, tylko na dzień dzisiejszy tylko FM chodzi w 1080p, a każda inna gra w 720p (nie wiem co z AC). Na PS4 wygląda to tak, że każda gra chodzi w 1080p oprócz BF4 i jego 900p. Widzisz tą różnice?

399 vs 499 - spoko, niech będzie $ przed liczbami, nie zmienia to faktu, że Xone jest o $100 droższy.

Premiera - co ma cena podana w dolarach do czasu premiery? Rzeczywistość jest taka, że Xone jest o 100$ droższy czy o to 300zł i pojawi się na polskim rynku później.

Moc konsoli - liczby są prawdziwe i dla gracza nic nie znaczą, ale dla twórców gry już tak, co będzie widać po grach i po minach graczy (zależy kto jaką konsole wybierze)

Naughty Dog - tu oczywiście był trolling, bo nie każdemu pasują gry tego studia.

Tak liczą się gry, co doskonale pkazuje końcówka tej generacji, o liczbę gier na PS4 nie ma co się martwić.

Opublikowano
Ej a po cholere w ogóle jest ten ficzer? Żeby grać w gierki na vicie (no pomijając kibel co jest spoko opcją) siedząc przed 50 calowym tv?

Albo grać w gry na PS4 z dala od domu.

Opublikowano

a czy jest opcja by ps vita sluzyl jako drugi kontroler?

jesli nie to znaczyz e chodzi o pieniadze a nie technikalia.

Opublikowano

chyba jest

YEakqBR.png

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ficuś, chciałeś Killzone: Shadow Fall na Vicie w Remote Play:

masakrycznie będzie to się prezentować na tym oledzie. Jeśli serio tylko gry z obsługą move nie będą działać przez remote play to srogo. Choć i tak karne kutasy dla sony bo obiecywali już taki remote play przy ps3...nawet killzone3 na vicie odpalali ( jest nawet spot reklamujący vitę z tym)

Żeby grać w gierki 1080p na glorious 960x544 na pięciu calach <3. Upscaling z 720p do 1080p to ch,uj, downscaling to jest dopiero przekocur! #excite

Opublikowano

Dobra poczytałem o tym trochę i brzmi całkiem sensownie, ale i tak bateria podczas remote play wytrzyma z 3h plus granie w duże gry z ps4 w autobusie to szczerze mówiąc średnia opcja. Niemniej spoko, że jest przynajmniej na coś się przyda ta vita :teehee:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A Microsoft organizuje jakiś event z okazji premiery xone??

Opublikowano

Dobra poczytałem o tym trochę i brzmi całkiem sensownie, ale i tak bateria podczas remote play wytrzyma z 3h plus granie w duże gry z ps4 w autobusie to szczerze mówiąc średnia opcja. Niemniej spoko, że jest przynajmniej na coś się przyda ta vita :teehee:

To sobie podłączysz ładowarkę. Wy znajdziecie wszędzie powód do narzekań :P

Opublikowano

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd

KRZYCZĘ ZE ŚMIECHU :D YOU MADE MY DAY

Opublikowano

W autobusie przez 3G? Chyba w Szachy Full HD, bo opóźnienia jakie występują w przypadku tego typu połączenia uniemożliwiają jakiekolwiek sensowne sterowanie w grach wymagających odpowiedniego czasu reakcji. W miejscu z dobrym łączem WiFi to jeszcze może się udać, choć ja nadal jestem zdania, że wszelkie granie przez streaming jest po prostu okropne, bo nawet te kilkadziesiąt milisekund opóźnienia tak ogromną różnicę robi, że z przyjemności gierki stają się torturą.

Opublikowano

nic nie ogłosili do tej pory. Czas jeszcze mają.

edit- odnosnie mozliwego eventu ms.

heh, Kotick zapowiedział Call of Duty w 2014 na spotkaniu z akcjonariuszami :D

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

W sumie jakaś skromna uroczystość pogrzebowa należy się każdemu.

rest in pieces xbone †

Opublikowano

chyba jest

YEakqBR.png

3000 - 1114 = 1886

tylko co z tego i dlaczego 3000

Opublikowano

Gdzie widzisz 3000? 1114 - data eventu. Chyba że padłem ofiarą trollingu. Chyba tak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.