Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

tymczasem na vicie zapowiedziano dlc fabularne do murasama rebirth, autorzy na twitterze pochwalili się nowym typem przeciwnika:

BYc12ISCYAAVBEP.jpg

jakby ktoś miał wątpliwości - niestety to nie fake

z tego co kiedyś czytałem w japońskiej mitologii wystepuje demon który właśnie ma oko w (pipi)e, nazywa sie Shirime, tak czy siak to nie jest chory pomysł twórców gry tylko chory pomysł tych co wymyślali japońską mitologie :P

shirime.png

Edytowane przez Yano

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Sony ma zamiar w końcu przebudowac swoja strone PSN'u ?

Bo nowa generacja tuz tuz, a nadal sa 100 lat za MS...

No i gwozdz programu potwierdzony ze strony MS:

http://kotaku.com/yes-the-xbox-one-has-silly-achievements-for-watching-m-1460693140?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow

W sumie po co calakowac gry, jak można ogladac TV !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Microsoft CEO candidate Stephen Elop said to consider selling Xbox business, killing Bing

Microsoft is currently searching for a new CEO to replace Steve Ballmer who plans to retire within the next 10 months. Recent reports suggest the company has shortlisted Ford CEO Alan Mulally and former Nokia CEO Stephen Elop as external candidates. Mulally has stated he has no intentions to leave Ford, but a Bloomberg report claims that Elop has big plans if he’s made CEO. After a brief stint as the head of Microsoft’s business division, responsible for Office and other products, Elop’s return to Microsoft in the CEO position would reportedly involve a push for Office on Android and iOS.

Elop is reportedly considering a strategy shift away from Microsoft’s tradition of Office running primarily on Windows PCs. Bloomberg reports that Elop is formulating "some broad strategic outlines for Microsoft," in what is likely to be part of the interview process for the CEO position. Elop’s potential strategy is said to involve maximizing sales of Office instead of using it to push Windows PC and tablet sales. Microsoft’s Office and server software has been performing well in recent financial results, while Windows continues to struggle alongside a declining PC industry. Although Office has launched for iOS and Android, Microsoft could certainly do more to offer complete versions on those rival platforms.

Bloomberg also suggests that Elop is willing to shut down or sell some major Microsoft businesses. Elop would reportedly considering killing off the company’s Bing search engine, while contemplating selling the Xbox business. Some investors and analysts have previously called for the software giant to split off its Xbox business and give up on search. Microsoft co-founder Paul Allen appears to feel the same way. Allen’s $15 billion asset manager, Paul Ghaffari, revealed recently that Bing and Xbox have been distractions for Microsoft. "My view is there are some parts of that operation they should probably spin out, get rid of, to focus on the enterprise and focus on the cloud." Nomura analyst Rick Sherlund claims Microsoft’s financial earnings could be boosted by 40 percent in fiscal 2015 if the company sold its Bing and Xbox businesses.

Any sale of Bing or Xbox seems unlikely, despite continued suggestions over the years. Microsoft is moving to integrate its search engine experience directly into Windows 8.1 and Windows Phone, and the company is just weeks away from launching its next-generation Xbox One console. Bing also powers a number Xbox search and app features. Either way, Microsoft’s CEO search appears to be progressing with some suggesting the company may name a Ballmer successor by the end of the year.

http://www.theverge.com/2013/11/8/5080192/microsoft-ceo-candidate-stephen-elop-bing-xbox-rumors

Beka.

A i bonus:

A user of our forum has just received the call that Gamestop has confirmed that the PlayStation 4 in Bundle with Killzone preordained by him will be available from November 22 and if you want to bring the games used for the promotion, thus anti(pipi)ating a week of the date official launch date.

ciekawe.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

uciekło mi....instalki gier na ps4 będą obowiązkowe czy dobrowolne? jak zainstalujemy to wzorem x360- płyta w napędzie będzie potrzebna tylko do uruchomienia gry a reszta z hdd?

Opublikowano

A teraz jak niusa zapodałeś to tłumacz, a nie pogrubiasz tekst.

Elop, kandydat na CEO MS chciałby zabić Bing i sprzedać markę Xboxa, albo przynajmniej zmienić jej podstawy.

Drugi news, to, że sa plotki, że PS4 wyjdzie w Europie 22 listopada.

Opublikowano

Sony ma zamiar w końcu przebudowac swoja strone PSN'u ?

Bo nowa generacja tuz tuz, a nadal sa 100 lat za MS...

No i gwozdz programu potwierdzony ze strony MS:

http://kotaku.com/yes-the-xbox-one-has-silly-achievements-for-watching-m-1460693140?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow

W sumie po co calakowac gry, jak można ogladac TV !

już widze achivmenty za oglądanie napisów do końca bez przewijania, i kinekt bedzie sprawdzał czy aby sie nie wyszło z pokoju w tym czasie

a achwment whores będą stawiać manekina na kanapie i puszczać mu filmy 24 godizny na dobe :P

Opublikowano

Z matematyką nie wygrasz cześć 1 - czyli jak pecetowcy zostali wydymani przez ostatnie 8 lat

[...]

Prosty rachunek pokazuje nam że pececiarz wydał w ciągu tego samego okresu 8000-10000 tys ZŁ.( xbox 360 1700zł, ps3 2500 podczas premiery) Wszystkie skopane , opóźnione porty, petycje po drodze..... bezcenne  aż maść na ból tyłka się sama otwiera.(większość nawet do 1080p nie dobiła) Oczywiście mógł też wydać więcej na grzałki zaraz po premierze ale wtedy powodów do radości jeszcze mniej bo gier wykorzystujących to brak. Laptop-owców przemilczymy bo żal.

Kolejny sierpowy na twarz pcbetonów.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Kisiel w majtach.Jeśli zapowiedzą normalnego street fightera (nową część) only on ps4 to będzie to dla mnie jedyny argument za zakupem next-gena przez najbliższy rok.

Opublikowano

Czy MS juz calkowicie po(pipi)alo? Koles od Noki jako CEO?

Mysle ze smialo moge zglosic swoja kandydatore (:

Wy(pipi)ac Kinecta, obnizyc cene konsoli, zainwestowac kase w studia developerskie a no I przede wszystkim zwolnic wszystkich odpowiadajacych za PR.

Albo sprzedac marke Xbox Sedze [:

Opublikowano

Czy MS juz calkowicie po(pipi)alo? Koles od Noki jako CEO?

Mysle ze smialo moge zglosic swoja kandydatore (:

Wy(pipi)ac Kinecta, obnizyc cene konsoli, zainwestowac kase w studia developerskie a no I przede wszystkim zwolnic wszystkich odpowiadajacych za PR.

Albo sprzedac marke Xbox Sedze [:

Masz mój głos :)

Opublikowano

Jeśli ktoś mial by kupić tak duza marke jak xbox to raczej jakis gigamt jak apple albo samsung

Opublikowano

Albo niech sprzedadza Sony. Od Xboxa wezmie sie pada I software a od playstation hardware I studia developerskie. Mysle ze takiemu rozwiazaniu to nawet PC nie podskoczy :D

Opublikowano

ja tam bym nie chciał żeby brali pada od xboxa, ostatnio miałem nieprzyjemność na nim grać i wcale mi sie nie podobało ułożenie gałek

inna kwestia to kto by teraz chciał kupić trupa w worku

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Uuu no to ciekawe, myślę ze samsung skusiłby się. Na pewno z ich filozofią wypluwaj setki produktów, strzelaj pomysłami o ścianę i patrz czy się przyklei i dorzuceniem budżetu marketingowego równego temu od ms, coca cola, mcdonald 

Albo niech sprzedadza Sony. Od Xboxa wezmie sie pada I software a od playstation hardware I studia developerskie. Mysle ze takiemu rozwiazaniu to nawet PC nie podskoczy :D

Nie mieszaj w to peceta. Pecet zajęty jest nieustannym udowadnianiem że jednak są platformą pierwszej kategorii :pirate:

Opublikowano

Żadnego pada od xa nie chce na ps4. Dla mnie nic nie trzeba zmieniac w padach od Sony.

Opublikowano

Współczuję.

Opublikowano

Kwestią przyzwyczajenia są też spadające palce z analogów i ból dłoni po 30 minutach grania? 

Opublikowano

Współczuję.

Niby czego? Może gra w bijatyki dużo i niby co miałby wtedy wybrać? Przecież nie pada do X360.

W reszcie gatunków to kwestia przyzwyczajenia. Ja nie potrafię grać w BF-a 3 na padzie z Xboxa, bo spusty są zbyt sztywne, bo select zbyt mały, bo pad ciężki i ułożenie gałek krzywe i dziwnie wklęsłe, a R3 i L3 kijowe gdy trzeba trzymać do tego gałkę w przód, ect.

Ale nie wątpię, że niektórzy to samo mają gdy grają na padzie z PS3, a głównie siedzą na padzie z X360 ;)

Opublikowano

Kwestią przyzwyczajenia są też spadające palce z analogów i ból dłoni po 30 minutach grania? 

To jest akurat kwestia upośledzenia.

Opublikowano

Nie wiem jakie trzeba mieć koślawe paluchy żeby spadały z analogów,a jak ręce bolą to nazywa się to artretyzm.

Oba pady są dobre na swój sposób.Kwestia preferencji.

Opublikowano

DS jest za mały i ma zyebane sputy(chwalę tego co zrobił nakładki). I to są fakty. Gałki to imo kwestia przyzwyczajenia(teraz mi np. jakie są gałki to raczej bez znaczenia aczkolwiek wklęsłe>wypukłe, zawsze).

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ja tam moge grac na padzie od xboxa czy na ps3.To tylko kwestia przyzwyczajenia.

Chyba,ze ktos jest naprawde upodzledzony to ...

Dokładnie, mi równie wygodnie gra się na PS3 i rownie wygodnie gralo mi się na X360, kwestia przyzwyczajenia, to tak jak mówienie ze na padzie nie da się grać w FPS-y ;)

DS jest za mały i ma zyebane sputy(chwalę tego co zrobił nakładki). I to są fakty. Gałki to imo kwestia przyzwyczajenia(teraz mi np. jakie są gałki to raczej bez znaczenia aczkolwiek wklęsłe>wypukłe, zawsze).

Dla specjalnych przypadków upośledzenia rąk są nakładki, dzięki nim spusty są wygodniejsze niż w X360

2_ps3_tiggers_4.jpg

DualTriggers1.jpg

triggers_ps3_oosgame_weebeetroc.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.