Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

wygląda naprawdę dobrze, w dodatku działa płynnie - jeżeli nie okaze się, ze później na każdej z podstron będzie synchronizacja to ja jestem zadowolony.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie ma reklam, fail.

@easye

Juz na Vicie OS dziala bardzo szybko bez zadnych synchronizacji wiec podejrzewam ze tutaj bedzie podobnie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

No multi w uncharted jest tak świetne, że z całego forum gra w nie tylko Yeti xD

A kto teraz gra w Girsy na forumku?

Opublikowano

Przecież już kiedyś przerabialiśmy ten temat i wtedy wyszło, że easye w te jakże zajbiste multi na X360 grał mniej niż niektórzy w te crapiaste exy na PS3.

Opublikowano

W sumie to ja jeszcze gram teraz w multi U3, ale tylko dlatego że dali mapki za darmo :D

Opublikowano

Też to ściągnąłem ale szkoda czasu na to,jeszcze rozumiem że komuś podoba się multi w tlou nie dla psa kiełabasa.Ale w uncharted...xD

Opublikowano

Przecież już kiedyś przerabialiśmy ten temat i wtedy wyszło, że easye w te jakże zajbiste multi na X360 grał mniej niż niektórzy w te crapiaste exy na PS3.

Bzdury piszesz, bo w Gearsy nie grywalem nigdy za specjalnie, ktos kiedy probowal udowodnic, ze fan Halo ze mnie zaden czas multi w ODST czy Reach nie przekroczyl 50h, czesci ktore przy okazji nie przypadly mi do gustu, no i niestety, w tym wieku nie mam juz tyle czasu na gry, a ze pod telewizorem przewaznie staly 3 konsole to ciezko bylo na wszystko poswiecic tyle czasu ile chcialem.

Nie trzeba grac 100h w multi by wiedziec ze dana gra jest (pipi).

Edytowane przez easye

Opublikowano

Kupić do końca roku PS4? Sprzedałem wszystkie past geny i zostałem tylko z WiiU

Opublikowano

To lepiej kup bo zostac z Wii U to jak zostac z niczym na dzien dzisiejszy.

@Ragus

Przykro mi ale taka prawda, lubie gry od nintendo jednak na dzien dzisiejszy (slowo klucz) ta konsola nie ma prawie nic do zaoferowania, a w najciekawsze gry na nia gralem na 3dsie (MH) oraz 2(?) generacje temu (Z:WW na GC [a nawet rok temu na PC uzywajac dolphina]).

fPFE0TH.jpg

Wyjdzie Donkey Kong, Bayonetta 2, Project Monolith czy Zelda i wtedy posiadanie tej konsolki nabierze sensu.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Zalezy w co grywasz, ja tez juz wszystko opchnalem i bez FIFY i dobrego FPSa raczej bym nie wytrzymal :)

Opublikowano

FBIckOF.png

Jezeli PS4 ma DHCP to bedzie niezwykle ciezko nagrac jakikolwiek material... ja na szczescie mam chytry plan podlaczenia PS4 do Xbox One i nagrywac w ten sposob, ale to dopiero po 22-ym

No to klops, bo nie ma DHCP

no to klops bo sony zapowiedzialo, ze sciagnie dhcp po premierze patchem, ale nie nagrywanie ponoc nie bedzie dostepne day 1

Opublikowano

Tworcy wiedzmina 3 mowia ze:

In an exclusive interview with PlayStation Universe, Michał Krzemiński, Senior Art producer for The Witcher 3: Wild Hunt at CD Project, talks about the evolution of the action-RPG series and what it was like working with the PlayStation 4.

This is the first time that The Witcher has appeared on a Sony console but Krzemiński says that they are experimenting with ways in which to bring gamers up to speed with Witcher lore, though he emphasises that this latest iteration will feature a standalone narrative to ensure that gamers do not have to be familiar with past titles.

Working with next-generation hardware has ensured that The Witcher 3 will look outstanding and Krzemiński says that he wants gamers to say ‘wow’ when they play this latest instalment and for that “‘wow' to stay with you throughout the whole experience”.

When probed about PlayStation 4 hardware, Krzemiński says that it’s a “dream come true when it comes to game development” as they haven’t had to think about hardware limitations and were simply able to unleash their creative firepower.

Does The Witcher 3 max out the PS4, we asked?

“That’s a really tough question to answer”, says Krzemiński, “because you learn the system along the way and games that are developed at the end of a console’s life cycle are always better looking despite the hardware remains unchanged. And it’s not a thing specific to us, other studios are subject to this as well. Nonetheless, The Witcher 3’s visuals will blow you away.”

The Witcher 3: Wild Hunt is due for release in 2014 on PC, Xbox One and PS4. A launch date has yet to be announced.

http://www.psu.com/a021602/Working-with-PS4-is-a-dream-come-true-says-Witcher-3-developer

Opublikowano
"Czyżby Sony wystrychnęło swoich fanów na dudka? Od początku PR-owej kampanii wokół konsol nowej generacji japoński gigant przedstawiał się jako producent najbardziej przyjazny dla graczy, aprobujący istnienie całego rynku wtórnego gier, nie wprowadzający żadnych sztucznych utrudnień w korzystaniu z nich. Na tym tle warunki, jakie chciał narzucić właścicielom Xboksa One Microsoft wyglądały, delikatnie mówiąc, na szalenie restrykcyjne, zmuszając do korzystania z online'owych aktywacji zakupionych tytułów i w praktyce eliminując rynek wtórny. Z czasem jednak polityka Microsoftu ulegała poprawie, a Sony… no cóż, na kilka tygodniu przed oficjalną premierą Playstation 4, na oficjalnych stronach Sony opublikowano nowe warunki korzystania z oprogramowania, które raczej graczy nie zachwycą.

Z tego co widać, nowa restrykcyjna polityka Sony dotyczyć będzie większości krajów UE – zmiany pojawiły się już w wersjach brytyjskiej, niemieckiej, francuskiej, a także polskiej. W zmienionych zapisach warunków, które obowiązywać mają od tej pory dla wszystkich urządzeń Sony (od PS1 po PS4, a także dla konsolek przenośnych) znajdujemy zapisy, które w zamierzeniu Sony odbierają nabywcom gier jakiekolwiek swobody dysponowania nimi.

W szczególności Sony definiuje licencję na korzystanie z oprogramowania jakoniewyłączną, nieprzenoszalną licencję na korzystanie z Oprogramowania jedynie na prywatny użytek i tylko w Systemach Autoryzowanych (jak podano na opakowaniu Oprogramowania na nośniku, w opisie produktu w przypadku Oprogramowania pobieranego z sieci lub w inny sposób przez nas podawany) oraz wyłącznie w Europie, na Bliskim Wschodzie, w Afryce, Indiach, Rosji i Oceanii. Oprogramowania nie wolno wykorzystywać w celach komercyjnych, rozpowszechniać go, pobierać opłat za jego używanie ani w inny sposób udostępniać publicznie bez wyraźnej zgody Sony i wydawcy gry.

Zakazane są też jakiekolwiek formy dzierżawy, najmu, wypożyczeń, modyfikacji, adaptacji a nawet tłumaczenia oprogramowania. Oczywiście nie wolno też uruchamiać gier na urządzenia Sony na jakichkolwiek emulatorach (nawet jeśli posiadamy te urządzenia). Dla Sony wstrętne są też wszelkie formy inżynierii odwrotnej i dekompilacji – zakazuje jakichkolwiek prób stworzenia kodu źródłowego z kodu źródłowego oprogramowania (pisownia oryginalna). Jak można się domyślić, zakazane są też wszelkie próby obejścia zabezpieczeń konsol i oprogramowania.

To jeszcze można byłoby znieść na tak niewolnej platformie, szczególnie że nie ma na razie tu ani słowa o sprzedaży gier między ich nabywcami. Niestety punkt 7 wyraźnie odnosi się do kwestii odsprzedaży: nie wolno odsprzedawać ani Oprogramowania na nośniku ani Oprogramowania pobieranego z sieci, chyba że w tym celu uzyskano od nas wyraźne upoważnienie, a w przypadku publikowania tego Oprogramowania przez inną firmę, wymagane jest dodatkowo upoważnienie tej firmy.

Wygląda na to, że Sony już chyba zapomniało, do czego prowadzi ograniczanie swobód użytkowników. To właśnie zablokowanie w kwietniu 2010 roku użytkownikom Playstation 3 możliwości instalowania Linuksa, co było przecież od początku jedną z podkreślanych w komunikacji rynkowej zalet tych konsol, doprowadziło do tego, że hakerzy na poważnie się zainteresowali zabezpieczeniami PS3 i ostatecznie je złamali, otwierając drogę zarówno do piractwa, jak i tworzenia niezależnych aplikacji (a także przywracając możliwość instalowania Linuksa). Niewykluczone, że i tym razem, skoro PS4 okaże się platformą daleko bardziej zamkniętą, niż było to zapowiadane, historia potoczy się podobnie.

Oczywiście trzeba pamiętać, że do tej pory nie wiadomo, na ile nowe zapisy Sony w warunkach korzystania z oprogramowania są zgodne z aktami prawnymi wyższego rzędu. Próby ograniczenia swobody odsprzedaży „używanego” oprogramowania zostały już zresztą uznane przez Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznane za nielegalne. Co prawda wyrok ten dotyczył sporu na rynku biznesowego oprogramowania pomiędzy niemieckim resellerem UsedSoft Gmbh a Oracle, ale był przywoływany też w sporach związanych z rynkiem gier, np. niemieckiej Federacji Organizacji Konsumenckich przeciwko Valve, w której operatorowi Steam zarzucano, że uniemożliwia graczom odsprzedaż nabytych tytułów innym osobom, nie udostępniając możliwości przekazywania kluczy czy kont, niezbędnych do grania nawet przy posiadaniu fizycznych nośników."
Źródło: http://www.dobreprogramy.pl/Gwaltowny-zwrot-Sony-Japonczycy-zakazuja-handlu-uzywanymi-grami-na-Playstation,News,49215.html

Czy ich kur.wa do reszty poj.eba.ło ? !

Edytowane przez terror

Opublikowano

Czy to przypadkiem nie jest identyczna licencja jak na każdej konsoli dotychczas? Na każdym pudle chyba można znaleźć, że nie wolno odsprzedawać, wypożyczać itd. Tylko ta licencja to jedno, bo pisać to oni sobie mogą, prawo zezwala na odsprzedaż i żadne licencje nie mogą tego zmienić.

Opublikowano

Regulamin Sony nazywasz bzdurami? Co z Ciebie za sonyslejw?

Co nie zmienia faktu, że to istnieje cały czas tak jak napisał raven.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No multi w uncharted jest tak świetne, że z całego forum gra w nie tylko Yeti xD

A kto teraz gra w Girsy na forumku?

Sporo osób zwłaszcza w jedynkę.

Opublikowano

Jakie bzdury ? Sam w to nie chcę wierzyć, ale jak opublikowali te warunki na ich oficjalnych stronach to jak mogą nie być prawdziwe ? Liczę, że to jakiś błąd, który zostanie szybko naprawiony. Nie wierzę, żeby tuż przed premierą konsoli zrezygnowali z jednego z jej największych atutów, który postawił ją w dobrym świetle na tle konkurencji.

@raven
Masz rację. Czyli mimo wszystko nadal gry będzie można odsprzedawać, pożyczać itd.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Czy to przypadkiem nie jest identyczna licencja jak na każdej konsoli dotychczas? Na każdym pudle chyba można znaleźć, że nie wolno odsprzedawać, wypożyczać itd. Tylko ta licencja to jedno, bo pisać to oni sobie mogą, prawo zezwala na odsprzedaż i żadne licencje nie mogą tego zmienić.

Tak, to jest standardowy zapis - chyba wszedzie, nawet w przypadku PS3,PS2 byl taki sam.

You may not resell Game Software unless expressly authorised by Sony Computer Entertainment Europe

Do poki nie beda chcieli tego przestrzegac i nie wpadna na taki pomysl jak MS to nie ma czym sie przejmowac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

@terror

Ale kto ci zweryfikuje to, że odprzedasz gierke z ps4 na allegro?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

dokładnie, to wcześniej było pamiętam jaki było zdziwko jak na opakowaniu god of war 3 byłą informacja że nie można odsprzedawać gry i pożyczać

Opublikowano

Przecież to jest od dawna, na każdej konsoli i grze jest stosowny zapis, a wy robicie raban.

Opublikowano

- Forza looked bad at 1080p, needs some AA, felt like a late current gen game, GT6 probably will look better.

Lul

Mam nadzieję, że to opinia o starszym buildzie.

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.