Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bardzo pocieszający news - jeżeli będzie to przebiegać tak gładko, to wielkie liczby przy objętości gier przestaną być problemem :)

http://www.pssite.com/news-29404-gry_na_ps4_instaluja_sie_bardzo_szybko.html

Na portalu kotaku.com przeprowadzono prosty test, który mniej więcej wyznaczył czas potrzebny na rozpoczęcie zabawy na nowej konsoli od Sony.

Tekst zaczyna się przypomnieniem, że zainstalowanie 8gb GTA V na Xboxie 360 zajęło 15 minut. Niech więc 15 minut będzie naszą bazą testową. Zobaczymy co w tym czasie zrobimy na PS4.

Autor testu miał 7 gier i zupełnie nową konsolę, zobaczcie ile czasu zajęło mu doprowadzenie odpalenie na niej gier.

Na początek update 1.06 instalowany z dysku, w sumie 6:15

• 57 sekund kopiowanie danych;
  • 10 sekund przejrzenie EULA;
  • 4:10 przygotowanie, instalowanie i reboot systemu;
  • pozostały czas to przeglądanie menu itd.

Nie jest źle. 6 minut spędzonych na pełnej instalacji aktualizacji to przyzwoity wynik. Chodźmy jednak dalej, czas na instalacje gier.

1. Knack: 32 sekundy.
  2. Killzone: Shadow Fall: 38 sekund
  3. Battlefield 4: 42 sekundy.
  4. Injustice: Gods Among Us: 28 sekund.
  5. Just Dance 2014: 24 sekundy.
  6. Madden 25: 23 sekundy.
  7. Assassin's Creed IV: 18 sekund.

W niecałe 15 minut autor testu zainstalował 7 gier i aktualizację systemu. Trzeba przyznać, że jest to naprawdę bardzo dobry wynik.

Edytowane przez Maciomaniak

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A dlaczego nie ? W wiekszość fps'ów gram na kompie, bo jednak w tego typu grach mysz > pad

Pod względem precyzji tak, pod względem wygody i funu nie. Ale do pada trzeba się przyzwyczaić, chyba każdy miał na początku problemy z celowaniem.

Opublikowano

90% osób tutaj negatywnie wypowiada się o pecetach, wlad ze swoim blogiem poklasku i propsów nałapal jak mało kto, ciągle ktoś tutaj pisze, że granie na kompie to męczarnia i 5k pln na caly zestaw bo mają makbuki i muszą kupić biurko, dywanik i monitor pod komputer a tutaj nagle gra, która nie wychodzi na konsole sony to już wszyscy 'łee co za eks ja se ogram na pc'.

Ale (pipi)sz, Jacy wszyscy ? tylko ja tak napisałem. I lubię bardzo grać na kompie, w miarę możliwości ogrywam własnie te wersje, bo gry są najtańsze a wersje PeCetowe są najładniejsze.

A dlaczego nie ? W wiekszość fps'ów gram na kompie, bo jednak w tego typu grach mysz > pad

Pod względem precyzji tak, pod względem wygody i funu nie. Ale do pada trzeba się przyzwyczaić, chyba każdy miał na początku problemy z celowaniem.

Co do wygody się zgodzę, a co do funu już nie bo to kwestia indywidualna. Mi się rownie dobrze  gra na PeCetach i konsolach

Opublikowano

Te 7 godzin nie ma sensu. Bateria w DS3 miała 500 mAh, a DS4 ma 800 mAh. Chyba ten czas osiągnęli grając na DS4 prosto z pudełka, bez doładowania :P

Mam nadzieję, bo wynik 7 czy nawet 8 godzin na nowym padzie to byłaby paranoja. Nawet na jeden porządny dzień grania za mało.

Dalej wolałbym slot na paluszki i własne aku zawsze gotowe na zajmującą kilka sekund wymianę raz na jakieś 20 godzin, niż babranie się z kablami i ładowaniem padów czy wręcz granie na kablu.

Serio niektórzy są zawiedzeni? Chyba nikt nie spodziewał się wiele po tytułach startowych. W Knacka już grałem i pisałem parę dni temu, że nie zapowiada się szczególnie interesująco, z a FPS'ów najbardziej podjarany jestem BF4.

[mój PC to kupiony 3 lata temu na studia laptop ze zintegrowaną kartą, do gier mam konsolę]

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Co do wygody się zgodzę, a co do funu już nie bo to kwestia indywidualna. Mi się rownie dobrze  gra na PeCetach i konsolach

spusty i wibracje > nic

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

spusty i wibracje > nic

eeee nie. chociaz nie wnikam czemu tak lubisz te wibracje

Opublikowano

No,gry na kąsole mają dószę a na PC nie :(

Wibracja>wszystko

Tylko na tym forum można się dowiedzieć,że granie w FPS na PC nie przynosi funu :D

Opublikowano

Spoko, miesiąc temu kupiłem PC do grania i opchnąłem ostatnią konsolę. Gdzie napisałem, że nie ma funu? Jest, ale mniejszy. Dlaczego spodziewałem się takiego debilnego komentarza odnośnie wibracji?

Opublikowano

Spoko, miesiąc temu kupiłem PC do grania

MAME ściągnij

Opublikowano

Spoko, miesiąc temu kupiłem PC do grania i opchnąłem ostatnią konsolę. Gdzie napisałem, że nie ma funu? Jest, ale mniejszy. Dlaczego spodziewałem się takiego debilnego komentarza odnośnie wibracji?

jak piszesz bzdury to spodziewaj sie odpowiedzi na takim samym poziomie ;)

Opublikowano

Spoko, miesiąc temu kupiłem PC do grania

MAME ściągnij

Nie rozumiem, rozwiń. Chodzi Ci o to, że za wypłatę mamusi? Wow. Nie.

Opublikowano

geezys 

Multiple Arcade Machine Emulator

Opublikowano

Przepraszam, nie jestem aż tak internetowo zaawansowany.

Opublikowano

ostatni raz uwierzylem w szklane domy sony :(

żeby chociaz jakas gra 8/10, ale nie, nawet na to nie stać podupadlego giganta z japonii.

opadl mi i chyba dlugo nie stanie.

smutno mi, czekalem latami.

Opublikowano

ostatni raz uwierzylem w szklane domy sony :(

żeby chociaz jakas gra 8/10, ale nie, nawet na to nie stać podupadlego giganta z japonii.

opadl mi i chyba dlugo nie stanie.

smutno mi, czekalem latami.

Jak się okaże że u MS to samo lub gorzej to co poczniesz ?

Opublikowano

Na ten moment źle to wygląda, najbliższa okazja na pozytywne ( lub nie ) zaskoczenie już za 2 dni. Jak będzie zobaczymy.  Cudów nie ma.

I tak Sony miało pochód od zwycięstwa do zwycięstwa od lutego aż do teraz. Kiedyś ta bańka musiała pęknąć.

Zawsze można kupić Xbona i żyć z piętnem hańby cnie.

Opublikowano

najgorsze ze x one bedzie mial lepsze oceny gier

forza  9.0

ki        8.5

ryse    7.5

dr3      7.0

a to boli, jestem zszokowany killzone'em, serio myslalem ze ida w jakosc jesli nie ilosc, szpil na 9 mial byc.

Opublikowano

Nie gram praktycznie multi więc fps odpadają, Knack to shit, więc z gier co mnie interesują zostało NBA 2k14 (mega mnie jara) i Asisyn IV (średnio) biorąc pod uwagę że będzie on stał ok 250-260 a ciut brzydszego na ps3 będzie można za 130 już wtedy wyrwać to chyba na premierę PS4 wpadnie WiiU z NSMB U, Super Mario 3dWorld i Zeldą WW...

Z drugiej strony już widzę te wizyty np w jakimś MM czy innym Saturnie po jakieś badziewia i te mimowolne krucjaty (połączone z ocieraniem) na regały z ps4 (tylko miłośnicy nowinek / gadżetów będà wiedzieć ocb ;) ). Tak, nie wierzę, że w PL w/w sklepach będzie problem z dostępnością.

Opublikowano

Ludzie dramatyzują moim zdaniem. Launch games w znakomitej większości miały średnie oceny, bo były zbyt mało ,, nextgenowe ". Knack to po prostu nudy na pudy, a Killzołn to po prostu Killzołn po raz pierwszy w FHD/60 FPS. Tyle.

I tak mega zazdroszczę ludziom którzy niedługo zagrają w Shadow Fall.

Szkoda że X1 nie odkrył kart. Tak to by było czarno na białym.

Opublikowano

Ile razy ja czytałem o bogatym uniwersum KZ i co, teraz nagle ta gra liczy się tylko w multi? Uniwersum KZ jest bogate i ciekawe, tyle że Guerilla po raz czwarty marnuje jego potencjał.

Uniwersum KZ miało się bardzo dobrze w cz.2. Kampania trwała 8-10h. Scenariusz miał kilka ciekawych zwrotów

smierc kompana Seva, Jana Templara, zrzucenia atomówki, samobójstwo rękami ISA Visariego. No i ten załamany Sev siedzący na schodach placu Visariego z setkami statków Higów nad głową.

Intelektualne Disco Polo zaczęło się deopiero w cz.3, choć skłamałbym gdybym powiedział że w kampanii KZ3 bawiłem się gorzej. Acha najlepsze multi tez było w KZ2.

Opublikowano

pier,dolone sony , a wystarczyło wygrzac na premiere 1 wielkiego hita do ktorego nikt by sie nie przypier,dalal, wyobrazacie sobie co by sie dzialo gdyby  psiaki zrobily uncharted 4 bijacego pod kazdym wzgledem dwojeczke z grafa ktora by wyznaczala poziom na nastepne lata? wystarczylo im rzucic siana, i nikt by nie narzekal.

Dali za to robic pedalska gre pedalowi  wdziwnych koszulach z mentalnoscia starej dziewicy, ja neiw eim, przeciez knack wygladal zle od poczatku, dlaczego nikt nie sprzedal mu blaszki?

Opublikowano

pier,dolone sony , a wystarczyło wygrzac na premiere 1 wielkiego hita do ktorego nikt by sie nie przypier,dalal, wyobrazacie sobie co by sie dzialo gdyby  psiaki zrobily uncharted 4 bijacego pod kazdym wzgledem dwojeczke z grafa ktora by wyznaczala poziom na nastepne lata? wystarczylo im rzucic siana, i nikt by nie narzekal.

Dali za to robic pedalska gre pedalowi  wdziwnych koszulach z mentalnoscia starej dziewicy, ja neiw eim, przeciez knack wygladal zle od poczatku, dlaczego nikt nie sprzedal mu blaszki?

Koleś, bez przesady. Killzone nie dostaje złych ocen. GameTrailers oceniło tę grę na 8.8 i w recenzji wiele elementów zachwalają. To solidny szpil. Dobry i z pewnością warto w niego zagrać. Ale nie wiem skąd oczekiwania ultra hitu na premierę. Zawiodłem się na Knack, bo liczyłem, że będzie dobry. Ale Killzone? Wygląda za(pipi)iście, fabularnie pewno jak każdy tego typu FPS, a kilka ciekawych akcji już na trailerach mogliśmy zobaczyć.

Akurat w przypadku tej gry podoba mi się każda zmiana - paleta barw, klimat, osadzenie akcji w wyraźnych klimatach sci-fi, zmiana głównego bohatera - rewelacja. Gra na 7-8/10 i to są DOBRE oceny. Nie wiem o co chodzi. Zaburzona skala ocen? Słaba gra, to gra na 4. Jak Knack.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.