Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Piątek - 1 dzień weekendu, recka PS4 od 1 xbota forum i blowing mind annoucement od Sony (wg Hideo)

<popcorn.gif>

i pewnie kolejne 30 stron CW.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano
Defective Units:

NeoGaffer Dylx: Was downloading an update for Battlefield 4

2 or 3 from Reddit: Unknown specifics

Twitch Streamer: Was downloading DCUO when it stalled. He unplugged the console. It wouldn't work properly after that. http://www.twitch.tv/hi11zones/b/479521388

1 IGN unit: See Original Post.

1 Kotaku unit: "Here are the facts: In the past week, my Kotaku colleagues and I have used one pre-release PS4 and three retail PS4s with no problems. I've also heard from fellow gaming reporters who've used their PS4s with no problems. But the first retail unit that Sony provided me failed to work when I plugged it into a TV in Kotaku's office. A colleague and I were able to compare it to a second PS4 that did work and we found that the issue was rather simple: the bad unit had a faulty HDMI jack that we couldn't fully plug an HDMI cable into. It couldn't make a solid connection and therefore, apparently, couldn't transmit a stable signal to our TV. We tried different cables and monitors. The issue was with the console." http://kotaku.com/the-playstation-4-...ess-1463521231

Video from Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=vCRxS...ature=youtu.be

oczywiście jak pisałem że mam obawy odnośnie awaryjności patrząc na architekturę sprzętu to byłem minusowany.

Opublikowano

1:56 xDD

I jak wygląda to jak na zwiastunach?

Jak dla mnie kozacko wygląda, podczas gry praktycznie jak transmisja w tv. 

Opublikowano

Mazzeo, z calym szacunkiem - czym innym jest przegrzewanie konsoli i awarie plyty glownej, a czym innym konsolka ze z(pipi)anym wyjsciem HDMI juz w fabryce. Kupujac taka konsole w MM/Saturnnie kazdy sklep wymienilby Ci od reki...

Filmik pokazujacy zaciecie GPU to co to za awaria ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Żart? Pewnie jeszcze tak dobrze, jak na tych zwiastunach, którymi tutaj zarzucano?

Opublikowano

Albo ktoś kogo gry od N kompletnie nie ruszają.

Upośledzonych nie liczę

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

W ogóle co za generacja. Mega hejt na DRM patch i działa,  brak CDaudio, patch i działa, brak MP3, patch i działa, chuyowa grafa w CODzie, patch i 1080p xD

Opublikowano

Albert

xD

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

W ogóle co za generacja. Mega hejt na DRM patch i działa,  brak CDaudio, patch i działa, brak MP3, patch i działa, chuyowa grafa w CODzie, patch i 1080p xD

Niestety patch nie poprawi gier startowych na PS4 

KNACK [*]

Killzone [*]

Opublikowano

Fifa najlepiej oceniona gra na PS4 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Jakie noty ?

Czyli jednak poprawili bolączki z obecnej generacji

Opublikowano

Żart? Pewnie jeszcze tak dobrze, jak na tych zwiastunach, którymi tutaj zarzucano?

No zobacz jak wygląda Lebron podczas gry, praktycznie jak na tamtym zwiastunie, ale swoją drogą to kompresja troche przeklamuje odbiór.

Opublikowano

W ogóle co za generacja. Mega hejt na DRM patch i działa, brak CDaudio, patch i działa, brak MP3, patch i działa, chuyowa grafa w CODzie, patch i 1080p xD

KNACK [*]

Killzone [*]

Szkoda ze patch tez nie zmieni gabarytow Xbona ani calego dzialu PR bo ten caly czas lezy I kwiczy :(

Opublikowano

KNACK [*]

Killzone [*]

Najbardziej narzeka na gry na premierę, więc kupuje konsolę na premierę. Logika hamburgera.

Opublikowano

W X1 też pierwsza partia będzie wadliwa, nie ma co do tego wątpliwości. Miejmy nadzieje że będzie to mniejszy odsetek niż w pierwszej generacji xbox360.

Myślę że to wina oprogramowania? bo pisali że przed aktualizacją działało. Jeszcze przez długi czas będą kwiatki wychodziły,

choć moja premierowa ps3 60gb działa do dziś

Opublikowano

Ja piernicze, coraz wiecej przemawia za tym, zeby nie brac teraz :/

Pewnie naprawa tego balasa po 12m okresie gwarancji bedzie kosztowala krocie...

Opublikowano

Mnie bardziej zastanawia czy to chwilowa wygrana xbotow z powodu Knacka i Killzone'a które zawiodły oraz niektórych egzemplarzy konsol które sa wadliwe, do czasu pojawienia się XO. Czy moze po premierze klocka gry okazą się świetne a konsola w 100% sprawna i xboty np. Mazz będą mogły parsknąć smiechem w ryj sonybotom jak np Figaro :)

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Z XO obstawiam, że nie będzie chyba aż takiego rozczarowania bo 95% ludzi na tym forum nie chce go kupić więc nie ma pewnie żadnych oczekiwań, ale beka i tak będzie z DR 3 6/10, Ryse 7/10, KI 7/10 i Forza 5 8/10 tak jak to widzę

Opublikowano

Defective Units:

NeoGaffer Dylx: Was downloading an update for Battlefield 4

2 or 3 from Reddit: Unknown specifics

Twitch Streamer: Was downloading DCUO when it stalled. He unplugged the console. It wouldn't work properly after that. http://www.twitch.tv/hi11zones/b/479521388

1 IGN unit: See Original Post.

1 Kotaku unit: "Here are the facts: In the past week, my Kotaku colleagues and I have used one pre-release PS4 and three retail PS4s with no problems. I've also heard from fellow gaming reporters who've used their PS4s with no problems. But the first retail unit that Sony provided me failed to work when I plugged it into a TV in Kotaku's office. A colleague and I were able to compare it to a second PS4 that did work and we found that the issue was rather simple: the bad unit had a faulty HDMI jack that we couldn't fully plug an HDMI cable into. It couldn't make a solid connection and therefore, apparently, couldn't transmit a stable signal to our TV. We tried different cables and monitors. The issue was with the console." http://kotaku.com/the-playstation-4-...ess-1463521231

Video from Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=vCRxS...ature=youtu.be

oczywiście jak pisałem że mam obawy odnośnie awaryjności patrząc na architekturę sprzętu to byłem minusowany.

Dobra, scouts lead the way, teraz poczekamy czy dalej będzie gorzej czy po prostu jakiś odsetek konsol jest fabrycznie źle zmontowany.

360 w swoim czasie miałem na europejską premierę, po roku RROD. Zobaczymy, może do początku 2014 będzie lepszy obraz sytuacji.

Mnie bardziej zastanawia czy to chwilowa wygrana xbotow z powodu Knacka i Killzone'a które zawiodły oraz niektórych egzemplarzy konsol które sa wadliwe, do czasu pojawienia się XO. Czy moze po premierze klocka gry okazą się świetne a konsola w 100% sprawna i xboty np. Mazz będą mogły parsknąć smiechem w ryj sonybotom jak np Figaro :)

O czym Ty piszesz? PS4 zapowiada się lepiej od One, bo jest sporo mocniejsze i pozbawione największych z punktu widzenia posiadacza Xa wad PS3 (pad i braki w usłudze online). Parę wadliwych konsol pierwszej partii i premierowy zestaw gier nie mają tu nic do rzeczy.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

I zasilacz w środku. Przy tej wielkości obudowy i wyglądzie - Xbone (zewnętrzny zasilacz) wygląda jak jakiś Chrysler 4.2 litra 120 KM a PS4 jak Mazda RX8 1.3 litra 230 KM.

Opublikowano

http://www.eurogamer.pl/articles/digital-foundry-playstation-4-test

maksymalnie 45°C - wiec architektura daje radę !

Ale to są pomiary temperatury obudowy. Co innego centralnie w środku i po dotknięciu podzespołów. A gdzie tam jeszcze do lata, naprawdę obciążających bebechy gier i pomieszczeń nagrzanych ostro przez różnorakie piece. Trzeba więcej informacji. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Ok panowie, byla chwila zwatpienia ale w tym momencie sie konczy.

2013-11-1317_21_43-twjys1m.png

Mozna sie rozejsc.

może zapowie serial na bazie MGS tak jak ms robi serial o halo

Opublikowano

98636.gif

Tylko która xD

btw kolejne 9/10 dla nowego Killzołna, chwalą większe obszary, otwartość i grafę oraz o dziwo historię. Multi przekozak.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.