Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Wiecie co jest zabawne a zarazem smutne?

Wyjdzie X1, Hamburgery beda sie nad konsola spuszczac bo telewizja bo skype bo bluray bo new generation bo reklamy w dashu informuja o promocji i X1 bedzie zbieral lepsze oceny niz PS4 jako konsola.

I co bedzie w nastepnej generacji?

Syf jaki serwuje nam X1 i poglebianie ogolnego Casual Gamingu.

Mowie wam, to jest ostatnia normalna generacja konsol.

Yoshida juz smutny ze odzew taki sobie co do PS4.

to prawie takie smutne jak ty

Nie obrazaj sie, Ty jestes w tej dobrej sytuacji bo kreca Cie reklamy w dashu i 720>1080p.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

tu sie zgodze z zeratulem, gosc kupil w mango magiczna kule ;]

nic nie bedzie

na dzien dzisiejszy nic nie wiemy poza tym ze suteq ma kompa za 2tysie 4letniego, na ktorym gra w b4 na ultra.

Ultra czy nie, BF4 i tak gó.wno. Już lepiej w Soldier of Fortune pograć.

Albo River Ride. 

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

nic nie bedzie

na dzien dzisiejszy nic nie wiemy poza tym ze suteq ma kompa za 2tysie 4letniego, na ktorym gra w b4 na ultra.

Nie kłam, bo nigdzie nie pisałem, że gram na ultra. Ogarnij się w końcu i nie wkładaj mi w usta rzeczy, których nie napisałem/powiedziałem betonie.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Wiecie co jest zabawne a zarazem smutne?

Wyjdzie X1, Hamburgery beda sie nad konsola spuszczac bo telewizja bo skype bo bluray bo new generation bo reklamy w dashu informuja o promocji i X1 bedzie zbieral lepsze oceny niz PS4 jako konsola.

I co bedzie w nastepnej generacji?

Syf jaki serwuje nam X1 i poglebianie ogolnego Casual Gamingu.

Mowie wam, to jest ostatnia normalna generacja konsol.

Yoshida juz smutny ze odzew taki sobie co do PS4.

Dla mnie ostatnia normalna generacja to właśnie ta już odchodząca i to gdzieś tak do 2009/2010 roku kiedy to się zaczęły już te casualowe góvno, crapowate dlc za kupę kasy, odcinanie kuponów, przepustki sieciowe i wszystkie społecznościowe badziewia.

Nie ma co marudzić, po prostu przydługawa generacja , która długo sie rozkręcała,  źle nie jest z last of us i gta.. nadchodząca wygląda na sprawniejszą i korzystniejszą dla portfela, bez większych bólów przez pierwsze dwa lata, z ps+ i  sony WWS :D BTW  kobinowanie zaczęło się na pc;) 

robiąc tak ogromną grę w 40 osób rozwijąć autorski silnik nie da się uniknąć błędów.

spoko rób jednocześnie wersje na PC,PS3,Xbox w 40 osób. Co to za problem. 

Możesz to nazywać prowizorką ale Ci goście mieli pasję którą było widać w grach nie to co teraz.

zakładając że rzeczywiście 40osób, mierzy się zamiary na siły.. 

Sam chciałeś się bawić w listy. a średnia ocen mówi nam obiektywnie co z tego wyszło i jaki jest stan gatunku na platformie , 

Nom, wyszło jedynie , że jesteś, nie wiem nawet jak to nazwać nawet, który patrzy jedynie na posmarowane oceny obcych ludzi. Żal mi cie, w swej walce z blachami stałeś się nawet czymś gorszym niż tabelkowi masturbatorzy z benchmarków, używasz tego gnistwa nawet więcej. Omg, dla niego Bf3 jest lepszy w singlu niż większość FPS-ów bo ma wyższą ocenę na jakimś metacriticu xDDDDDD Bo ocena to ocena , nie ma co myśleć więcej xD

Ciekawe czy przypadkiem wczoraj podczas ocen killzone nie sugerowałeś się zbytnio średnia ocen:> zostawmy konsole i pc. pc-00-05 oraz 06-03  średnia pecetowych fps znacznie niższa, przełomowych brak. coś jest nie tak.

ohhh tabelki i demonstracje obracam przeciwko nim , własnie dlatego tak bardzo boli :D

Opublikowano

nic nie bedzie

Nie kłam, bo nigdzie nie pisałem, że gram na ultra. Ogarnij się w końcu i nie wkładaj mi w usta rzeczy, których nie napisałem/powiedziałem betonie.

Na 4 letenim kompie za 2 tyś. w ogóle uruchamiasz tą grę? Ja na rocznym sprzęcie za 5+ tyś. nie gram na ultra. Inna sprawa, że jeśli taki BF4, ma być swego rodzaju zajawką tego, co zaserwuje nam wchodząca generacja konsol, to ja dziękuję, postoję. Pogram w rpgi w Playstation. Zapewne jak zwykle kupię nową konsolę, gdy spełnią się trzy warunki:

1) okaże się, która jest mniej wadliwa/wyeliminują pierwsze, wadliwe partie, 

2) ma bardziej interesujące mnie gry i usługę sieciową, 

3) stanieje.

Opublikowano

robiąc tak ogromną grę w 40 osób rozwijąć autorski silnik nie da się uniknąć błędów.

spoko rób jednocześnie wersje na PC,PS3,Xbox w 40 osób. Co to za problem. 

Możesz to nazywać prowizorką ale Ci goście mieli pasję którą było widać w grach nie to co teraz.

zakładając że rzeczywiście 40osób, mierzy się zamiary na siły.. 

bylo 140 osób. Ale widząc jaka (pipi)nia jest w robocie odeszli :P

Stalkera 2 robiło już 40 stracenców, którzy pitneli do Vostok lub 4A

Opublikowano

Ja na rocznym sprzęcie za 5+ tyś. nie gram na ultra.

Sorry, ale o ile cała ta dyskusja jest po prostu świetna, to tutaj chyba poleciałeś ładnie albo kupiłeś sobie kompa z i3, GeForcem 4 i 160 GB RAM albo inną równie egzotyczną konfigurację.

Opublikowano

Może macbooka kupił.

Opublikowano

@Humulin

1. Komp nie ma 4 lat, tylko 3.

2. Chyba swojego kompa składałeś w Brazylii i tyle Ci wyszło za niego, albo jesteś drugim Mendrkiem co ma dwie lewe ręce jeśli chodzi o PC.

Jeszcze raz to napiszę: grałem w BF4 na ustawieniach High(czyli takie jak ma PS4), z lepszym AA niż na PS4 i w natywnym 1080p, ale w 30fps, a nie 60fps jak jest na PS4.

Może do betonów tym razem dobrze, no chyba, że lubią z siebie robić idiotów to spoko, nie wchodzę w drogę.

Opublikowano

komp za 5 tysięcy i nie może battlefielda na ultra puścić 

beka jest obecna

Opublikowano

rozumiem kłamać jak suteq by wyszło na jego, ale kłamać obniżajac mozliwosci swojego kompa? może samemu składał i nie podłączył czegos.

*rozumiem ale nie pochwalam

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Albo wziął go w zestawie z telewizorem za 4 koła. No nie wiem. Wiem natomiast, że na komputerze za 5k, to BF4 można odpalić bez problemu w rozdzielczościach 1440p i w górę, a nie bawić się w zjeżdżanie z ultra na high xD.

Opublikowano

Ja na rocznym sprzęcie za 5+ tyś. nie gram na ultra.

Sorry, ale o ile cała ta dyskusja jest po prostu świetna, to tutaj chyba poleciałeś ładnie albo kupiłeś sobie kompa z i3, GeForcem 4 i 160 GB RAM albo inną równie egzotyczną konfigurację.

I7, Radeon 2gb, 32gb ramu - przy włączonej rodzielczości nadpróbkowania na 200% oraz 4x MSAA gra klatkuje. Inna sprawa, że to nie komp pod gry, tylko do pracy.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

ciezko chyba zlozyc komputer do pracy za 5 tysi ktory by sobie zle radzil  z grami, i odwrotnie.

Opublikowano

Po co ci 32 gb ramu? Czy pracujesz nad projektem nowych rakiet NASA?

1200 zł wydane na ram, grubo.

nadpróbkowania na 200%

No to na 100%, czy na 200%? Człowieku, żeby używać tej opcji na 200%, to trzeba mieć komputer z kosmosu. Jak ustawie to na 200%, też mam 30 fpsów, ale to jest już taki bajer, że nie ma co tego włączać. Lepiej odpalić grę w 1440p, albo i wyżej - mniejsze obciążenie, a efekt podobny,

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Radeon 2GB, dużo mi to mówi. No ale sam przyznajesz, że kupujesz sprzęt do pracy, masz tam 32 GB RAM czyli o jakieś 16-20 GB za dużo, i7 to też ekstrawagancja bardziej aniżeli potrzeba jak na razie. Pewnie jeszcze jakiś duży SSD i obudowa ze złota. No sorry, ale argument jest z du,py.

Opublikowano

Radeon 2GB, dużo mi to mówi. No ale sam przyznajesz, że kupujesz sprzęt do pracy, masz tam 32 GB RAM czyli o jakieś 16-20 GB za dużo, i7 to też ekstrawagancja bardziej aniżeli potrzeba jak na razie. Pewnie jeszcze jakiś duży SSD i obudowa ze złota. No sorry, ale argument jest z du,py.

odpal 3ds max i wygładzanie z 32x to ci braknie tego 32gb ramu :]

Opublikowano

no (pipi)a, to tak jakby ktoś w temacie o samochodach napisał, że kupił Lambo za 200k zł, ale BMW jego szwagra za 30k zł jest szybsze, no więc BMW > Lambo

a na pytanie "to jakie Lamborghini kupiłeś"

"no takie do pracy"

Lamboghini_traktor.jpg

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

[...]

Jeszcze raz to napiszę: grałem w BF4 na ustawieniach High(czyli takie jak ma PS4), z lepszym AA niż na PS4 i w natywnym 1080p, ale w 30fps, a nie 60fps jak jest na PS4.

Może do betonów tym razem dobrze, no chyba, że lubią z siebie robić idiotów to spoko, nie wchodzę w drogę.

Ten twój screen z BF4, który tutaj wrzuciłeś wyglądał jak coś między wersją na PS3 a PS4 więc... no ;)
Opublikowano

Po dzisiejszym patchu podobno dział gorzej niż przed może tu jest przyczyna. :>. humlin podaj nazwę karty i szybciutko zdiagnozujemy.

Opublikowano

Konkretnie, to Radeon 7800, 

Wystarczy, że zjadę do 100% nadpróbkowania i obniżę MSAA - gra działa wtedy bez zarzutów. Ale nie o to w tym wszystkim tutaj chodzi. BF i tak był zainstalowany z ciekawości. Ciekawe jak poradzi sobie z trzecim wieśkiem.

Opublikowano

[...]

Ten twój screen z BF4, który tutaj wrzuciłeś wyglądał jak coś między wersją na PS3 a PS4 więc... no ;)

To najwyraźniej PS4 ma jakieś unikatowe ficzery i na PS4 są detale Ultra(zresztą chyba sam dev się wypowiadał, że dodali jakieś efekty, które są tylko na PS4), bo specjalnie przed wrzuceniem screena porównałem ze screenem z PS4 i na PS4 były żywsze kolory co było widać po trawie(u mnie wyglądała jak jakaś wyblakła).

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Wystarczy, że zjadę do 100% nadpróbkowania i obniżę MSAA - gra działa wtedy bez zarzutów. Ale nie o to w tym wszystkim tutaj chodzi. BF i tak był zainstalowany z ciekawości. Ciekawe jak poradzi sobie z trzecim wieśkiem.

Zdajesz sobie sprawę że na 200% titan nie daje rady wyciągnąć porządnego FPS-u a ty chcesz na 7800 ;D

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę że na 200% titan nie daje rady wyciągnąć porządnego FPS-u a ty chcesz na 7800 ;D

zaraz sie okaze, ze to jeszcze 7850 jak w xbox one i bedzie beka XD 720p #podsprzęt

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.