Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Prawda jest taka że developerzy mają nas w d...., kilka tysięcy graczy pobawi się w gif-y, pośmieje się z 20fps w jakimś momencie gry a kilka milionów nawet nie zobaczy tych spadków i będzie się cieszyć grą :).

Za czasów PS1/PS2 nikt nie zwracał na to uwagi, nie wiem czy to przyszło wraz z nadciągnięciem fali graczy pecetowych, którzy kupili konsole czy po prostu zaczęliśmy dostrzegać fakt, że DEVELOPERZY ŚMIEJĄ NAM SIĘ W TWARZ! :D

Trzeba mieć oczy w (pipi)e by nie zobaczyć spadkow do 15/10 fpsow.

Ader - kupując w dużych sklepach masz 10 dni na zwrot towaru, BF4 i Killzone sa mocno nextgenowe dla kogos kto ostatnie 7 lat przegral na obecnej generacji.

Opublikowano

Teścik:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,14963304,Wspominkowy_quiz_na_pozegnanie_generacji.html

Tylko bez googli zróbcie, jestem ciekaw wyników.

U mnie: 11/15

13/15 (poleglem na 2 pytaniach o Xszrota :P )

Remote-play uzywajac LTE

No to na uczelni gdzie mam wi-fi 50mb bede mial co robic :)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

13/15, oczywiście poległem na pytanie o Wii (była mniejsza wersja) i przeceniłem Sony w dawaniu darmoszki za awarię - myślałem że to były 3 gry a nie 2, co za zgredy.

Opublikowano

13/15, yebłem na pytanku o kolor żydboksa i sposobie na RROD ;p

Swoją drogą lekka niekompetencja tam jest. Chodzi o pytanie, w którym żadna odpowiedź nie jest prawdziwa, tj. nie wszystkie Wii posiadają kompatybilność wsteczną*. Trochę też niedokładne jest pytanie o sposób na RROD-a, bo konsole chyba do piekarnika się też wkładało.

Tak naprawdę to wszystkie modele "dużego" Wii posiadają wsteczną kompatybilność, w konsoli tylko są nieobecne sloty na memorkę i pada od GC, przez co fizycznie nie jesteśmy w stanie grać w gry z GC, ale wszystkie potrzebne komponenty w sercu konsoli są :P. Dopiero Wii Mini miało naprawdę i w pełni wyciętą wsteczną kompatybilność.

Opublikowano

robi wrażenie

Opublikowano

Prawda jest taka że developerzy mają nas w d...., kilka tysięcy graczy pobawi się w gif-y, pośmieje się z 20fps w jakimś momencie gry a kilka milionów nawet nie zobaczy tych spadków i będzie się cieszyć grą :).

Za czasów PS1/PS2 nikt nie zwracał na to uwagi, nie wiem czy to przyszło wraz z nadciągnięciem fali graczy pecetowych, którzy kupili konsole czy po prostu zaczęliśmy dostrzegać fakt, że DEVELOPERZY ŚMIEJĄ NAM SIĘ W TWARZ! :D

Ader - kupując w dużych sklepach masz 10 dni na zwrot towaru, BF4 i Killzone sa mocno nextgenowe dla kogos kto ostatnie 7 lat przegral na obecnej generacji.

10 dni na zwrot (bez podawania przyczyny) jest TYLKO w przypadku sprzedaży wysyłkowej (sklepy internetowe). Jak kupisz cokolwiek w sklepie gdzie sam poszedłeś, to możesz coś zwrócić o ile sprzedawca przewidział to w wewnętrznych regulacjach.

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano

wiem, ale większość Saturnow i MM zezwala na zwroty, pomimo tego, ze nie musza.

Opublikowano

robi wrażenie

nie wiem za co te plusy mu dajecie, ale chodziło mu o remote play.

Opublikowano

Teścik:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,14963304,Wspominkowy_quiz_na_pozegnanie_generacji.html

Tylko bez googli zróbcie, jestem ciekaw wyników.

U mnie: 11/15

13/15 (poleglem na 2 pytaniach o Xszrota :P )

Na których? Ja poległem na 3 i 6.

4 i 8 :P

Jak bylem w Sony Defense Force za dawnych lat to mialem beke jak xboty owijaly konsole w recznik :D, a na 3 wiedzialem bo mialem beke jak zrobili twin-stick shooter z halo ;).

robi wrażenie

Tez sie wlasnie zastanawialem o co cmon. Moze stunik i bluber szukali dowc,ipu a ze go nie znalezli to chcieli pokazac ze jednak go znalezli dajac plusa XD ?

A remote play jak najbardziej, jestem bardzo zaskoczony, spodziewalem sie uzywac tej opcji tylko w domu a tu sie okazuje ze na uczelni bede mogl sobie pykac w singla jakis mniej wymagajacych tytulow.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

farenhajty (pipi)a, jeszcze może w kelvinach niech podaja, dzikusy.

Opublikowano

ps4-bom-estimate.jpg

Oczywiście to są przepuszczenia, bo Sony za niektóre części może płacić jeszcze mniej.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

13/15. Padłem na pytaniu o ręcznik i Originals

Opublikowano

ja mialem 9/10, nie wiem co to xbox, wii, i psn.

Opublikowano

robi wrażenie

XD myślałem że to była ironia dla tych quizowcow.

Opublikowano

13/15, kolor xboxa oraz i o rrod - ale jak pamietam to owijalo sie go recznikami i na chwile do piekarnika xD 

Opublikowano

Od razu widać, że nie masz zielonego pojęcia ilu graczy casualowych jest na świecie, oni nawet nie wiedzą co to ilość klatek na sekundę. Twój płacz na nic się zda.

Po co developer ma się starać o stałe 60fps skoro sprzedaż gry będzie na takim samym pułapie? Po co ekipa od COD ma tworzyć nowy silnik skoro mogą na tym samym (lekko zmodyfikowanym) wydać ileś tam części swojej flagowej serii i zarobić na tym miliardy?

Temperaturka po 3h grania całkiem spoko a nawet bardzo spoko :)

UPDATE 3: Been playing for over 3 hours now, with the PS4 comfortable in my home theater cabinet in its flat position. The Playstation remains a little under the temperature it was when I was around 30 minutes in, which is around ~133ºF/56ºC. 

FLIR0245.jpg

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Nie chodzi o same problemy techniczne.Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy,nie ma póki co gry,ani na xbone ani na ps4 dla której warto kupić konsolę.Przynajmniej dla mnie.Killzone kilerem nie jest,zresztą FPS to nie jest gatunek gier,który lubię ogrywać na konsoli.Jak lineup się zwiększy i wyjdzie coś NOWEGO jak np.Deep Down i okaże się dobrą grą to rozważę zakup.Póki co kupno konsoli dla multiplatform dla mnie jest nieopłacalne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.