Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ta recenzja Polygonu potwierdza to, co w sumie już wiedziałem. Czyli jeśli na tę chwilę nie oglądam TV, nie mam miejsca na zabawę Kinectem, nie obchodzą mnie aplikacje ani sterowanie głosem, sama konsola jako taka nie ma w zasadzie żadnych zalet w stosunku do PS4 (poza tytułami startowymi). Jest droższa i słabsza.

Ok,gdybym mieszkał w Ameryce Północnej, miał przestronny salon, kablówkę i wypożyczał filmy online, wówczas bardzo poważnie zastanawiałbym się nad zakupem, ale tak...

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 764,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

obsługa głosowa XO

Xbox go to IE - a tam reklama PS4 :teehee: Jako bajer fajna sprawa, ale dłuższe użytkowanie to katorga. Ciekawe jak działa to w PS4.

Opublikowano

btw Quantum Break potwierdzone na VGX :3

YES! Oby Remedy nie zyebało tej gry.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Naszła mnie taka myśl, jest impreza gracie na x1 z kumplem we 2 na padach, a w pokoju jest głośno i inni koledzy krzyczą "xbox go home" , "xbox go TV" , "Xbox go IE" , ciekawe jak konsola sie zachowa? Czy nie bedzie pzeszkadzała i zatrzymywała gry, wyścigu np w Forzie tym co maja pady w reku. Co o tym sadzicie ?

Opublikowano

Porównanie FM ze screenów z YT w 360p   :thumbsup:

no ale ok czarne okna na Pradze poprawili na właściwe, na ostatnim porównaniu lepszy murek i oświetlenie,  nieźle T10   :)  Jedynie pierwsza kamieniczka prezentuje się gorzej na środkowych fotach +  cienie na pierwszych. Reszta kwestia nasycenie kontrastu/koloru w obu filmikach i ich jakość.

bauahahahah, fani Xboxa tak się śmieją z sonoklapków, a o takim xbocie jak Daddy to nikt nigdy z was nic nie mówi ;/

btw Quantum Break potwierdzone na VGX :3

No jak być zdrajcą we własnym obozie? Niepoważny jesteś?

Opublikowano

Naszła mnie taka myśl, jest impreza gracie na x1 z kumplem we 2 na padach, a w pokoju jest głośno i inni koledzy krzyczą "xbox go home" , "xbox go TV" , "Xbox go IE" , ciekawe jak konsola sie zachowa? Czy nie bedzie pzeszkadzała i zatrzymywała gry, wyścigu np w Forzie tym co maja pady w reku. Co o tym sadzicie ?

Wystarczy nie mieć kumpli debili? Poza tym trzeba być chyba zalogowanym użytkownikiem żeby sterować głosem.

Opublikowano

bez żadnego powiadomienia przełącza na inną appke

Opublikowano

Remedy umiało zrobić jedynie MP 1 i 2. Anal Wake to niezła kupa gameplayowa.

Opublikowano

Anal Wake > max payne

Opublikowano

Alan Wake to najlepsza gra na X360.

Opublikowano

Nie sądzę. Gearsy 2 to majstersztyk i szczytowy moment serii.

Tak na serio to smutne mamy czasy konsolowe,gdzie różnorodność została zastąpiona niekończącym się zalewem wtórnych strzelanek.

Opublikowano

gears of war 1 > dowolne uncharted

Opublikowano

uwaga kolejny hejt na CODa

zobaczcie filmik (chyba z pc) - dużo roślinności i krzaków, niby fajnie... ale wszystko jakieś statyczne, prawie nic sie nie rusza, a przy czołganiu liście przenikają przez kamere zamiast sie odchylać

a tutaj AC4 też na pc, gra z otwartym światem a nie z mikro zamkniętymi lokacjami i co widzimy? też dużo zieleni, ale zobaczcie jak każdy listek powiewa na wietrze i jak wszystko sie ugina gdy postać czegoś dotyka (zwłaszcza większe liście ładnie sie wyginają)

http://www.youtube.com/watch?v=1f-B8_rrJu4v

cod = porażka

Opublikowano

Juz nie pjerdol Daddy, roznica jest widoczna golym okien mimo tragicznego zrodla. No ale pewnie dzieki temu jest stale 60klatek i 1080p.

no jak sonybociarnia daje porównanie z dupy a w łykacie wszystkie takie bzdury jak z GPU mocniejszym o 50%.... 

nowy build vs e3

f5-compare1qsq76.jpgf5-compare3cdonz.jpg

f5-compare4ngo8a.jpg

f5-compare2xprxv.jpg

f5-compare5amr5o.jpg

f5-compare61urjs.jpg

Znowu beka z figaro któremu nie wyszło  :) 

Gra wygląda lepiej i to dużo.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Dobra yano, napisz jeszcze, ze 2+2 to 4 i rozchodzimy sie do domow.

Opublikowano

Nie sądzę. Gearsy 2 to majstersztyk i szczytowy moment serii.

gears of war 1 > dowolne uncharted

Dla każdego jest inaczej. W drugie Gearsy pograłem 2h i się zawiodłem, o wiele wyżej właśnie stawiam AW. O serii Uncharted nawet nie wspominam, bo jak dla mnie to zostawia daleko w tyle xboxowe GoW.

@Daddy

Tu i tu wygląda średnio.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Dzis troszke pogralem na PS4

PS4 = Masterpiece

DS4 = Master Piece > pad od X360

Killzone = przepiękny

CoD Ghost - fajnie wyglada, niebo a ziemia jesli porownamy PS3 a PS4

Resogun - fajne

DriveClub - swietny model jazdy wymagajace Arcade duzo lepiej niz NFS

Knack - wtf, dla dzieci

AC IV - fajnie wyglada.

Fifa 14 - te detale!

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Fascynujące są te porównania screenów.

Btw. co robi RARE w M$ ? Ostatnia ich dobra gra to był ten banjo co się budowało pojazdy i teraz jakoś cicho jeśli chodzi o studio,które budowało dawno temu potęge nintendo.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Akurat Alan wake niszczył genialnym klimatem. Gameplay niestety mocno nuzyl po pewnym czasie. Zero jakiegokolwiek urozmaicenia. Co nie Mienia faktu, ze i tak gra jest bardzo dobra, ale do gyrosow nie ma nawet startu

Opublikowano

Alan Wake na pokazach czterordzeniowych procków Intela w 2006 był zapowiadany jako gra z otwartą struktórą świata i bardzo interaktywnym środowiskiem. Na jednym z pokazów( również Intelowskich), zaprezentowano zaawansowaną fizykę świata przy użyciu tornada. Co się stało, że wyszła z tego taka kupa, jaką gra była, to ja nie mam pojęcia. Gameplay w tej grze to dno, z jednej z najlepiej zapowiadających sie gier na początku tej generacji zrobili kolejnego liniowego szuterka. Bardzo słabego zresztą.

Opublikowano

Xbox One mimo prawie 2 razy większej obudowy i większego wiatraka grzeje się bardziej podczas grania i jest głośniejszy od PS4 :teehee:

Digital Foundry also did a temperature test for Xbox One just like they did for PlayStation 4. This test really came as a surprise since the Xbox One produced more heat, despite having a bigger cooler and a more spacious design. The console produces less heat in idle mode and while playing a blu-ray movie but once we start gaming and multitasking, the temperature can shoot up far more than what we get on PlayStation 4. Gaming and multitasking leads to 45 Celsius(113 Fahrenheit) temperature on PlayStation 4, similar activity on Xbox One can bump the temperature up to 49 Celsius(120 Fahrenheit). 
Opublikowano

Na święta kupiłem sobie: Wind Wakera, Super Mario 3D World, A Link Between Worlds, Luigi's Mansion 2 oraz nowego Phoenixa. Czy z takim zestawem powinno mnie obchodzić Playstation 4?

Opublikowano

Trochę to dziwne skoro całe zasilanie mają na zewnątrz :) a co do wiatraka to już pisałem że nie można porównywać konstrukcji wiatraczka Sony do tego z X to zupełnie inna bajka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.