Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Figaro idź z tymi gierkami dla dzieci, niemęskie są :confused:.

Jak kiedyś będziesz miał może dzieci to się zainteresujesz kupnem ;)

Do tego trzeba mieć dziewczynę/żonę, odpada.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie wylewałem. BF4 na ultra w 1080p robi te wszystkie gry z next-genów na miękko i nie ma co do tego wątpliwości, ale gra to zepsuty pasztet więc kogo to obchodzi że wygląda ładnie.

Opublikowano

Sorry, ale biały Xbox One + pad > czarna PS4 ;)

czarna ps4+pad>biały xbox one

Opublikowano

Figaro idź z tymi gierkami dla dzieci, niemęskie są :confused:.

Jak kiedyś będziesz miał może dzieci to się zainteresujesz kupnem ;)

Do tego trzeba mieć dziewczynę/żonę, odpada.

Czyli przechodzisz ten okres,że wszystkie są złe i lecą na kasę :D Spoko przejdzie :D

Edytowane przez pop

Opublikowano
Czyli przechodzisz ten okres,że wszystkie są złe i lecą na kasę :D Spoko przejdzie :D

jestem pewien że nadejdzie ta chwila gdy zrozumiesz, że raven sobie żartuje

Opublikowano

Jeśli chodzi o Raventa to powód może być inny :D

Opublikowano

jestem pewien że nadejdzie ta chwila gdy zrozumiesz, że raven sobie żartuje

Tak samo jak ty? pisząc w co drugim swoim poście o bólu dupy Xbociarni?

Opublikowano

Dokładnie, trafiłeś w dziesiątkę ;/. A teraz proszę mnie już więcej nie dołować i wracamy do tematu, czyli którą konsolę next-gen warto wybrać i dlaczego żadną.

Opublikowano

czemu nie gnoisz Shadow Fall za to że mamili miesiącami 60fpsami? Bo jak się okazuje to gra ma 60fps... czasami.

dlatego bo nie mam miernika FPS w oczach i wali mnie czy ma 30 czy 60 czy tym bardziej 45

jak są spadki grubo poniżej 30 fps to jest wtedy widoczne i wkurzające, ale jak jest powyżej 30 to mi to wiele nie robi. podobno metal gear rising chodzi w 60fps, i może rzeczywiście widać jakąś tam różnice w płynności względem innych gier ale jak w niego grałem to był dla mnie najmniejszy detal na jaki miał bym zwracac uwage, do normalnej zabawy wole żeby było fajne oświetlenie przykładowo a nie jakieś fpsy z kosmosu

ja wiem że są ludzie którzy pieprzą że widzą różnice między 45 a 49 fps, ale to jest zwykle pieprzenie

pozatym nie powinieneś sie wychylać w tej sprawie bo XO wcale nie ma 60fps w standardzie, a wręcz przeciwnie, wyjątki mają 60fps

Ktoś naprawdę sądzi , że kolejne części będą w 60 albo betownowych 30 ? Już to widzę za 3 lata. Jak na dłoni widać, że będzie powtórka z rozgrywki. Może nie tak tragiczna jak na PS3 ale będzie. XO to już w ogóle. 

nie oceniaj tego po pierwszych grach na daną konsole, zawsze pierwsze gry wyglądają znacznie słabiej niż późniejsze, napewno za 2-3 lata twórcy wyciągną jeszcze lepszą grafike z dobrym frameratem, pewnie za 7-8 lat rzeczywiście oczekiwania co do grafiki będą tak duże a konsole tak stare że czanie sie ostre przycinanie FPSów, ale akurat za 2-3 lata gdy konsole rozwiną skrzydła nie powinno być tak źle jak ci sie wydaje

Opublikowano

z takim zapasem mocy konsol to raczej będzie odwrotnie.

Jeżeli taki Killzone jest tytulem startowym, to nie wyobrażam sobie co dostaniemy za 4 lata.

Ale jakim zapasem mocy? To, że twórcy gier będą z czasem wypuszczą ładniejsze gry niż Killzone to nic dziwnego, w końcu mają zamknięty system, ale pamiętaj, że SONY oddało do sklepów konsole za 399$ na której JUŻ zarabia. Czy za 3-4 lata wszystkie gry będą śmigać w 1080p, min. 30 k/s i jakości grafiki 2-3 razy lepszej niż w K:SF (analogicznie do tego co wyszło na start PS3 a jakie gry mieliśmy po 3-4 latach) ? Zakład, że nie?

Gwoli ścisłości, po odliczeniu wszystkiego traci 18 dolców, za goły zestaw. 

A co do gier na konsole, niech będzie.

Opublikowano

Dokładnie, trafiłeś w dziesiątkę ;/. A teraz proszę mnie już więcej nie dołować i wracamy do tematu, czyli którą konsolę next-gen warto wybrać i dlaczego żadną.

Czyli miałem rację :D Doła też miałem nie raz, ale przechodziło po 2 miesiącach szczególnie chodząc często na imprezy :)

Opublikowano

czemu nie gnoisz Shadow Fall za to że mamili miesiącami 60fpsami? Bo jak się okazuje to gra ma 60fps... czasami.

dlatego bo nie mam miernika FPS w oczach i wali mnie czy ma 30 czy 60 czy tym bardziej 45

jak są spadki grubo poniżej 30 fps to jest wtedy widoczne i wkurzające, ale jak jest powyżej 30 to mi to wiele nie robi. podobno metal gear rising chodzi w 60fps, i może rzeczywiście widać jakąś tam różnice w płynności względem innych gier ale jak w niego grałem to był dla mnie najmniejszy detal na jaki miał bym zwracac uwage, do normalnej zabawy wole żeby było fajne oświetlenie przykładowo a nie jakieś fpsy z kosmosu

ja wiem że są ludzie którzy pieprzą że widzą różnice między 45 a 49 fps, ale to jest zwykle pieprzenie

pozatym nie powinieneś sie wychylać w tej sprawie bo XO wcale nie ma 60fps w standardzie, a wręcz przeciwnie, wyjątki mają 60fps

tatum_channing_laughing_hysterically-150

Opublikowano

od patrzenie na gry N można cukrzycy dostać takie to wszystko cukierkowe :P

A dzieci od małego bedą poznwac co dobre. Gears of War, Diablo, Messiah i tak dalej

Opublikowano

Dla wszystkich desperatow chcialbym przypomnien ze 360 na start nie miala HDMI I WiFi, dash zmienil sie 3 razy a na starcie bylo Kameo, Most Wanted I Quake 4 lol. A pozniej dostalismy Gearsy, Oblivion juz nie wspomne o dalszych multiplatformach I Mesjaszu :D

Konsole maja cykl zycia 5-8 lat a wiec to co teraz widzimy to NIC. Jak was tak bardzo boli to pewien pan z Micro juz mial dla was przekaz - STICK TO TRISIKSTI

Opublikowano

od patrzenie na gry N można cukrzycy dostać takie to wszystko cukierkowe :P

A dzieci od małego bedą poznwac co dobre. Gears of War, Diablo, Messiah i tak dalej

Mówisz o tym symulatorze anioła sprzed.. 13 lat ? Hardkor xD

@down : 73 > 60. Ale i tak bida.

Ryse to rywal dla Knacka.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Trochę beka z Nintendo, nie interesuje nikogo nawet kiedy X i PS robią pod siebie. Beka z wyśmiewania kogoś, kiedy pisze, że to gry dla dzieci. "Ooo, a ty taki męski jesteś!" No jestem (pipi)a, dobranocki też pewnie do dzisiaj oglądacie. Czy nie? Z dobranockek można wyrosnąć? Jeśli dla dziewczyn granie na kąsoli jest dziecinne, to co myślą o facecie popier.dalającym królewną w różowej spódniczce po różowej planszy w Mario?

Opublikowano

A ch.uj mje to boli xd

Opublikowano

Trochę beka z Nintendo, nie interesuje nikogo nawet kiedy X i PS robią pod siebie. Beka z wyśmiewania kogoś, kiedy pisze, że to gry dla dzieci. "Ooo, a ty taki męski jesteś!" No jestem (pipi)a, dobranocki też pewnie do dzisiaj oglądacie. Czy nie? Z dobranockek można wyrosnąć? Jeśli dla dziewczyn granie na kąsoli jest dziecinne, to co myślą o facecie popier.dalającym królewną w różowej spódniczce po różowej planszy w Mario?

kolesie którzy nie potrafią zagrać w grę bo popjerdalasz królewną w sukienczce mają problemy ze swoją męskością i prawdopodobnym małym członkiem. beka z was, pewnie w pociągu gralibyście tylko w god of wara

ps. fakt - w mario grają głównie dorośli

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale ten strój kota to już przegięcie pały w obie strony,staram się być wyrozumiały ale ... o czym oni myśleli ????

Opublikowano

kolesie którzy nie potrafią zagrać w grę bo popjerdalasz królewną w sukienczce mają problemy ze swoją męskością i prawdopodobnym małym członkiem. beka z was, pewnie w pociągu gralibyście tylko w god of wara

ps. fakt - w mario grają głównie dorośli

Przestań Figaro, kolesie grający na Nintendo mają problem z miałkim charakterem, ewentualnie dziecinnieją na starość. Jak to było? Kocyk, gorąca czekolada, papcie i Mario na święta?

Opublikowano

to jak nazwać ludzi, którzy niszczą locustów na 1000 kawałków i nie potrafią zagrać w grę, gdzie nie ma spluwy?

mnie wali jak to mario wygląda w stroju kota, ważne że dobrze się gra ;-)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Tak jak ten trailer Mario wygląda fajnie i pokazuje chociażby to, że twórcy zadbali o zróżnicowanie lokacji, a nawet postaci i ich zdolności, tak nie mam równocześnie ochoty w to zagrać w wolnym czasie.

Z innej beczki zabawnie trochę, bo ostatnio często ktoś pisze xboty to, xboty tamto, a tutaj na forum nie wiem ile osób kupujących jedną konsole celuje jeszcze w One.

Opublikowano

Dużo ludzi ma problem z oceną Mario bo z jednej strony są wybuchy, ale nie ma krwi.

Opublikowano

taki god of war3 cały czas chodził w przedziale 35-60fps i niech ktoś zacytuje mi tu jakiś post, że ktoś z grających kiedykolwiek tu narzekał na framerate, że mu gra tnie?

ja wiele razy pisałem - ta generacja jeśli chodzi o framerate będzie identyczna jak poprzednia bo nie o moc sprzętu tu się rozchodzi tylko o chęci developera, dead line'y, kasę i fakt, że w dzisiejszych czasach liczy się głównie grafa, a betonowe 60fps prócz tragicznych problemów z optymalizacją nie przeniesie się na sprzedaż i fapować nad nim będzie się sto ludzi z neta czytających analizy digital foundry. Jak wielokrotnie wspominałem betowe 60fps było już możliwe na psx, a 1080p na ps3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.