Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Figaro idź z tymi gierkami dla dzieci, niemęskie są :confused:.

Jak kiedyś będziesz miał może dzieci to się zainteresujesz kupnem ;)

Do tego trzeba mieć dziewczynę/żonę, odpada.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 793,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie wylewałem. BF4 na ultra w 1080p robi te wszystkie gry z next-genów na miękko i nie ma co do tego wątpliwości, ale gra to zepsuty pasztet więc kogo to obchodzi że wygląda ładnie.

Opublikowano

Sorry, ale biały Xbox One + pad > czarna PS4 ;)

czarna ps4+pad>biały xbox one

Opublikowano

Figaro idź z tymi gierkami dla dzieci, niemęskie są :confused:.

Jak kiedyś będziesz miał może dzieci to się zainteresujesz kupnem ;)

Do tego trzeba mieć dziewczynę/żonę, odpada.

Czyli przechodzisz ten okres,że wszystkie są złe i lecą na kasę :D Spoko przejdzie :D

Edytowane przez pop

Opublikowano
Czyli przechodzisz ten okres,że wszystkie są złe i lecą na kasę :D Spoko przejdzie :D

jestem pewien że nadejdzie ta chwila gdy zrozumiesz, że raven sobie żartuje

Opublikowano

Jeśli chodzi o Raventa to powód może być inny :D

Opublikowano

jestem pewien że nadejdzie ta chwila gdy zrozumiesz, że raven sobie żartuje

Tak samo jak ty? pisząc w co drugim swoim poście o bólu dupy Xbociarni?

Opublikowano

Dokładnie, trafiłeś w dziesiątkę ;/. A teraz proszę mnie już więcej nie dołować i wracamy do tematu, czyli którą konsolę next-gen warto wybrać i dlaczego żadną.

Opublikowano

czemu nie gnoisz Shadow Fall za to że mamili miesiącami 60fpsami? Bo jak się okazuje to gra ma 60fps... czasami.

dlatego bo nie mam miernika FPS w oczach i wali mnie czy ma 30 czy 60 czy tym bardziej 45

jak są spadki grubo poniżej 30 fps to jest wtedy widoczne i wkurzające, ale jak jest powyżej 30 to mi to wiele nie robi. podobno metal gear rising chodzi w 60fps, i może rzeczywiście widać jakąś tam różnice w płynności względem innych gier ale jak w niego grałem to był dla mnie najmniejszy detal na jaki miał bym zwracac uwage, do normalnej zabawy wole żeby było fajne oświetlenie przykładowo a nie jakieś fpsy z kosmosu

ja wiem że są ludzie którzy pieprzą że widzą różnice między 45 a 49 fps, ale to jest zwykle pieprzenie

pozatym nie powinieneś sie wychylać w tej sprawie bo XO wcale nie ma 60fps w standardzie, a wręcz przeciwnie, wyjątki mają 60fps

Ktoś naprawdę sądzi , że kolejne części będą w 60 albo betownowych 30 ? Już to widzę za 3 lata. Jak na dłoni widać, że będzie powtórka z rozgrywki. Może nie tak tragiczna jak na PS3 ale będzie. XO to już w ogóle. 

nie oceniaj tego po pierwszych grach na daną konsole, zawsze pierwsze gry wyglądają znacznie słabiej niż późniejsze, napewno za 2-3 lata twórcy wyciągną jeszcze lepszą grafike z dobrym frameratem, pewnie za 7-8 lat rzeczywiście oczekiwania co do grafiki będą tak duże a konsole tak stare że czanie sie ostre przycinanie FPSów, ale akurat za 2-3 lata gdy konsole rozwiną skrzydła nie powinno być tak źle jak ci sie wydaje

Opublikowano

z takim zapasem mocy konsol to raczej będzie odwrotnie.

Jeżeli taki Killzone jest tytulem startowym, to nie wyobrażam sobie co dostaniemy za 4 lata.

Ale jakim zapasem mocy? To, że twórcy gier będą z czasem wypuszczą ładniejsze gry niż Killzone to nic dziwnego, w końcu mają zamknięty system, ale pamiętaj, że SONY oddało do sklepów konsole za 399$ na której JUŻ zarabia. Czy za 3-4 lata wszystkie gry będą śmigać w 1080p, min. 30 k/s i jakości grafiki 2-3 razy lepszej niż w K:SF (analogicznie do tego co wyszło na start PS3 a jakie gry mieliśmy po 3-4 latach) ? Zakład, że nie?

Gwoli ścisłości, po odliczeniu wszystkiego traci 18 dolców, za goły zestaw. 

A co do gier na konsole, niech będzie.

Opublikowano

Dokładnie, trafiłeś w dziesiątkę ;/. A teraz proszę mnie już więcej nie dołować i wracamy do tematu, czyli którą konsolę next-gen warto wybrać i dlaczego żadną.

Czyli miałem rację :D Doła też miałem nie raz, ale przechodziło po 2 miesiącach szczególnie chodząc często na imprezy :)

Opublikowano

czemu nie gnoisz Shadow Fall za to że mamili miesiącami 60fpsami? Bo jak się okazuje to gra ma 60fps... czasami.

dlatego bo nie mam miernika FPS w oczach i wali mnie czy ma 30 czy 60 czy tym bardziej 45

jak są spadki grubo poniżej 30 fps to jest wtedy widoczne i wkurzające, ale jak jest powyżej 30 to mi to wiele nie robi. podobno metal gear rising chodzi w 60fps, i może rzeczywiście widać jakąś tam różnice w płynności względem innych gier ale jak w niego grałem to był dla mnie najmniejszy detal na jaki miał bym zwracac uwage, do normalnej zabawy wole żeby było fajne oświetlenie przykładowo a nie jakieś fpsy z kosmosu

ja wiem że są ludzie którzy pieprzą że widzą różnice między 45 a 49 fps, ale to jest zwykle pieprzenie

pozatym nie powinieneś sie wychylać w tej sprawie bo XO wcale nie ma 60fps w standardzie, a wręcz przeciwnie, wyjątki mają 60fps

tatum_channing_laughing_hysterically-150

Opublikowano

od patrzenie na gry N można cukrzycy dostać takie to wszystko cukierkowe :P

A dzieci od małego bedą poznwac co dobre. Gears of War, Diablo, Messiah i tak dalej

Opublikowano

Dla wszystkich desperatow chcialbym przypomnien ze 360 na start nie miala HDMI I WiFi, dash zmienil sie 3 razy a na starcie bylo Kameo, Most Wanted I Quake 4 lol. A pozniej dostalismy Gearsy, Oblivion juz nie wspomne o dalszych multiplatformach I Mesjaszu :D

Konsole maja cykl zycia 5-8 lat a wiec to co teraz widzimy to NIC. Jak was tak bardzo boli to pewien pan z Micro juz mial dla was przekaz - STICK TO TRISIKSTI

Opublikowano

od patrzenie na gry N można cukrzycy dostać takie to wszystko cukierkowe :P

A dzieci od małego bedą poznwac co dobre. Gears of War, Diablo, Messiah i tak dalej

Mówisz o tym symulatorze anioła sprzed.. 13 lat ? Hardkor xD

@down : 73 > 60. Ale i tak bida.

Ryse to rywal dla Knacka.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Trochę beka z Nintendo, nie interesuje nikogo nawet kiedy X i PS robią pod siebie. Beka z wyśmiewania kogoś, kiedy pisze, że to gry dla dzieci. "Ooo, a ty taki męski jesteś!" No jestem (pipi)a, dobranocki też pewnie do dzisiaj oglądacie. Czy nie? Z dobranockek można wyrosnąć? Jeśli dla dziewczyn granie na kąsoli jest dziecinne, to co myślą o facecie popier.dalającym królewną w różowej spódniczce po różowej planszy w Mario?

Opublikowano

A ch.uj mje to boli xd

Opublikowano

Trochę beka z Nintendo, nie interesuje nikogo nawet kiedy X i PS robią pod siebie. Beka z wyśmiewania kogoś, kiedy pisze, że to gry dla dzieci. "Ooo, a ty taki męski jesteś!" No jestem (pipi)a, dobranocki też pewnie do dzisiaj oglądacie. Czy nie? Z dobranockek można wyrosnąć? Jeśli dla dziewczyn granie na kąsoli jest dziecinne, to co myślą o facecie popier.dalającym królewną w różowej spódniczce po różowej planszy w Mario?

kolesie którzy nie potrafią zagrać w grę bo popjerdalasz królewną w sukienczce mają problemy ze swoją męskością i prawdopodobnym małym członkiem. beka z was, pewnie w pociągu gralibyście tylko w god of wara

ps. fakt - w mario grają głównie dorośli

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale ten strój kota to już przegięcie pały w obie strony,staram się być wyrozumiały ale ... o czym oni myśleli ????

Opublikowano

kolesie którzy nie potrafią zagrać w grę bo popjerdalasz królewną w sukienczce mają problemy ze swoją męskością i prawdopodobnym małym członkiem. beka z was, pewnie w pociągu gralibyście tylko w god of wara

ps. fakt - w mario grają głównie dorośli

Przestań Figaro, kolesie grający na Nintendo mają problem z miałkim charakterem, ewentualnie dziecinnieją na starość. Jak to było? Kocyk, gorąca czekolada, papcie i Mario na święta?

Opublikowano

to jak nazwać ludzi, którzy niszczą locustów na 1000 kawałków i nie potrafią zagrać w grę, gdzie nie ma spluwy?

mnie wali jak to mario wygląda w stroju kota, ważne że dobrze się gra ;-)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Tak jak ten trailer Mario wygląda fajnie i pokazuje chociażby to, że twórcy zadbali o zróżnicowanie lokacji, a nawet postaci i ich zdolności, tak nie mam równocześnie ochoty w to zagrać w wolnym czasie.

Z innej beczki zabawnie trochę, bo ostatnio często ktoś pisze xboty to, xboty tamto, a tutaj na forum nie wiem ile osób kupujących jedną konsole celuje jeszcze w One.

Opublikowano

Dużo ludzi ma problem z oceną Mario bo z jednej strony są wybuchy, ale nie ma krwi.

Opublikowano

taki god of war3 cały czas chodził w przedziale 35-60fps i niech ktoś zacytuje mi tu jakiś post, że ktoś z grających kiedykolwiek tu narzekał na framerate, że mu gra tnie?

ja wiele razy pisałem - ta generacja jeśli chodzi o framerate będzie identyczna jak poprzednia bo nie o moc sprzętu tu się rozchodzi tylko o chęci developera, dead line'y, kasę i fakt, że w dzisiejszych czasach liczy się głównie grafa, a betonowe 60fps prócz tragicznych problemów z optymalizacją nie przeniesie się na sprzedaż i fapować nad nim będzie się sto ludzi z neta czytających analizy digital foundry. Jak wielokrotnie wspominałem betowe 60fps było już możliwe na psx, a 1080p na ps3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.