Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Raczej oczywiste, że tylko wydawca ma takie pomysły.

Edytowane przez MYSZa7

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Absolutnie nie zgadzam się. Forza 5 to nextgen w (pipi)!

Dajcie spokój z tą walką na kotlety.

Uncharted 2 jest świetne (nie licząc zagadek dla debili i ostatniej walki), Nathan może być , tekturowe laski do pieca. Gra jest dokładnie tym czym miała być, trudno jej zarzucić, że nie spełniła oczekiwań, że obiecano za dużo, a że fanem jedynki nie jestem, to tym bardziej podziw dla ND za rozwalenie mnie kontynuacją. Stawiam ją wyżej niż przehajpowane TLOU (tutaj akurat można się było więcej spodziewać i pod kilkoma względami czułem spory zawód) i na równi z ich CTR.

edit.

Mamy bardzo podobną sytuację do niedocenionego:

<ruda z mieczem>

Akurat HS w swoim czasie był gierką mocno przecenianą, na całe szczęście im dalej od jej premiery, tym więcej opamiętania w komentarzach na temat tego tytułu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

W gry takie jak TLOU gra się zupełnie inaczej niż w "wesołe przygodówki". Dla mnie jako fana uniwersum The Walking Dead, czy filmu "28 dni Później" growym orgazmem było:

samodzielne wzięcie udziału w panicznej ucieczce ze świeżo zainfekowanej metropolii, co w przypadku wyż. wspomnianych tytułów, nie uświadczyliśmy z powodu wybudzenia się głównego bohatera ze śpiączki post factum.

- kierowanie się głównie słuchem oraz cierpliwością w przemykaniu pod nosem przeciwników i zważając by nie zaalarmować ich o naszej obecności (ostrza w gardło i łuk etc.) 

- oszczędzanie ammo przez 99% czasu gry.

- czy wiarygodna psychologia postaci + poważna rozkmina nad kondycją i sensem człowieczeństwa dzięki wydarzeniu z ostatnich godzin

Ale umówmy się takie wrażenia zapewnia nam tylko potraktowanie gry z należytym szacunkiem, czyli:

- nocna pora

- zgaszone światło

- dobre audio

- poziom hard

- wyłączone wskazówki i ułatwiacze

HC Nerd Style. Jakiekolwiek inne podejście do tego tytułu jak np. do serii Uncharted, czy GTA V, to pomyłka. 

Podobnej szkoły gry (Immersja z uniwersum!wymaga zresztą BioShock 1, czy Deus Ex. Bez tego zwykle rodzą się zawody w stylu: "O rany jaka ta gra łatwa", "Nie wiem gdzie tam było jakieś napięcie" itp.

E: No fakt HS dostało w dupe z czasem, tym niemniej nikt tam na wspomniane przeze mnie elementy specjalnie nie narzekał. Prócz czasu gry na poziomie Ryse rzecz jasna.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Forza 5 ma średnią 82 na mc. Niby mniej niż poprzednie częśći ALE... biorąc pod uwagę to, jak okrojona w temacie zawartości (200 aut i 14 tras) i funkcji wcześniej obecnych (tutaj trochę szczegółów), praktycznie brak rozwoju.. a także straszne zacofanie od strony technicznej ocena i tak wydaje się trochę nie na miejscu.

Ocena użytkowników na mc to 4,9.

Może ktoś pomyśli, ze hejtuję FM5.. i ma rację. Należy się to tej grze. Do tej pory Gran Turismo dostawało się za brak rozwoju i archaicznosć (i słusznie, chociaż GT5 to był ogromny krok naprzód względem GT4.. ale też masa niedoróbek na premierę i sporo braków. GT6 wydaje się naprawiać wiele błędów GT5).

Xboty nazywają GT6 jako GT5,5.. ale w takim razie czym jest FM5? FM2,5 HD?

Z tymi mikropłatnościami w Forzie 5 to chyba ludzie wolbrzymiają problem... sam o tym czytałem i łapałem się za głowę, ale ludzie w temacie o grze na gafie mówią że można spokojnie grać bez tego. Jeden mówił że szybko sobie zarobił na Ariela Atoma i generalnie nie wie co robić z kredytami. Może te najlepsze fury wymagają grindowania czy coś, ale jestem pewien że spokojnie można zaliczać zawody bez płacenia, to byłoby niedorzeczne - płacisz za grę 60$ i nie możesz jej skończyć?

Bardziej mnie boli to

So, people seem to be happy/thrilled with the audio-visual and physics in the game. And I've got to say I'm still tempted by the increase in layers in the livery editor.

BUT

Decimated car and track count, and the whole 'built from the ground up' talk is nothing but PR hot air.

No Public lobbies

No Clubs

No gifting of cars or paints (say goodbye to collabs)

Free Play has been stripped.

No Auction House or Storefront.

Tuning has been dumbed down to an extent ( engine and drive swaps )

No community leaderboards. ( offset somewhat by rivals leaderboards )

No affinity for car parts. ( WTF )

Intrusive monetizing offers which are eight times more expensive than FM4.

Whoever made these decisions about gameplay mechanics, let alone content, has a lot to answer for IMO. They have cut the community off at the knees.

So, people seem to be happy/thrilled with the audio-visual and physics in the game. And I've got to say I'm still tempted by the increase in layers in the livery editor..

Na mikropłatności wpłynął MS ale na to chyba już nie? Co prawda online w FM mam gdzieś ale wku.rwia mnie takie podejście Turn 10. Wkur.wiają mnie ceny dodatków. Ostatnio wrzucili trailer z LaFerrari i nim reklamowali grę - szkoda że furka będzie dopiero w DLC. Turn 10 ma ode mnie karnego kutasa za to co robią ostatnio. Jeśli będę miał XONE to Forzę 5 kupię dopiero jak naprawdę stanieje albo jak wyjdzie wersja z całym DLC. Mam nadzieję że Forza 6 nie będzie tak okrojona i wykorzystają całą moc która siedzi w konsoli. Lepsza grafika i więcej contentu, przynajmniej tyle co w FM4. I oczekuje też nocy i deszczu - nie muszą być zmienne warunki atmosferyczne. Jeśli w szóstej części nadal nie wrzucą rzeczy, o którą fani proszą od FM3 to kładę lachę na tą serię i zainwestuje w Project Cars może, albo Gran Turismo 7.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

DLC były fajną sprawą kiedy wychodziła gra, po paru miesiącach producent X prezentował nowy model i ten model w ramach DLC fani mogli dokupić do gry. W samej grze nic to na początku nie dawało, achie nie było, ale zdarzało mi się dokupić nowe autka.

Albo Bioshock ostatni - DLC wychodzą długo po premierze, bo się po prostu robią. Poza tym są odrębne od głównej osi gry.

Natomiast zasadniczo wszystkie DLC day one to wyciąganie kasy za coś, co powinno być za darmo w wypuszczanej grze. Co innego dodatkowe furki do limitki, a co innego sztucznie zablokowane samochody służące do wyciągania kasy.

Smutne jak szybko branża doszła do obecnej sytuacji, moda na DLC ma raptem kilka lat.

Opublikowano

Nom, jestem za robieniem DLCków po premierze. Najlepiej coś odrębnego, ala dlc do GTA 4, RDR czy IF 2.

Opublikowano

Jakby ludzie nie płacili za ten syf to by i go nie było. Ty rozkminiasz i widzisz że to są chore akcje, ale przeciętny gracz ma to gdzieś i jest gotów wybulić parę złotych na autko czy cokolwiek bo go to nie boli. W ogóle to wiele syfów które obecnie panują przyszło z pecetów. DRM? Pecety. F2P? pecety. DLC? pecety (Battlefield 2 się kłania). Mikropłatności? Pecety. Głupie rycerzyki blachy to wszystko przez nich ;(

Opublikowano

dawac PGR 5 i Forza jak dla mnie moze pojsc w zapomnienie:) Ja mam obawy o mikroplatnosci, czy z czasem  tak za pare lat nie zrobi sie z tego taki syf typu pay2win, jak mozna zaobserwoac na smartfonach 

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Jakby ludzie nie płacili za ten syf to by i go nie było. Ty rozkminiasz i widzisz że to są chore akcje, ale przeciętny gracz ma to gdzieś i jest gotów wybulić parę złotych na autko czy cokolwiek bo go to nie boli. W ogóle to wiele syfów które obecnie panują przyszło z pecetów. DRM? Pecety. F2P? pecety. DLC? pecety (Battlefield 2 się kłania). Mikropłatności? Pecety. Głupie rycerzyki blachy to wszystko przez nich ;(

Mikropłatności to chyba mobile.

Opublikowano

Oj dacie sobie juz spokoj z tym porownaniem gier. Obie konsole dostaly dobre gry na start. Nie ma urwania tylka, ale jak ktos kupil albo xbox one albo ps4 to ma w co grac do czasu wyjscia AAA. Pozwolcie Sony i Microsoftowi zbudowac baze uzytkownikow i wszystko bedzie cacy. 

Opublikowano

Cyfrowa dystrybucja? PC. Dominacja FPSów? PC.  Architektura next-genów? PC. Multimedialność? PC. Indyki? PC. Zastąpienie jRPGów, cRPGami? PC.

Zabawne, że trendy w branży wyznacza wiecznie "umierający" system, a konsolowcy łykają wszystkie nowinki z blachy jak pelikany, a potem "PC nikogo" :D.

Opublikowano

przejezdzalem dzis kolo 10.00 obok SCC wiec wstapilem zobaczyc mesjasza:

- przyjście na miejsce o 10.05 to za pozno by bez kolejki pograc w jakis tytul...gimbusy punktualnie przepuscily szturm i zamiast do kosciola to ogrywaly gry na standach

- konferansjer radiowym sexi glosem zachecal wszystkich wkolo do zagrania przedpremierowo na konsoli "playstation plus"

- shadow fall wyglada rewelacyjnie, widzialem jakis fragment w deszczu na dachach wiezowcow i wygladalo to kapitalnie, szkoda tylko ze fragment skryptowany niczym cod

- constrast i knack - za 30zl rozwazyl bym zakup...ani to ciekawe ani ladne

- cod i ac4 - wypisz wymaluj wersje z ps3 tylko w lepszej rozdzielczosci i w płynnej animacji

- nba2k14 - na replayach i w przerywnikach gra wyglada fenomenalnie ale podczas rozgrywki przy kamerze jak w relacjach w tv praktycznie jedyna roznica na pierwszy rzut oka wzgledem current genowych wersji to ladniejsza publicznosc

Opublikowano

Persona 5 na PS3!!!!!! Winter 2014. To ktoś jeszcze wątpi w 10 letni plan Sony? :D

Opublikowano

Oho, post Figaro wyrażający jego zadowolenie, który dotyczy japońskiej serii gier.

Dawaj Mazzeo.

Opublikowano

Persona 5 na PS3!!!!!! Winter 2014. To ktoś jeszcze wątpi w 10 letni plan Sony? :D

A coś o wersji na Ps4 bo wątpię bym wtedy miał jeszcze Ps3 (no chyba że Sega zmieni zdanie w sprawie Yakuzy)

Opublikowano

Oho, post Figaro wyrażający jego zadowolenie o exie na ps3, który dotyczy japońskiej serii gier.

Dawaj Mazzeo.

fixed for ya

Opublikowano

Nic. Ale cała ta akcja to był trolling na najwyższym poziomie.

Opublikowano

Pewnie rownoczesnie z portem na ps4. Oby.
Opublikowano

Trzeba nie sprzedawać starych konsol to nie będzie płaczu, że X gra nie wychodzi na ten, a tamten sprzęt.

Dla mnie przyszły rok zapowiada się genialnie jeśli chodzi o PS3.

Opublikowano

P4 wyszło u schyłku ps2 i ps3 nie dostało wersji P3/P4 z podbitą rozdziałką, a przecież kasa sama by za to płynęła. Zapewne podobna sytuacja będzie z P5 i brakiem tej gry na ps4.

Opublikowano

P3=P3Portable

P4=P4Golden

Wiem, wiem to wersje na handheldy ale zawsze to jakieś ulepszone/dopakowane wersje bazowych wydań.

Choć nie powiem za kolekcję P3&P4 na PS3 bym się nie pogniewał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.