Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Powiedzial Jaczes, czlowiek ktory z rpgami mial kontakt tylko przez Persone czy Dragons Crown. :teehee:

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 765,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zaczynalem od pierwszego suikodena, no ale easye wie lepiej.

Opublikowano

Ciekaw jestem czy dalej ktoś jeszcze się łudzi, że PS Vita to nie jest martwa konsola, a myśl taka mnie nachodzi gdy widzę Tearaway debiutujące w UK na 26 miejscu. Szkoda gry, a pewnie niejeden "fan" PS będzie się cieszył jak dziecko, że gra niedługo trafi do PS+. 

Vita ma obecnie wiecej exow niz Xbox 360

nigga, what

Opublikowano

Raven, wymienie tylko gry ktore aktualnie chce nadrobic, ktorych nie zobaczysz na konsoli MS, ktore nie sa portami z PS3, a czesto najlepszymi czesciami serii, patrz Uncharted, czy LBP.

Dragon’s Crown
Gravity Rush
Killzone: Mercenary
LittleBigPlanet for PS Vita
Muramasa
Persona 4 Golden
Uncharted: Golden Abyss
WipEout 2048
Tearaway

Escape Plan

DJ MAX

Nie chce szukac mi sie pelnej listy exow, dochodza multiplatformy, no rzeczywiscie - nie ma w co grac...

Jaczes - "jrpgi dla fagsow"

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ciekaw jestem czy dalej ktoś jeszcze się łudzi, że PS Vita to nie jest martwa konsola, a myśl taka mnie nachodzi gdy widzę Tearaway debiutujące w UK na 26 miejscu. Szkoda gry, a pewnie niejeden "fan" PS będzie się cieszył jak dziecko, że gra niedługo trafi do PS+. 

date premiery wybrali najgorszą z najgorszych...w dniu premier next genów i killerów na urządzenia od nintendo. Zresztą to nie pierwszy raz...mercenary też debiutował w praktycznie przeddzień premiery gta5 i przeszedł bez echa.

Opublikowano

Uncharted na Vitę NAJLEPSZĄ częścią serii? Co za bzdura. Ta gra nawet nie stała obok "dużych" Uncharted. Jest nudna i słabiutka w porównaniu, gdzie tam jej do Uncharted 1, a co dopiero genialnej dwójki.

Opublikowano

Raven, wymienie tylko gry ktore aktualnie chce nadrobic, ktorych nie zobaczysz na konsoli MS, ktore nie sa portami z PS3, a czesto najlepszymi czesciami serii, patrz Uncharted, czy LBP.

Dragon’s Crown

Gravity Rush

Killzone: Mercenary

LittleBigPlanet for PS Vita

Muramasa

Persona 4 Golden

Uncharted: Golden Abyss

WipEout 2048

Tearaway

Escape Plan

DJ MAX

Nie chce szukac mi sie pelnej listy exow, dochodza multiplatformy, no rzeczywiscie - nie ma w co grac...

Jaczes - "jrpgi dla fagsow"

Ale nikt nie mówi, że nie ma w co grać, to Ty twierdzisz, że dwuletni handheld Sony walczący o przeżycie ma na koncie więcej eksów od X360, największego sukcesu M$ jak na razie, który na rynku jest ósmy rok, a następnie wymieniasz mi na pierwszym miejscu grę, która jest też na PS3. Sorry, ale tutaj nie ma zmiłuj, bo na Vitę jest sporo gier indie, których nikt na X360 za bardzo pod uwagę nie bierze, ale w rzeczywistości jest ich mnóstwo. Są też często na PC, ale PC #nikogo przecież. Biorąc pod uwagę gry będące na PC i indyki to X360 kładzie na łopatki Vitę małym palcem, pod względem gier AAA tylko na X360 tak samo.

Aha, nie szukaj już całej listy, wiele nie dodasz. Też mi eksy ;D. Połowa jest na innych konsolach, a jedna czwarta to "duża gra z PS3 wersja Vita". Norma na kieszoncolce Sony.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Pisalem o LBP, Uncharted z Vity > Uncharted 1 i 3.

Tyle w temacie.

Raven, bo ma, niestety, ale ma.

Poza tym tez bylem takim ignorantem jak Ty, do poki sam sie nie przekonalem. Piszesz bzdury myslac ze to zwykle porty z PS3.

(pipi) prawda. No i jak na konsole za 5-6 stow, polecalbym ja kazdemu, nie dosc, ze niektore multiplatformy az prosza sie o ogrywanie na PS Vita, to jeszcze konsola ma 3 razy lepszy system niz PS3.

PS4+Vita to dla mnie najlepszy zestaw nowej generacji.

Edytowane przez easye

Opublikowano

to tak jak mówić, że Mario i Assassins Creed to takie same tasiemce.

dokładnie, w assasinie przynajmniej prawie za każdym razem dostajemy nowy świat do zwiedzania

Opublikowano

Dragon's Crown nie jest portem z ps3? dlaczego?

O ile LBP Vita to wg mnie bezsprzecznie najlepsza część to w przypadku Uncharted się nie zgodzę...odstaje masakrycznie jak dwójki i trójki. Jako tako można ją porównywać jedynie do jedynki bo sam feeling z gry podobny.

Jeszcze Wipeout2048 by można nazwać najlepszą częścią (z dlc to przecież cała gra z ps3 + nowe trasy i tory) ale nieszczęsne 30fps robi swoje....choć płynne to jednak jedyny prawdziwy wipeout to 60fps

Opublikowano

to tak jak mówić, że Mario i Assassins Creed to takie same tasiemce.

dokładnie, w assasinie przynajmniej prawie za każdym razem dostajemy nowy świat do zwiedzania

Nowy świat i reszta do porzygu ta sama z beznadziejną walką, brakiem AI oraz z marnym skradaniem na czele.

@figaro chodzi o sam fakt.

Opublikowano

Uncharted na Vite lepsze niz duze wersje - smiechlem !  :teehee:

Edytowane przez saptis

Opublikowano

easye  Uncharted: Golden Abyss najlepszą częścią serii? Escape Plan, zostawię bez komentarza. W DS można pograć na PS3. Muramasa Wii.  Na Vicie jest w co grać, ale to chyba przenośniak z najmniejszą ilością dedykowanych gier, już na PSP pojawiało się więcej perełek. Nie licząc Gravity Rush i Tearaway, to panuje tam posucha w tym temacie i zalew konwersji, mission packów (Wipeout, Persona, DJ MAX, LBP) itd.

Opublikowano

Ale to pytamy się w końcu o to czy vita jest martwa czy nie ma w co grać, bo się zagubiłem? Czy jest w co grać - no coś się znajdzie. Czy jest martwa - powiedzmy, że wegetuje jak WiiU.

Można się rozejść.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

okej prostuje - Uncharted nie jest najlepsz aczescia serii, bo zle sie wyrazilem. Najlepsza byl Uncharted 2 - bez dwoch zdan, ale wersja z Vity przez mozliwosci konsoli, ekspolarcje, fun z gry stawiam przed Uncharted 1 i nudna w ch(pipi) 3ka.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Pisalem o LBP, Uncharted z Vity > Uncharted 1 i 3.

Tyle w temacie.

Raven, bo ma, niestety, ale ma.

Poza tym tez bylem takim ignorantem jak Ty, do poki sam sie nie przekonalem. Piszesz bzdury myslac ze to zwykle porty z PS3.

(pipi) prawda. No i jak na konsole za 5-6 stow, polecalbym ja kazdemu, nie dosc, ze niektore multiplatformy az prosza sie o ogrywanie na PS Vita, to jeszcze konsola ma 3 razy lepszy system niz PS3.

PS4+Vita to dla mnie najlepszy zestaw nowej generacji.

Nie, przestań wywijać kota ogonem. Rozmawiamy o eksach, nie o grach, "które proszą się ogrywać na Vicie". Pewnie Rayman Legends na PS Vita zaraz też policzysz jako eks, bo pięknie na OLED-zie wygląda i ma dotykowe bajery. Chciałbym też się dowiedzieć dlaczego Dragon's Crown nie jest zwykłym portem z PS3, a P4 Golden portem z PS2. Dobra, dodano może kilka bonusów w tym drugim, ale to wciąż jest żaden argument, by drugi raz kupować grę, którą już kiedyś się ograło. Napisałes, że Vita ma więcej eksów od X360, upierasz się przy tym, a na koniec nazywasz mnie ignorantem. Keep dreaming.

Opublikowano

To jest to czego mi trzeba czyli kolejnej części uncharted i killzone :teehee:

Opublikowano

easye  Uncharted: Golden Abyss najlepszą częścią serii? Escape Plan, zostawię bez komentarza. W DS można pograć na PS3. Muramasa Wii.  Na Vicie jest w co grać, ale to chyba przenośniak z najmniejszą ilością dedykowanych gier, już na PSP pojawiało się więcej perełek. Nie licząc Gravity Rush i Tearaway, to panuje tam posucha w tym temacie i zalew konwersji, mission packów (Wipeout, Persona, DJ MAX, LBP) itd.

Ale mimo wszystko to dedykowane nowe części(nie licząc z tych co wymieniłeś to persony)...to tak jakby napisać, że Shadow Fall to mission pack to trójki....ba do jedynki z ps2 bo prócz grafy dalej to jedno i to samo.... niestety żyjemy w takich czasach, że praktycznie każda nowa pozycja na tym rynku to konwersja i mission pack różniący się grafiką(a czasem nawet nie)

Opublikowano

Spoko, z PSP też tak było. Skala ignorancji niektórych przechodziła ludzkie pojęcie. Wtedy też pisano, że na PSP same porty, a tam skala dedykowanych gier z danej serii była większa nawet niż teraz na Vicie. Na PSP wyszły kapitalne Syphon Filtery, GTA, GoW-y, czy MGS-y, i każde z nich były dedykowaną osobną częścią, i zresztą wychodziły potem porty tych gier na PS2, lub w HD na PS3. Sorry, ale PSV i PSP to konsole, które chcą przenosić duże tytuły na małe ekrany, ale nie są to ich kopie, tylko po prostu osobne części i trudno żeby Uncharted w imię różnorodności stało się grą w klocki. A jak wychodzi gra równolegle na PS3 i PSV, to nie jest to port, ale multiplatforma... :)

Opublikowano

Nowy świat i reszta do porzygu ta sama z beznadziejną walką, brakiem AI oraz z marnym skradaniem na czele.

@figaro chodzi o sam fakt.

za to mario od 20 lat i 50 części same nowości

z8369853O.jpg

nsmbwhd06.jpg

obie serie są do porzygu

ale w AC4 przynajmniej można być piratem , a zawsze lepiej być piratem niż hydraulikiem

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Mario przynajmiej ma dobry gameplay.

Opublikowano

Mario z lat 80, którego sequel z tymi samymi założeniami gameplayowymi wychodzi po 20 latach. Ale dawaj dalej Yano, pokaż że umiesz. Ty nasza wyrocznio ty.

Przy ktorym Monster Hunterze odpuścisz? 7? 8? Ile można w to samo grać? A jak tam pokemony? A no tak, fajny gameplay, którego w mario nie ma, bo co to za zabawa, gdzie... a czekaj, przecież ty nie masz pojęcia co to za zabawa.

Ale pisz, smaż, napie.rdalaj posty. Dawaj dawaj.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Taka beka z Mariajna - to sprawdzicie wyniki sprzedazy to sie posmiejemy.......

Opublikowano

Mario przynajmiej ma dobry gameplay.

to jest kwestia gustu

dla jednego fifa ma dobry gameplay a dla innego jakieś wyścigi

Opublikowano

Taka beka z Mariajna - to sprawdzicie wyniki sprzedazy to sie posmiejemy.......

Ale że niby o czym mają te wyniki sprzedaży świadczyć?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.