Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Zabawne to jest propsowanie gier od sony i dyskredytowanie nintendo 'bo mario'.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A jak komuś przypadają go gustu gry od sony i odpychają gry od nintendo?

Opublikowano

To wiele traci przez swoj zje.bany gust po prostu. A teraz niech ktos ostatnie posty przeniesie do wojenek.

Opublikowano

Też lipa. Jeżeli uważasz, że dla fanów nintendo, każda wydana przez nich gra=krul, to jesteś w błędzie. Wystarczy przejrzeć opinie o Skyward Sword, Dream Team Bros, Sticker Star itd. itp.

Opublikowano

@Aem

Ja tam nie wiem nie patrze na to kto wydaję grę tylko w nie gram. Jak coś jest dobrą grą to będzie dobrą grą i tyle, nie wiem po co się doszukiwać jakiś problemów w tym, że marian jest ubrany za pszczółkę. Ja tam grałem np w Dragon Questa IX to zupełnie mnie otoczka nie odrzucała bo to była dobra gra, ale rozumiem że ludzie mają jakieś kompleksy związane z tym, że zagrają w kolorowe gierki bo nie wiem pedalstwo czy inne bzdury.

Opublikowano

ok

Opublikowano

top 6 gier 2013 wg... Johna Carpentera (tak, właśnie tego)

1. ASSASSIN'S CREED IV: BLACK FLAG - Classic ASSASSIN'S CREED gameplay, awesome world, fabulous game.

2. FAR CRY 3 - Magnificent open world adventure

3. THE LAST OF US - Great characters make this a classic

4. DEAD SPACE 3 - Scary snow world and twitching monsters - Please dismember

5. REMEMBER ME - Unique female leading character in futuristic action game

6. BORDERLANDS 2 - I know, I know, it's from 2012, but the last add-on is this year and this is a brilliant, funny, action-blasted game! My favorite!

Opublikowano

Co za daun. FC3 jest z 2012.

Opublikowano

2013 najlepszym rokiem odchodzacej generacji - rzekłem

Opublikowano

Koleś wyreżyserował The Thing, także można mu wybaczyć.

Opublikowano

jakby było jeszcze o co walczyc, niech sobie robia i RE party na WiiU, wiadomo ze nie maja zamiaru wracac do klimatu pierwszych trzech plus veronica, nawet od 4 sie oddalili ile mogli.

ta serie uratowalby jedynie zespolony remake dwojki i trojki w stylu jedynczeki z gc. innej opcji tutaj nie ma. wola pogrzebac marke zeby przez chwile byc przy hajsie, a po 5 latach stwierdzic "graczy juz nie interesuje seria resident evil, zaczynamy robic cos innego <jakies go.wno>". japonska szkola gier sie zmienila, w ogole wszystko co robili (filmy, gry, anime) japonczycy do drugiego tysiaclecia bylo jakies lepsze.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Ale ja też nie mam nic do wydawcy! Na Wii są fajne gierky i nie da się temu zaprzeczyć. Tobie nie przeszkadza Marian przebrany za pszczółkę, mnie troszkę żenuje. Ja wolałem osobiście pograć w Knacka niż w Mariana, u Ciebie jest na odwrót. Spoko, dobrze, że nie oprócz Nadkonsoli Sony są jeszcze inne sprzęty i każdy pogra w to co lubi. I tak powinno być, bez zbędnego hejtu.

Opublikowano

@Aem

Ja tam nie wiem nie patrze na to kto wydaję grę tylko w nie gram. Jak coś jest dobrą grą to będzie dobrą grą i tyle, nie wiem po co się doszukiwać jakiś problemów w tym, że marian jest ubrany za pszczółkę. Ja tam grałem np w Dragon Questa IX to zupełnie mnie otoczka nie odrzucała bo to była dobra gra, ale rozumiem że ludzie mają jakieś kompleksy związane z tym, że zagrają w kolorowe gierki bo nie wiem pedalstwo czy inne bzdury.

czy to, że irytują mnie mocno infantylne klimaty, to znaczy, że mam jakieś kompleksy ? nie oglądam już smerfów i gumisiów. to pewnie przez kompleksy. ci pozbawieni kompleksów, pewnie klaszczą i śpiewają z teletubisiami. 

gdyby seting mario był mniej infantylny, to te gry by dla mnie tylko zyskały. i nie mario nie musi strzelać do nazistów z ak47, nie chodzi o żadne skrajności. 

Opublikowano

@Aem

czy to, że irytują mnie mocno infantylne klimaty, to znaczy, że mam jakieś kompleksy ? nie oglądam już smerfów i gumisiów. to pewnie przez kompleksy. ci pozbawieni kompleksów, pewnie klaszczą i śpiewają z teletubisiami. 

gdyby seting mario był mniej infantylny, to te gry by dla mnie tylko zyskały. i nie mario nie musi strzelać do nazistów z ak47, nie chodzi o żadne skrajności. 

w takim galaxy często są poważniejsze etapy, jak te z bowserem i kilka innych. Nie każda jest słoneczna i z pściółkami.

Opublikowano

Okami zrzynka z Zeldy o borze, artyzm, sztuka 10/10.

okami wzoruje game design na zeldzie, ale to nie jest żadna zrzynka. poza tym dodaje dużo od siebie. zresztą mowa jest o setingu, a ten w okami jest bardzo unikalny.

Opublikowano

Dla Kazuba Mario jest za mało shapeless ;)

Opublikowano

On zrobił SL 1 run w DS, także kazuba to ty szanuj.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

@Aem

Nie oglądasz filmu, bo jego setting jest infantylny? Czyli wszystkie animacje Pixara i Disneya też odpadają? Intantylne klimaty nie znaczą od razu niedojrzałych treści. I jak mam to w drugą stronę rozumieć? Nie grasz w Mario, bo jest infantylny? Czyli gra musi mieć jakieś dorosłe i męskie motywy, np. naprężone mięśnie Kratosa? Chyba zaczyna się to układać w całość w takim razie. No nie wiem, ja tam gram w gry, które są po prostu "fun", a setting to jest drugorzędna sprawa. A Mariany są po prostu zaje,bistymi grami. Nie mam problemu z tym, że biegam Mario w stroju pszczółki czy kotka. Nie podminowuje to mojej "dorosłości" czy "męskości". OMG. Jak część tutejszych użytkowników to zrozumie, że ważna jest treść, a nie jej forma, to może skończą się jakieś przedziwne wydziwiania nt. gier Nintendo.

Opublikowano

Ale masz problem, że komuś po prostu nie podoba się seria Mario, co.

Kur.wa, gry od Nintendo święte krowy.

Opublikowano

Swiete krowy to gry Sony. Nawet jak czlowiek w nie gral, pisze co jest z nimi nie tak, mechanika, fabula czy cholera wie co tam jeszcze to i tak xboty, nie dla psa itp. 

Dla mnie niepojete jest jak ktos twierdzi, ze lubi platformowki, a potem pisze, ze odstrasza go infantylnosc w nich. Zenujaca wymowka i tyle. To tak jakby byc fanem bijatyk, ale nie grac w Street Fightera bo ma kreskowkowa oprawe. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wolisz grać w Knacka, który jest zwyczajnie kiepską grą, bo ma fajny setting, niż w Mariana, bo odrzuca Cię pszczółka? Spoko :) Powinieneś gry na youtube przechodzić, skoro grywalność nie ma znaczenia. Kasę zaoszczędzisz

Opublikowano

Ale masz problem, że komuś po prostu nie podoba się seria Mario, co.

Kur.wa, gry od Nintendo święte krowy.

Ale masz problem, że komuś się nie podoba, że komuś się nie podoba seria Mario, co.

(pipi) święta krowa Rozi.

No mam problem, bo wciąż nie mogę pojąć tej niesamowicie zaślepiającej miłości do marki, że ktoś wspomina o tęsknocie do serii platformówek z PSX i jawi Knacka jako kropelka wody dla spragnionego na pustyni, kiedy kilka kroków obok jest zaje,bista oaza w której fan platformówek może pluskać się do woli. I kiedy nagle zaczynamy mówić o grach innej firmy, to z innowacyjności, przyjazności rodzinie wchodzimy w infantylność i gejozę. #fucklogic

Opublikowano

Fani plejstacji mieli podobny problem z jRPGami. Jak konsole staly sie oaza FPSow to wielkie placze, ze nie ma juz rolplejow, mimo ze na kieszonsolkach Nintendo bylo tego od groma, no ale to juz nie to samo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.