Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

widze że pojawiła się kwestia iksde. już gdzieś kiedyż pisałem, że tego nie lubie i dlaczego, na ale jako, ze ten temat to jest istne zagłębie iksde, to przypomne.

przedewszystkim nie wiem, co to cholerstwo znaczy. no może w uproszczeniu wiem, ale to jest tak nadużywane, w tak wielu różnych sytuacjach, że zamiast spełniać swoją rolę, to tylko miesza w głowie czytającemu i rozmydla intencje piszącego. akurat jeżeli chodzi o ten temat, to najczęsciej znaczy tyle co - "haha śmieje się z ciebie haha jesteś głupi haha haha", albo - "haha zobaczcie jaki jest głupi teraz się z niego śmiejcie haha". mniej więcej tak, chodzi też o to, zeby nabić sobie jakichś niewidzialnych punktów fajności i/lub zaznaczyć swoją domniemaną wyższość. przypomina to troche szczekanie psa. pies szczeka z byle powodu, jak jest zły, zadowolony i chce siku. czasem nie wiesz o co chodzi psu i tak samo jest z iksde. ludzka mowa i słowo pisane ma to do siebie, ze umożliwia fajne i okraślanie nastawienia i emocji. można napisać wprost, można ukryć między wierszami, w formie jakichś słownych kalamburów, no cokolwiek, żeby jakoś absorbować innych. ale nie (pipi)a, wszedzie widze to yebane iksde, najczęściej w takich zestawieniach - jaki ból (tu wstaw cokolwiek) xD. co ty pyerdolisz xD. beka z (cokolwiek) xD. jaka spina xD. haha xD, oraz gwóźdź programu, czyli samo xD. niektórzy to już wogóle nie muszą tu pisać, bo jedne co potrzebują, to ustawić to pod skróty na klawiaturze i reagując na bodźce wciskać odpowiednie przyciski jak jakieś pyerdolone szympansy. internet powinien mieć jakichś wbudowany system wykrywający i razić takich debili prądem. oczywiście jak każdy szympans wcisną raz, drugi, piąty, aż w końcu pójdą w pi,zdu pobujać się na drzewie albo opyerdolić własne gluty, czego wam i sobie życze.

Ale bul dopy to wy szanujcie.

oczywiście szanuje i stosuje

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Kolejny ktory czyta co dwa slowa. Napisalem cokolwiek o fabule w MGS3 ? Nie ? Łojezu jak to mozliwe, bo z twojego posta mozna wywnioskowac. ze olalem wszystko i skupilem sie na technikaliach. Beton ?

Hehehe. Rozumowanie , że jak jest dobra gra to nie ma prawa się zobaczyć czy w ogóle pisać o wprost z.j.ebanym frameracie. Szczególnie filmiki w MGS3 to taki "ślimak", że odbiera radość z oglądania. Podczas gry już stabilniej, chociaż pamiętam , że w jednym miejscu podczas walki z The Endem padłem przez okropny slow - motion, chyba tam gdzie taki wodospad był.

Trzeci filmik od góry : 

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-tech-analysis-metal-gear-remastered

grałeś w ogóle cebulaku w tą gre? na ps2? miałeś jakieś sapy wtedy do klatek? czy dopiero teraz gdy wyszła edycja remastered dla ludzi którzy niedawno wyszli z jaskini?

Opublikowano

Jeszcze odnosnie waszej dyskusji o ninja gaiden. Ten port na ps3 - sigma, dziala w betonowych 60 klatkach? Pytam, bo watpie ze tak jest niestety :l

Opublikowano

Pisałem powyżej , że grałem w MGS3 zaraz po MGS2 ( którego przeszedłem na Xbox1, tam było 60 fps tak jak na PS2, ) i byłem wprost zniesmaczony nagłą zamułką. Wiem , że dżungla, te sprawy wyciskały ostatnie soki z PS2 i poświęcili płynność, ale naprawdę to negatywnie odczułem. Co mam poradzić. W remastery nie grałem.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

grałeś w ogóle cebulaku w tą gre? na ps2? miałeś jakieś sapy wtedy do klatek? czy dopiero teraz gdy wyszła edycja remastered dla ludzi którzy niedawno wyszli z jaskini?

Spytaj sie Tokara jak nie wierzysz mi na slowo. No ale probuj dalej betonie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Kazub, xD jest używane tak samo jak do niedawna dwukropek duże D. Oznacza śmiech z zamkniętymi oczami.

Btw. podsumowałem sobie 2013 i w chui gierków przeszedłem -_-

Uncharted 2

Uncharted 3

God of War

God of War 2

God of War 3

God of War Ascension

Killzone

Killzone 2

Killzone 3

Killzone Shadow Fall

The Last of Us

Infamous 2

Crysis 3

Tomb Raider

Gears of War Judgment

Battlefield 4

Borderlands 2

GTA V

GTA IV na PC

Call of Duty Black Ops 2

Bioshock Infinite

Call of Juarez Gunslinger

Far Cry 3 Blood Dragon

Dead Space 2

zaraz pewno kruczy rejwen wyskoczy że przeszedł 300 gierek ze sztima płacac 3złote.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Spytaj sie Tokara jak nie wierzysz mi na slowo. No ale probuj dalej betonie.

ahhh musiał dopisać beton bo inaczej przez cały dzień by sie trząsł przed klawą, że mu nie pocisnąłeś

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Jeszcze odnosnie waszej dyskusji o ninja gaiden. Ten port na ps3 - sigma, dziala w betonowych 60 klatkach? Pytam, bo watpie ze tak jest niestety :l

Jako fan serii stwierdzam, że taki NG nie istnieje, wszystkie potrafiły przy chrupać :[

Opublikowano

Moze mnie jeden z drugim wytłumaczyć czemu seria GTA jest lepsza od serii Uncharted? Bez kitu nie czaje. Rzekomo "free world" w GTA? Jeździsz gościem wykonując prostackie misje, mało tego z debilnych radarkiem z żółta linia pokazującą, gdzie jechać i co zrobic. To ma byc Goty? Sorry ale, jezeli dla niektórych patrz Messeo, ins Uncharted to samograj to czym jest GTA? Przeciez ta gra jest tak samo rzenujaco prosta jak Uncharted,a do tego prostacka. Żadnej głębi, zwykła sieka polegająca na prostackich misjach.

Edytowane przez pop

Opublikowano

@merson

No pewnie, ze beton. Napisalem o rozczarowaniu iloscia klatek przy premierze, a ty pisales o fabule itp. Jak ci to wypomnialem to myslales, ze zablysniesz piszac, ze nie gralem na premiere co tez obalilem. Teraz robisz w swoim mniemianiu cieta riposte nie majaca z dyskusja nic wspolnego. Tak, jestes betonem, nic na to nie poradze.

@pop

GTAV ? No fajna gierka, prostacka mechanika, ale duzo do zabawy. 8+/10 (U1/U3 7/10,U2/9/10).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A tak btw interesuje się ktoś The Banner Sagą twórców ludzi od KOTORA ? Taki trochę misz masz FFT czy nawet Valkyrie Profile. Premiera już w styczniu.

Opublikowano

@merson

No pewnie, ze beton. Napisalem o rozczarowaniu iloscia klatek przy premierze, a ty pisales o fabule itp. Jak ci to wypomnialem to myslales, ze zablysniesz piszac, ze nie gralem na premiere co tez obalilem. Teraz robisz w swoim mniemianiu cieta riposte nie majaca z dyskusja nic wspolnego. Tak, jestes betonem, nic na to nie poradze.

meh, ciężko uwierzyć w te rozczarowanie klatek przy premierze, aczkolwiek niepełnosprawnym umysłowo mogło się tak zdawać, czekać tylko na jakieś twoje kolejne z du,py wyjęte betonowe i śmieszne analizy pod względem frejemejtu jakiejś gierki z PS2  :teehee: będę czekał z popcornem

betonie

Opublikowano

Moze mnie jeden z drugim wytłumaczyć czemu seria GTA jest lepsza od serii Uncharted? Bez kitu nie czaje. Rzekomo "free world" w GTA? Jeździsz gościem wykonując prostackie misje, mało tego z debilnych radarkiem z żółta linia pokazującą, gdzie jechać i co zrobic. To ma byc Goty? Sorry ale, jezeli dla niektórych patrz Messeo, ins Uncharted to samograj to czym jest GTA? Przeciez ta gra jest tak samo rzenujaco prosta jak Uncharted,a do tego prostacka. Żadnej głębi, zwykła sieka polegająca na prostackich misjach.

a co (pipi)a gazet nie czytasz ? opisanie dlaczego gta należy szanować zajełoby ze 100 stron, tak ogromna i naładowana jest ta gra/gry. w internecie masz ogólnie wszystko opisane.

wogóle co za koleś. nie ogarniam. może ci się gta nie podobać jako całość, ale jak pytasz się, czemu jest "lepsza" (lol wut) od uncharted, to po prostu zaniżasz poziom.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Pewne rozczarowanie w tej kwestii miało miejsce, bo (mimo ogólnie świetnej oprawy) przejście z 60 na 30fps i niższa niż w MGS2 rozdzielczość były odczuwalne.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

@merson

meh, ciężko uwierzyć w te rozczarowanie klatek przy premierze, aczkolwiek niepełnosprawnym umysłowo mogło się tak zdawać, czekać tylko na jakieś twoje kolejne z du,py wyjęte betonowe i śmieszne analizy pod względem frejemejtu jakiejś gierki z PS2  :teehee: będę czekał z popcornem

betonie

Jak zwykle jedyne na co cie stac to prostackie wyzywanie na forumku. Jestes facet. Nie moja wina, ze twoj wzrok nieogarnia tak prostej rzeczy jak frejmrejt. No ale co rusz czytam, ze ktos nie rozroznia 30 od 60 klatek, wiec jestem w stanie zrozumiec ze masz niepelnosprytna percepcje.

Opublikowano

A tak btw interesuje się ktoś The Banner Sagą twórców ludzi od KOTORA ? Taki trochę misz masz FFT czy nawet Valkyrie Profile. Premiera już w styczniu.

chyba jaja sobie robisz, nie ma strzelania i trzeba ruszyc glowa? nie ma szans na sukces

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

GPS można w opcjach wyłączyć. Po tej czynności nie masz żadnej żółtej linii pokazującej drogę.

Opublikowano

Za przekręcanie nicków jest ostrzeżenie.

Za pitolenie głupot jest ban.

Za brak szacunku do gietea jest perm.

Opublikowano

Żeby tylko. Ale ja na dodatek dobre gierki przechodziłem jak Papers, Please albo Rogue Legacy, nie jakieś konsolowe pif-paf.

e: to do MaZZeo, Tapatalk mi nie wczytał wszystkich postów i myślałem, że odpisuję od razu pod jego postem

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ludzie którzy nie umieją się bawić przy grze w GTA zwyczajnie nie mają wyobraźni. 

e: no jestem fanbojem, no.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

a co (pipi)a gazet nie czytasz ? opisanie dlaczego gta należy szanować zajełoby ze 100 stron, tak ogromna i naładowana jest ta gra/gry. w internecie masz ogólnie wszystko opisane.

wogóle co za koleś. nie ogarniam. może ci się gta nie podobać jako całość, ale jak pytasz się, czemu jest "lepsza" (lol wut) od uncharted, to po prostu zaniżasz poziom.

W pupie mam ile stron zajęłoby opis GTA. Przeszedłem ostatnia cześć i jakoś nie powala mnie ta gra na kolana. Nie s.r.a.m z podniecenia jak większość osób. Dobra gra i tyle. Jest wiele dobrych gier. Robienie sensacji z GTA jest przegiete. Tyle w temacie.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Ja nie robie i nie robilem sensacji z tej gry wiec nie wiem czemu mnie umiesciles w swoim wywodzie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

dbałość o szczegóły, świat, fabuła, postacie, grafika jaką zdołali wyciągnąć na starych konsolach - no dla mnie jednak czapki z glow.

Opublikowano

Sprzedaż nextgenów w UK:

PS4 - 530 tysięcy

Xbox One - 364 tysiące

W Sieci pojawiły się wyniki sprzedaży konsol nowej generacji skupiające się na rynku w Wielkiej Brytanii. Wygląda na to, że póki co Sony radzi sobie bardzo dobrze, choć i Microsoft może patrzeć z optymizmem w przyszłość.
ERA podała do wiadomości, że PS4 sprzedało się do tej pory w liczbie 530 tysięcy sztuk. Konkurencyjny Xbox One mógł w tym czasie liczyć na sprzedaż rzędu 364 tysięcy. Rożnica wynosi więc 166 tysięcy na korzyść systemu Sony.

Co ciekawe, Kim Bayley, dyrektor generalny ERA, liczył w obu przypadkach na wyższy wynik, choć zauważa, że konsole zadebiutowały pod koniec 2013 roku i nie obyło się bez problemów związanych z produkcją. Innymi słowy popyt był większy od podaży. W 2014 sytuacja ma według niego ulec znacznej poprawie. Niestety nie dowiedzieliśmy się, jak na tle konkurencji wypadło Wii U. 

http://www.ppe.pl/news-26085-wielka_brytania__wyniki_sprzedazy_ps4_i_xboksa_one__sony_poki_co_gora.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.