Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Widze że sie niektórym wd.pach poprzewracało od tego wyścigu zbrojeń ms i sony.

Napiszcie takiemu prostakowi jak ja , jak poznać że gra lata w 30 a w 60 klatkach.

Czy po prostu nie widac tego i jest to wyczytane ze stronek developerów i stworzone tylko po to żeby było o czym pisac na polskim forum o konsolach?

Bo ja serio mam na to wyje.bane i przeszkadza mi to tylko przy grach typu skyrim czy fable gdzie gry zwalniają poniżej pewnych standardów ale i tak mam to gdzies i gram dalej

http://boallen.com/fps-compare.html

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 790,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Trzeba być ślepym żeby nie widzieć różnicy między 30 a 60 fps. Odpal sobie Burnout Paradise a pózniej nowego NFS'a.

Opublikowano

Napiszcie takiemu prostakowi jak ja , jak poznać że gra lata w 30 a w 60 klatkach.

Czy po prostu nie widac tego i jest to wyczytane ze stronek developerów i stworzone tylko po to żeby było o czym pisac na polskim forum o konsolach?

Bo ja serio mam na to wyje.bane i przeszkadza mi to tylko przy grach typu skyrim czy fable gdzie gry zwalniają poniżej pewnych standardów ale i tak mam to gdzies i gram dalej

http://boallen.com/fps-compare.html

a wiec to o to chodzi z tymi fpsami i klatkami na sekunde, juz zadna gra nie bedzie taka sama 

Opublikowano

Jak zrobie przesiadke z 60 na 30 fps to gra zdaje sie wrecz klatkowac.

Jak jest betonowe 30 fps jak w Horizon to stosunkowo latwo sie "przestawic".

Problem w tym ze wiekszosc gier ma problemy z utrzymaniem tej wartosci.

Opublikowano

Oj tam takie Blood Dragon czy inne MGS Rising to zacne gierki, mi to tam zwisa czy coś jest szufladkowane jako indie/AAA/AAAAA czy jeszcze inaczej. Dobra gra to dobra gra i tyle, jak mi podeszła to jest spoko.

Opublikowano

Ma 60 klatek kosztem grafiki więc Mazzeowi się nie podoba. Gdybym się aktywnie udzielał w tym temacie to Mazzeo byłbyś moim antagonistą.

Opublikowano

Ma 60 klatek kosztem grafiki więc Mazzeowi się nie podoba. Gdybym się aktywnie udzielał w tym temacie to Mazzeo byłbyś moim antagonistą.

Wtedy to chyba ironizował.

Opublikowano

Ma 60 klatek kosztem grafiki więc Mazzeowi się nie podoba.

Znaczy się, że to rozpaćkane kolorowe coś z tego pseudo DMC jest lepsze od Rising? Ah ok :teehee:

Opublikowano

różnice w ilościach klatek wyświetlanych na sekunde najlepiej widać w bijatykach. część z was może pamiętać tekken tag tournament na PS2 w systemie PAL, który chodził w 50 klatkach i po przesiadce z tekkena 3 gra wydawała sie ZNACZNIE wolniejsza, w porównaniu do 60. można sobie łatwo wyobrazić, jak wolne byłoby to przy 30.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Nom, pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem umk 3 na MAME po pół roku grania na PS3.

Opublikowano

po pół roku grania w bijatyki, czy w co ?

to jest nawet dobre. jeszcze całkiem niedawno kanabis wyśmiewał ten temat, no i że jest dla debili i wogóle, a teraz przychodzi z czymś takim. wyglada mi to na auto diss.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

zgadza sie dokładnie pamietam ze nazwal ludzi  z CW de,bilami.

weźnie i napisze i nie pomysli.

Opublikowano

Sporo tripyl ej gierek jak na blacharki gustujące w hipsterpixelach.

Ale zdajesz se sprawę, że społeczność, z której wywodzi się to głosowanie jest dosyć zróżnicowana i nienawidzą po równo konsol i pc?

Opublikowano

Po pół roku grania w tę grę na ps3..

Opublikowano

Ale zdajesz se sprawę, że społeczność, z której wywodzi się to głosowanie jest dosyć zróżnicowana i nienawidzą po równo konsol i pc?

a nienawidzą też Nintendo? w takim razie są spoko.

mate nie podoba mi się Rising nie dlatego że jest brzydki i ma 60fps lol. Klimat, troszkę postać no i walka myślałem że będzie lepsza, ale ja grę tylko liznąłem w demie. Jak będzie jakaś promocja to łyknę, tak jak DmC gdzieś za 30zł. Nie hejtuj mnie ;(

Opublikowano

Nie hejtuję, ale gdybym miał się z kimś kłócić w tym temacie, to z Tobą drogi Mazzeo.

Opublikowano

a nienawidzą też Nintendo? w takim razie są spoko.

mate nie podoba mi się Rising nie dlatego że jest brzydki i ma 60fps lol. Klimat, troszkę postać no i walka myślałem że będzie lepsza, ale ja grę tylko liznąłem w demie. Jak będzie jakaś promocja to łyknę, tak jak DmC gdzieś za 30zł. Nie hejtuj mnie ;(

W zbiorze "konsole" zawiera się także sprzęt Nintendo.

Opublikowano

Po pół roku grania w tę grę na ps3..

jak nie umieli przekonwertować starego mortala w 60 klatkach, to naprawde nie jest wina PS3. znacznie bardziej zaawansowany graficznie MK (9) chodzi bez problemu.

Opublikowano

Ogólnie zauważyłem, że gracze dzielą się na dwa typy: przyjemnościowi ignoranci i kompulsywni analitycy.

Przyjemnościowy ignorant albo ma gdzieś czy gra chodzi w 30/60 fps-ach, albo nawet nie dostrzega różnicy. Zamiast tego, skupia się na innych jej walorach (np. mechanice, fabule, muzyce, klimacie). Jest w stanie nawet nie zauważyć mniejszych dropów klatek (albo je olać), i póki coś nie wygląda jak prezentacja w Powerpoincie, to jest w stanie czerpać pełnie rozrywki z tytułu.

Kompulsywny analityk bardzo zwraca uwagę na ilość klatek w grze. Jego oko jest niezwykle na to wyczulone. Od razu zwraca uwagę na to że gra chodzi w 30 fps-ach, i strasznie go to irytuje. Jest jak kondom, który psychicznie obdziera z przyjemności. Każdy drop animacji, nawet najmniejszy, jest dla niego jak znienacka wbita igła w pośladek.

Sam przyznam, że zaliczam się do tej pierwszej grupy :) Oczywiście to mocno uproszczony podział, bo są np. bijatyki gdzie klatki mają ogromne znaczenie dla mechaniki ;)
Opublikowano

A wy jak ;)?

Opublikowano

Mendrek, jest jeszcze trzecia grupa: oderwani od rzeczywistości

Opublikowano

Jak całe życie grasz na konsoli jak podludź (zwłaszcza na ps3 bo przypominam prawilnie 640p/20fpsów) to musisz sobie tłumaczyć, że doceniasz bardziej muzykę niż to jak gra chodzi bo w końcu wydałeś 200zł na nową gierkę, która jest ledwo grywalna więc oszukiwanie siebie to jedyne wyjście bo na chwile zapomnieć o teksturach z playstation 1 i grze, która chodzi w ~24-26 fpsach przez cały czas (plus dropy jak w FC3).

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Jak całe życie grasz na konsoli jak podludź (zwłaszcza na ps3 bo przypominam prawilnie 640p/20fpsów) to musisz sobie tłumaczyć, że doceniasz bardziej muzykę niż to jak gra chodzi bo w końcu wydałeś 200zł na nową gierkę, która jest ledwo grywalna więc oszukiwanie siebie to jedyne wyjście bo na chwile zapomnieć o teksturach z playstation 1 i grze, która chodzi w ~24-26 fpsach przez cały czas (plus dropy jak w FC3).

chyba chciałeś napisać 200zl na Plusa hehe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.